Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos jedna stavr apropo presedanja. Pre nego sto su uveli bus 89 imala sam tramvaj 13 od mene do hipodroma. Pre toga sam presedala. Ali, i kada su uveli 13ticu, ja sam nastavila da presedam. Zasto? Zato sto 13tici vise vremena treba da stigne od mog bloka do hipodroma, nego meni sa dva promenjena prevoza.

89 je u pocetku bio ok, jos kada su ga prebacili preko mosta na Adi, milina... Ali, onda su mu produzili trasu i proredili ga i ja sam se opet vratila na presedanje jer mi se ne ispalti da ga cekam, a do Ade se vec napravi tolika gozva da ne mogu da izadjem iz busa.

procitao..i sama si priznala da je presedanje sporja varijanta.. kad ides na posao to znaci jer ces morati ranije da ustajes, kad se vracas sa posla kasnije dolazis..umesto 8 do 9 sati na poslu ti ces provoditi 9 do 10 ati sa prevozom. sama kazes putujes dvadesetak minuta duze..to je 40 minuta tamo i nazad + dosadasnje vreme..po sat ipo dnevno ces gubiti u prevozu. na godsnjem nivou statisticki gledano ti ces nedelju dana provesti u busu da odes i da se vratis sa pola :)
jednat stvar je kad ides u zahebanciju pa ti vreme ne znaci nista .. druga kad prevoz koristis svakodnevno zbog posla.

procitao..i sama si priznala da je presedanje sporja varijanta.. kad ides na posao to znaci jer ces morati ranije da ustajes, kad se vracas sa posla kasnije dolazis..umesto 8 do 9 sati na poslu ti ces provoditi 9 do 10 ati sa prevozom. sama kazes putujes dvadesetak minuta duze..to je 40 minuta tamo i nazad + dosadasnje vreme..po sat ipo dnevno ces gubiti u prevozu.
jednat stvar je kad ides u zahebanciju .. druga kad prevoz koristis svakodnevno zbog posla.

Mislim na post vezan za hipodrom. Na koji takodje idem svakodnevno, po svakom bozjem vremenenu, i na koji ne idem radi zajebanchije... Bolja varijanta mi je da cekam na snegu ili kisi dva prevoza, nego da cekam jedan 20, neki put i 30 minuta... Ili da putujem bespotrebno duze 30 minuta...

95 se zaglavi u 29. novembra i tamo kod Zelenjaka i u jednom i u drugom pravcu... Centar grada je takav kakav je, ali postaoje majku mu saobracajni inzenjeri da izmere protok saobracaja i da obave sve potrebne proracune... I to nije problem samo sa 95, nego i sa vecinom linija koje tuda saobracaju, a frekventne su sa dosta putnika... Nije isti protok saobracaja na bulevarima na N Bg i u centru,a o tome ne vode racuna... Ja ima srecu da silazim na Zelenjaku zbog posla, ali kada moram da idem dalje zeludac mi se prevrne...

Od 29og do Zelenjaka jeste guzva u 95 i 16, ali autobusima smeta i saobracajna guzva. Autobusi ne mogu dovoljno brzo da prodju gde moraju. Da te guzve nema i ona u autobusima bi se smanjila.

- - - - - - - - - -

ako ce u dunavsku ulaziti preko tadeusa koscuskog kako ce uci u nju?
onda ce ici preko nemanjine i karadjordjeve sto rece tzar a to jos nigde nisam cuo da je u planu.
tad prakticno prave krug dvojke sa trolama.
mozda neke produze i do beograda na vodi jer ruku na srce deo koji najavljuju kao novi centar grada uospte nije povezan prevozom.

a ako ulaze iz pravca dorcola u tadeusa koscuskog gde ce ici na kraju tvoje zute linije kod kalemegdana?

Narandzasta, molim lepo :mrgreen:

Ako ukinu okretnicu na Studenjaku - onda ce samo da prodju pravo kao sto su to nekada cinili i izaci ce na Tadeusa... dalje je sve jasno. Zato i jesam nacrtao liniju bas tu.

juče uđoh u neku novu 94ku, da ne poveruješ kako lep autobus :aha:

Na toj liniji idu uglavnom MAZ-ovi autobusi transprodukta koji su po meni najlošiji po pitanju iskorišćenosti prostora a i ružni su do bola,pogotovo u crvenoj boji:lol:
Isti prevoznik radi na liniji 309 ali ima nekoliko novih koji deluju komfornije od prethodnih generacija
(takođe i novi mercedesovi autobusi mi deluju poprilično skučeno)
Najbolji autobusi su oni turski-ja ih zovem guliveri :lol:. Pogotovo prva (kod nas viđena) generacija. Ikarbusova kopija ne može ni da im prismrdi.
AKIA su takođe jako dobri autobusi

412_1_autobuske_linije_beograd.jpg

Ako nece tako cesto i tako puno da se vozi, neka uzme nepersonalizovanu plasticnu, kosta 250 dinara i vaznost joj je 3 godine, pa moze da uplati dopunu. Jedna karta je 89 dinara i vazi sat i po. Moze da se preseda, pa ako se u 2 prevoza otkuca, vozice se za iste pare.

I jedan savet za koriscenje busplus kartice - samo je mirno prisloniti uz nizi deo aparature kod vrata (postoje ljudi koji masu sa svojom platikom, ali to ne daje rezultata).

Kartice mogu u prakticno svakom kiosku da se kupe - mada kioska nema tako mnogo kao pre.

Moze i na sajtu direktno da se gleda http://www2.busplus.rs/index.php
Deca ce da ukapiraju iz prve :aha2:

Gradonačelnik Beograda Mali kaže da nije najsrećniji zbog rešenja za naplatu gradskog prevoza, ali bi prevremeni raskid sa sistemom Bus-plus mnogo koštao.

Mali je, komentarišući predlog sindikata GSP-a da se raskine ugovor sa Apeksom (Bus-plus), rekao da je ugovor sa tom firmom čvrst i da je više na strani te firme nego na strani grada.
"Nismo ga mi potpisivali, već neko drugi. Nama se stvara uslov da nakon prvih pet godina otkupimo taj ugovor, ali to bi nas koštalo pet do šest miliona evra, a možda čak i više", rekao je Mali novinarima u prostorijama GSP nakon potpisivanja ugovora o kupovini 20 novih autobusa.

On je dodao da podržava komentare sindikata, ali da bi više voleo da se maksimiziraju efekti iz dosadašnjeg ugovora, jer u ovom trenutku ništa ne može da se uradi.

Mali: Nisam srećan, ali raskid sa Bus-plusom...

Opet vam drugi kriv :dash:

GSP: Vreme je, oterajte Bus-plus

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back