Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da hoce. Sto se pojeftinjenja tice, ono se ispalti samo ljudima sa personalizovanim koji idu iz prigradskih opstina/mesta u centar. Nama koji smo u centru i ovako i onako, sve ostaje isto i ne daj boze da moras da predjes u drugu zonu.

A jesi li video glanc nove validatore u busevima?

pricam o nepersonalizovanim kartama :)

ako sam dobro razumeo tekst, ti treba da overis vrermensku kartu za zonu u koju ides a onda se skida potreban iznos

drugim recima..ako u prvoj udjes u bus a planiras da udjes u trecu zonu (makar i sa presedanjem) ti overis za trecu zonu, on ti skine 179 din i ti narednih 90 minuta mozes slobodno da se vozis u okviru prve tri zone.
isto je i za trecu ali obrnuto..ako udjes u trecoj ti overis prvu i onda se vozas sve do prve :)
ako se vozas u okviru trece onda overis trecu i skida ti 89 din a ne 179 kao i kad overis u prvoj i vozas se samo u njoj.

znaci..ne overavas za zonu u kojoj si nego za onu u koju planiras da ides :)
prosto :D

ovde je jedino bzv reseno ako se vozas izmedju druge i trece jer ti onda uzima 179 din a mozda si se provozao svega par stanica.

Sad su se navadili, škola, fax, poso, kuća, Đaaaamija... Radeta nemoj plašiš građane i goste prestonice da nas vezuju Haha..

Niko nema prava da vas zadržava i ograničava slobodu kretanja, stoga, kada vas izvedu ridže, vi se samo udaljite laganim korakom. Ne čekati komunaliju.

Ја сам у оно време пешачио 11 километара до школе и назад сваки дан, и то по највећем снегу.

А ова размазотина иде за три бус станице аутобусом, па још неће да плаћа!

Naravno da hoce. Sto se pojeftinjenja tice, ono se ispalti samo ljudima sa personalizovanim koji idu iz prigradskih opstina/mesta u centar. Nama koji smo u centru i ovako i onako, sve ostaje isto i ne daj boze da moras da predjes u drugu zonu.

A jesi li video glanc nove validatore u busevima?

Meni se cini da su isti - samo se slika promenila, izgled ekrana.

Placam isto kao i do sada - sto mi obezbedjuje prvu i drugu zonu.
Na teritoriju trece i cetvrte ne zalazim. Jedva da sam autom bio par puta :mrgreen:

Nego gledam mapu zona... Ajde sto su Zarkovo i Miljakovac ostali van prve zone, nego su sada izbaceni i Visnjica i Visnjicka banja (koji su do sada bili u prvoj zoni, ako dobro pratim)... ali mozda je najgore sto su sada uradili to da su u drugu zonu premestili Lesce groblje. Zamislite samo koji broj ljudi odlazi tamo, svi odreda tuznim povodom, i koji nece imati blagu ideju o tome da su promenili zonu... Samo jos da ih zaskoci par vrednih (a nesposobnih) kontrolora i komunalaca... :roll:

I šta sad ako nije ista zona a ja uplatila to :eek:

evo videh, ista cena - sreća moja

a ne mogu da verujem da su sad i žarkovo cerak i bele vode druga zona :dash: pa prva zona je bila do rušnja.
znala sam da će sa tim letos najavljivanim "pogodnostima" samo da pogoršaju

Poslednja izmena:
Meni se cini da su isti - samo se slika promenila, izgled ekrana.

Placam isto kao i do sada - sto mi obezbedjuje prvu i drugu zonu.
Na teritoriju trece i cetvrte ne zalazim. Jedva da sam autom bio par puta :mrgreen:

Nije, glanc novi su. Obrati malo paznju.

- - - - - - - - - -

Ništa ja vas više ne razumem sa tim vremenskim zonama. :lol:
Mene samo zanima jel ja kao i do sad u selo Kaluđericu mogu da idem po istom principu mesečnom kartom kao i do sad :rtfm:
Nezaposleni 1120 jel to za sve zone?

Nezaposleni 1120 ti je za prvu i drugu zonu.

Karte jeftinije, glavobolja zbog zona

Mesečna pretplata za stanovnike prigradskih naselja biće manja i do 2.750 dinara

bg-karte_620x0.jpg

U BEOGRADU se od danas primenjuje novi, jedinstveni tarifni sistem sa četiri zone. Novom cenovniku najviše se raduju stanovnici Barajeva, Sopota, Obrenovca, dela Grocke, Lazarevca i Mladenovca, koji će ubuduće plaćati znatno jeftinije mesečnu kartu.

Cena će za ove sugrađane biti snižena sa 7.740 na 4.990 dinara, a radnici koji putuju iz treće zone će plaćati 3.890. Mesečna karta za zaposlene u prvoj zoni pojeftiniće za 285 dinara i koštaće 2.990 dinara, a jedino za one koji putuju u drugu zonu nema promena. Povlašćene kategorije će za mesečnu kartu izdvajati od 30 do 1.170 dinara manje u zavisnosti od zone.
Novina je to i što se na čitavom području grada uvodi vremenska karta, koja je do sada bila samo u ITS1, kao i dnevne karte za četiri zone. Vremenska karta od 90 minuta u zonama 1 i 2 koštaće 89 dinara, zonama 1, 2 i 3 - 179, a u sve četiri 269 dinara. Ukoliko se koristi samo u trećoj ili četvrtoj zoni cena vremenske karte je 89 dinara, umesto dosadašnjih 97, a ako se koristi u obe zone onda je 179 dinara.
Karta kupljena kod vozača za prvu i drugu zonu koštaće 150 dinara, za prve tri 300, za sve četiri 400. Noćni prevoz u prvoj zoni je 150, a u drugoj 210 dinara.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:569797-Karte-jeftinije-glavobolja-zbog-zona

:eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back