Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Objaviše pre dva meseca, da "zahvaljujući" busplus karticama, pojačavaju liniju 42, jednu od najgorih i sa najviše primedbi, sa 17 na 10 minuta, mašala,Otkad su je "pojačali",kukam svakog dana,kada bi mi odbijali od minimalca za kašnjenje zbog dotične linije, pitanje je šta bih uopšte primila.Jutros dolazim u običajeno vreme na stanicu, ukucavam broj- piše 42-29-58(inače, od početne do moje ima 6 stanica):zcepanje::eek::eek::eek:.Na stanicu sam došla u 8:19, jer autobus, po redu vožnje treba da stigne u 8:22(radim od pola devet, do posla imam 4 stanice, ali podugačke).Elem, na posao sam stigla u 9:10, jedva unišla u navedeni bus objekat, sa sve zalepljenim licem u staklo, da je još neko pokušao da mi iskontroliše karticu, odgovorno tvrdim da bih ga ubila k'o zeca.Pri tom je ovo jedina linija, koja povezuje ogromno naselje, a šoferi se žale, kako ih na nju šalju po kazni.Šta više reći?

Objaviše pre dva meseca, da "zahvaljujući" busplus karticama, pojačavaju liniju 42, jednu od najgorih i sa najviše primedbi, sa 17 na 10 minuta, mašala,Otkad su je "pojačali",kukam svakog dana,kada bi mi odbijali od minimalca za kašnjenje zbog dotične linije, pitanje je šta bih uopšte primila.Jutros dolazim u običajeno vreme na stanicu, ukucavam broj- piše 42-29-58(inače, od početne do moje ima 6 stanica):zcepanje::eek::eek::eek:.Na stanicu sam došla u 8:19, jer autobus, po redu vožnje treba da stigne u 8:22(radim od pola devet, do posla imam 4 stanice, ali podugačke).Elem, na posao sam stigla u 9:10, jedva unišla u navedeni bus objekat, sa sve zalepljenim licem u staklo, da je još neko pokušao da mi iskontroliše karticu, odgovorno tvrdim da bih ga ubila k'o zeca.Pri tom je ovo jedina linija, koja povezuje ogromno naselje, a šoferi se žale, kako ih na nju šalju po kazni.Šta više reći?

Pa Petlovo brdo valjda ima i 59 i 56?

Moguce je da pokazuje veci broj stanica od moguceg broja stanica do terminusa, jer sistem pocinje da broji i kada autobus dolazi u suprotnom smeru. To kada napise da autobus dolazi, a ustvari se ne pojavi je problem u tome sto taj sto dolazi i prodje i preskoči stanicu, ali obično po uputstvu otpravnika krati trasu. Nikada mi nije bila ta jasna politika dispečera po kojoj jedini važan kriterijum za upravljanje je saobraćajem je red vožnje, pa ako autobus kasni za polazak i opravnik zna da ne može stići na drugi terminus u okviru reda voznje on izda uputstvo vozaču da skrati trasu, ne sakuplja putnike samo kako bi stigao na vreme!

Inače, češće se dešava kontra situacija, da u autobusu ne radi GPS pa ga ne prikaze ali se ipak pojavi na stanici. Vidim da sada postoji dosta problema sa sistemom zbog redukovanog reda voznje!

No, evo još jedne užasne vesti, Filipa napao i tukao vozač, o tome više na:
http://blog.b92.net/text/20575/GSB-Gradske-Saobracajne-Bitange/

:(:(:(

:lol:

aPicture1008-1.jpg

Ljudi moji, juce oko 4 popodne ja se vracam s posla i na Zelenjaku cekam 65, na 38, stepeni oko 10-15 min.... Odusevih se kad onako skuvana na onom asfaltu videh da dolazi ona mala belo plava klimatizovana. Posto ga, jelte, nije bilo dugo, napravila se guzva ulaz-izlaz iz busa, i dok cekam da udjem vidim da se jedna zena hladi unutra lepezom. Pomislih sta li ce joj kad je unutra milina jedna. Auuuuuuuu kad udjoh unutra, kad nisam dobila mozdani udar od jos vece toplote. Klima ne radi, prozora nema, a majstor pustio neku ventilaciju ili sta mu je ono vec, pa vreo vazduh s napolja ulazi u hermeticku zatvoren bus. Bukvalno sauna.
Pomislila sam da izadjem na sledecoj, ukucam kod stanice Zeleni venac i pokazuje da sledeca dolazi tek za 6 stanica. Znaci jos 15 minuta cekanja bi to bilo, pa odustadoh. Vidim neki ljudi nisu mogli da izdrze toplotu pa su izlazili par stanica pre. Ja sam izasla jednu pre, i ne mozete da verujete kako mi je bilo prijatno na 38 napolju. Unutra je bilo 100% oko 45-48 stepeni. Haos! :)

