Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako se pojedinačna, tj. vremenska karta aktivira u momentu kupovine, kako kupiti 2 karte a da jedna ne propadne.
Recimo idem negde busom, znam da neću završiti za sat i po i kupujem 2 karte. Međutim, vratim se kolima, taksijem...jedna je iskorišćena, a druga ? :think:
vremenska od 90 minuta (89din) se aktivira od trenutka kada je validiras u prevozu (nije potrebno na validatoru birati nikakvu opciju,vec samo `prislonis`),i za tih 1.5h koliko puta promenis prevoz,uvek se validiras.sa plastikanera ce ti biti skinuto tih 89 dinara.
tu vremensku ne kupujes posebno na kiosku,vec je dovoljno da imas kredit na plasticnoj.
ja tako ukapirala
smiley-1.gif

Banalizujes stvari.

Toliki menadzeri i strucnjaci a nisu u stanju da urede GSP na nacin koji bi svima odgovarao. Ono sto bi i neka baba pijacarka mogla, oni ne mogu. Znaci ili su svi debili ili to nekom nije u interesu.

Ne bi bio prvi put da unutar neke drzavne (gradske / opstinske) firme neko radi protiv opsteg interesa.

- - - - - - - - - -

Ako se pojedinačna, tj. vremenska karta aktivira u momentu kupovine, kako kupiti 2 karte a da jedna ne propadne.
Recimo idem negde busom, znam da neću završiti za sat i po i kupujem 2 karte. Međutim, vratim se kolima, taksijem...jedna je iskorišćena, a druga ? :think:

Nikako. Vremenska karta se aktivira tako sto je sistem pametan i azuran. Ti se samo otkucavas, a sistem razumno brzo gleda sta se zbiva i upravlja parama.

- - - - - - - - - -

Na koji fazon ce petodnevna biti 1100? Zar onda nije dosta isplativije uzeti mesecnu? Cene su nerealne.

Zato sto neko sa strane ne moze da uzme tu kartu od 1100 nego samo onu za zaposlene od 3200 (nju moze da uzme bilo ko, samo da da lk... ne znam kako ide za strance).

vremenska od 90 minuta (89din) se aktivira od trenutka kada je validiras u prevozu (nije potrebno na validatoru birati nikakvu opciju,vec samo `prislonis`),i za tih 1.5h koliko puta promenis prevoz,uvek se validiras.sa plastikanera ce ti biti skinuto tih 89 dinara.
tu vremensku ne kupujes posebno na kiosku,vec je dovoljno da imas kredit na plasticnoj.
ja tako ukapirala
smiley-1.gif

I ja sam tako prvi put ukapirala, ali su posle počeli da pričaju da se aktivira kupovinom na kiosku, što mi nema nikakve logike.

- - - - - - - - - -

Da li se neko vozio od jutros?

Od jutros su svi kod kuće, a većina gleda tenis :D

Nikako. Vremenska karta se aktivira tako sto je sistem pametan i azuran. Ti se samo otkucavas, a sistem razumno brzo gleda sta se zbiva i upravlja parama.

Hmmm...hoćeš da kažeš da će mi onih drugih 90 dinara biti neupotrebljivo za neki d rugi dan?

- - - - - - - - - -

Niko ne sme u bus :lol:

Mama ide kod drugarice, pa se sva uspanicila kao da treba na mesec da leti...

