Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mora da plaća zato što preti isključenje iz mreže posle samo 7 dana kašnjenja, a onda idu penali za ponovno uključenje. Niko neće prevoz da plaća sve dok se ne zapreti realno ostvarivom finansijskom kaznom i sankcijama. Ovakva kontrola nema nikakvog efekta, pošto ti njima nisi dužan da pokažeš ličnu kartu, niti oni smeju da te legitimišu, pa ne postoji način da ti napišu kaznu. Ljudi će i dalje nastaviti da se švercuju, sve dok se ne uspostavi efikasna kontrola.
Rešenje problema naplate leži u prebacivanju kompletne organizacije gradskog prevoza u privatne ruke, pošto se pokazalo ranijih godina da privatnici i te kako umeju da naplate takve usluge i naplativost je bila 99%.
A ako već treba da postoji javni prevoz koji se subvencioniše, onda ne treba nikako da se naplaćuje, pošto je već plaćen kroz poreze, kao i svako drugo javno dobro.

Јасно је то све. С тим што, како чујем, од септембра планирају контроле уз које ће ићи комуналац и као овлашћено службено лице имати право легитимисања, па самим тим и писања пријаве. Али ни од тога неће бити ништа ако судови не функционишу како треба, јер та наплата на крају иде преко суда.

Из овог простог примера наплате карата се види да држава треба да буде устројена да постоји ред и примена прописа у много сегмената.

Али о томе нека воде бригу они који су надлежни и плаћени, нека када су упропастили судове трљају главу..

KONSTRUKTIVAN PREDLOG:

Kada se uključi klima u prevozu da se pusti struja na držačima prozora
ne mogu više umišljenim a glupim seljacima da objašnjavam da kad otvore prozor klima nema svrhu
a i kvari se...

njemu da pirka vetrić a ostali da se znojimo...

Ja u takvim uslovima zatvaram prozore :aha2:
Juce jedan zatvorih - i posle minut stize svezina do mene...

Sada i osnovci moraju da kucaju karte!

Najmlađi đaci će se i dalje voziti besplatno, ali samo sa urednim legitimacijama

OD 1. septembra i učenici osnovnih škola moraće da se validiraju! Ova kategorija putnika ostvaruje pravo na prevoz bez naknade, ali uz odgovarajuću voznu ispravu koju osnovci mogu izvaditi pojedinačno ili grupno u organizaciji škole.

Prema pravilniku o javnom gradskom prevozu, đaci uslugu besplatnog prevoza koriste za vreme trajanja osnovnog obrazovanja. Benefit ostvaruju učenici koji nisu stariji od 17 godina i pohađaju osnovnu školu, kao i oni koji idu u škole za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju, a nisu stariji od 19 godina.
Đaci prvaci putne legitimacije mogu da izvade na osnovu podnetog zahteva, fotografije ne starije od šest meseci i fotokopije zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige rođenih uz original na uvid, ili potvrde iz škole.
Jednom izvađena personalizovana kartica važi do završetka osnovne škole, ne produžava se, čak se ne naplaćuje ni njena izrada ukoliko se vadi prvi put.

PROTEST NA TRGU PROTIV “BUS PLUSA“
Nezavisna građanska inicijativa „Svi smo mi 99 posto“ organizovala je sinoć na Trgu republike protestno upozorenje zbog stanja u gradskom prevozu. Nekoliko desetina građana okupilo se da podrži ovaj skup koji se zalaže za ukidanje „Bus plus“ sistema i vraćanje naplate karata GSP-u. Članovi udruženja su najavili i da će 15. oktobra organizovati još jedan veliki protest.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:507969-Sada-i-osnovci-moraju-da-kucaju-karte

:udriglavu:

Ахаа, а оно што ти није ок, не плаћаш. Али ти то не смета на услугу користиш.
naravno.....ja hocu uslugu jer mi treba,hocu i da platim,ali necu da mi neko papreno naplati za losu uslugu.
gsp je jedini.i mora da se koristi.ali posto se oni izivljavaju nad nama postenim gradjanima,moramo da im uzvratimo

Tek je taksi bar tri puta skuplji nego u drugim gradovima. A sve to zahvaljujuci jedinstvenom izumu koji se zove propisana minimalna cena, uz zabranu davanja popusta i uz kradju na taksimetru.

Идеално. Одеш онда у један од тих других градова, јефтинији такси, јефтинији градски превоз, јефтинији квадрат стана, продаш стан у Београду, купиш тамо, и још ти остане пар десетина хиљада евра, милина..

Sada i osnovci moraju da kucaju karte!

Najmlađi đaci će se i dalje voziti besplatno, ali samo sa urednim legitimacijama

OD 1. septembra i učenici osnovnih škola moraće da se validiraju! Ova kategorija putnika ostvaruje pravo na prevoz bez naknade, ali uz odgovarajuću voznu ispravu koju osnovci mogu izvaditi pojedinačno ili grupno u organizaciji škole.

Prema pravilniku o javnom gradskom prevozu, đaci uslugu besplatnog prevoza koriste za vreme trajanja osnovnog obrazovanja. Benefit ostvaruju učenici koji nisu stariji od 17 godina i pohađaju osnovnu školu, kao i oni koji idu u škole za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju, a nisu stariji od 19 godina.
Đaci prvaci putne legitimacije mogu da izvade na osnovu podnetog zahteva, fotografije ne starije od šest meseci i fotokopije zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige rođenih uz original na uvid, ili potvrde iz škole.
Jednom izvađena personalizovana kartica važi do završetka osnovne škole, ne produžava se, čak se ne naplaćuje ni njena izrada ukoliko se vadi prvi put.

