Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato sto je neko procenio da sistem previse curi... Mogu tacno da opisem tipove koji su na Trgu i u Cara Dusana (blizu centrale Gsp) nudili markice... Odakle im? Onda se nekome smucilo i odlucio je da taj deo rade kompjuteri - objektivni i nepristrasni.

Uvodjenjem Busplusa, i obaveznog otkucavanja svih putnika, se prvi put jasno pokazuje ko se svercuje a ko ne. Nigde u uredjenim drustvima ne postoji svercovanje iz inata... ali postoji kod nas.
Како се јасно показује? KadLupimLupim је у једном од претходних постова то лепо објаснио.

Zato sto je neko procenio da sistem previse curi... Mogu tacno da opisem tipove koji su na Trgu i u Cara Dusana (blizu centrale Gsp) nudili markice... Odakle im? Onda se nekome smucilo i odlucio je da taj deo rade kompjuteri - objektivni i nepristrasni.

Uvodjenjem Busplusa, i obaveznog otkucavanja svih putnika, se prvi put jasno pokazuje ko se svercuje a ko ne. Nigde u uredjenim drustvima ne postoji svercovanje iz inata... ali postoji kod nas.

Oni su prodavali markice za zaposlene koje su upola cene dobijali od zaposlenih kojima poslodavci plaćaju prevoz.

Како се јасно показује? KadLupimLupim је у једном од претходних постова то лепо објаснио.

Ko se ne 'otkuca' to je to...

Ako bi sistem znao (pamtio) ko se 1. u mesecu otkucao sa markicom, pa da ne mora vise - to znaci pamcenje imena i prezimena - na sta se onaj... zastitnik prava gradjana bese... vec zalio i trazio da sistem ne pamti licne podatke (vec samo kategorije povlastica).

Ono sto mogu da razumem, a do sada nije bilo dobro reseno je... da ako se svi otkucavaju da sistem zna gde ima vise a gde manje putnika. I prema svemu tome mogu da regulisu broz vozila, pa cak i linije.
Do sada je sistem bio da ako se publika mnogo zali - onda ako neko bude imao razumevanja, pa... Ovde je dovoljno jedna godina da prodje, sve sezone, i sledece godine (april 2013 pa na dalje) da imamo potpuno dobro rasporedjena vozila.

Posle toga mozemo da ukinemo obavezu za penzionere od 65+ da se otkucavaju. Njima je to ipak previse.

Poslednja izmena:
Pricas gluposti.
Kako je to sirom sveta dosad funkcionisalo pracenje putnika bez ikakvih fensi hi-tech sistema po autobusima? Kako je uopste to ranije funkcionisalo i kod nas decenijama unazad?
Lepo sednes uzmes papir u olovku u ruke, vozis se i zapisujes. Sta je tu problem? Nista, treba da se radi. Kod nas svi rade preko k, rade da bi zadovoljili formu ili ne rade uopste, ako ih niko ne goni.
Sto se tice svercera, osim fizicki prisutnog lica koje kontrolise, nema drugog nacina da ti nekog nateras da plati kartu. Da li ce to biti redovan kondukter, kojih je inace bilo u jednom trenutku pre desetak godina ili ce to biti redovna kontrola koja stvarno radi svoj posao, a ne opet pro forme se satro nesto radi.
BusPlus je tu potpuno nepotreban visak, koji se ni po cemu ne razlikuje od prethodnog sistema sustinski, osim sto eto olaksava donekle neku vrstu pracenja i sve te podatke mnogo lakse obradjuje i prikazuje.
Moglo je, da se htelo i ovako. Umesto ovih tupavih validatora, da su postavljeni po autobusima RFID skeneri veceg dometa, da mogu stalno da ocitavaju svaku karticu koja se nadje unutar busa. Oni koji ulaze sa mesecnom pretplatom, ne moraju nista da rade osim da nose karticu sa sobom i pokazu je kontroli kad na istu nalete. Oni koji nemaju mesecnu, nosili bi neku vrstu prepaid kartice sa uplacenim kreditom, a sistem bi onda mogao da naplacuje voznju po kilometru. Sto bi, verujem, ljudi mnogo vise postovali nego 60 za jednu stanicu.
Jel moglo tako da se uradi? Moglo je.
Zasto nije? Zato sto su nam lopovi u vrhu i bizgovi smisljaju ovakve glupave ideje.

