Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konacno da iznesem svoje utiske o novim merama kontrole putnika.
Ne moze jedan covek koji se skoro nikada nije ni vozio GSP-om i ciji je najveci domet i znanje u poslovanju rad, red i disciplina preuzeto iz bivse JNA da napravi sistem naplata karata boljim. Samo toliko.

Skoro svuda u svetu, osim u Bangladesu..Pakistanu ,Avganistanu i slicnim zemljama, ulazi se na prednja vrata a izlazi na srednja i zadnja..ne znam sto ste digli toliku dzevu ..druga je prica sama naplata voznje ..po meni to treba da se resi na jednostavniji nacin ...kao i da ljudima udje u svest da karte treba da se kupe..tj..da se voznja gradskim prevozom placa..dzabalesku ne moze ..samo ne moze ni na ovakav nacin sa pandurisanjem jer ovakav nacin kontrole izaziva negodovanje..i ja bih se bunila za ovakav vid naplate i kontrole da koristim GSP svaki dan redovno...moja sreca pa gsp-om se vozim par puta godisnje..Na primer u drugim gradovima postoje karte koje otkucas jednom kada udjes u neki prevoz i vise ne kucas sve dok ti karta traje..

Poslednja izmena:
nina, ne znam da li je bas tako..da se bas svuda u svetu ulazi iskljucivo na prednja vrata..

sem toga, prednja vrata (posebno na trolama)imaju samo jedan red, a ne kao na srednjim i zadnjim po dva,
dakle dok svi udju na uska, prednja..nacekasmo se...

ja se redovno vozim gsp-om pa sam malo vise upucena :lol:

sem toga ovo je klasicno tetorisanje gradjana, ucenjivanje za ukidanje linija, itd..

elem, zna li neko kako GSP i Bus Plus dele procenat od karata?

Skoro svuda u svetu, osim u Bangladesu..Pakistanu ,Avganistanu i slicnim zemljama, ulazi se na prednja vrata a izlazi na srednja i zadnja..ne znam sto ste digli toliku dzevu ..druga je prica sama naplata voznje ..po meni to treba da se resi na jednostavniji nacin ...kao i da ljudima udje u svest da karte treba da se kupe..tj..da se voznja gradskim prevozom placa..dzabalesku ne moze ..samo ne moze ni na ovakav nacin sa pandurisanjem jer ovakav nacin kontrole izaziva negodovanje..i ja bih se bunila za ovakav vid naplate i kontrole da koristim GSP svaki dan redovno...moja sreca pa gsp-om se vozim par puta godisnje..Na primer u drugim gradovima postoje karte koje otkucas jednom kada udjes u neki prevoz i vise ne kucas sve dok ti karta traje..

A ti si kao bila negde po svetu??? Ne lupaj gluposti kada nista ne znas. U gomili gradova zapadnih ne postoji to pravila vec ulazis i izlazis na koja hoces vrata....naravno ima i onih gradova gde postoji neki sistem ulaska u autobuse ali to nisu SVI zato ne lupaj kad ne znas.

nina, ne znam da li je bas tako..da se bas svuda u svetu ulazi iskljucivo na prednja vrata..

sem toga, prednja vrata (posebno na trolama)imaju samo jedan red, a ne kao na srednjim i zadnjim po dva,

sem toga ovo je klasicno tetorisanje gradjana, ucenjivanje za ukidanje linija, itd..

Karte ne treba placati iz nekoliko razloga a osnovni su:

- 60 dinara je preskupo za standard gradjana u Srbiji
- Zato sto karte naplacuje privatno zuto preduzece ciji je osnivacki kapital 500 evra i za svo ovo vreme frke oko bus plusa niko iz te firme se nije obratio gradjanima
- To zuto preduzece fakticki uzima reket GSP-u kao da GSP ne zna da naplati kartu
- To privatno zuto preduzece koristi komunalnu policiju da radi posao za njih mada im to nije u opisu posla
- Zatim one price ako na nekim linijama bude manje od 30% validiranja ukinuce se linija.....a od cega 30% ....otkud oni znaju koliko se ljudi vozilo tom linijom pa da od toga izracunaju 30%

Kad bi ova drzava pocela da radi svoj posao mnogi bi na robiji zavrsili kada je ovaj bus plus u pitanju....i iz tog bus plusa i iz gradske vlasti i iz GSP-a i iz komunalne policije

Nisam rekla svuda u svetu vec skoro ili da budem preciznija tamo gde sam ja bila a bila sam..
No..to i nije mnogo bitno koliko sistem naplate karti za prevoz..

