Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mislim da i gsp mogao unutar svojih vozila da stavi neke diskretne nalepnice kao podsetnik ljudima da treba da se kupaju.
strahota kako ljudi smrde.

nije fora samo kukati na gsp

A ako se ne kupaju - obilato da koriste :

Elva-Hsiao-In-New-Rexona-Commercial.jpg

:mrgreen:

Koliko sam uspeo da saznam, privatni prevoznici iako nabavljuju vozila sa klima uređajima iste neće uključivati. Direkcija za javni prevoz je odlučila da preko leta prevoznicima isplaćuje dodatna sredstva za klimatizaciju, ali će oni pokušati da i to stave u svoj džep, jer koga je briga za putnike :dash:

Ne vredi klima ovde, kad se uvek nadje neki metuzalem kom je hladno pa otvara prozore na +40 u hladu! Dok su jedno vreme palili klimu u klimatizovanim autobusima, i pored zalepljene uredne molbe "Molimo as da ne otvarate prozore, vozilo je klimatizovano", redovno su bili otvoreni svi prozori, jer je nekom penzosu bilo hladno :dash:

Prekjuče sam imao incident sa vozačem PP Veolia vozila P0308 na liniji 47. Prvo je kršio niz propisa, na šta sam ga upozorio i ako nastavi, a nastavio je, da će biti prijavljen Veoliji i inspekciji, na šta sam dobio upozorenje da ću biti izbačen iz autobusa. Po izlasku iz vozila na Slaviji stao sam ispred autobusa i zapisivao garažni broj, na šta je on izleteo i pokušao da se fizički obračuna sa mnon. :eek::eek::eek: Naravno sklonio sam se i odmah pozvao Veoliju. Ljubazna gospođa mi je rekla da će vozač biti sankcionisan i da se izvinjava u ime preduzeća, tako da su s te strane jako bili fini pružajući mi podršku. Da stvar bude gora, u povratku naletim na istog vozača i šofera. Na terminusu Slavija-Birčaninova sam ušao u vozilo i odmah uočio to da vozač nije zaustavio vozilo na sledećem terminusu "Karađorđev park" prepunom putnika default/shok Onda me je video da sam opet u autobusu i čudno je počeo da se ponaša, ali ovaj put nije smeo da mi kaže ni jednu reč. Po izlasku iz vozila sam mu rekao da je preskakanje stanice evidentirano, te da će i zbog toga biti prijavljen.

Inspekciji je prosleđenja prijava po stavkama:
-Vožnju drugog lica u vozačkom prostoru
-Neotvaranje vrata na stajalištu
-Za uvrede i pokušaj fizičkog obračunavanja sa putnikom
-Preskakanje stajališta.
:rtfm:

Bude li primećeno da se i dalje tako ponaša, tražiću da se preduzmu strožije mere! Što se putnika tiče, dobio sam potpunu podršku, čak su mi i brojeve telefona ostavili ako je potrebno da posvedoče inspekciji ;)

E sad vesti

NOVA PROBNA LINIJA A1 (AERODROM "NIKOLA TESLA" - TRG SLAVIJA) (OD 15.JUNA.2011)

Probna linija A1, koja će saobraćati od Trga Slavija do aerodroma "Nikola Tesla" u Surčinu, biće otvorena 15. juna. Vozila će polaziti na svakih 20 minuta do 19 sati, a potom na sat vremena.Za prevoz tom linijom neće važiti postojeće karte, već će se one kupovati u vozilu po ceni od 250 dinara.Prevoz će biti organizovan minibus vozilima koja imaju 20 mesta sa unutrašnjim policama za odlaganje prtljaga.

U prvih šest meseci ta linija će biti probna i ukoliko bude dovoljno interesovanja, postaće redovna.
broj-linije-a1.png

Trasa linije je od Trga Slavija, Nemanjinom, Savskom, preko "Gazele", Bulevarom Arsenija Čarnojevića, Omladinskih brigada, Pariske komune, Tošin bunar, ponovo Bulevar Arsenija Čarnojevića i auto-putem do aerodroma.Na toj deonici biće dva stajališta, u Savskoj ulici kod železničke stanice i na Novom Beogradu kod "Fontane".

