Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sutra bi trebalo da prvi put i ja probam bus plus. Kupicu onu papirnu kartu za 40 dinara. Ali sa koliko da je dopunim? Do sad sam uvek kupovao kartu za 60 din na kojoj pise 'prva ili druga zona' i sa njom isao od Zelenog Venca do Batajnice. Da li da dopunim bus plus sa 60 dinara za tu relaciju ili sa 90?

Najisplativije je da dopunis sa 600 (maksimum). Opet, ako se vozis samo do Batajnice i nazad, onda mozes da dopunis sa 540 - 6x90...
Mozda da kupis dve, jedna za Bataju, druga za po gradu z;)

Mislim da je Batajnica u drugoj zoni (koja postoji samo za nas sa kartama, za markice vise ne postoji).

Niko nije rekao da nema, nego se papirna isplati za tako male potrebe.
Papirna istice posle 3 meseca - plastika ima vaznost 3 godine.

Siguran sam da mozes da uzmes nepersonalizovanu (ja je zovem bezlicna ili ne-licna) plastiku, kosta 250 dinara, i mozes da je dopunjavas kad hoces i koliko hoces, bas kao prepaid telefon... samo sto ovde trosis na prevoz a ne na poruke i pricu.

U vezi papirnih kartica...da li se one dopunjuju do maksimalnog iznosa od 600 dinara, ili traju tri meseca i mogu za to vreme neograniceno puta da se dopunjuju sa 600 dinara?

I sad videh na sajtu bus plusa..
Nakon sto se potrosi maksimalan iznos od 600 dinara, mozes da je bacis, kupis novu za 40 dinara i opet je dopunjavas do 600.00. A plasticnih vise nigde nema...

To mi je malo bezveze....

Poslednja izmena:
Niko nije rekao da nema, nego se papirna isplati za tako male potrebe.
Papirna istice posle 3 meseca - plastika ima vaznost 3 godine.

Siguran sam da mozes da uzmes nepersonalizovanu (ja je zovem bezlicna ili ne-licna) plastiku, kosta 250 dinara, i mozes da je dopunjavas kad hoces i koliko hoces, bas kao prepaid telefon... samo sto ovde trosis na prevoz a ne na poruke i pricu.

pa ja sam rekao da nema
gde god pitam - nemaju plastiku

švercujem se, ergo sum..

U vezi papirnih kartica...da li se one dopunjuju do maksimalnog iznosa od 600 dinara, ili traju tri meseca i mogu za to vreme neograniceno puta da se dopunjuju sa 600 dinara?

I sad videh na sajtu bus plusa..
Nakon sto se potrosi maksimalan iznos od 600 dinara, mozes da je bacis, kupis novu za 40 dinara i opet je dopunjavas do 600.00. A plasticnih vise nigde nema...

To mi je malo bezveze....

Da, malo je bezveze sto papirne mozes samo jednom da dopunis... Opet, ako gledas troskove, 40 za papir i 250 za plastiku, ispada da je 6 papira jednako jednoj plastici.
Valjda ce da se smisle i da dobace plastike do kioska pre nego sto potrosimo po sest plastika :roll:

Ацко, пробао сам преко новчаника, моје среће - ради :lol: А људи ме гледају шта радим ахаха..
Требали су ниже да поставе кад не носимо јакне и остало само да се нагузимо са БП у задњем џепу..да се очитамоz:lol:

pa te onda pritisne neko u guzvi uz aparat a on samo kuca :rotf:

Ne moz' z:D

Nisu bas objasnili kako, ali koliko ja znam ne mozes vise puta da se otkucas sa istim papirom/plastikom u istom vozilu (u istom smeru).

Od ranije su spominjali da ce da bude mogucnost da se jednim papirom ili plastikom odjednom plati karta za vise ljudi - ali ja to nisam video do sada. Samo u jednom busu sam video 'dugme' za zonu 2.