Hahaha, ma nedeljom ionako nije bilo kontrole, ne verujem ni da će je danas biti :D

O tome ja pricam i ne mogu da verujem da ovde neki brane busplus

bus plus je sistem naplate prevoza, i to dosta dobar.. ovde nije problem u njemu nego u realizaciji i ceni karata..bus plus sistem bi isto radio bila cena 10 dinara ili 1000 dinara :)

- - - - - - - - - -

vremenska od 90 minuta se aktivira validacijom u busu..one dnevne se aktiviraju kupovinom

Hmmm...hoćeš da kažeš da će mi onih drugih 90 dinara biti neupotrebljivo za neki d rugi dan?

bice upotrebljivo....kad prvi put overis skida 90 din i kad sledeci put overis u toku tih sat ipo on ne skida nista (bar ne bi smeo da skida, ako skine trk u beogradjanku da ti vrate pare :) )
kad prodje tih sat ipo kad sledeci put overis kartu (bilo posle 95 minuta ili posle deset dana ili 3 godine koliko vazi plasticna kartica) on skida novih 90 dinara sto ih imas na racunu.

sistem je zaista dobar, problem je visina karte koju ne odlucuje sistem jer je on samo gomila cipova i displeja :)

pada kisa

a inace oko onog tvog prethodnog pitanja.. danas je nedelja i nema kontrole, neka se slobodno svercuje :)

Ma nece ona da se svercuje, to je njoj smrtni greh da vara drzavu :mrgreen: Zato i panici sta treba da kuca, menja dva busa ide na Altinu... Ona je ranije kada ide kod te drugarice koristila staru vremensku kartu, sad ne mogu da je ubedim da ne treba nista da bira validatoru vec samo da prosloni kartu... Jos cu morati da idem sa njom :dash:

vremenska od 90 minuta se aktivira validacijom u busu..one dnevne se aktiviraju kupovinom

bice upotrebljivo....kad prvi put overis skida 90 din i kad sledeci put overis u toku tih sat ipo on ne skida nista (bar ne bi smeo da skida, ako skine trk u beogradjanku da ti vrate pare :) )
kad prodje tih sat ipo kad sledeci put overis kartu (bilo posle 95 minuta ili posle deset dana ili 3 godine koliko vazi plasticna kartica) on skida novih 90 dinara sto ih imas na racunu.

sistem je zaista dobar, problem je visina karte koju ne odlucuje sistem jer je on samo gomila cipova i displeja :)

Hvala :D

PITANJE ZA DEMOKRATSKOG ŠIŠMIŠA:

Dragi Šišmišu,

ako za Zdravstvenu knjižicu ZA NEZAPOSLENA lica, pored ostalih potrepština, TREBA I RADNA KNJŽICA NA UVID
ZAŠTO je PRVATNA FIRMA BUSPLUS POVEZANA SA DRŽAVNOM SLUŽBOM ZA ZAPOŠLJAVANJE
tako da ima uvid ko se javlja na biro na vreme a ne ko je nezaposlen tj u posedovanju sopstvene radne knjižice pa briše samo one nezaposlene koji nisu na birou koji briše na 6 meseci sa stanja?

KOLIKO JE KRIVIČNIH ZAKONA OVIME PREKRŠENO?

ajde puvalo... puni...

ako za Zdravstvenu knjižicu ZA NEZAPOSLENA lica, pored ostalih potrepština, TREBA I RADNA KNJŽICA NA UVID
ZAŠTO je PRVATNA FIRMA BUSPLUS POVEZANA SA DRŽAVNOM SLUŽBOM ZA ZAPOŠLJAVANJE
tako da ima uvid ko se javlja na biro na vreme a ne ko je nezaposlen tj u posedovanju sopstvene radne knjižice pa briše samo one nezaposlene koji nisu na birou koji briše na 6 meseci sa stanja?
Glupost o ukidanju zdravstvene knjizice necu posebno da komentarisem.
Sistem naplate prevoza je povezan tako da ima pravo da pita sluzbu za zaposljavanje (zamajavanje) da li je neko uredan clan ili nije. A povezan je jer nezaposleni imaju pravo na manju cenu markice. Kao i za sve ostalo, popust mora da se opravda.
Pa ako je potrebno neko pravno objasnjenje, to ce morati da uradi neko drugi, posto je pravo i svi koji se njime bave u Srbiji vrlo stetan pojam po okolinu.

- - - - - - - - - -

a i nedelja je, gledali svi đokovića :lol:

Juce bi vise uradili.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back