gost 46745
Veoma poznat
- Poruka
- 12.490
Па, знам то поуздано..![]()
sergian nam je izgleda insajder
pricaj sve sto znas

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па, знам то поуздано..![]()

То би требало на вишем нивоу да се регулише, забранити им да тероришу, просјаче, итд. Све док су заштићени - не можеш ништа осим да их љубазно замолиш да напусте возило.Хоће ли неко почети да проверава и ромске музиканте који тероришу по превозу?
Dete od oko 12 do 15 godina je bilo poluslepo a majka ga je pratila do skole . Bar je tako rekla .Да, на тај број.
Мада, нисам никад видео да било ко напада "мајку са дететом".............

znala sam jednu baku koja je bila poluslepa,i imala je nekaku karticu kao dokaz da je invalidno lice,i u toj kartici stoji da ima pravo na pratioca.ona je uvek tu karticu nosila sa sobom.Dete od oko 12 do 15 godina je bilo poluslepo a majka ga je pratila do skole . Bar je tako rekla .
Ako nisi ti video ne znaci da toga nema . Eto , ja sam videla![]()
Добро, а шта си видела?..Како се контролор понашао?..Dete od oko 12 do 15 godina je bilo poluslepo a majka ga je pratila do skole . Bar je tako rekla .
Ako nisi ti video ne znaci da toga nema . Eto , ja sam videla![]()
Ништа физички не може, нити сме икакву силу да примени. Чак и ако је нападнут контролор, не би смео да се брани што је по мени нека врста хипи-лудила (али, нажалост такво је правило).Evo ja da pitam i resim sebi muku.
Sta kontrolor moze da uradi putniku koji ne zeli/nece da pokaze/nema kartu?
Ne govorim o dijalogu, nego o fizickim metodama.
Та норма је само једна од мера којом се мери рад контролора (а нечим се мора мерити, зар не?). Постоје и друге врсте мерења нечијег рада: однос према путницима, однос према колегама, итд.Citam gore, neko pominje 400 karata. Dakle, stvar je jasna, cim postoji norma, postoji i otaljavanje.
Kontroloru nije cilj promena svesti u narodu i edukacija istog, nego samo, rekoh vec, otaljavanje.
Posao koji nije misija, nema svrhu, osim zarade zaposlenom.
Па, кажем ти да постоје још нека мерења (казне и остало).Dakle, kontrolor koji nasumicno pregleda karte, citaj, zaobilazi grupe gde mu je bezbednost poljuljana, dolazimo do zakljucka da samo posteneg coveka vitla ko kako stigne i moze, a ostali ce se provlaciti na ledjima malo pre pomenutih. Zato ce i karta biti jos skuplja i ici ce na teret onih koji kucanjem karte samo placaju svoj mir i dostojantvo u vozilu. A od toga leba nema...

У принципу, своди се доста тога на психолошку процену ситуације. То што постављаш ствар из (могућег) угла поштеног човека је мало вероватно.Sergian, posto se sve svodi na psihologiju, onda mi je jasno.
Dao si politicki korektne odgovore na moja pitanja i konstatacije, ali i to je u redu.
Kada ovako teoretisanje uporedim sa praksom, sam sebi dam odgovore na pitanja i resim nedoumice.
Pisanje kazni, ne dolazi u obzir - kontrolor ne sme da legitimise.
Da se bije - takodje nije u redu.
Resenje - postaviti se kao kriticna osoba i resena stvar
Govorim iz ugla postenog putnika...kome je dozlogrdilo...

Е, онда немојте да стојите као заливени када контролор има неки проблем са шверцером у аутобусу (осим ако је заиста неки сиромах, трудница и сл.). Скочите сви у одбрану контролора, немојте се јести у себи!..Lepo ja kazem da se kucanjem karte kupuje dostojanstvo.
Zato sto svi rade po sistemu APP*
Svestan sam da je tesko preci iz moda postenje u mod svercer, mada i osigurac drzi struju, ali kada mu ode licna..... Ako me razumes...
Cini mi se kao da je doslo vreme, da mi je lakse da podnesem da me neko gleda kao svercera, nego da se jedem u sebi sto se oboje(svercer i ja) pod istim uslovima vozimo, a samo ja sam platio kartu.
*APP - ako prodje prodje...
Избегавају сви невоље и контролори и путници. Овде говорим о ситуацији када шверцер неће да изађе из возила или неће да покаже карту, и слично томе, и има полемику са контролором. Ако остали ћуте - онда не заслужују бољи превоз јер се овакве ситуације тичу и њих а не само контролора.Cekaj malo, pa ako kontrolor treba da izbegava nevolje, zasto bih ja i bilo ko sa mnom ulazio u iste?
Ne treba red da zavodim ja ili bilo ko od putnika, vec onaj ko je zaduzen za to.
Ne znam ko je, da li policija ili vozno osoblje, ali ako se zavodjenje reda prepusta putnicima, onda je losa ideja da kontrolori sami, prema proceni, odlucuju kome ce naplatiti kartu.