Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
realno kasno si krenula :)
kad se ide autobusom narocito na te krace relacije uvek se krece vremenski ranije koliko bi ti trebalo peske da stignes i onda nikakav zastoj ne utice na tvoje stizanje.

Ovo se ne radi samo o poslu vec generalno ljudi kasne jer su neodgovorni i krecu "knap" i onda 1000 stvari "iskoci" i pravdaju se kako nisu krivi, a da su krenuli na vreme.. :mrgreen:

i ovo nije samo prica za bus i kolima kad ides ako ne krenes na vreme a naletis na guzvu, zastoj... kasnices jer neces imati vremena za alternativni pravac.
Izvinjavam se što sam tako neodgovorna, sabajle ću da krenem u 5:30, pa sigurno neću zakasniti(dotle ću da vilenim po Krstarici):mrgreen:, hebeš red vožnje, to je lepak za budale.Inače, sam zimus, na minus 15 tri puta pešaka došla na posao(verovala, jadna, u red vožnje:sad2:).Jedini je problem bio, što je izgrađeno ogromno naselje sa hiljadama novih stanara, ali nijedan parking, pa trotoari više ne postoje od parkiranih automobila.Dok sam prtila stazu neočišćenom ulicom(jerbo je treće kategorije, kako mi je rečeno, pa "nije prioritet") hebali mi i majku i oca svi neurozni vozači(kao i ostalim sapatnicima, koji su se uputili ka alternativnoj liniji), propustile mi "nepromočive čizme", vozači namerno na nas odbacivali podeblju bljuzgu od snega, sreća što imam razumnu koleginicu, koja je odmah pristavila svežu kahvu čim sam ušla na vrata, ništa me ne pitajući i usput mi dala svoje suve čarape koje drži u stolu, poučena dugogodišnjim iskustvom sa dotičnom linijom, kojom više ne putuje(što obavezno ističe, prekrsti se i kaže "'Falim te Bože").:zcepanje:
Stvarno sam neodgovorna osoba, moraću da poradim na tome, a red vožnje (bar na liniji 42) postoji da bi ljudi pravili sprdnju ili GSP majmune od putnika.

Meni nije bitno da se vozim samo radi voznje, a da stizem za isto vreme kao da idem peske. Nego je bas poenta da stignem brze nego peske. :D

Bus+pesice 20 minuta, pesice oko 40 minuta. A to je razlika izmedju ustajanja u 6 i pola 6. Inace, volim da pesacim i cesto se vracam kuci pesice. I tako poklonim pare gsp-u jer kupujem markicu. :D

Ako red voznje uopste postoji i ako se postuje, sto ga onda ne okace na sajt da ga svi vidimo.

I na kraju ono najvaznije za nas u Srbiji. Mora jednom da se shvati da kad se nesto plati onda to mora i da se dobije. Mi stalno placamo nesto, a ne dobijamo nista. Plati RTS a kakav je program nema veze, plati GSP a to sto nema ni reda voznje nema veze, plati rezervisanu snagu EPS-u - to ni Tesla ne zna sta je, plati ciscenje zgrade a cistacica nema godinama itd.

Danas se vozim u Lasti za Obrenovac ,i ulazi kontrola,ja naravno nemam dopunjen bus plus,i naravno odbijam da kupim kartu,i jos vise,da izadjem,i pozove on nekog tamo kod polslednjih vrata busa,i dolazi neki,kao od stene odvaljeni KONJ-COVEK koji misli da cu da se preplasim od njega,obican komunalni policajac:reko znas sta,pare nemam,a i ne bih ni dao,a cik me pipni ili probaj da me izbacis iz autobusa,nema te vise na tom radnom mestu(a ja muceni,niti imam bilo kakvu vezu,pa da mu pretim,malo blefiranja,i oterah ih nekako,),narod me gleda,nekima smesno,podrzavaju,a neki bi me u top nabili...jer kao nije normalno da neki ne placaju,a neki placaju kartu,a mislim se bilo me uvo,placam kad idem u skolu,sad nemam nameru...kad mogu svi ,mogu i ja da se svercujem,jednom -dva puta mesecno u prevozu... :D ih,pa nece oni samnom tek tako... ;)

Izvinjavam se što sam tako neodgovorna, sabajle ću da krenem u 5:30, pa sigurno neću zakasniti(dotle ću da vilenim po Krstarici):mrgreen:, hebeš red vožnje, to je lepak za budale.

ne treba bit ironican nego realan.

