greska, javni prevoz je socijalna kategorija i drzava je duzna da ga obezbedi jer kako bi zivot funkcionisao da ga nema?
mislim da masis totalnu poentu.. poenta je da prevoz treba placati ali da cena istog mora da bude prilagodjena prosecnom primanju..evo ti primer..ja se malo vozim prevozom uglavnom idem kolima..zato mi se ne isplati mesecna karta.. kad idem prevozom meni sad po novom uzimaju 180 din da odem i da se vratim, na gorivo ne bih potrosio vise od 200 din i o tome ti pricam..prakticno me teraju da se svercujem .. ja bih vrlo rado platio kartu ali mi je 200 din da odem i da se vratim negde premnogo..
da je karta 50 dn, vrlo rado bih je otkucao i u odlasku i u povratku i grad bi od mene imao 100 din..ovako trazi od mene 200 a ne dobije ni 1..to je poenta cele moje price.. a ovakvih kao st osam ja koji samo povremeno koriste prevoz je puno.
Ja ne presedam, meni ta od 90 min ne znaci nista..ne treba mi pogodnost koju ona nudi a zbog koje je ona skuplja.....ok je ona za one koji presedaju i povoljna je, ali zasto onda ne uvedu i pojedinacnu od 50 din pa neka svako bira sta zeli.