ISPOVEST VOZAČA: Ruski rulet u gradskom prevozu!
"Primorani smo da radimo po 16 sati zbog čega svakodnevno stavljamo na kocku živote stotina putnika", tvrdi bivši vozač privatnog gradskog prevoznika Bamiron. "Krivo mi je što sam ga ikada zaposlio, on je neozbiljan i voli da laže", odgovara vlasnik firme Veljko Đuričković, dok u Direkciji za javni prevoz kažu da je zakon vrlo jasan i mora da se poštuje upravo zbog pitanja bezbednosti

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/269815-ispovest-bivseg-vozaca-ruski-rulet-u-gradskom-prevozu

Na stanicu sam došla u 8:19, jer autobus, po redu vožnje treba da stigne u 8:22(radim od pola devet, do posla imam 4 stanice, ali podugačke).Elem, na posao sam stigla u 9:10,

realno kasno si krenula :)
kad se ide autobusom narocito na te krace relacije uvek se krece vremenski ranije koliko bi ti trebalo peske da stignes i onda nikakav zastoj ne utice na tvoje stizanje.

Ovo se ne radi samo o poslu vec generalno ljudi kasne jer su neodgovorni i krecu "knap" i onda 1000 stvari "iskoci" i pravdaju se kako nisu krivi, a da su krenuli na vreme.. :mrgreen:

i ovo nije samo prica za bus i kolima kad ides ako ne krenes na vreme a naletis na guzvu, zastoj... kasnices jer neces imati vremena za alternativni pravac.

Juče sam videla 56icu sa ovakvom tablom napred (gore) o broju linije i početnoj - krajnjoj stanici.

aPicture1020-1.jpg

Linija 56e je ukinuta pre najmanje 10 godina a najmanje toliko se ni ne koristi ovakav - po meni normalan vid obeležavanja linija.

Neki kreten u GSP-u je ukinuo te pokretne trake, inače po propisu one su obavezne i terminusi moraju biti istaknuti na prednjoj strani vozila!

2003. trola na Slaviji sa trakom koja je tada bila standard
Beograd55-300903-IZ.jpg

realno kasno si krenula :)
kad se ide autobusom narocito na te krace relacije uvek se krece vremenski ranije koliko bi ti trebalo peske da stignes i onda nikakav zastoj ne utice na tvoje stizanje.

Ovo se ne radi samo o poslu vec generalno ljudi kasne jer su neodgovorni i krecu "knap" i onda 1000 stvari "iskoci" i pravdaju se kako nisu krivi, a da su krenuli na vreme.. :mrgreen:

i ovo nije samo prica za bus i kolima kad ides ako ne krenes na vreme a naletis na guzvu, zastoj... kasnices jer neces imati vremena za alternativni pravac.

A sta ako radis u Pancevu. Koliko ti treba da stignes peske do Panceva.

Zato postoji red voznje.

ako krenes na vreme sticices i iz panceva na vreme prevozom (peske se odnosilo kad je nesto relativno blizu pretpostavljam da nisi bukvalista :P) :D.. u svakom slucaju se ne krece 10 minuta pre pocetka radnog vremena sa tacke od koje treba jos 4 stanice do odredista jer ni teoretski ne moze stici na vreme kad se uracuna zadrzavanje na svakoj stanici...

red voznje je realan samo na pocetnoj stanici.
ne koristim cesto autobus ali kad ga koristim cesto ulazim bas na pocetnim stanicama i manje vise, autobusi se pridrzavaju tog rezima.

zasto hvatati autobus koji te "knap" vozi.. uhvati autobus koji prolazi ispred njega i tad se sigurno nece kasniti. to je poenta moje price a ne to da li ides iz panceva..ali ti si to znao :per:

Moguce je da pokazuje veci broj stanica od moguceg broja stanica do terminusa, jer sistem pocinje da broji i kada autobus dolazi u suprotnom smeru. To kada napise da autobus dolazi, a ustvari se ne pojavi je problem u tome sto taj sto dolazi i prodje i preskoči stanicu, ali obično po uputstvu otpravnika krati trasu. Nikada mi nije bila ta jasna politika dispečera po kojoj jedini važan kriterijum za upravljanje je saobraćajem je red vožnje, pa ako autobus kasni za polazak i opravnik zna da ne može stići na drugi terminus u okviru reda voznje on izda uputstvo vozaču da skrati trasu, ne sakuplja putnike samo kako bi stigao na vreme!

Inače, češće se dešava kontra situacija, da u autobusu ne radi GPS pa ga ne prikaze ali se ipak pojavi na stanici. Vidim da sada postoji dosta problema sa sistemom zbog redukovanog reda voznje!

No, evo još jedne užasne vesti, Filipa napao i tukao vozač, o tome više na:
http://blog.b92.net/text/20575/GSB-...šćanja ka Kneževcu, gdi je to jedina linija:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back