Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazi vest, "kontrolorka ga je ljubazno zamolila da napusti vozilo"

Svinja novinarska.

Gleda u oci i laze!

-Nije kontrolorka nego je inkasant turske privatne firme busplus, a gnjavi ljude koji se voze drugom firmom, gsp-om. Kad busplus kupi autobuse, onda neka proveravaju karte.
-Nije ljubazno nego je odmah trazila vazece licne isprave, dokumenta, legitimaciju.
-Nije zamolila jer se legitimisanje civila ne zamoljava. Civil ne moze legitimisati civila makar bio bus turkis.
-Napusti vozilo? Tu opciju kontrolori ne nude. Samo traze licnu kartu i prete komunalnom policijom.

Poslednja izmena:
Pazi vest, "kontrolorka ga je ljubazno zamolila da napusti vozilo"

Svinja novinarska.

Gleda u oci i laze!

-Nije kontrolorka nego je inkasant turske privatne firme busplus, a gnjavi ljude koji se voze drugom firmom, gsp-om. Kad busplus kupi autobuse, onda neka proveravaju karte.
-Nije ljubazno nego je odmah trazila vazece licne isprave, dokumenta, legitimaciju.
-Nije zamolila jer se legitimisanje civila ne zamoljava. Civil ne moze legitimisati civila makar bio bus turkis.
-Napusti vozilo? Tu opciju kontrolori ne nude. Samo traze licnu kartu i prete komunalnom policijom.
:roll:...труба је ово..

Fora je... da ce za nekih 15 meseci i par dana pride to da se promeni, kada puste most Zemun-Borca pa publika pohrli tamo, i kada samo oni koji idu iz NBG / Zemuna ka centru ostanu u 95tici, kao i oni koji idu samo od centra do Borce i okoline.
Sada ste svi zajedno (na gomilu).

kako zemun ima veze sa 95icom

Samo vi plaćajte uredno karte. Malopre, ustvari nešto oko 18h kad sam se vraćala kući, zatekoh užasan prizor na Karaburmi. Desilo se sve možda desetak minuta pre nego sam došla do mesta nezgode. Autobus je bio na liniji 16 ili 23, nisam videla lepo, uglavnom, nam je ispričala žena koja radi u pekari kod stanice autobuske, bus je krenuo sa poslednje stanice (ili ka poslednjoj stanici, kako god, jedna stanica od poslednje je bilo) i na prvoj narednoj pokupio putnike i najednom je mladić ispao iz autobusa. :( Kaže ta žena da je sedela ispred i čitala novine kad ispade čovek skoro ispred nje. Kaže da je dobro prošao, ugruvao se, nogu jednu je povredio i još neke lakše povrede zadobio, te mu je pružila prvu pomoć.
Žao mi je što nisam imala ništa pri sebi da fotografišem bus, ali bio je jedan momak na stanici i slikao je pa je rekao da će postaviti ovde ili već negde na netu, a biće verovatno u vestima nekim. Imao je sreću da je autobus tek krenuo iz stanice, ali da je bila veća brzina ili da je išao neko iz bočne ulice ili iz suprotnog smera, mogao je dečko i nastradati. :sad2:
Posle gledam onaj autobus i ne mogu se načuditi, kažu da nije ni krupan, dakle ceo je prozor ispao i onaj okvir i on i napolju gomila stakla. Pretpostavljam da je otvarao prozor ili šta već, a prozor i okvir bili truli i eto.

Dakle ljudi ne naslanjajte se ni najmanje na prozore u gradskom prevozu! :sad2:

Poslednja izmena:
Samo vi plaćajte uredno karte. Malopre, ustvari nešto oko 18h kad sam se vraćala kući, zatekoh užasan prizor na Karaburmi. Desilo se sve možda desetak minuta pre nego sam došla do mesta nezgode. Autobus je bio na liniji 16 ili 23, nisam videla lepo, uglavnom, nam je ispričala žena koja radi u pekari kod stanice autobuske, bus je krenuo sa poslednje stanice (ili ka poslednjoj stanici, kako god, jedna stanica od poslednje je bilo) i na prvoj narednoj pokupio putnike i najednom je mladić ispao iz autobusa. :( Kaže ta žena da je sedela ispred i čitala novine kad ispade čovek skoro ispred nje. Kaže da je dobro prošao, ugruvao se, nogu jednu je povredio i još neke lakše povrede zadobio, te mu je pružila prvu pomoć.
Žao mi je što nisam imala ništa pri sebi da fotografišem bus, ali bio je jedan momak na stanici i slikao je pa je rekao da će postaviti ovde ili već negde na netu, a biće verovatno u vestima nekim. Imao je sreću da je autobus tek krenuo iz stanice, ali da je bila veća brzina ili da je išao neko iz bočne ulice ili iz suprotnog smera, mogao je dečko i nastradati. :sad2:
Posle gledam onaj autobus i ne mogu se načuditi, kažu da nije ni krupan, dakle ceo je prozor ispao i onaj okvir i on i napolju gomila stakla. Pretpostavljam da je otvarao prozor ili šta već, a prozor i okvir bili truli i eto.

autobusi su truli jer "pametni" ne placaju karte a zele da se voze kao gospoda
e pa nece moci "gospodo" da autobusi budu savrseni a putnici truli !
jedan jedan truli autobusi truli ljudi pa ko pre popusti
:mrgreen:

p.s. ko zeli da razume razumece sta je krompir zeleo da kaze :D

Ne znam kako je uspeo da ispadne. Vidjao sam mnogo puta da se ljudi naslone na vrata u prepunjenom autobusu - ali sam vidjao i mladju publiku koja je dobro oslonjena na vrata i u prilicno praznom.