Nisu bas objasnili kako, ali koliko ja znam ne mozes vise puta da se otkucas sa istim papirom/plastikom u istom vozilu (u istom smeru).

Od ranije su spominjali da ce da bude mogucnost da se jednim papirom ili plastikom odjednom plati karta za vise ljudi - ali ja to nisam video do sada. Samo u jednom busu sam video 'dugme' za zonu 2.

U nekim busevima ima opcija "grupna karta", a valjda je dugme za 2. zonu samo u busevima koji prolaze kroz 2 zone. U nekoliko 511-ca sam naisla na to za 2. zonu...

kakav si ti to zaposleni a to da ne znas? zar nisi procitao da ima da se klikne takva opcija drugar...

Može i kroz novčanik, a ko ima ovo možda i ovako :D
35232_ss_2.jpg

Grupnu kartu možete kupiti samo na validatoru na prvim vratima! Izaberete broj karata i onda provučete plastiku/papir.

Uzgred, još novosti:

www.mts.telekom.rs

BusPlus Info servis - Besplatno prvih šest meseci!

Obaveštavamo vas da od 15. februara možete da dobijate informacije o udaljenosti autobusa na osnovu broja stajališta. To vam omogućava novi info servis - BusPlus Info servis, koji će biti besplatan prvih šest meseci.

Servis vam je dostupan preko USSD koda *011* a da biste dobili informaciju o udaljenosti autobusa potrebno je da dodate i broj stajališta na kome se nalazite. Tako, na primer, ako se nalazite na stajalištu sa brojem 203, željenu informaciju dobićete pozivom na *011*203#

Nakon unetog ispravnog koda, na ekranu će se pojaviti sledeće informacije: naziv stajališta, broj linija autobusa na vašem stajalištu, kao i ukupan broj stajališta do stajališta na kome se nalazite.

Podsećamo vas da je mt:s za sve svoje prepaid i postpaid korisnike, koji kupe BusPlus kartice i pristupe BusPlus benefit programu, pripremio brojne povoljnosti.

Ja sam video tu opciju "grupna karta", ali samo na validatorima kod prvih vrata, kod vozaca. A i danas videh u 96 da vozac na monitoru gleda ceo bus...gde je postavljena kamera? :zroll:

Uzgred, još novosti:
www.mts.telekom.rs

BusPlus Info servis - Besplatno prvih šest meseci!

Obaveštavamo vas da od 15. februara možete da dobijate informacije o udaljenosti autobusa na osnovu broja stajališta. To vam omogućava novi info servis - BusPlus Info servis, koji će biti besplatan prvih šest meseci.

Servis vam je dostupan preko USSD koda *011* a da biste dobili informaciju o udaljenosti autobusa potrebno je da dodate i broj stajališta na kome se nalazite. Tako, na primer, ako se nalazite na stajalištu sa brojem 203, željenu informaciju dobićete pozivom na *011*203#

Nakon unetog ispravnog koda, na ekranu će se pojaviti sledeće informacije: naziv stajališta, broj linija autobusa na vašem stajalištu, kao i ukupan broj stajališta do stajališta na kome se nalazite.

Podsećamo vas da je mt:s za sve svoje prepaid i postpaid korisnike, koji kupe BusPlus kartice i pristupe BusPlus benefit programu, pripremio brojne povoljnosti.

A sta da rade oni koji su kod Telenora i Vip-a.

Ja sam video tu opciju "grupna karta", ali samo na validatorima kod prvih vrata, kod vozaca. A i danas videh u 96 da vozac na monitoru gleda ceo bus...gde je postavljena kamera? :zroll:

To samo kod prvih vrata mi je bzv..jer sta da rade dvoje na primer koji udju na zadnja vrata i hoce da se malo ljube u aftobusu :lol:..
kako oni da overe za vise osoba...ali stvarno guzva je i ne mogu dvojena primer da udju na prednja vec samo na zadnja vrata?
da salju po golubu ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back