Goran Šarić

Питао сам се чему појава Шарића и шта најављује при том прозива Вучића за Косово "Зна ли Вучић зашто Лазар и Обилић нису предложили Мурату поделу Косова?".

Дакле ништа друго до нови Људевит Гај са илирском пропагандом где би се утопили у неке древне као Румуни и Албанци и као такву без чврстих историјских корена могли постати шта хоће-Хрвати.

Нисам сигуран уопште да је раскрстио са Ватиканом јер је Ватикан подржавао илирски поктрет!

Дакле ја сам се питао зашто смо поштедели Бугаре више пута као и они нас али одговор је био Византија били смо потребни једни другима , Бугарска као бедем Србији од Печењага и разних других плачкашких хорди.

Хрвати су чували наше прогнане династије јер су им Срби чинили тампон између Бугара , и данас је тако Хрвати колико год инжењеринг радио на мржњи и неасимилацији треба им донекле јача Србија да би се одбранили од освајача који надиру са друге стране а свесни су неке опасности први је Израел онда могуће још неки опаснији ближи.

То би био, а биће, а суштински јесте њихов проблем, и то са Србима нема никакве везе.

Pravilo 2 majmuna?

ZAMAJAVATI
Dolazi od zamahavati, (knjiž. zamahivati), dakle koren kao u mahati, samo što u narodnim govorima ne postoji h koje se ili gubi ili menja u v ili j.
Up. sa promaja ("promaha" - promahavati : promajavati).

Da odgovorim direktnije na jedno davno zaboravljeno pitanje koje je ovde bilo postavljeno, iako mi deluje da je bilo vrlo očigledno: nije došlo do promene prezima da se prikrije eventualni sukob interesa, već je uzrok striktno privatne prirode (razvod).

Da odgovorim direktnije na jedno davno zaboravljeno pitanje koje je ovde bilo postavljeno, iako mi deluje da je bilo vrlo očigledno: Neki bi trebalo da znaju da se ljudi razvode da bi se lakše oprala, tačnije razvodnila na siv način - u sukobu interesa - stečena privatna imovina. Ta imovina je itekako privatna (stvar).

Analogija je u eksploataciji tradicionalnih i duhovnih socijalnih kategorija zarad čistog materijalizma.

Ништа не може проћи а да није испод шињела нео-ултра-либералне диктатуре коју данас живимо, подсредством медијског мејнстрима и инфлуенс индоктринација. Данашње најватреније феминисткиње са ''феминистима'' мушкарцима који то више ''нису'', здушно се придржавају марксистичких теорија политичке економије зарад чистог материјализма.

«Аналогија је у експлоатацији традиционалних и духовних социјалних категорија зарад чистог материјализма.»

Неофеминизам и социјалистичка алтернатива (Нада Лер-Софронић, РАДНИЧКА ШТАМПА Београд, 1986, стр. 7

,,Централни део Марксове и марксистичке теорије — критика политичке економије укључив и Grundriisse и њихову теоријску позадину у Марксовим раним радовима — добио је економистичку и антихуману интерпретацију унутар догматског марксизма. То се посебно односи на потискивање проблематике личних односа и облика ванекономске експлоатације, што се посебно тиче жене. Резултирало је теоријско назадовање у односу на првобитну идеју социјалне једнакости полова, Марксову и марксистичку мисао о ослобођењу жене. Све то представља најтежу сметњу за данас неопходни теоријски развој и нове теоријске синтезе које се тичу еманципације жене.'' (стр. 7).

bZYtuMm.png

Poslednja izmena od moderatora:
Не треба да чуди нимало зашто ''Апелаши'' постоје у Србији, и зашто се толико напада сербска алтернативна наука. Зашто такође смеће од дневног листа попут Курира напада Милоша С. Милојевића, где ни Горана Шарића не заобилазе.

