Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.989
Pa i nije, to je lažan citat.
Zašto Slavena ne pitate zašto nije jednostavno rekao: "Slučajna greška". Pitajte ga.
Da li ti primećuješ da si ti doslovno jedini koji je to interpretirao kao bukvalni citat? I još, poziv da svima nama ovde objasniš šta je tebe uopšte navelo da to pomisliš:
1. Zašto si pomislio da je to doslovno citiranje?
..samo si preskočio. Mislim da je strašno naivno ako smatraš da nije potpuno banalno očigledno šta ovde pokušavaš da učiniš, zato što si nedavno na temi o Malom ilirskom recniku delimično citirao moju objavu i naveo da se ne može zaključiti da je citat jer nedostaju navodnici. A ovde, gde nema niti navodnika, kao ni uopšte vrlo prepoznatljive razlike u fontu koju ja stavljam kada god nešto citiram, ti sada podmećeš da je moje parafrazranje trebalo da bude, navodno, doslovni citat (od reči do reči)?
I da stvar bude od svega najtragičnija, ti si se uhvatio stvari koja je potpuno beznačajna. Evo da dodam; u mojoj poruci se nalazi reć', a Šarić je izgovorio na predavanju da kažem. Da sam pravio transkript (kao šo sam uradio na prethodnoj stranici) ne bih slobodnim rečima preneo šta je rekao. Ali, sve je to nebitno, zato što osnovna zamerka, ono što je suština, ne menja se ni na koji način. Pojašnjenje koje si ti pomislio na jedan momenat:
Šarić upućuje na oblik starosrpske ćirilice na toj ploči koji on povezuje sa Vinčom, sa razdobljem pre Ćirilia i Metodija. On je na to mislio. Ni u jednom momentu nije rekao da je ploča u Tugarima starija od Ćirilia i Metodija. To si izvrnuo ti.
..bez ikakvog osnova. To se može videti uvidom u video snimke, a postavio sam i transkripte (Antić i kaže V ili VI stoleće na šta Šarić dodaje da je to dokaz da su Ćirilo i Metod samo standardizirali ono što je bilo prije njih). A koliko vidim kako stvar ovde stoji, ti pokušavaš da spinuješ celu priču kako bi preokrenuo diskusiju sa suštine, pa mi zato istrgavaš reči iz konteksta i od njih praviš ono što nisu.
I stvarno je odvratno da se na drugim mestima žališ zbog čoveka od slame, a ovde upravo praviš i sam to. Reči koje sam upotrebio (bezobrazan, nepristojan,...) sve su na mestu, jer kad se neko ponaša ovako neverovatno, potpuno su primerene. Jedino što mogu još ovde da primetim jeste da meni deluje da je ovo tipični primer zloupotrebe položaja; zato što si moderator smatraš da ti je sve dopustivo i da možeš da se izvučeš. A moguće je i da se suština tvoje namere krije ovde:
Последњи пут питам пре него што затворим тему због спамовања и препуцавања.
Pošto ti nije prvi put da me troluješ, deluje mi da je ovo pokušaj opet neki pokušaj izazivanja haosa...možda kako bi doveo do zaključavanja ove teme?

Poslednja izmena: