- Poruka
- 28.807
sebi i roditeljima sam od pocetka `ukinula` nezakonitu tv pretplatu...nego,vratimo se na probleme sa gsp-om...a pogotovu sa djilasovim ciganima
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sebi i roditeljima sam od pocetka `ukinula` nezakonitu tv pretplatu...nego,vratimo se na probleme sa gsp-om...a pogotovu sa djilasovim ciganima
Tvrdis da Cigana u prevozu nije bilo pre Djilasa? Malo neozbiljna tvrdnja, ipak?
tebe sam cekala!Tvrdis da Cigana u prevozu nije bilo pre Djilasa? Malo neozbiljna tvrdnja, ipak?
tebe sam cekala!
vidis i sam da radis sizifov posao.....a stvaras neprijatelje ovde medju nama na forumu....da imas koristi-razumela bih,ali posto nemas-daj budi realan.
malo si stariji od mog sina,pa imam pravo da trazim od tebe malo realnosti,a ne gluposti...platine,sinko

ne izvrći teze... bus plus je problem, ne cigani.
tebe sam cekala!
vidis i sam da radis sizifov posao.....a stvaras neprijatelje ovde medju nama na forumu....da imas koristi-razumela bih,ali posto nemas-daj budi realan.
malo si stariji od mog sina,pa imam pravo da trazim od tebe malo realnosti,a ne gluposti...platine,sinko
Bus plus minus... ime sistema nije vazno. Ono sto jeste problem je da grad izdvaja po 150 miliona evra godisnje, dok gradjani delimicno placaju markice i karte. Hoce neko da da pametan i sprovodiv predlog sta da se radi?
Da grad prestane da finansira GSP - on bi se raspao.
Resenja moze, ostalo stoj.

Resenje:
- prvo se udje u gsp i analizira situacija
- onda se rese problemi viska zaposlenih, nerada, javasluka, kradja goriva i ostalog, poveca se disciplina i odgovornost, uvede se nadzor da se osigura da svako radi svoj deo posla najbolje sto moze - pocevsi od ciscenja, popravki, kontrole autobusa, do nabavke i kontrole trosenja goriva...
- onda ide finansijska kontrola i revizija trosenja novca od strane menadzmenta...
- smanjanje plata i naknada...
Nemoguce je da ostale drzavne i privatne kompanije opstaju sa gotovo istim voznim parkom i samo delicem para koje dobija gsp. Ocigledno je o cemu se tu radi.
Sto se tice resavanja pitanja da gradjani vise placaju prevoz (mada je jasno da velika vecina placa). To sam vec vise puta pisao. Mora da se podigne standard gradjana. Moraju da se otvaraju nova radna mesta, povecavaju plate, snizavaju troskovi, nameti i porezi.... Da se otpusta gomila glodara koja se namnozila u gradskim i opstinskim strukturama. Da grad profunkcionise. Nikada se to nece resiti samo silom, prinudom i kaznama. Jer je blizu pameti da ako gradjanima poskupi u jednom mesecu struja 11%, poskupi vec preskupo grejanje, poskupi hrana, hemija, da onda za nesto mora da zafali, a to ce biti prevoz i racuni. Zato mora da se razmislja unapred i na sirem planu, a ne samo na mikro planu u smilu koliko jedna firma kao gsp moze maksimalano da potrosi para.
Gorivo svejedno kosta - isto i nama i Nemcima... to je problem. Isto kao i rezervni delovi. Struja je (jos uvek) bar duplo jeftinija, dok su plate verovatno tek desetina nemackih - ali plate nisu najveci trosak.
Vozni park GSPa se sasvim ocigledno izrabljuje do granice moguceg. Pa gde imas autobuse u kojima je guzva da ne mozes ni da udjes? A Beograd uopste nije ravan, sto je isto opreterecenje.
Nisam siguran da bas velika vecina placa. Pre mi je utisak da dodju mozda do 60% onog sto treba da bude naplaceno.
Jel neko ima evidenciju, ko je sve vodio GSP od 2001. naovamo? (citaj: clanovi kojih stranaka)
koji zivi u svom svetu i ne vredi se s njim raspravljati.Gorivo svejedno kosta - isto i nama i Nemcima... to je problem. Isto kao i rezervni delovi. Struja je (jos uvek) bar duplo jeftinija, dok su plate verovatno tek desetina nemackih - ali plate nisu najveci trosak.
Vozni park GSPa se sasvim ocigledno izrabljuje do granice moguceg. Pa gde imas autobuse u kojima je guzva da ne mozes ni da udjes? A Beograd uopste nije ravan, sto je isto opreterecenje.
Nisam siguran da bas velika vecina placa. Pre mi je utisak da dodju mozda do 60% onog sto treba da bude naplaceno.
Jel neko ima evidenciju, ko je sve vodio GSP od 2001. naovamo? (citaj: clanovi kojih stranaka)
"Međutim, kada dodje do trenutka kada treba nešto unaprediti, privatnik tu staje jer "nema" dovoljno sredstava."
Vala nije bas tako, posto oduvek privatnici imaju bolja vozila od GSPa.
Brate, sta tebe(mene) bole pedu za tehnologije, bitno mi je da su uglavnom cista, novija vozila gde radi klima(zimi grejanje) i sl.
Dobro, poenta je da je kod privatnika ima cesce nego kod gspa, a ti tvrdis da oni ich ne ulazu.
Oni (privatnici) to gledaju čisto sa finansijske strane. Ako ima viška uvešće, ako nema neće.
a sta sa onim silnim pametnjakovicima koji otvaraju prozore na kojima pise MOLIMO NE OTVARAJTE PROZOR KLIMA RADI
kako objasniti "genijalcima" da se klima deset puta brze kvari i NECE raditi ako u autobus ulaze kubici i kubici vrelog vazduha?
Glavna poenta je u redosledu koraka. Neki ocekuju da prvo dobiju sve, pa da posle plate... Problem je sto je to nemoguce. Mora prvo da se plati, pa da se koristi.
A kojim ce sistemom da se obezbedi da se prvo plati - najmanje bitna stvar.
Ilustracija:
Jel neko uspeo da prvo pojede hleb pa da posle plati?
Jel neko prvo procitao novine pa naknadno platio?
Jel znate nekog ko je iz bilo kog mesta u Srbiji putovao medjugradskim autobusom i da je tek posle platio?
To ne postoji - pa ne ocekujte ni u Beogradu.