Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko overi kartu, evo šta mu sledi

Ko bude redovno kupovao dopune i validirao ih prilikom svakog ulaska u autobus, tramvaj ili trolejbus, naredne godine će se i jeftinije prevoziti.

9564969975448b4db1700e728668280_640x427.jpg

Foto: Tanjug​
Naime, u okviru promene tarifnog sistema i tarifne politike, iz Gradske uprave najavljuju da će prema neplatišama biti još rigorozniji, dok savesnim putnicima obećavaju - beneficije.
"Izaći ćemo sa čitavim nizom mera kako bismo nagradili one građane koji redovno plaćaju prevoz, a to će, pre svega, zavisiti od broja validacija, kao i od korišćenja samih kartica. Kada se građanin validira u sistemu je informacija da je neko koristio karticu i u tom smislu će u odnosu na broj validacija biti davani određeni popusti za sledeći mesec, za plaćanje prevoza", poručuju iz Gradske uprave.
[TABLE="class: antrfile right, align: right"]
[TR]
[TD]

[TD="class: textvesti"]Na jednoj strani beneficije, na drugoj - kazne. "One će od sada biti rigoroznije", dodaju u Upravi Beograda. - Između 100 i 200 komunalnih policajaca će biti u saobraćaju, u gradskom prevozu, kao što ih ima u Londonu.
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Popusti neće biti jedini novitet.

"Samo korišćenje kartice biće napravljeno tako da se prilikom overavanja skupljaju određeni bodovi, ne samo u prevozu. U planu je projekat da se napravi jedna kartica koja će se koristiti u gradskom prevozu, ali i za plaćanje komunalnih usluga. Ona bi se koristila generalno kao "beogradska kartica“ i omogućila bi da oni koji je koriste imaju određene pogodnosti.

Izradom predloga promene tarifne politike bavi se Radna grupa za stabilizaciju, konsolidaciju i unapređenje javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika u Beogradu

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=11&dd=21&nav_id=926677

ovo je neki novi vid live komedije ybt daj da snimi pink reality show pa to bi bilo najgledanije,novi kanal pink bus+ i uzivo gledamo ko placa,smejemo se i rugamo svercerima,tipujemo kolko ce ih rebnu,dal ce padne neki fajt,na daljincu biramo koju liniju pratimo,komunalci u civilnom neprepoznatljivi,zaposljavanje neprimetnih penzionera koji se bore za placanje komunalija

Onda ces da dobijes povecanje cene markice jer se mnogo vozis. Pa si opet na istom. :D

ovo niej daleko od istine ma koliko se salio jer je svojevrmeno bila proturena informacija da se razmislja i o tome da sa markicom imas samo ogranicen broj koriscenja prevoza (koliko se secam to je bilo nesto oko 4 prevoza dnevno)
kad ispunis kvotu morao bi i pored markice da placas pojedinacnu kartu.
ne znam koliko je to istina i da li se ozbiljno razmatra ovo ali secam se da se pisalo o tome.

moje misljenje je da je to bila proturena informacija jer niko normalan ne bi mogao da razmislja o tome da nekome proda mesecnu kartu a onda da dodatno naplacuje prevoz jer se ovaj puno vozio :eek:

ma nek uvedu cipovanje odmah, kakve bre kartice, bodovi, krediti, paketi.

narod nije dresirano roblje, niti roboti, da trpi takve manipulacije, sve dok stoji na jednoj nozi u nikad vecim guzvama uprkos brojacima

koliko vec sutra smrskace ljudi te turske validatore i apeks !!!

ovo niej daleko od istine ma koliko se salio jer je svojevrmeno bila proturena informacija da se razmislja i o tome da sa markicom imas samo ogranicen broj koriscenja prevoza (koliko se secam to je bilo nesto oko 4 prevoza dnevno)
kad ispunis kvotu morao bi i pored markice da placas pojedinacnu kartu.
ne znam koliko je to istina i da li se ozbiljno razmatra ovo ali secam se da se pisalo o tome.

moje misljenje je da je to bila proturena informacija jer niko normalan ne bi mogao da razmislja o tome da nekome proda mesecnu kartu a onda da dodatno naplacuje prevoz jer se ovaj puno vozio :eek:

Nesto su napomenuli, ja sam uzeo slobodu da iznesem pretpostavku koliko bi to moglo da bude. Cini mi se da bi mogli da ogranice na ne manje od 100 voznji (22/23 x 4 = 88/92) da bi zaposleni mogli sa 2 prevoza da obave sta imaju.

