Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sebi i roditeljima sam od pocetka `ukinula` nezakonitu tv pretplatu...nego,vratimo se na probleme sa gsp-om...a pogotovu sa djilasovim ciganima

ebi ga, i oni su ljudi.
realno, retko koji može da se zaposli (ako ne računamo gradsku čistoći) baš zbog ovakvog stava pojedinaca. na stranu nehigijena, neobrazovanost... nisu ni oni svi isti, kao ni mi.
i nije mi kriv ciga kome kontrolor neće da traži kartu na uvid. nije mi ni kontrolor kriv. bezvezno mi je to upiranje prstom: a on, a on? :roll:
politika je neka druga tema... ima uticaja ne samo preko bus plusa, ali ja nisam političar, niti tu šta mogu da promenim. hvataš krivine koliko god možeš i izađeš na izbore prilikom sl. glasanja.

Tvrdis da Cigana u prevozu nije bilo pre Djilasa? Malo neozbiljna tvrdnja, ipak?
tebe sam cekala!
vidis i sam da radis sizifov posao.....a stvaras neprijatelje ovde medju nama na forumu....da imas koristi-razumela bih,ali posto nemas-daj budi realan.
malo si stariji od mog sina,pa imam pravo da trazim od tebe malo realnosti,a ne gluposti...platine,sinko

ne izvrći teze... bus plus je problem, ne cigani.

Bus plus minus... ime sistema nije vazno. Ono sto jeste problem je da grad izdvaja po 150 miliona evra godisnje, dok gradjani delimicno placaju markice i karte. Hoce neko da da pametan i sprovodiv predlog sta da se radi?
Da grad prestane da finansira GSP - on bi se raspao.

Resenja moze, ostalo stoj.

- - - - - - - - - -

tebe sam cekala!
vidis i sam da radis sizifov posao.....a stvaras neprijatelje ovde medju nama na forumu....da imas koristi-razumela bih,ali posto nemas-daj budi realan.
malo si stariji od mog sina,pa imam pravo da trazim od tebe malo realnosti,a ne gluposti...platine,sinko

Cigani su po prevozu bar od 2003. godine - kada Djilas nije bio ni clan DS, a kamoli bilo kakva vlast.

Pare su ono sto je problem, najveci, mada ne jedini.

Bus plus minus... ime sistema nije vazno. Ono sto jeste problem je da grad izdvaja po 150 miliona evra godisnje, dok gradjani delimicno placaju markice i karte. Hoce neko da da pametan i sprovodiv predlog sta da se radi?
Da grad prestane da finansira GSP - on bi se raspao.

Resenja moze, ostalo stoj.

Resenje:
- prvo se udje u gsp i analizira situacija
- onda se rese problemi viska zaposlenih, nerada, javasluka, kradja goriva i ostalog, poveca se disciplina i odgovornost, uvede se nadzor da se osigura da svako radi svoj deo posla najbolje sto moze - pocevsi od ciscenja, popravki, kontrole autobusa, do nabavke i kontrole trosenja goriva...
- onda ide finansijska kontrola i revizija trosenja novca od strane menadzmenta...
- smanjanje plata i naknada...

Nemoguce je da ostale drzavne i privatne kompanije opstaju sa gotovo istim voznim parkom i samo delicem para koje dobija gsp. Ocigledno je o cemu se tu radi.

Sto se tice resavanja pitanja da gradjani vise placaju prevoz (mada je jasno da velika vecina placa). To sam vec vise puta pisao. Mora da se podigne standard gradjana. Moraju da se otvaraju nova radna mesta, povecavaju plate, snizavaju troskovi, nameti i porezi.... Da se otpusta gomila glodara koja se namnozila u gradskim i opstinskim strukturama. Da grad profunkcionise. Nikada se to nece resiti samo silom, prinudom i kaznama. Jer je blizu pameti da ako gradjanima poskupi u jednom mesecu struja 11%, poskupi vec preskupo grejanje, poskupi hrana, hemija, da onda za nesto mora da zafali, a to ce biti prevoz i racuni. Zato mora da se razmislja unapred i na sirem planu, a ne samo na mikro planu u smilu koliko jedna firma kao gsp moze maksimalano da potrosi para.