10 minuta za rastojanje u duzini 4 stanice (i to duze kako kazes) je nerealno i da ides kolima a kamoli autobusom.

kad bi ljudi kretali na vreme time bi ispostovali one sa kojima se nalaze (bilo posao bilo sastanak sa nekim)

Redovi vožnje, kao i dosad su dostupni na sajtu Sekretarijata za saobraćaj:
http://www.bgsaobracaj.rs/images/jgpp/polasci/

To nije aktuelni red voznje. Isti je kao i onaj koji sam ja stavio na prethodnoj strani sa nekog levog sajta od pre ko zna kad.

Slozio bih se da su to isti jutarnji polasci za sezonu jesen prolece. Ali od pocetka juna gsp se toga ne pridrzava iako letnja sezona pocinje tek od 25.06. Mene interesuje sadasnji red voznje.

Nova Bus Plus pravila za putnike

Beograd -- Projekat Bus Plus koji je uveden pre 6 meseci, 15. jula ulazi u drugu fazu, kojom se uvode nove mere - na koja se vrata ulazi, a na koja izlazi iz autobusa.
10874098284ff566d3def73140022388_orig.jpg

Kako je saopšteno iz Bus Plus sistema, građani će ubuduće uz asistenciju kontrolora ulaziti u vozila samo na vrata obeležena za tu namenu. Uz to, uvešće se i novi oblici kontrole na 12 najfrekventnijih punktova javnog prevoza, dok će u određenom broju vidno označenih vozila biti prisutna stalna kontrola.

Kako stoji us aopštenju dostavljenom medijima, najavljene mere detaljnije izgledaju ovako:

- u zoni 1 putnici će moći da ulaze u gradski prevoz samo na prva i zadnja vrata, a da izlaze na srednja

- na svim okretnicama autobusa moći će da se ulazi samo na prednja vrata, što važii z aprvu i za drugu zonu

-za zonu dva važiće pravilo da može da se ulazi samo na prva vrata, dok će iz autobusa moći da se izađe na sva ostala

"Uvođenje novih oblika kontrole podrazumeva da će kontrolori koordinatori usmeravati putnike, pomagati im da nove mere usvoje, i moliti sve putnike bez uredne vozne karte da napuste vozilo", saopštavaju iz Bus Plusa.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=05&nav_category=12&nav_id=624015

Ovo je trenutni red vožnje i aktuelan je. Na svim PDF-ovima koje sam otvorio piše

Redovi vožnje se ažuriraju 2 puta godišnje, postoji samo zimski i ovaj letnji redukovani. Do pre par dana na sajtu busevi.com su stajali stari redovi vožnje, koliko vidim sada je i tamo aktuelizovano.

Koliko vidim ovaj letnji nije uopste redukovan na papiru kod jutarnjih polazaka, ali jeste u stvarnosti.

- u zoni 1 putnici će moći da ulaze u gradski prevoz samo na prva i zadnja vrata, a da izlaze na srednja

- na svim okretnicama autobusa moći će da se ulazi samo na prednja vrata, što važii z aprvu i za drugu zonu

-za zonu dva važiće pravilo da može da se ulazi samo na prva vrata, dok će iz autobusa moći da se izađe na sva ostala

Ovo je cist bezobrazluk. Jedino da uvedu 3 puta vise autobusa pa da mozemo da se setkamo koliko hocemo. Mada bi i to bilo malo.

Veći broj autobusa ne bi pomogao, možda samo malo. Problem je u tome što su saobraćajne gužve u špicevima i kao rezultat toga je neredovnost autobusa, da su redovni sa sadašnjim brojem gužvi u ovoj meri verovatno ne bi bilo. Za sve to ne treba finansijsko ulaganje, već temeljna reorganizacija, večiti problem u ovoj zemlji...