A ti si kao bila negde po svetu??? Ne lupaj gluposti kada nista ne znas. U gomili gradova zapadnih ne postoji to pravila vec ulazis i izlazis na koja hoces vrata....naravno ima i onih gradova gde postoji neki sistem ulaska u autobuse ali to nisu SVI zato ne lupaj kad ne znas.

I ne vidim potrebu za ovakvim tonom u obracanju jer ne lupam i ne pricam napamet..

Ne ulazi se ni u Becu. A Bec nije u Bangladesu, ni u Pakistanu, ni u Tunguziji.

Niko se ne bi bunio protiv ulaska na prednja vrata da je tako nesto moguce uraditi. Vec je to klasicno izivljavanje. To je isto kao da ti daju krpicu 5x5 cm i kazu, ajde operi sve prozore u zgradi sa tom krpicom.

Znaci, ja nisam pticica pa da proletim kroz pun autobus/trolu od prednjih do srednjih/zadnjih vrata. Da bi covek od gotovo 2 metra izvrsio taj zadatak svi putnici u troli/busu moraju da sede. Nema stajanja. Postavio sam linkove iz Nemacke gde se lepo vidi da nema stajanja u busu. A i tamo se ne ulazi samo na prednja. Neka mi gospoda iz Bus plusa/GSP-a omoguce da to mogu normalno da uradim bez lomljenja kicme sebi ili nekom drugom i ja cu to uraditi. Gospoda nisu upodobila prevoz u skladu sa svojim zahtevima. Duplo vise vozila na ulicama, mnogo cesci polasci, metro... Neka to urade pa mozemo da pricamo o setnji kroz autobus.

files.php

Marširala, marširala Đilasova garda: Jurišnici Komunalne policije
Photo: novosti.rs​

Jutros sam kasnio na posao jer se autobus na liniji 105 nije ni pojavio da obavi svoj drugi polazak. MENI ĆE SE TO KAŠNJENJE ODBITI OD PLATE i ko će meni to da nadoknadi? Da napomenem da mi firma redovno uplaćuje novac na to bus plus shranje. Dakle, uvode kao neki euROPSKI standard u javni prevoz a gde je takav kvalitet usluge? More sve je to banda, koja još i preti ukidanjem linija. Mislim da će to ukidanje za posledicu imati ukidanje nekih kontrolora ali bukvalno.

dobro bre narode samo mi nije jasno sta hoćete?besplatni gradski prevoz?ja koliko se sećam plaćala se karta i kupovale se mesečne markice i kod druga tite nasega...m?

Ja hoću da se poštuje vozni red, da se povuku odredbe o ulasku i izlasku iz vozila na određena vrata a sve dok se ne obezbedi dovoljan kvalitet prevoza. Eto za početak toliko. Inače imam uredno uplaćen iznos za neograničen broj vožnji svakog meseca a trpim TEROR od strane BUDALA koje zamišljaju da je ovo Diznilend i da to što zamisle može da se ostvari.