Počeli ridžovi da rade i kod mene. Jutros su već na početnoj stanici ušli u aFtobus.
Ali vrh fora je bila što se između kontrolorke i mene u trenutku kad sam pružila kartu da joj pokažem isprečio neki deda i sad ja sačekam da deda prođe i pružam joj opet kartu a ona mi "umilim glasom" kaže
-izvinite što ste čekali, vašu kartu molim.
-oprošteno ti je. izvoli.
:lol:

Resenje:
- prvo se udje u gsp i analizira situacija
- onda se rese problemi viska zaposlenih, nerada, javasluka, kradja goriva i ostalog, poveca se disciplina i odgovornost, uvede se nadzor da se osigura da svako radi svoj deo posla najbolje sto moze - pocevsi od ciscenja, popravki, kontrole autobusa, do nabavke i kontrole trosenja goriva...
- onda ide finansijska kontrola i revizija trosenja novca od strane menadzmenta...
- smanjanje plata i naknada...

Nemoguce je da ostale drzavne i privatne kompanije opstaju sa gotovo istim voznim parkom i samo delicem para koje dobija gsp. Ocigledno je o cemu se tu radi.

Sto se tice resavanja pitanja da gradjani vise placaju prevoz (mada je jasno da velika vecina placa). To sam vec vise puta pisao. Mora da se podigne standard gradjana. Moraju da se otvaraju nova radna mesta, povecavaju plate, snizavaju troskovi, nameti i porezi.... Da se otpusta gomila glodara koja se namnozila u gradskim i opstinskim strukturama. Da grad profunkcionise. Nikada se to nece resiti samo silom, prinudom i kaznama. Jer je blizu pameti da ako gradjanima poskupi u jednom mesecu struja 11%, poskupi vec preskupo grejanje, poskupi hrana, hemija, da onda za nesto mora da zafali, a to ce biti prevoz i racuni. Zato mora da se razmislja unapred i na sirem planu, a ne samo na mikro planu u smilu koliko jedna firma kao gsp moze maksimalano da potrosi para.

Gorivo svejedno kosta - isto i nama i Nemcima... to je problem. Isto kao i rezervni delovi. Struja je (jos uvek) bar duplo jeftinija, dok su plate verovatno tek desetina nemackih - ali plate nisu najveci trosak.

Vozni park GSPa se sasvim ocigledno izrabljuje do granice moguceg. Pa gde imas autobuse u kojima je guzva da ne mozes ni da udjes? A Beograd uopste nije ravan, sto je isto opreterecenje.

Nisam siguran da bas velika vecina placa. Pre mi je utisak da dodju mozda do 60% onog sto treba da bude naplaceno.

Jel neko ima evidenciju, ko je sve vodio GSP od 2001. naovamo? (citaj: clanovi kojih stranaka)

Gorivo svejedno kosta - isto i nama i Nemcima... to je problem. Isto kao i rezervni delovi. Struja je (jos uvek) bar duplo jeftinija, dok su plate verovatno tek desetina nemackih - ali plate nisu najveci trosak.

Vozni park GSPa se sasvim ocigledno izrabljuje do granice moguceg. Pa gde imas autobuse u kojima je guzva da ne mozes ni da udjes? A Beograd uopste nije ravan, sto je isto opreterecenje.

Nisam siguran da bas velika vecina placa. Pre mi je utisak da dodju mozda do 60% onog sto treba da bude naplaceno.

Jel neko ima evidenciju, ko je sve vodio GSP od 2001. naovamo? (citaj: clanovi kojih stranaka)

Nisam mislio na Nemce, vec na domace firme koje se takodje bave gradskim prevozom, a dobijaju 20% kolaca, ostatak kolaca se deli 10% bus plusu, 70% gsp-u i jos na to gsp dobija od grada 100 miliona. Pa kako. To je prosto nemoguce. Sto bi rekao cika Velja, da kraduckate pa da vas tolerisemo.

Ja znam direktora koji je vodio GSP pre oko 8 godina (od recimo 2003 do 2008). I tada je bila povika na njega, a sada ispada da je u njegovo vreme prevoz u gradu bio najbolji. Problem sa GSP-om je problem koji se sreće u svakom javnom preduzeću u Srbiji. Kada dobiju pare slave raznorazne slave po kafančinama, te ne ostane ništa za ulaganje, tj. buduće generacije.
Kod privatnika je opet drugačija situacija. Privatnik gleda prvo sebe da namiri, tako da gleda saldo na kraju dana, što je sasvim u redu. Međutim, kada dodje do trenutka kada treba nešto unaprediti, privatnik tu staje jer "nema" dovoljno sredstava.