Ko se ne 'otkuca' to je to...

Ako bi sistem znao (pamtio) ko se 1. u mesecu otkucao sa markicom, pa da ne mora vise - to znaci pamcenje imena i prezimena - na sta se onaj... zastitnik prava gradjana bese... vec zalio i trazio da sistem ne pamti licne podatke (vec samo kategorije povlastica).

Ono sto mogu da razumem, a do sada nije bilo dobro reseno je... da ako se svi otkucavaju da sistem zna gde ima vise a gde manje putnika. I prema svemu tome mogu da regulisu broz vozila, pa cak i linije.
Do sada je sistem bio da ako se publika mnogo zali - onda ako neko bude imao razumevanja, pa... Ovde je dovoljno jedna godina da prodje, sve sezone, i sledece godine (april 2013 pa na dalje) da imamo potpuno dobro rasporedjena vozila.

Posle toga mozemo da ukinemo obavezu za penzionere od 65+ da se otkucavaju. Njima je to ipak previse.

A sta je to vise ili manje putnika. Vise ili manje od cega.

Evo ja cu da ti objasnim kako je to funkcionisalo u Svedskoj pre 30 godina. Svaki vozac ima radio stanicu kao taksisti. Putnici u busu iskljucivo sede. Kad nema vise mesta za sedenje, a ima jos putnika na stanici vozac javlja dispeceru i ovaj odmah salje sledeci bus. Ima vise putnika od broja koji moze da sedne u jedan bus. Znaci, treba ti jos 1 bus na toj liniji u to vreme. Resen problem.

A cim putnici stoje, kao kod nas, to je onda lov u mutnom, magla, prevara...

Moze da bude 50, a moze i 150 pa vise manje od cega. A oni koji nisu uspeli da udju nisu se ni kucali.

ti stvarno verujes u ovo?
pa dobro,kako onda komentarises da su vozila na nekim linijama prebukirana,i da su ljudi zbijeni kao sardine (a ipak je proslo pristojno vreme od uvodjenja busplus-a/validiranja i pracenja linija)?
da li se i tebi cini kao i meni da se ljudi osecaju jako ponizeno sto se voze u prepunim i prljavim vozilima,da se ne osecaju bezbedno u poluraspadnutim krsevima,za cije havarije cujemo gotovo svakodnevno,a sve to za prilicno skupu kartu?
zdusno branis neke svoje stavove,sto bi bilo ok da se vozis gsp-om,ali znam da uglavnom koristis svoj auto..e,otud mi ni malo nisi jasan.

Ako neko moze da izmisli jedno 10 hiljada parking mesta od Trga do Slavije (uzduz a moze i malo u sirinu) mi bi dosta problema sa parkingom resili. Ali - gde da se to napravi? To je oko 100 hiljada kvadrata prostora samo povrsini parkiranih vozila, bez prolaza. Da ne spominjem posebno da parking obicno ne izgleda lepo kao pojava medju zgradama.
Pa ako se to resi, onda mozemo da se dogovorimo sta hoces.

16 godina su na vlasti, mogli su za to vreme komotno da naprave metro, a ne 10.000 parking mesta u centru!

Da bi uvodio neke mere, moraš prvo da obezbediš uslove i kvalitet, a pri tom da imaš u vidu platežne mogućnosti stanovništva, a ne da u teškoj bedi, sa očajnim kvalitetom usluga, zavodiš teror nad ljudima.