Prevoz će obavljati grupa privatnih autoprevoznika, koji su već u sistemu javnog prevoza u Beogradu.
http://busevi.com/index.php?option=...g-slavija-od-15juna2011&catid=6:news&Itemid=8

tako treba, odmah prijaviti, ja kad hocu nekog da prijavim, zapisem broj i sl, pa posle zaboravim ili me mrzi i oprostim im. tako sam jednom hteo da prijavim prodavnicu koja je zatvorila sat pre nego sto je trebalo, po vremenu istaknutom na izlogu, zapisao sam broj i sve, ali nisam nsita uradio po tom pitanju.

tako treba, odmah prijaviti, ja kad hocu nekog da prijavim, zapisem broj i sl, pa posle zaboravim ili me mrzi i oprostim im. tako sam jednom hteo da prijavim prodavnicu koja je zatvorila sat pre nego sto je trebalo, po vremenu istaknutom na izlogu, zapisao sam broj i sve, ali nisam nsita uradio po tom pitanju.
ih nije tema,ali kad vec pomenu.ja sam prijavila `zlatiborca` da sve sto se kupi kod njega a spakuje u plasticnu ambalazu sa poklopcem,mer zajedno sa ambalazom!
ali verovatno nista od moje prijave,i dalje tako rade

Mora se stati na put takvim propalicama kojima nije tu mesto. Ja sam bio odlučan da mu se suprotstavim uvideći nedostatak, iako je pokušavao da me zaplaši da će me izbaciti. Još sam mu rekao, neka me izbaci pa ćemo tek videti ko će biti izbačen na kraju. Žao me je bilo devojke koju je maltretirao pre nekoliko dana i koja je počela da plače, jer nije znala kako da mu se suprotsavi i šta da uradi u takvim situacijama.

Inače,pohvaliću tog privatnog prevoznika, jer su stvarno profesionalni i potpuno stali uz moju stranu, odmah je dobio opomenu mobilnim telefonom, šta se kasnije dogodilo ne znam. Uglavnom mi je operaterka rekla "da kad bude imao svoj autobus, onda i može tako da se ponaša, ali sve dok je kod njih to se ne sme toleristati".

Jel neko cuo - koje ce gsp linije da prelaze preko novog ada-mosta?
Verujem da ce da bude vise od jedne linije.
Jel hoce neko da tipuje koji broj mogu da nose nove linije? :per:

Predpostavljam da ce od postojecih na novi most ici 89, 94 i eventualno 88 mada ja tu liniju ne bih dirao a od tramvaja 13 ili 11 (ako je vrate uopste).
Kao jedina ideja od novih linija mi se javlja produzenje linije 708 (ili 69 ako je uopste izvodljivo posto sluzi kao linija za prevoz radnika) do Banovog Brda ili Ceraka :)

Prema nekim izvorima najavljuje se reorganizacija nekih linija, jer će novi tarifni sistem i karte od januara omogućiti lako presedanje uz istu kartu. Na Mikser festivalu je bila održana radionica gde su predstavljeni planovi reorganizacije linija. Naravno putnici i građani su tada bili pozvani da učestvuju u tome. Planovi su mahom bili usmereni u cilju izmeštanja pojedinih okretnica iz strogog centra na neku drugu lokaciju, kao i nove linije koje bi rasteretile neke postojeće, a sve u skladu sa funkcionisanjem gradske železnice BG:Voz.

Inače, juče negde oko 13:00 na Novom Beogradu je odražana promotivna vožnja novim tramvajem. Za sada tramvaj može da saobraća samo na novobeogradskoj strani.

Španski tramvaj isprobao beogradske šine

Tramvaj kompanije "Kaf" u četvrtak prvi put na koloseku u Novom Beogradu. Do kraja godine u glavni grad stiže devet vozila iz Saragose

bg-tramvaj_620x0.jpg

LEPOTAN iz Saragose u četvrtak se prvi put šepurio novobeogradskom prugom. U probnoj vožnji uživali su predstavnici grada na čelu sa gradonačelnikom Draganom Đilasom, kao i novinari, dok će komfor i udobnost bešumnog tramvaja građani moći da osete krajem avgusta. Novi tramvaj prvo će prevoziti putnike od Novog Beograda kroz Bulevar kralja Aleksandra do Ustaničke, a kada stignu i ostali, rasporediće ih na trasu ka Banovom brdu, a zatim i na ostalim pravcima. Do kraja godine u Beograd će stići devet tramvaja, a preostali 21 tramvaj do kraja 2012.
Tramvaj španske kompanije "Kaf", dopremljen u Beograd početkom maja, napustio je depo "Sava" i "otisnuo" se šinama kroz Jurija Gagarina, sve do okretnice u Bloku 45. Bez "cimanja", lagano je jezdio ulicama Novog Beograda, oduzimajući dah pešacima i vozačima.

SREDSTVA UGOVOR za nabavku 30 tramvaja za GSP "Beograd" između grada Beograda i kompanije "Kaf" potpisan je 3. novembra 2009. godine. Ukupna vrednost ugovora je 81,36 miliona evra, od čega je 20 miliona obezbeđeno iz kredita Evropske investicione banke u sklopu projekta urbane obnove Beograda, a ostatak iz budžeta grada.

Prema rečima prvog čoveka prestonice, Beograd ulaže mnogo sredstava u obnovu voznog parka GSP.

