Веруј ми да сам се и ја изненадио кад сам видео где је и у ком контексту смештена ова заставица. 
Синоћ сам после одговора FORMICI проверавао натписе на неколико других портолана, који су углавном сви прецртавани једни са других, па је се на једном од њих могло прочитаитати и име овог града. На портолану Албина де Канепа из 1489. године, изнад трећег острва приказан је град са натписом 
Sirmin, али без заставице. Сад то би могао да буде или Земун или Митровица.
Требало би проверити и остале портолане, јер има међу њима доста разлике, поготово кад су у питању топоними у унутрашњости. Срећна околност је та да је данас немали број тих портолана доступан и у великој резолуцији. Треба их само на правом месту тражити.
Видео сам и ја те ситне детаље на поменутој заставици, као да су у питању помоћне линије, баш сам о томе размишљао, па зато та "слова" С мало личе на слова К. Сад журим док ово пишем, па не могу томе детаљније да се посветим, али скренуо бих пажњу и на стег кнезова Крчких, на коме је ипак била приказана црвена линијска шестокрака звезда, али је доцније цео стег префарбан златном, можда се нешто слично десило и са овом заставицом.
А ово за Солун, ако се одаберу прави извори, и међусобно упореде, јасно се види да је та заставица тачно на пола пута између та два града, и да све зависи само од тога на коју страну је пружено њено копље, које је често избледело или помешано са осталим наутичким линијама.
У сваком случају, драго ми је да смо ово нашли. 
Грбовник је од краја прошле године доступан на интернету. Можете га погледати на линку испод. 
Armorial dit du héraut Charolais = Petit Armorial du Concile de Constance = BA Ms 4150