U Beču, u kom sam nedavno bila, javni prevoz je perfektan, brz, tačan, metro vozovi, tramvaji i autobusi besprekorno čisti, većina klimatizovana, bez gužvi, stajališta obavezno sa klupama i nadstrešnicom, sa semaforima, koji daju tačno vreme stizanja prevoza u stanicu, maksimalno čekanje 6 minuta, bez pravila o ulasku i izlasku na određena vrata, bez ukucavanja i "validacije" karata, samo poseduješ vremenski ograničenu kartu za 24 časa, 7 dana, mesec dana, godinu dana (ovi što imaju kartu na godinu dana imaju 2 meseca fraj). Imala sam sedmodnevnu kartu, koja košta 15 evra za sve vidove prevoza, u svim pravcima i mogla sam da se vozim danonoćno! Za 15 evra mogla sam da imam i 500 vožnji! Izračunaj koliko kod nas košta ne 500, već 100 vožnji.

СТОП BUS
swastika.jpg

ГОТАМ СИТИ

Пише: Александар Ђаја

"Ивица и Марица", "Црвенкапа", "Пепељуга", бајке с којима су одрастале генерације деце, родитељи у Енглеској избегавају да читају својим малишанима, сматрајући да садрже превише страшних и „непримерених“ описа. Половина од њих каже да не би никада читала свом детету "Црвенкапу", ни "Ивицу и Марицу", јер би га расплакао призор вука који прождире баку, односно родитеља који напуштају децу у шуми. „Одрасли су у стању да разумеју невиност бајки, али би петогодишње дете бујне маште могло причу да схвати дословно“, изјавио је листу „Дејли мејл“, аутор студије, Стив Хорнси.
Међутим, још се није догодило да на приказивању филма “Црвенкапа”, или „Снежана и седам патуљака“, манијакални убица побије 12, а рани 60 људи!
Филмска индустрија као и читава америчка јавност у шоку су због масакра који се догодио пре недељу дана у једном биоскопу у предграђу Денвера, током пројекције најновије мрачне филмске бајке о Бетмену и Готам Ситију, под насловом „Успон мрачног витеза“, када је извесни Џејмс Холмс, починио крвави масакр, ушавши у салу наоружан са више комада оружја, димних бомби, панциром и гас-маском на лицу и отворио насумичну паљбу по гледаоцима у сали! Убица, који је тако на најтрагичнији начин демантовао споменуту ступидарну студију о „опасним класичним бајкама“, током саслушања је рекао да је он, заправо, „Џокер“, који жели да уништи Бетмена! Иначе, осим једног прекршаја у саобраћају, Холмс није имао других сукоба са законом.
Једино, што је живео у земљи у којој је насиље одавно постало најпрофитабилнији извозни производ! Разуме се, амерички председник Барак Обама је одмах изјавио да је “шокиран и тужан“ због ове трагедије и позвао нацију да буде јединствена. Али, у чему јединствена? Да неће америчка администрација и овај злочин да припише некој малој земљи, без добре противваздушне одбране и атомског оружја, не би ли је напала зарад „увођења демократије и грађанских слобода?“ Обама је још додао: “Овим видимо колико је живот крхак, наше време на овом свету је ограничено и зато веома вредно”... Да ли је вредно само за њега, његову породицу, Америку и америчке грађане – или и за народе Ирака, Либије, Ирана, Авганистана, Пакистана, Сирије... или Србије из 1999. године, коју су амерички авиони два и по месеца засипали бомбама, из чисте обести и без икаквог политичког разлога?

Али, насиље нису само рат, убијање из ватреног оружја, батинање, пребијање... Једно од облика насиља које можда највише понижава, јесте оно које држава врши према својим суграђанима, безобзирно газећи њихова елементарна грађанска права, застрашујући их и претећи им разноврсним казненим и репресивним методама. Очигледан пример таквог зулума јесте одлазећа власт ДС-а у Србији, која као да је одабрала Београд за свој „Готам Сити“, не би ли казнила непослушне бираче – зато што су у другом кругу председничких избора у већини гласали за кандидата СНС-а, Томислава Николића, а не за њиховог бившег „великог драгог вођу“, Бориса Тадића! Оног истог, који чак и данас, као „политички мртвац“, надобудно изјављује за хрватски „Глобус“, како би, да је на месту председника Николића, отишао у Вуковар и Сребреницу: „Очекујем од Николића да води рачуна о интересима српског народа, што значи да великосрпске идеје морају нестати из његових мисли и речи!”… Ако ово није „великоморонско“ насиље над здравом памећу, онда не знам шта је!