- Kupili smo nove tramvaje, klimatizovaćemo 114 autobusa, u planu je i kupovina novih trolejbusa i 250 autobusa – istakao je Dragan Đilas, gradonačelnik. - Činimo sve što možemo da bi se građani vozili udobnije i bolje, a očekujem da u narednih nekoliko godina potpuno završimo obnovu voznog parka.

- Prvi put posle dve decenije Beograd je kupio nove tramvaje, najsavremenije generacije - rekao je Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada. – Zadovoljni smo kvalitetom, udobnošću, komforom i jedva čekamo ocenu građana o novim tramvajima. Pozivamo Beograđane da u što većoj meri koriste vozila javnog gradskog prevoza, jer se tako brže prevozimo po gradu i na taj način rešavamo problem gužvi.

"Španac" je napravljen od nerđajućeg aluminijuma, a unutrašnjost mu je od specijalnog ekološkog, nezapaljivog materijala. Ima video-nadzor sa šest kamera, "tačskrin" kontrolnu tablu, kao i glasovno-vizuelnu najavu sledećih stanica. Umesto retrovizora, vozač koristi dva monitora koji prenose sliku sa dve spoljne kamere, a uz pomoć platforme na trećim i petim vratima, tramvaj će moći da koriste i osobe s invaliditetom.

- Sistem za upravaljanje je jednostavan i nema teškoća prilikom vožnje - objašnjava Slobodan Marić, vozač koji je imao privilegiju da prvi provoza novi tramvaj. - Beograđani su zaslužili da se voze ovakvim vozilima.

Osim gradonačelnika i predsednik Skupštine grada, promotivnoj vožnji prisustvovali su i gradski menadžer Aleksandar Bijelić, pomoćnik gradonačelnika Živorad Anđelković, direktor Agencije za investicije i stanovanje Marko Blagojević i direktor GSP "Beograd" Mileta Radojević.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:333738-Spanski-tramvaj-isprobao-beogradske-sine
Ugrađuju klima uređaje u GSP vozila
N. V. BRKOVIĆ | 09. jun 2011. 22:30 |
Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" ugovorilo klimatizaciju 183 postojeća vozila. Na ulicama, do kraja godine, ukupno još 60 novih vozila sa rashladnim uređajima
bgd-klima-u-gsp_620x0.jpg

BEOGRAĐANI će još morati da trpe vrućinu u prevozu. U toku je servisiranje postojećih rashladnih uređaja u 183 vozila, ali ohrabruje najava da će do kraja jula bezmalo još toliko dobiti klima-uređaj. Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" u narednom periodu planira i da nabavi nova vozila koja će, takođe, biti klimatizovana.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obećao je u četvrtak da će tokom leta biti klimatizovano 114 autobusa u gradskom prevozu i nabavljeni novi trolejbusi, kao i 250 autobusa.

- Očekujemo da narednih nekoliko godina završimo klimatizaciju svih vozila - rekao je Đilas. - Građani Beograda moći će da se voze komfornije i udobnije.

NI TAKSI NEMA KLIMA-UREĐAJ GRADONAČELNIK je rekao da grad čini sve kako bi vožnja gradskim prevozom Beograđanima bila udobnija. Osim što se obnavlja vozni park GSP, radi se i na ugradnji rashladnih uređaja. Govoreći o klimatizaciji u javnom prevozu, on je podsetio da u mnogim taksi vozilima nema klima-uređaja.

Prema rečima Milete Radojevića, generalnog direktora gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd", u njihovom voznom parku ima 100 klimatizovanih autobusa, 83 trolejbusa i zasada jedan tramvaj, koji još nije pušten u saobraćaj.

- Klima-uređaj će imati i devet novih tramvaja koji će do kraja godine stići u Beograd, kao i 16 trolejbusa - dodaje Radojević. - Uređaje za hlađenje imaće i novih 25 zglobnih autobusa, čija je nabavka u toku, kao i 10 solo vozila na gasni pogon. Ugovorena je ugradnja 173 klima-uređaja u postojeća vozila, od toga, u 100 "japanaca", koji imaju samo provetravanje, i 73 autobusa novije generacije, dok su ostali toliko stari da će s vremenom biti rashodovani.

Prvi čovek GSP rekao je da će klima-uređaje da ugrađuju sukcesivno u junu i julu. Prvih 16 već je stiglo i njihovo postavljanje je započeto. U ugradnju novih klima-uređaja uloženo je više od 300 miliona dinara.

- Sva vozila koja ubuduće budemo nabavljali biće klimatizovana - kazao je Radojević. - Ove godine biće ugovorena i nabavka 150 zglobnih i 100 solo autobusa. Njihova isporuka je planirana za 2012. godinu, i sva vozila će imati klima-uređaj.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:333743-Ugradjuju-klima-uredjaje-u-GSP-vozila

:eek::eek::eek:

Kontrolor GSP uboden nožem na Banjici

BEOGRAD - G.P. (28), kontrolor u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) Beograd, koji je jutros napadnut i izboden nožem na stajalištu autobusa u beogradskom naselju Banjica, nije u životnoj opasnosti saopšteno je iz GSP-a.

