Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel ce vozaci prestati da puse i pricaju mobilnim, jel to ona bolja usluga koju nude ako budemo placali?
nista ja predlazem sledeci korak,kad malo zesce zakoci da svi popadamo u busu i pocnemo vikati da smo povredjeni i na sud po odstetu za pretrpljenu dusevnu bol

Mozda 2 miliona.

Ceo grad Beograd ima budzet oko 600 miliona evra.

Kako 800 ljudi moze da kosta samo 2 miliona.

Prvo imas 800 x 2-3 hiljade evra koliko hoce da im plate kurseve od nasih para - samo to je preko 2 miliona evra.

Onda imas plate i prevoz da zaokruzimo na 1000 evra - to je 800.000 evra mesecno x 12 = 9.600.000 evra

Gde su ostali troskovi - uniforme, oprema, oruzje, kupovina novih automobila, odrzavanje, osiguranje i registracija automobila, pa angazovanje novih radnika u voznom parku, gorivo i mazivo, povecanje administracije i administrativnih troskova, it troskovi, novi troskovi za nekretnine, medicinski troskovi...

bus-plus-nove-karte2.jpg

ipak se ja plasim da ce opet povecati porez na imovinu,iako je @Platin rekao da nece:confused:

Uzmi lepo pa saberi: ako ti je porez prosle godine povecan 80% to znaci da postoji mogucnost za jos. Ako je bio povecan manje - ostace tu gde jeste (mozda uzmu u obzir inflaciju ili slicno, ali to je samo par procenata).

To zaista nije komplikovano da se proveri.

- - - - - - - - - -

Kako 800 ljudi moze da kosta samo 2 miliona.

Prvo imas 800 x 2-3 hiljade evra koliko hoce da im plate kurseve od nasih para - samo to je preko 2 miliona evra.

Onda imas plate i prevoz da zaokruzimo na 1000 evra - to je 800.000 evra mesecno x 12 = 9.600.000 evra

Gde su ostali troskovi - uniforme, oprema, oruzje, kupovina novih automobila, odrzavanje, osiguranje i registracija automobila, pa angazovanje novih radnika u voznom parku, gorivo i mazivo, povecanje administracije i administrativnih troskova, it troskovi, novi troskovi za nekretnine, medicinski troskovi...

Nisi, 2 milijarde dinara.

Dinara a ne $.

To bi onda ispalo 20 miliona dolara (ili nesto manje evra), sto je otprilike suma koju je neko vec ranije pomenuo ovde.

Dinara a ne $.

To bi onda ispalo 20 miliona dolara (ili nesto manje evra), sto je otprilike suma koju je neko vec ranije pomenuo ovde.

Kostace vise od toga jer je to 16 miliona evra. A u onoj mojoj racunici samo prve dve stavke su 12 miliona evra, a ove ostale stavke su mnogo vece.

Onda dolazimo do one moje druge racunice da ako treba da naplate kazni za 12 miliona za GSP, plus 12 miliona za kurs i plate, plus ostali njihovi troskovi, plus troskovi prave policije - dolazimo do toga da svaki gradjanin mora da plati bar jednu kaznu sledece godine da bi ta shema bila na nuli.

Naime, lider SNS-a je do pre tri godine žestoko kritikovao ovaj sistem i gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je napravio tri najgore stvari na svetu: most na Adi, most ‘Mihajlo Pupin’ koji je nedavno otvoren uz veliku pompu i sistem ‘Bus plus’. Naprednjačka kritika se zasnivala na insistiranju da je tender za ‘Bus plus’ bio namešten, čime su partijske elite Demokratske stranke izvršile pljačku gradskog budžeta. Zbog toga je Vučić obećavao med i mleko u javnom prevozu, povlastice za penzionere, radnike i poštenu SNS-ovu inteligenciju.