Ваљда се због тога у Ђиласовом “Готам Ситију”, наставља и продубљује терор против локалног становништва. Јер, уз већ познате претње “ловцима на људске главе”, односно, утеривачима дугова, односно, приватним извршитељима, који ће да упадају у станове оних који дугују за „Инфостан”, да им изнесу све што дохвате и скину до голе коже – и Електродистрибуција Београд се прикључила „Џокеровим пајтосима“. Почела је сада да шаље, на сваких десетак дана, црвене опомене пред искључење, чак и онима, чији дуг није већи од неколико хиљада. Али, терор звани „Бус плус“, несумњиво је „Џокеров“ најлуциднији потез! Максимално слуђујући, након вишегодишње „жуте шок-терапије“ већ ионако слуђени народ, он уводи улаз-излаз на „предња-средња-задња врата“, кроз прозор и са крова, кроз ауспух или шофер-шајбну. Јао, теби, ако уђеш на погрешна врата! Јер, ако те одмах не упуцају на лицу места, у том ћеш аутобусу вечно да останеш, као у Кносовом лавиринту, бежећи од Минотаура и контролора „Бус плуса“, безуспешно покушавајући да побегнеш кроз било која врата – ако у том возилу уопште и постоје! „Ово је стварно постало као терор окупационих снага. На Зеленом Венцу утерују нас кроз предња врата као стоку у тор, поред станице дежура радник „Бус плус-а“ у тамно тегет, готово црној мајици, као да је припадник СС полиције. Код Сајма петнаест контролора кидише на аутобусе, по петоро улази унутра и тражи ’аусвајзе’, само им још фале шмајсери!” – јада се једна наша суграђанка.

И тако, од „застрашујућих класичних бајки“, преко Бетмена и „мрачног витеза“, масакра у Америци, терора на грађанима од стране „Инфостана“, „ЕДБ-а“ и „Бус Плуса“ – испричали смо, заправо, причу о насиљу над човеком и његовим свакодневним животом. Насиљу које се данас дешава и у нашем „Готам Ситију“, Београду, где „Џокер“ и „Бус Плус“ интензивно, а поготову након пораза ДС-а на изборима, тероришу становништво метрополе. Што се „Бетмена“ тиче, он још увек чека негде високо, да би раширило своја велика крила, долетео, казнио „зликовце“ и донео жељно очекиван спас и правду. Одакле ће долетети, не знамо, али, верујем да је врх „пилона“ новог моста преко Аде, право место за његово узлетиште. Уосталом, сигурно је тај мост зато и саграђен, јер други разлог дефинитивно не постоји...

http://www.pecat.co.rs/2012/07/gotam-siti/

16 godina su na vlasti, mogli su za to vreme komotno da naprave metro, a ne 10.000 parking mesta u centru!

Da bi uvodio neke mere, moraš prvo da obezbediš uslove i kvalitet, a pri tom da imaš u vidu platežne mogućnosti stanovništva, a ne da u teškoj bedi, sa očajnim kvalitetom usluga, zavodiš teror nad ljudima.