Bese nesto slicno i pre godinu dana...kontrolori stoje na vratima i ne pustaju nikog ko nema kartu...ne potraja dugo....
Zatim price da ce se validatori blokirati 80 metara nakon stanice i nema vise overe...takodje i kada kontrolori udju u bus blokirace uredjaje, tako da nece biti naknadnog otkucavanja....to cak nije ni zazivelo...
Uniforme su skinuli, pa ih opet obukli....
Ne secam se da li je bilo jos kakvih slicnih aktivnosti....
I pored svega toga, sverc nikad veci, i kontrolori nezainteresovani...hvataju na foru...kome uzmu LK da napisu kazu, koga ubede da se otkuca....to je sve u manjini...onog ko nema kartu ni ne diraju....i necu da placam prevoz!

da budem iskren ne vidim razlog da se to ne uvede.
potrebno je samo malo vise kulture i svesti.

secam se jos pre 20 godina kad sam bio na opatijskoj rivijeri da se i ulazilo i izlazilo na za to namenjena vrata.

mnogo je bolje to nego da se na izlazu guram sa onima koji na silu uzarenih ociju :) preko mene zele da udju jer su videli jedno slobodno mesto za sedenje.

Zatim price da ce se validatori blokirati 80 metara nakon stanice i nema vise overe...takodje i kada kontrolori udju u bus blokirace uredjaje, tako da nece biti naknadnog otkucavanja....to cak nije ni zazivelo...!

si siguran za ovo?
bio sam u troli kad je jedan covek pokusao da overi kartu tokom voznje i nije uspeo. na sledecoj stanici je uspeo.

Znaci ovo je krimnal...
Juce se zaputim ka Zelenom Vencu, iz Resnika :mrgreen:
Kucam broj stanice posle okretnice i pise 47-6,504-33
Posle 3 minuta nailazi 504 i ja reko ajde odgovara mi do tramvaja 3...Umalo zaboravih, 504-ci je na displeju je pisalo 37,a jedva se video onaj siromasni papiric na kome je hemijskom olovkom bilo ispisano 504...Ikarbus IK 103(neki privatnik uleteo sto se desava po prvi put)...Udar vreline...
Tramvaj krece na vreme iz Knezevca, i do sajma stize lagano...
Na sajmu przenje i posle 10-ak minuta nailazi 56(dupli ikarbus,ovaj niskopodni,bez klime :) ) koja "relativno brzo" stize do Zelenog Venca...

A na putu rasulo...Ljudi stoje na sinama kao da se ka njima krece plasticna igrackica a ne tramvaj :eek:
Od autobusa sam video,neko ce pomisliti da lazem, samo duple ikarbus krseve i u odlasku i u povratku...:dontunderstand:
U povratku 3-ojkom su me mimoisla 3 spanca u Nemanjinoj, svi na liniji 7 :neutral:
I za kraj, u Rakovici mi nailazi stari dobri
25946vu4.jpg

Sve u svemu-Haos :!:
:kpozdrav:

Poslednja izmena:
da budem iskren ne vidim razlog da se to ne uvede.
potrebno je samo malo vise kulture i svesti.

secam se jos pre 20 godina kad sam bio na opatijskoj rivijeri da se i ulazilo i izlazilo na za to namenjena vrata.

mnogo je bolje to nego da se na izlazu guram sa onima koji na silu uzarenih ociju :) preko mene zele da udju jer su videli jedno slobodno mesto za sedenje.

Ma nije to toliko lose,u pravu si,ali pitam ja zbog cega ovi u zoni 1 ulaze na prednja i zadnja,a (ja i jos pola miliona ljudi) iz zone dva moramo samo na prednja... o.O

Ma nije to toliko lose,u pravu si,ali pitam ja zbog cega ovi u zoni 1 ulaze na prednja i zadnja,a (ja i jos pola miliona ljudi) iz zone dva moramo samo na prednja... o.O

A pa vi ste gradjani drugog reda.... :) :) :)
Ma to je zbog toga sto ce verovatno ovi validatori samo na prvim vratima imati mogucnost overavanja karte za 1i2 zonu. Kao sto sada postoje samo na prvim vratima za grupne karte.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back