Međutim, nakon osvajanja vlasti, došlo je najpre do masovnog građanskog bojkota ‘Bus plusa’ i plaćanja gradskog prevoza. U prvoj godini vladavine SNS-a to je nekako i moglo da prođe, da bi vremenom Gradsko saobraćajno preduzeće u Beogradu počelo da tone u dugove, a vozni park da propada, autobusi da se kvare i gore na ulicama grada. Zbog toga je gradonačelnik Siniša Mali odlučio da povrati ugled ‘Bus plusa’. Ispostavilo se da to nije lako učiniti nakon višegodišnje kampanje da se tu radi o jednom ‘nenarodnom sistemu naplate’, koji je pre svega koristio za bogaćenje partijske kaste. Ni nakon učestalih opomena koje je upućivalo gradsko rukovodstvo, građani Beograda nisu počeli da plaćaju karte za prevoz. A zašto bi i plaćali kad im je vođa donedavno govorio kako sve to nema smisla i da će on učiniti da se raskrinkaju sve te ‘mutne rabote’ usmerene protiv naroda. Ipak, ništa se od obećanja nije ostvarilo, narod se švercovao, Južni tok je propao, poplave su odnele svoje i sada je ostalo samo jedno – sve intenzivnije tlačenje građana.

Sto znaci - urlajuci na busplus uspeli su samo da "prepolove" sistem gradskog prevoza.
Ali, ne ocekujmo da ovi trenutni kazu "znate, mi lazemo".

BEOGRAD, 3. februar (Njuz) – U Beogradu od danas počinje prodaja pretplatnih karata za pešake, saopštio je Gradski sekretarijat za saobraćaj. Dopune za pešačenje Beograđani ali i gosti glavnog grada moći će da kupe na više od 250 prodajnih mesta.
- Samo neznalice misle da pešaci ovaj grad ne koštaju ništa. Znate li koliko se novca iz gradskog budžeta izdvaja za održavanje trotoara, pešačkih prelaza i parkovskih staza? A gde je čišćenje smeća koje oni ostavljaju za sobom? To neko mora da plati, a ko drugi do sami pešaci? Ipak, dobra vest za građane je što će pešačenje i dalje ostati najjeftiniji vid prevoza u Beogradu – rekao je Goran Vesić, gradski menadžer.
Pešačenje će se za početak naplaćivati samo u deset centralnih gradskih opština dok će u prigradskim i dalje biti besplatno. Pešaci će moći da kupe nekoliko vrsta karata.
- Pešačke karte za zaposlene koštaće 1.248 dinara mesečno, dok će đaci pešaci i studenti plaćati 548 dinara. Penzioneri će ubuduće šetnju do pijaca, apoteka ili parkova plaćati simboličnih 250 dinara na godišnjem nivou. Predvideli smo i vremenski ograničene pešačke karte koje će trajati 60, 90 i 240 minuta, što je sasvim dovoljno za odlazak u prodavnicu, šetnju Adom Ciganlijom ili obilazak znamenosti našeg glavnog grada – objasnio je Vesić, dodajući da pretplatne karte za nezaposlene nisu predviđene jer „ne postoji nijedan razlog da oni izlaze iz svojih stanova“.
Kontrolu pešaka obavljaće komunalna policija, koja će u svakom trenutku na ulici moći da zaustavi građane i proveri da li imaju odgovarajuću pešačku kartu. Građanin zatečen bez karte moći će na licu mesta da plati mandantu kaznu od 700 dinara ili da uđe u najbliži autobus, tramvaj ili taksi.
- Ko nema novca da plati pešačenje Beogradom neka ostane kod kuće, to je za sada besplatno. Ogroman broj građana i onako nema nikavu stvarnu potrebu za šetnjom gradskim ulicama, već samo gluvari i stvara nepotrebnu gužvu – zaključio je Goran Vesić.
Iz gradske uprave apeluju na građane da pešačke karte nabave na vreme kako se kasnije ne bi stvarali nepotrebni redovi ispred prodajnih mesta.

Read more: http://www.njuz.net/u-beogradu-od-sutra-prodaja-pretplatnih-karata-za-pesake/#ixzz3QkcSgpmg

Ако се већ шверцујете, будите толико људи, иако сте Срби, па дајте документа на увид да би вам написали казну кад вас ухвате..