U Beču, u kom sam nedavno bila, javni prevoz je perfektan, brz, tačan, metro vozovi, tramvaji i autobusi besprekorno čisti, većina klimatizovana, bez gužvi, stajališta obavezno sa klupama i nadstrešnicom, sa semaforima, koji daju tačno vreme stizanja prevoza u stanicu, maksimalno čekanje 6 minuta, bez pravila o ulasku i izlasku na određena vrata, bez ukucavanja i "validacije" karata, samo poseduješ vremenski ograničenu kartu za 24 časa, 7 dana, mesec dana, godinu dana (ovi što imaju kartu na godinu dana imaju 2 meseca fraj). Imala sam sedmodnevnu kartu, koja košta 15 evra za sve vidove prevoza, u svim pravcima i mogla sam da se vozim danonoćno! Za 15 evra mogla sam da imam i 500 vožnji! Izračunaj koliko kod nas košta ne 500, već 100 vožnji.

E to je jos jedan problem kod nas. Sto markica ne donosi nikakav popust. U stvari kad oduzmem koliko puta mi nije dosao bus po redu voznje i koliko puta sam dosao kuci peske, u stvari mi je jeftinije da kupujem obicnu kartu nego markicu. Normalno je u celom svetu da se za uslugu/robu koja se plati unapred dobije neki popust, casa sconto, neka beneficija, perk... A toga ovde nema. Jos kao vrhunac bezobrazluka markica vazi samo danju. A nocu se dodatno placa.

Eto... A za 15 evra po kursu od 120 dinara imala bi 30 voznji...Jedna voznja pola evra pa vi vidite...
A za sve one kojima PEOPLE-COUNT SYSTEM nije jasan, on se ne odvija validiranjem na ovim sokocalima vec POSTAVLJANJEM KAMERA SA ODGOVARAJUCIM SOFTVEROM koje bi em brojale ljude em bile tu radi vandalizma i ostalih stvari...Sad, privatnost je tu prica za sebe...

ti stvarno verujes u ovo?
pa dobro,kako onda komentarises da su vozila na nekim linijama prebukirana,i da su ljudi zbijeni kao sardine (a ipak je proslo pristojno vreme od uvodjenja busplus-a/validiranja i pracenja linija)?
da li se i tebi cini kao i meni da se ljudi osecaju jako ponizeno sto se voze u prepunim i prljavim vozilima,da se ne osecaju bezbedno u poluraspadnutim krsevima,za cije havarije cujemo gotovo svakodnevno,a sve to za prilicno skupu kartu?
zdusno branis neke svoje stavove,sto bi bilo ok da se vozis gsp-om,ali znam da uglavnom koristis svoj auto..e,otud mi ni malo nisi jasan.

Otkako sam diplomirao - pa mi je birokratija omogucila da imam markicu - najvise sam isao prevozom. Za onih 1100 dinara sto me je kostala markica (i to sam je platio 5. jula) sam do sada imao 47 otkucavanja, znaci da me je svaka voznja dosla 23,4 dinara (do sada, a verovatno je da cu jos da se vozim).

Kao sto neko na ovoj temi rece - da nije bilo svercera ne bi bilo ni busplusa. Sverceri su uzrok a busplus posledica. Nije obrnuto.

Znaci povraca mi se od ponasanja ljudi koji su uspeli nesto/negde da usicare,uzickaju,ulete i sad kad su oni to zavrsili moze ostatak da se slika slobodno sa svim svojim stavovima...
Eto i u gradskom prevozu je tako.... Ljudi koji se voze se pate, ali zato oni koji se voze limako mogu da im popuju kako je to dobro i isplativije i ovo i ono...
Ne zelim da se iko oseti prozvanim ovim postom!

prica juce poznanik kako je pretrpeo nevidjeni blam u prevozu..
covek radi u jednom od ministarstava..i ima njihovu propusnicu..
a u prevozu se i dalje svercuje..
standard mu je vise nego dobar za prosecnog srbina, ali gleda da uhvati krivinu u sistemu kad god to moze..
meni je odbojan kao osoba..
usla je kontrola i trazila katre na pregled..on je pokazao propusnicu i rekao ja sam u ministarstvu (i dalje ne navodi kom!)
kontrola naidje na coveka bez karte i vrati se do njega i kaze ''molim vas dodjite da intervenisete, jedna putnik nema kartu''
kaze da mu je malo bilo blam, al je izbacio coveka iz prevoza..i jos kaze, sreca da je covek bio razuman, ne znam sta bih radio da nije..bio je za dve glave veci od mene..
a ja se mislim, pa nista..mogao si samo da dobijes batine koje si stvarno zasluzio! mozda bi te to dozvalo pameti!