Drugo, sa mojom markicom i sa stalnim kretanjem po gradu ja zaista imam cenu od 11 dinara po voznji. Nisam video ni najvece optimiste koji zagovaraju smanjenje cene pojedinacne karte, da zagovaraju 11 dinara (obicno pricaju o 30). Sa druge strane, sa istom kolicinom prevezenosti a sa markicom za zaposlene, imao bih oko 32 dinara po voznji - sto je sasvim prihvatljivo.

Direkciji za javni prevoz najavljuju da neće biti smanjenja cene karata ali i da bi pojedine kategorije od nove godine mogle da ostanu bez povlašćenog prevoza.
Sto znaci penzioneri sa pomenutih bar 60 000 i ko zna ko jos.

Izgleda se ide ka tome da niko nece da placa manje nego sada, nego samo vise, a to vise ce da zavisi od (zvanicnih) prihoda.

Sto znaci penzioneri sa pomenutih bar 60 000 i ko zna ko jos.

Izgleda se ide ka tome da niko nece da placa manje nego sada, nego samo vise, a to vise ce da zavisi od (zvanicnih) prihoda.

Pa sta je onda sledece. Da hleb u prodavnici kosta razlicito u zavisnosti od plate/penzije.

To sto oni hoce vec postoji u Talinu. Tamo se prevoz finansira iz poreza i doprinosa od plata gradjana prijavljenih da zive u gradu, a koji se sliva u gradsku kasu kao i ovde. Onda onaj ko ima vise i placa vise. Isto to se placa i ovde u Beogradu samo sto se ne zna gde idu pare - tj. idu na budalastine tipa Pilon i Beograd na vodi i plate zaposlenih u gradskoj i opstinskim administracijama, namestene tendere i slicno.

Pa sta je onda sledece. Da hleb u prodavnici kosta razlicito u zavisnosti od plate/penzije.

To sto oni hoce vec postoji u Talinu. Tamo se prevoz finansira iz poreza i doprinosa od plata gradjana prijavljenih da zive u gradu, a koji se sliva u gradsku kasu kao i ovde. Onda onaj ko ima vise i placa vise. Isto to se placa i ovde u Beogradu samo sto se ne zna gde idu pare - tj. idu na budalastine tipa Pilon i Beograd na vodi i plate zaposlenih u gradskoj i opstinskim administracijama, namestene tendere i slicno.

Mnogi se pozivaju na razna prava - a niko se ne poziva na obaveze.
Imamo pravo da prezivimo, a imamo obavezu da placamo prevoz ako ga koristimo (veliki deo nas koristi).

A i to oko prijavljenih ili ne, i to je muvacina kod nas. Zato se delimicna magla pravi oko broja stanovnika Beograda - jer nisu svi prijavljeni, pa se desava da neko 'slucajno' promasi u proceni.
Nisam za to da se bas sve resi preko nekog poreza ili slicno, to mi zvuci kao previse ujednacavanja. To koristiti samo kao poslednju meru.

Cim neko zine "nema para" - laze. Nije ni gladan ni bos ni prljav (vazi za 99% slucajeva)

E sad... sto ne moze taksijem, sto nema BMW, sto... (spisak po zelji) pa vice "nemam (za to nesto) para"... Pa neka vice. Ali neka mu neko odvrati sa "ako mislis da imas, preduzmi nesto... niko nece umesto tebe". Ako uspe da se zamisli - problem je resen.

Zamolicu da se ne uporedjujem sa strankom sns

Statistika mi je hobi, znam ponesto. A tvrdim i da bar nekako razumem nas mentalitet. Zapitajmo se, ko prihvata da radi 6 dana nedeljno po 12 sati, za minimalac? Tu lezi resenje jednog od najznacajnih problema koji mi kao drustvo imamo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back