Najradije bih sacekao vesti, cinjenice.

viđala sam više puta da se pregradno staklo između vrata i sedišta rasprsne u hiljadu delića ako se neko nasloni... čudno bi mi bilo u ovoj državi da se autobusi ne raspadaju.
dešavalo se i da voze i sa razvaljenim/otvorenim vratima na autoputu, i to ne prednjim.

e danas sam vec popi*********
u vise autobusa koje sam promenila ... pa oni ne traze od svakog proveru ..... gde je ona prica po ucinku
izgleda da prilaze onima od kojih ne ocekuju probleme a ostale preskacu ... na moje vlastite oci na duzoj liniji :evil:
e sad kad im slozim facu sledeci put ... idu na proveru , ima da dignem galamu ... samo da se naostrim
trazice i od vozaca kartu :rtfm:

a odakle uopste prica za ucinak?
video sam da je neko ranije na ovoj temi to napisao.
koliko ja znam oni potpisuju ugovor na 6 meseci i imaju platu za to.
oni ne naplacuju kazne..prakticno proveravaju da li svi u autobusu imaju kartu i zamole te da izadjes ako nemas (ili da je kupis kod vozaca)
njihov posao je da ne dozvole da se neko vozi bez karte a ne da naplacuju kazne.

meni danas nije bilo dobro,i uredno kucah sve karte,do tresnje i nazad,i po gradu...ni k od kontrole..ali nije mi zao,u zdravlju mi prodje put,jedna mi baka vratila samopouzdanje tako sto se zacudila kad sam joj rekla koje sam godiste,i rekla da mi toliko ne bi dala...
mislim da ona ima kataraktu...ali nema veze,to mi bese skroz pozitiva.

inace,kritike za lastu i gsp na liniji 408....guzva je uvek,bus-evi puni ko oko

a odakle uopste prica za ucinak?
video sam da je neko ranije na ovoj temi to napisao.
koliko ja znam oni potpisuju ugovor na 6 meseci i imaju platu za to.
oni ne naplacuju kazne..prakticno proveravaju da li svi u autobusu imaju kartu i zamole te da izadjes ako nemas (ili da je kupis kod vozaca)
njihov posao je da ne dozvole da se neko vozi bez karte a ne da naplacuju kazne.

Tako je meni rekla kontrolorka kad sam je pitala zasto mi trazi kartu na proveru kad sam je pri ulasku na njene oci otkucala .
btw ... u zadnje vreme i nisu vise tako ljubazni , vise deluju prilicno smoreni i random pitaju za karte .
Ako nemaju prava da naplacuju kazne , odakle onda ona prica da je kazna u autobusu 500 din a ako se tu ne plati po pismenom potrazivanju naknadno 5000 din ?

Poslednja izmena:
Тражи ти карту (иако је видела да си пред њом откуцала) јер јој треба ради испуњења норме а то се мери кроз апарат.

Што се тиче испадања из аутобуса: сад стижу нови аутобуси из Солариса са 9 камера, од тога две спољне па ће се све снимати. Данас је стигло првих 10 аутобуса у ГСП на Н.Београду.

Не може у овој линијској контроли да испуни норму од око 400 путника дневно, то је могло у кружној контроли (уласци у више возила) а сада су само у једном возилу и прави око 4 круга...То значи да је битна свака карта.

Jutros sam išao sa Čukarice na NBG, ukucam onaj kod da vidim koliko da čekam bus - 15 i 37 stanica! Pređem na 56, odem do sajma pošto tamo mogu da čekam i 88 (da bar pređem most) i 89 i 13, dođem da uplatim kartu - bus plus ne radi, u tramvaju (13l) zajedno sa još jednom putnicom objasnim kontroloki o čemu se radi, ova je za ne poverovati imala razumevanja, da bi taj tramvaj na kraju stao u Milutina Milankovića gde nam je vozač rekao da tramvaji ne idu dalje. Epilog: Čukarička padina - NBG blokovi SAT IPO VREMENA.

Не може у овој линијској контроли да испуни норму од око 400 путника дневно, то је могло у кружној контроли (уласци у више возила) а сада су само у једном возилу и прави око 4 круга...То значи да је битна свака карта.
i ja sam cula tako.juce kontrolorka u tramvaju 9,izlomi se zena da svakom pregleda kartu,pa i onim bas bas starim putnicima...kaze-mora.
znaci rade na normu.siroti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back