Ja sam u julu, a uplatio sam markicu 25tog juna, imao 19+14+3=36 voznji. 2680din/36=74,4 din

Uopste se ne isplati u odnosu na obicnu kartu. Jedina prednost markice je bila da ne mora stalno da se vadi iz dzepa/tasne/novcanika i otkucava kao karta. Posto su i to ukinuli, treba razmisliti o merama stednje.

prica juce poznanik kako je pretrpeo nevidjeni blam u prevozu..
covek radi u jednom od ministarstava..i ima njihovu propusnicu..
a u prevozu se i dalje svercuje..
standard mu je vise nego dobar za prosecnog srbina, ali gleda da uhvati krivinu u sistemu kad god to moze..
meni je odbojan kao osoba..
usla je kontrola i trazila katre na pregled..on je pokazao propusnicu i rekao ja sam u ministarstvu (i dalje ne navodi kom!)
kontrola naidje na coveka bez karte i vrati se do njega i kaze ''molim vas dodjite da intervenisete, jedna putnik nema kartu''
kaze da mu je malo bilo blam, al je izbacio coveka iz prevoza..i jos kaze, sreca da je covek bio razuman, ne znam sta bih radio da nije..bio je za dve glave veci od mene..
a ja se mislim, pa nista..mogao si samo da dobijes batine koje si stvarno zasluzio! mozda bi te to dozvalo pameti!

Sverceri koji se namerno svercuju jesu najgora vrsta putnika. Da su barem oni uvek placali, to bi bila druga prica.

Znam za barem jos jedan primer nekoga ko je normalno zaposlen, a ne placa markicu. Od avgusta ipak hoce (mora).

ja opet naglasavam, da je cena dnevne karte 50din, opet bi bilo PAMETNIH koji nece da plate kartu i imaju foru da se voze dzabe. To je strasno kako su pojedinci glupi jer ako ne jedes nemas snage da zivis ako ne platis kartu u jednom momentu nece biti autobusa, trola, tramvaja bg voza i sta onda? Peske na posao ili mozda biciklom.
ali esencija i ono sto sam primetio je da je vecina tih koji se svercuju iz unutrasnjosti i to ne uobrazavam obratite paznju ako ste u prilici

i puni sebe i nekog ponosa misle da ovaj grad i mi kao koji zivimo tu moramo da izdrzavamo "jadne napacene" ko zna odakle (cast izuzecima koji placaju svaku voznju)

ja sam dodjos iz grada u kome svi ulaze na prednja i placaju kartu.ovde sam odavno zatekla stanje/pojavu da svi ulaze gde stignu.postovala sam pravilo velikog grada.
iz provincije gde su se svi vozili kao ljudi,i uredno za to platili,dodjoh ovde gde zatekoh haos.ponizavajuce mi je da platim kartu ako je prenatrpano vozilo ili ako je prljavo.necu da platim!
znaci gospodo rodjeni beogracici,stanje haosa sam licno zatekla.sta hocete,da izigravam postenje za onaj javasluk koji mi naturate?e,nece moci!
jutros idoh do avale,lastininom linijom 491...bus zglobni,dovoljno mesta,i cist,kroz stakla lepo vidis napolje!
vratila se gsp-om 408,u dobrom stanju.kucala kartu od 60din (iako realno idem iz 4-te zone).na stajalistu jajinci spomen park ulete garnitura kontrolora..iako sam mislila da ce mi zameriti jer nisam odabrala zonu (imam prepaid)...nista mi nisu rekli.
to su moje danasnje impresije o prevozu.smatram da sam posteno platila voznju

Djindjic je bio na vlasti vrlo kratko - i smenjen je. Posle su do 2000. vladali SPO i SPS. SPO je ostao "poznat" po nezapamcenoj kradji, mitu, korupciji i nepotizmu (verovatno sam nesto i zaboravio).