"Međutim, kada dodje do trenutka kada treba nešto unaprediti, privatnik tu staje jer "nema" dovoljno sredstava."
Vala nije bas tako, posto oduvek privatnici imaju bolja vozila od GSPa.

Imaju bolja vozila i ništa više. Što je dobro, ne kažem. Ali oni (privatnici) nisu zainteresovani da sami unapređuju tehnologiju prevoza. To je pitanje vlasničke strukture ili menadžmenta, a menadžerima je jedino u interesu da na kraju dana budu u plusu sa finansijama, jer će ionako promeniti posao možda "već idućeg meseca".

Glavna poenta je u redosledu koraka. Neki ocekuju da prvo dobiju sve, pa da posle plate... Problem je sto je to nemoguce. Mora prvo da se plati, pa da se koristi.

A kojim ce sistemom da se obezbedi da se prvo plati - najmanje bitna stvar.

Ilustracija:
Jel neko uspeo da prvo pojede hleb pa da posle plati?
Jel neko prvo procitao novine pa naknadno platio?
Jel znate nekog ko je iz bilo kog mesta u Srbiji putovao medjugradskim autobusom i da je tek posle platio?
To ne postoji - pa ne ocekujte ni u Beogradu.

a sta sa onim silnim pametnjakovicima koji otvaraju prozore na kojima pise MOLIMO NE OTVARAJTE PROZOR KLIMA RADI
kako objasniti "genijalcima" da se klima deset puta brze kvari i NECE raditi ako u autobus ulaze kubici i kubici vrelog vazduha?

Platin je Don Bus Kihot Plus :D i ja cu da mu budem Sanco Pluansa :mrgreen:

kada bi svako ocistio prvo ispred svoje kuce a ne pametovao svima bi nam bilo daleko bolje i lepse a o autobusima da i ne pricam
ali da se ponovim
svi redom koji dodju sa strane u jednom od buseva koje voze PRIVATNICI se lepo ponasaju ali kada se domognu Beograda i NASEG prevoza zaboravljaju osnove kucnog vaspitanja ! kako to BRE?!
licno sam pre jedno pet godina izbacio dva majmuna (koji sebe nazivaju studentima) jer su u sred bela dana svrljali markerom po tramvaju Strahinja ako citas ovo opet ti porucujem da mi se napases mooda i da svrljas po busu koji te je dovezao u Beograd.

shabani, Beograd svima ruke pruza a gomila mu podmece nogu ... tuga jbt BRE

VOLIMO BEOGRAD SVAKOGA DANA POMALO ! Dusan Radovic

a sta sa onim silnim pametnjakovicima koji otvaraju prozore na kojima pise MOLIMO NE OTVARAJTE PROZOR KLIMA RADI
kako objasniti "genijalcima" da se klima deset puta brze kvari i NECE raditi ako u autobus ulaze kubici i kubici vrelog vazduha?

А да ли клима заиста и ради?

Ја богами отварам кад год ми је загушљиво, нека неко проба да ме спречи.

Glavna poenta je u redosledu koraka. Neki ocekuju da prvo dobiju sve, pa da posle plate... Problem je sto je to nemoguce. Mora prvo da se plati, pa da se koristi.

A kojim ce sistemom da se obezbedi da se prvo plati - najmanje bitna stvar.

Ilustracija:
Jel neko uspeo da prvo pojede hleb pa da posle plati?
Jel neko prvo procitao novine pa naknadno platio?
Jel znate nekog ko je iz bilo kog mesta u Srbiji putovao medjugradskim autobusom i da je tek posle platio?
To ne postoji - pa ne ocekujte ni u Beogradu.

Ili ilustracija - ja placam 30 evra markicu i sta sve dobijam za te pare. Je l' ti mislis da to vredi toliko.

Ili ilustracija - para ima ali se trose na gluposti tipa najvisi pilon u galaksiji ili na novu glupost u najavi pilon u Baricu i slicno.

Za vreme komunizma, socijalizma i patriotizma, lako se placalo. Nego sada vi iz pro europskih stranaka treba da objasnite kako se to sada, kad je jelte svanulo sunce demokratije i slobode, nema ni za osnovne stvari.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back