ja sam imao cetiri kazne u starom gsp sistemu,a neki su imali na desetine i onda su njima sveli na tri i meni iako sam ja imao samo cetiri
svodi se na to da iako pisu te kazne nemaju nikakvu naplativost istih vec ce opet morati da eventualno naplate to sto mogu sto opet je ispod cene koja kad se sabere treba da bude placena od strane putnika za voznju
znaci,kolko para tolko muzike,sve da ce neko se odrekne leba i na leba da bi platio kartu za prevoz

ja sam imao cetiri kazne u starom gsp sistemu,a neki su imali na desetine i onda su njima sveli na tri i meni iako sam ja imao samo cetiri
svodi se na to da iako pisu te kazne nemaju nikakvu naplativost istih vec ce opet morati da eventualno naplate to sto mogu sto opet je ispod cene koja kad se sabere treba da bude placena od strane putnika za voznju
znaci,kolko para tolko muzike,sve da ce neko se odrekne leba i na leba da bi platio kartu za prevoz

Наравно, јер би судови требало да раде, а они у овој и оваквој држави не раде. А ми Срби смо такви, кад дугујемо, макар и ситне паре, радујемо се што судови не раде, али кад нама затреба правда, онда оспемо дрвље и камење и на судове и на државу.

Наравно, јер би судови требало да раде, а они у овој и оваквој држави не раде. А ми Срби смо такви, кад дугујемо, макар и ситне паре, радујемо се што судови не раде, али кад нама затреба правда, онда оспемо дрвље и камење и на судове и на државу.

naravno da ne rade jer rade sizifov posao koji se sastoji u napalcivanju kazni od ljudi koji nemaju novac
sto se tice pravde za obicnog gradjanina ona je ovde oslepela odavno i posto niko vise je ni ne ocekuje osipanje drvlja i kamenja je neki uslovni refleks a i on polako nestaje

naravno da ne rade jer rade sizifov posao koji se sastoji u napalcivanju kazni od ljudi koji nemaju novac
sto se tice pravde za obicnog gradjanina ona je ovde oslepela odavno i posto niko vise je ni ne ocekuje osipanje drvlja i kamenja je neki uslovni refleks a i on polako nestaje

Одлично си описао нешто што личи на првобитну људску заједницу..

Одлично си описао нешто што личи на првобитну људску заједницу..

u prvobitnoj ljudskoj zajednici ljudi su bili solidarni,ovo danas je obican zverinjak gde niko ne jjebe nikog ni za suvu sljivu
ti ko papagaj ponavljas karta mora da se plati,ja ti lepo kazem nemam ni za leba ni na leba,onda ti osnujes privatnu policiju i naplatnu sluzbu pomocu koje merama prisile pokusavas da mi otmes stvari iz stana ili da ti okopavam u padinjaku luka i krompira
ovi neljudi koje ste partijski pozaposljavali kao batinase nemaju elemntarnu eticnost ponesenu od kuce ali kapiram da je to i bio uslov prilikom odabira kadra
za svojih 30 i kusur hiljada ili cak 40 taj necovek je programiran da izvrsi naredjenje bez da se racionalno zapita sta je sa tom zenom i ostalima
pa ni njemu ne stize ta plata za potrosacku korpu jer po zavodu za statistiku korpa prelazi tu sumu za 2 puta
jedino korumpirani politicari i njihovi poltroni mogu vrteti tu floskulu "karta mora da se plati" bez osvrta na bilo sta drugo
i to naravno u odredjenom politickom momentu korisnom za njihovu stvar

u prvobitnoj ljudskoj zajednici ljudi su bili solidarni,ovo danas je obican zverinjak gde niko ne jjebe nikog ni za suvu sljivu
ti ko papagaj ponavljas karta mora da se plati,ja ti lepo kazem nemam ni za leba ni na leba,onda ti osnujes privatnu policiju i naplatnu sluzbu pomocu koje merama prisile pokusavas da mi otmes stvari iz stana ili da ti okopavam u padinjaku luka i krompira
ovi neljudi koje ste partijski pozaposljavali kao batinase nemaju elemntarnu eticnost ponesenu od kuce ali kapiram da je to i bio uslov prilikom odabira kadra
za svojih 30 i kusur hiljada ili cak 40 taj necovek je programiran da izvrsi naredjenje bez da se racionalno zapita sta je sa tom zenom i ostalima
pa ni njemu ne stize ta plata za potrosacku korpu jer po zavodu za statistiku korpa prelazi tu sumu za 2 puta
jedino korumpirani politicari i njihovi poltroni mogu vrteti tu floskulu "karta mora da se plati" bez osvrta na bilo sta drugo
i to naravno u odredjenom politickom momentu korisnom za njihovu stvar

Ако немаш за леба, не треба ти превоз..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back