Ako svi plate - pa normalno da ce cena da padne. Sam Djilas je to najavio pre... mozda godinu dana.

ja sam dodjos iz grada u kome svi ulaze na prednja i placaju kartu.ovde sam odavno zatekla stanje/pojavu da svi ulaze gde stignu.postovala sam pravilo velikog grada.
iz provincije gde su se svi vozili kao ljudi,i uredno za to platili,dodjoh ovde gde zatekoh haos.ponizavajuce mi je da platim kartu ako je prenatrpano vozilo ili ako je prljavo.necu da platim!
znaci gospodo rodjeni beogracici,stanje haosa sam licno zatekla.sta hocete,da izigravam postenje za onaj javasluk koji mi naturate?e,nece moci!
jutros idoh do avale,lastininom linijom 491...bus zglobni,dovoljno mesta,i cist,kroz stakla lepo vidis napolje!
vratila se gsp-om 408,u dobrom stanju.kucala kartu od 60din (iako realno idem iz 4-te zone).na stajalistu jajinci spomen park ulete garnitura kontrolora..iako sam mislila da ce mi zameriti jer nisam odabrala zonu (imam prepaid)...nista mi nisu rekli.
to su moje danasnje impresije o prevozu.smatram da sam posteno platila voznju

Za personalizovane zona vise nema. Svi placaju po ceni prve zone.
Ko hoce neka pise Djilasu da vrati drugu zonu, skuplju, ako zeli.

Javasluk nisu napravili Beogradjani.

Beograd 23. Jul 2012.- Protest kampanja za besplatni javni prevoz organizacije “99 % Beograd” na kojoj je učestvovalo oko 1000 ljudi održana je na Zelenom vencu. Učesnici su kasnije preko Brankovog mosta, u pratnji policije, prošetali do Ušća.

nogi građani su uz ovacije i mahanjem pružili podršku ovoj ideji.

Ideja kampanje je da se javnosti pruži informacija o alternativnim mogućnostima finansiranja javnog prevoza.

99% građana Beograda traži i da grad Beograd raskine ugovor sa privatnom firmom "Apeks Solutions" i da se ispita štetnost tog ugovora po Gradski saobraćajni prevoz i Grad Beograd.
Traže i ukidanje zaustavljanja autobusa zbog kontrole, jer se građani time sprečavaju da na vreme stignu na posao.

Građanii navode da protest nije okrenut prema kontrolorima, vozačima niti bilo kom članu osoblja koje radi u “Bus Plus”-u, već protiv odluke za uvođenje ove vrste sistema u javni prevoz.

Foto: Saša Čolić/Kamerades All Rights Reserved by Saša Čolić — in Belgrade

165824_345131222233357_1505293906_n.jpg

487204_345131382233341_574520162_n.jpg

544662_345132208899925_1603107588_n.jpg

https://www.facebook.com/pages/Kamp...revoz-Stop-Bus-Plus-99-Srbije/239905709422576

• Podržavam
Reactions: Nez
Za personalizovane zona vise nema. Svi placaju po ceni prve zone.
Ko hoce neka pise Djilasu da vrati drugu zonu, skuplju, ako zeli.

Javasluk nisu napravili Beogradjani.
e,tu te cekam platinovicu!`suplja tikva sama zveci`!
ocito se i ne vozis gradskim prevozom,pa otud nemas pojma.-zone placaju SAMO vlasnici NEPERSONALIZOVANIH KARTICA.
tako da vidim da nemas pojma,kao sto i pre pretpostavih.....vozis se privatnim autom...pitam se sto se ondaK ovoliko bunis?radis kod gsp..,ili imas nameru??

ja sam dodjos i javasluk sam zatekla kd sam dosla u bg jos pre 10 godina...e sad,javasluk je zatecen...a ko ga je napravio,ne znajem...vidite vi beogradjani

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back