Više na
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/258351/Kontrolor-GSP-uboden-nozem-na-Banjici

bas me cudi, pre neko vece je jedna debela bahata kobila u obliku kontrolora terorisala jednu zenicu zato sto nema kartu...bukvalno se drala na zenu, nasrnula je na nju kao da hoce da je bije i na kraju je uhvatila za ruku i izbacila na sledecoj stanici...
i sta raditi sa takvim spodobama? ja znam, traziti podatke i prijaviti al nemaju svi toliko strpljenja.

Autobusi 531, 532 i 533 uveli još od aprila praksu da je ulaz isključivo na prednja vrata gde stoji kondukter. U redu je to...
Ali, ako se nađem u takvom autobusu i želim da izađem na onda sam izlazak predstavlja nemoguću misiju ako se ne nalazim pored prednjih vrata.

Pa izlazi se verovatno na na sva ostala, a ulazi samo na prva :think:

Inače evo jedne šokantne informacije. :eek: GSP Beograd je za čišćenje i pranje autobusa pre nekoliko godina angažovao privatnu firmu (verovatno firmu nekog rođaka rukovodioca). Ta firma je zadužena za pranje i čišćenje vozila, međutim nešto se dogodilo s tom firmom i od avgusta 2010. godine nisu obavljali svoje usluge :eek::eek::eek: Na upućivanje primedbi građanja o nehigijeni unutar vozila je stigao odgovor da GSP Beograd trenutno nije u mogućnosti da organizuje detaljno čišćenje vozila :kletva::kletva::kletva: Zamislite odgovor NISU U MOGUĆNOSTI, pa zar je to toliki probleme angažovati ljude da detaljno izribaju autobus :dash: Bar nije problem naći radnu snagu.

Predpostavljam da ce od postojecih na novi most ici 89, 94 i eventualno 88 mada ja tu liniju ne bih dirao a od tramvaja 13 ili 11 (ako je vrate uopste).
Kao jedina ideja od novih linija mi se javlja produzenje linije 708 (ili 69 ako je uopste izvodljivo posto sluzi kao linija za prevoz radnika) do Banovog Brda ili Ceraka :)

Ne verujem, valjda ce neki bus da ide i Gazelom. Pretpostavljam da ce uvesti neke nove linije, recimo 87....Cekaj nije mi jasno, da li ce preko novog mosta da ide i tramvajski saobracaj?

Pa izlazi se verovatno na na sva ostala, a ulazi samo na prva :think:
Verovatno bi tako trebalo.
Ali, po dolasku na stanicu vozač otvori samo prednja vrata, a ostala ne otvara. I sada, ako hoću da izađem a nalazim se na (recimo) zadnjim vratima moram da se dernjam i mlatim rukama, ili da se probijam do prednjih vrata... Imam još dve mogućnosti, a to su da pravim gužvu ne pomerajući se od prednjih vrata ili da izbegavam ulazak u te autobuse (iako imam markicu).

I meni je čudno ovo, možda zato što putnici pokušavaju da izbegnu ulazak na prva vrata. Ako postoje "Stop" tasteri pritiskajte ih, tada se ulali crvena lampica kod šofera koja signalizira da ima izlaza. Bez obzira što je ulaz na prva vrata obaveza otvaranja svih vrata i dalje postoji!

I meni je čudno ovo, možda zato što putnici pokušavaju da izbegnu ulazak na prva vrata. Ako postoje "Stop" tasteri pritiskajte ih, tada se ulali crvena lampica kod šofera koja signalizira da ima izlaza. Bez obzira što je ulaz na prva vrata obaveza otvaranja svih vrata i dalje postoji!
Ja samo kažem šta mi se praktično desilo dva puta. Uđem u autobus 531 na okretnici Banovo brdo, idem sa njim 3 stanice. Jednom sam uspeo da se "izderem" na vreme, a drugi put sam otišao do četvrte (pošto urlanje nije uspelo). Nakon toga obično čekam autobus u Žarkovu, pa ako naiđe neki od ovih autobusa uopšte ne ulazim u njih. Bolje mi je da čekam 56 ili 51. Čekajući na toj stanici imam priliku da vidim da uopšte ne otvaraju ostala vrata.

Što se tastera tiče, neka vozila ih imaju, ali... Da li to uopšte funkcioniše? Koliko vozači zaista obraćaju pažnju na njih? Zar ne bi trebalo da stoji i neko uputstvo za putnike tipa: "Ako ne pritisnete taster vozač neće otvoriti vrata na stanici"?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back