- Poruka
- 22.453
@Tzar
Mozda tvoja majka ne ide cesto, ali ne mozes reci da drugi stariji gradjani ne idu.
Ali ne mozes ni da kazes da se svih 200.000 starijih od 65 godina vozi prevozom ceo dan i nanosi stetu braniocima neadekvatnog trosenja para u gsb-u. Znas koliko u tih 200.000 ima starih i bolesnih, koji gotovo nikada ne izlaze iz kuce, slobo pokretnih... Ne mora da bude primer samo moja majka. Pogledaj malo po zgradi svoje komsije. Evo jos jednog meni bliskog primera - moja baka je zivela 86 godina, od cega se bar poslednjih 10 godina nije uopste vozila autobusom. Do prodavnice je isla sama, a kad treba da ode kod lekara ili negde dalje, neko ode po nju da je odvede automobilom ili taksijem. Kakav prevoz, kakve markice i ostale gluposti. Nije cak ni imala tu godisnju markicu sa popustom, koja je postojala i pre Bus plusa, ali je trebalo ici u GSB i cekati tamo ceo dan u redovima da se takav dokument izvadi.
U Becu na primer postoje posebne jeftinije karte za starije gradjane za vise voznji, koje vaze i za strance, a potreban je samo bilo koji dokument (licna karta, pasos) kojim se potvrdjuje da je putnik stariji od 60 godina. Ne treba nikakva markica, stajanje u redovima, maltretiranje... A vaze u bilo koje doba, za sve vrste prevoza. Ali naravno, ljudi koji se ovde bave prevozom, se nikada nece setiti da uvedu takve karte. Oni bi samo da uvode markice i da pljackaju ljude.

na jednoj krivini se nagnula trola samo shto se nije prevrnula...definitivno imamo krsheve od prevoza. ali nam ni ulice nisu bolje