PROTEST NA TRGU PROTIV “BUS PLUSA“
Nezavisna građanska inicijativa „Svi smo mi 99 posto“ organizovala je sinoć na Trgu republike protestno upozorenje zbog stanja u gradskom prevozu. Nekoliko desetina građana okupilo se da podrži ovaj skup koji se zalaže za ukidanje „Bus plus“ sistema i vraćanje naplate karata GSP-u. Članovi udruženja su najavili i da će 15. oktobra organizovati još jedan veliki protest.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:507969-Sada-i-osnovci-moraju-da-kucaju-karte

:udriglavu:

Ocekivano, od ove garniture.

Није једини, имаш такси, па тамо можеш да зановеташ и да се жалиш..
tacno sam znala sta ces da odgovoris...no dobro.ti vidis problem tako,ja drugacije.
za mene je taksi sluzba luksuz i nuzno zlo.
za mene je gradski prevoz potreba,normala i pristupacnost,kao i u raznim drugim gradovima (mi koji smo bili u drugim gradovima i drzavama,znamo...i koja je cena i kakvi su uslovi prevoza).od svega toga za gsp-imamo nenormalu i nepristupacnost.za uslove koje oni pruzaju,maksimalno bih im platila 100dinara za nekakvu dnevnu kartu...a posto ta cena ne potoji za dnevnu kartu-od mene nece dobiti ni banku.neka prete i kontrolom i komunalcima,bas me briga.

tacno sam znala sta ces da odgovoris...no dobro.ti vidis problem tako,ja drugacije.
za mene je taksi sluzba luksuz i nuzno zlo.
za mene je gradski prevoz potreba,normala i pristupacnost,kao i u raznim drugim gradovima (mi koji smo bili u drugim gradovima i drzavama,znamo...i koja je cena i kakvi su uslovi prevoza).od svega toga za gsp-imamo nenormalu i nepristupacnost.za uslove koje oni pruzaju,maksimalno bih im platila 100dinara za nekakvu dnevnu kartu...a posto ta cena ne potoji za dnevnu kartu-od mene nece dobiti ni banku.neka prete i kontrolom i komunalcima,bas me briga.

Био сам и ја у другим државама, тамо је превоз много скупљи него у Београду, а цена нафте је отприлике иста или мало скупља.

А то да се неко ко не плаћа карту жали како је превоз некомфоран, нема климе и те глупости, то лицемерје и поквареност може само у Београду, само је питање колико још дуго.

Био сам и ја у другим државама, тамо је превоз много скупљи него у Београду, а цена нафте је отприлике иста или мало скупља.
А то да се неко ко не плаћа карту жали како је превоз некомфоран, нема климе и те глупости, то лицемерје и поквареност може само у Београду, само је питање колико још дуго.
red reci moras da promenis,inace ne govoris ispravno.treba-prevoz je los i skup,zato vecina ne zeli da plati kartu.
u drugim drzavama je prevoz odlican,a da bi znao da li je skuplji,morao bi da stavis u odnos njihovie zarade sa cenom karte.

Dato je jednom prilikom poredjenje Beograda i Beca, sto se tice prevoza.

Valjda njihova karta kosta slicno nasoj, ali... Budzet Beca samo za prevoz je 600 miliona evra - koliko je nas gradski ceo budzet (za prevoz damo 100 miliona).

Ne mozes da popunis budzet tako sto ces da dignes cenu jedne vrlo nekvalitetne usluge nebu pod oblake, plus sto ces represivnim merama da teras ljude da placaju.

Идеално. Одеш онда у један од тих других градова, јефтинији такси, јефтинији градски превоз, јефтинији квадрат стана, продаш стан у Београду, купиш тамо, и још ти остане пар десетина хиљада евра, милина..

Jos jedna glupost. Nije ti prva.

Ako sam dobro razumeo, od sutra moraju bas svi da se otkucavaju?

Nesto cuh kao "ma nece penzionere" ali ja sam uveren da hoce, da je i njihovo otkucavanje potrebno.

http://www.politika.rs/rubrike/Beog...a-manje-rezultat-masovnog-svercovanja.lt.html

"Da bi naše preduzeće bilo na nuli, potrebno je da na svakih 100 pređenih kilometara naše vozilo preveze 120 putnika i da svi oni plate kartu – kaže Milković."

Znaci, autobus vozi ceo dan i ni 120 putnika ne plati kartu. Pazi budalu. Pa toliko ih bude u prvoj voznji sa markicama. Mozda bi hteo da mu platimo i markice i karte.

red reci moras da promenis,inace ne govoris ispravno.treba-prevoz je los i skup,zato vecina ne zeli da plati kartu.
u drugim drzavama je prevoz odlican,a da bi znao da li je skuplji,morao bi da stavis u odnos njihovie zarade sa cenom karte.

Не, већина не жели да плати карту јер им се може да не плате, да је овако како ти кажеш превоз се не би плаћао ни у другим градовима Србије.

И немам разлога да за друге државе стављам зараду ако имам у виду колико се превоз плаћа у Нишу, Крушевцу или Суботици, и ако знам оно што ми је лик рекао, "целе године штедиш на превозу и ето ти кинта да скокнеш до Грчке на лето", е видиш и ти у другим државама би свакако волели да од уштеде на превозу скокну до Грчке (исте су цене у Грчкој и за њих), с обзиром на цене превоза тамо тај скок би трајао и вишеструко дуже него наш, али људи тамо плаћају карте јер их је систем на то натерао, цивилизација и њене тековине.

Ne mozes da popunis budzet tako sto ces da dignes cenu jedne vrlo nekvalitetne usluge nebu pod oblake, plus sto ces represivnim merama da teras ljude da placaju.

А вала не мораш ни да празниш буџет јер је руља навикла да се шверцује, укинеш ГСП па нек се шверцују на другом месту.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back