GRAD SNOVA

• Začetnik teme Začetnik teme fizio
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Grad snova,glupo i zvuci samo.
Ali volela bih da posetim
Brajton,sam gradic izgleda predivno,sa diivnim plazama i gradjevinama iz raznih perioda

Mumbaj,strasno me zanima kako se tamo zivi,da upoznam njihovu kuhinju...Ako im zeleznica izgleda kao palata, ja mesto sa vise znamenitosti ne mogu da zamislim.

Dubai,da se izgubim medju silnim zgradama,skijam u sred pustinje i igram tenis na vrhu Burj al Araba(posebno za mene napravljen:lol:)

Ubacila bih i Pariz,obidjem sto vise muzeja i galerija,svako jutro kroasani i upoznam nekog Francuza((:

Što se tiče tog Novog Sada - evo ja baš danas bio tamo. Jako lep grad, baš mi se svideo, vrlo je sličan Subotici. One fine široke ulice (bulevari), svuda čisto, arhitektura totalno drugačija nego ovde. Jednostavno, ne postoji deo Beograda koji mogao da podseća na NS (možda jedan jako mali deo Bulevara revolucije malo ispod Cvetkove pijace). Muvao sam se nekih sat i po po samom centru i još dva sata tu na potezu od centra do železničke stanice (zayebali me za red vožnje). Nema veze, lepo sam se našetao i primetio jako puno mladjih ženskih persona kako u grupicama od po nekoliko njih šetaju, što i nije baš uobičajeno za ovde.
Takodje, obratio sam pažnju na ono poznato Novosadjanke su najlepše. Pa sad baš, uglavnom jeste, mada bih ja to više prepisao placebo efektu nego realnosti.

Нисам одговорио на ову тему јер немам идеју... Нисам много ишао напоље углавном крстарим по бившој СФРЈ... једини град у који ВОЛИМ да одем је Бијељина... ово остало све мање-више... ахх да... Панчево не волим из дубине душе.

Gde bih stvarno zeleo da zivim je Hong Kong, ta jedinstvena kombinacija istoka i zapada, Kine i Britanije (koje su mi 2 omiljene drzave na svetu) je neponovljiv! Uz malo sretje, i ujakove dobre volje, "this time next year"...

A shto se tiche mesta na kojima sam bio, London je ostavio ubedljivo najjachi utisak na mene!

Btw odlichna tema, svaka chast ekskavatorima!

Što se tiče tog Novog Sada - evo ja baš danas bio tamo. Jako lep grad, baš mi se svideo, vrlo je sličan Subotici. One fine široke ulice (bulevari), svuda čisto, arhitektura totalno drugačija nego ovde. Jednostavno, ne postoji deo Beograda koji mogao da podseća na NS (možda jedan jako mali deo Bulevara revolucije malo ispod Cvetkove pijace). Muvao sam se nekih sat i po po samom centru i još dva sata tu na potezu od centra do železničke stanice (zayebali me za red vožnje). Nema veze, lepo sam se našetao i primetio jako puno mladjih ženskih persona kako u grupicama od po nekoliko njih šetaju, što i nije baš uobičajeno za ovde.
Takodje, obratio sam pažnju na ono poznato Novosadjanke su najlepše. Pa sad baš, uglavnom jeste, mada bih ja to više prepisao placebo efektu nego realnosti.

Volem i Suboticu.
Pa da, arhitektura je zaista različita od Beograda i ostatka Srbije, iz prostog razloga što je vojvođanska arhitektura uslovljena austrijskom i većina građevina su u baroknom stilu (Petrovaradinske stare kuće, čak i tvrđava) ili pak secesiji (npr. Sinagoga).
Pretpostavljam da onda nisi posetio tvrđavu. Lepa je zaista ali i poprilično propala. Naime, duži niz godina gradske vlasti obećavaju rekonstrukciju tvrđave i još se čeka na to i čekaće se.
Novi Sad je fin za šetanje. Ja uživam kada se šećem ulicama sa slušalicama u ušima.
Novosađanke su najlepše je stereotip. Novosađanke su doterane i poprilično sređene, retko možeš videti prirodnu prelepu devojku (mislim bez šminke i sl.)

ахх да... Панчево не волим из дубине душе.

izdajicoooo! :rtfm:
sto se ne odselis onda!
mrsh!
ne trebas nam!

Ja uživam kada se šećem ulicama sa slušalicama u ušima.

ahhhh prednost Vojvodjanskih gradova! :heart::rumenko: shiroki suncem okupani bulevari, i ravnice da se pesaci u nedogled! jedva cekam da svarim rucak [naravno klasicni nedeljni: supa, rinflajsh :heart::mrgreen:] da se proshecem malo...

izdajicoooo! :rtfm:
sto se ne odselis onda!
mrsh!
ne trebas nam!

Биће биће Боже здравља за коју годину оде Владо из Панчева има да га не види више у животу :P И не можете ме рачунати за издајицу јер ја практично никада нисам био један од Вас :P :lol:

Биће биће Боже здравља за коју годину оде Владо из Панчева има да га не види више у животу :P И не можете ме рачунати за издајицу јер ја практично никада нисам био један од Вас :P :lol:

i to sto kazes...glupi bosancheros, koji ces nam kur.ac!? :mrgreen:

a kuda ces?

Eh.. Nema toga više.. :(
Lepe stare gospodske Vojvodine. :(
Ni konja..

Što me asocira na pesmu Već odavno spremam svog mrkova i uvek sam kao dete plakala uz tu pesmu, sada me samo rastuži. :(
Ima je u naznakama...treba malo zagrebati ispod povrsine. kod nas ima fijakerijada, al' to je samo jednom godisnje... :(
ali cuvaju Gornjani [pancevci iz gornjeg [starog] dela grada] neki stari shmek...

de me seti ove pesme Mima :cry: meni svaki put zasuze oci...

Sve je manje dobrih tamburasa,
fijakera, snasa i salasa.
Sve je manje konja, konja koji jure,
a u stvari nikuda ne zure.

ehhh...

Ima je u naznakama...treba malo zagrebati ispod povrsine. kod nas ima fijakerijada, al' to je samo jednom godisnje... :(
ali cuvaju Gornjani [pancevci iz gornjeg [starog] dela grada] neki stari shmek...

de me seti ove pesme Mima :cry: meni svaki put zasuze oci...

Sve je manje dobrih tamburasa,
fijakera, snasa i salasa.
Sve je manje konja, konja koji jure,
a u stvari nikuda ne zure.

ehhh...

Eh i Sombor grad, recimo sa fijakerima i Zobnatica sa ergelom. :heart:

Ja uvek plakala na tu pesmu...
A juče malo je falilo da zaplačem, ionako sam deprimirana danima.. Naime, prolazila sam pored Saborne crkve i bila je neka svadba i svirali su tamburice i pesmu Prošle su mnoge ljubavi i tako, svašta mi je prošlo kroz glavu.. :( :(

Eh i Sombor grad, recimo sa fijakerima i Zobnatica sa ergelom. :heart:

Ja uvek plakala na tu pesmu...
A juče malo je falilo da zaplačem, ionako sam deprimirana danima.. Naime, prolazila sam pored Saborne crkve i bila je neka svadba i svirali su tamburice i pesmu Prošle su mnoge ljubavi i tako, svašta mi je prošlo kroz glavu.. :( :(

ajoj, ja sam pre par meseci video prvi put posle ne znam koliko vremena da se neko vencao uz tambure...bese mi tako toplo oko srca! :rumenko::mrgreen:

Prosle su mnoge ljubavi
:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back