Gore beli šatori ispred Skupštine Srbije, u "ćacilendu" (video)

Ne sećam se da sam je uvatio nekada u toj vrsti greške, a padaju mi u oči, lako... :mrgreen:

@Lagerta Lagi, ljubavi, zašto mi za plin kažemo gas, a onu bocu koju napunimo gasom, nazivamo plinska, a ne gasna? Današnja dešavanja u Ćacilendu me navedoše na ovo pitanje! :think:
To je zato što ti je dugo bila na ignor,pa nisi primjetio zeničku gramatiku. :mrgreen:

Ne sećam se da sam je uvatio nekada u toj vrsti greške, a padaju mi u oči, lako... :mrgreen:

@Lagerta Lagi, ljubavi, zašto mi za plin kažemo gas, a onu bocu koju napunimo gasom, nazivamo plinska, a ne gasna? Današnja dešavanja u Ćacilendu me navedoše na ovo pitanje! :think:
Ja za plin, kažem plin a ne gas. Moguće da ima i tog naziva jer je uobičajeno da se u narodu ustalio izraz ''gas''-lampe na gas, šporet na gas, grejanje na gas pa se onda podrazumeva da je i plin gas.

Pre puštanja jezika u pogon, proveri podatke. Nigde ali baš nigde se studenti nisu izjasnili da su navedeni njhova glasila. Studenti se jedino oglašavaju putem svojih naloga. Ne znam kako vas nije sramota da upoređujete jajca bačena na nekog glavonju i prebijaja i sakaćenja ljudi, razbijanje njihovih lokala i prodavnica? I vidiš, zato je podrška sns-u u vrtoglavom padu. Sada se više i ne foliraju da su ispravni, plasiraju gluposti koje čak ni njihovi članovi ne prihvataju.Današnja predstava je za onaj najniži sloj ćacija, da lakše progutaju EU rezoluciju. Samo oni jadni ne shvataju da će posle pada njihovog idola, prost narod najviše da strada jer je država unIštena. Neće tu da se zlopati ni Mali, ni Vesić, Brnaba već takvi kao ti, koji leba neće imati.
Pa sad se pravimo naivni. Da li se iko oglasio da im je Informer glasili. To je pre puštanja jezika u pogon. Dalje mi se i ne čita.

Jednačenje suglasnika po zvučnosti ("dk" treba da pređe u "tk"), ili je sama reč malo neuobičajena za naš jezik?
To ne smem da pominjem jer će Simko da me nazove grammanazi iliti gramatački manijak :mrgreen: potkapacitiranosti je ispravno,inače imamo naše sinonime za tu reč, nestručnost, nepripremljenost itd..

Back