Ja hoću da se poštuje vozni red, da se povuku odredbe o ulasku i izlasku iz vozila na određena vrata a sve dok se ne obezbedi dovoljan kvalitet prevoza. Eto za početak toliko. Inače imam uredno uplaćen iznos za neograničen broj vožnji svakog meseca a trpim TEROR od strane BUDALA koje zamišljaju da je ovo Diznilend i da to što zamisle može da se ostvari.

dobro to za raspored ulaska..dalje,da se ukinu validatori i kartice?vidim da je neko postavio sliku sa onim malim žutim sto je kuckao karte..pa dobro i ja sam nostalgican,secam se narandžastih onih engleskih čudovišta što su otkucavali karte osamdesetih u zelenim busevima

ni meni ne odgovara sto imam nepersonalizovanu karticu pa da ako hoću da promenim 4 busa platim 240 din.vozim auto na plin i pre cu ici autom

Dalje, skrenuo bih pažnju da je ta validacija protivna ustavu. Odnosno onom njegovom delu koji se odnosi na privatnost. Ispada da je GSP zakon važniji od ustava. Ok, ajd onda da se država zove Busplusonija....

Evo i linka ka onome o čemu pričam, da ne ispadne da je priča šuplja
http://www.propisi.com/zakon-o-zastiti-podataka-o-licnosti.html

A evo šta kaže USTAV REPUBLIKE SRBIJE

Član 42.
Zajemčena je zaštita podataka o ličnosti.
Prikupljanje, držanje, obrada i korišćenje podataka o ličnosti uredjuje se zakonom.
Zabranjena je i kažnjiva upotreba podataka o ličnosti izvan svrhe za koju su prikupljeni, u skladu sa zakonom, osim za potrebe
vodjenja krivičnog postupka ili zaštite bezbednosti Republike Srbije, na način predvidjen zakonom.
Svako ima pravo da bude obavešten o prikupljenim podacima o svojoj ličnosti, u skladu sa zakonom, i pravo na sudsku zaštitu

http://www.sllistbeograd.rs/documents/ustav_republike_srbije_lat.pdf
I ko će da kontroliše upotrebu podataka?

Poslednja izmena:

Ne radi se ovde o ulasku i izlasku iz vozila, vec o usluzi koju dobijamo. Ali tebi to sa sefovskog polozaja i polozaja onog koji se dva puta godisnje vozi javnim prevozom i onog ko nista ne zna o javnom saobracaju, naravno nije jasno. S toga ne kvari diskusiju.

Danas....

1. Stanica "Brankov most", 20-ak kontrolora plus komunalna policija, linija 65, ulaze, pregledaju karte svim putnicima, dolaze do devojke koja im govori kako je na porodiljskom bolovanju i da su joj rekli da ili ne mora da ima karticu ili tako nesto nisam najbolje cula. Uglavnom kontrolorka joj kaze da ima pravo na besplatan prevoz samo dok je trudna a ne i dok je na porodiljskom bolovanju. Devojka kaze "zaista su me tako obavestili, nema problema izacicu." Na stanici vidim da joj kontrolorka nesto objasnjava... E sad moje je pitanje kako ce ta devojka da nastavi voznju? Kod vozaca karata nema, prvi kiosk je tek preko mosta pa i dalje ili da se vraca unazad na Zeleni venac pa da kupuje kartu, i sve to na 40 stepeni, a i pitanje je da li ce na kiosku kate naci, jer ih u jednom periodu gotovo nigde nije bilo. Cisto maltretiranje! Dokaz da definitivno treba kod vozaca uvesti prodaju karata.

2. Linija 95, pripremaju se putnici sa sidju jer je stanica blizu i vidim dve bake kako ustaju sa prvih sedista na kojima su sedele (sedista na prvim ulaznim vratima), polako i jedva se krecu ka srednjim vratima da bi izasle. Znaci nisam mogla da verujem!!! Zena jedva hoda, sva sreca pa bus je bio delimicno popunjen pa se ona uz pridrzavanje dogegala do srednjih vrata. Da je bila guzva, kao sto je inace na liniji 95, pojma nemam kako bi to izvela, a da ne pomisljam na roditeje sa decom koju drze u narucju. Sve bi bilo izvodljivo da u busevima nema guzve, da uglavnom svi sede, i da se takvi autobusi zadrzavaju na stanicama duze, a ne da ponekad jos nisu svi ni usli sofer zatvara vrata. Katastrofa!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back