Од једног пријатеља, иначе историчара на Словенском свеучилишту у Љубљани:

„Тржиште уџбеника Републике Србије на годишњем нивоу је негде око 100 милиона евра:

- Анте Жужул (1946-) из ХДЗ-а, власник је издавачке куће „BIGZ školstvo“;

- Даниел Ждерић (1967-), велики пријатељ Фрање С. Туђмана (1922-1999), власник је издавачке куће „Нови логос“, и држи сам око 50% тржишта уџбеника у РС;

- Рок Кватерник (1971-) власник је регионалних издавачких кућа „Klett“ (све делују под кишобраном Кватерникове фирме Založba Rokus Klett, d.o.o., која опет делује, као део немачке групације Ernst Klett Verlag). Кватерник је држављанин Републике Словеније."

dlXU2PK.jpg

E, sad me interesuje zašto je Radićeva izdavačka kuća (njegova je kao zajednička bračna tečevina) ime Danijela Džina na sajtu i na sajmu knjiga predstavila kao Davorin Džino.

Da li je to zato da neko ni bi izguglao ko je Danijel Džino? :think:
@Slaven777, šta ti misliš?

Јако је занимљива веза Данијела Џина са dr. sc. Миљенком Јурковићем редовитим професором филозофског факултета свеучилишта у Загребу. Тренутно су партнери у пројекту PZS-2019-02-1624 GLOHUM – Global Humanisms: New Perspectives on the Middle Ages (300-1600), који финансира Хрватска заклада за знаност до 2023. године, коју води проф. Миљенко Јурковић са Свеучилишта у Загребу. Радивој Радић и још неки су на истом ''фону'' са гореспоменутим.

Каква је веза поменуте тројице са Анте Жужулом (1946-) из ХДЗ-а, који је власник је издавачке куће „BIGZ školstvo“, и власник је издавачке куће „Нови логос“, и држи сам око 50% тржишта уџбеника у СРБИЈИ!?

Радићева издавачка кућа има везе са ''споменутим'', јер заједно ''партиципирају'' на тржишту школских уџбеника у Србији, а то није нимало тешко закључити као чињеницом.

У школство Србије, односно у њено образовање деце и омладине, дубоко је инфилтрирана ''ЈУГОСЛАВЕНИЗАЦИЈА'' кроз делатности израде школских уџбеника која се односи само на Србију, али никако на било коју другу Републику старе СФРЈ.

Зашто у данашњој Хрватској нема спомена о грандиозном Мирославу Крлежи као о највећем њиховом ЈугоСлавену али на ''хрватски'' начин, поред Јоце Штроце (Јурај Штросмајер), док се исти Крлежа прожима кроз све углове културе и образовања у данашњој Србији!?

Дакле, првенствено им је битно тржиште новца, односно продаја уџбеника у Србији, уз политичку и културну пропаганду да се случајно ''Власи'' не досете и напокон стану уз и на ''СРПСКО СТАНОВИШТЕ'' у сваком свом смислу. Потребни су им дакле у Срба и Србији разноразни ''ЈугоСлавени'' да ''партиципирају'' у пропаганди противу самих Срба и Србије са њеним ''СРПСКИМ СТАНОВИШТЕМ''.

То и такве ''делатнике'' у Срба противу сопственог Рода, данас у Србији зовемо друго-треће-и четврто Србијанцима, људима без кичме и самопоштовања, али који своје животно самоодржање виде у новцу и привилегијама.

Својевремено сам на птф политика поставио тему (овдје) са идејом да се уведе тестирање за посланике у НС Србије
Оно што би се можда некад могло (а никад ипак неће), баш као што имамо у спорту тестирања, за нека занимања, за факултете, увести и тестирање за посланике у народној скупштини (и за друге важне финкције, али да сада останемо код НС) које би обухватало критеријуме које мора испунити;
- тестирање познавања страних језика, поред течног енглеског да се служи још једним страним језиком
- тестирање познавање информатике
- тестирање IQ (минимални за НС 120, можда да спустимо на 115, никако испод)
- тестирање општег знања (економије, права, историје са акцентом на националну историју, географије, медицине, философије, социологије, политологије итд)
Код општег знања наравно да није очекивати да сваки посланик познаје рецимо историју у равни са историчарем, али барем да умије раздвојити народно предање од званичне историографије, да не брка вијекове и личности.
гдје би се подразумијевало и неко основно знање из историје.
Овдје је овај тип, који иначе воли да износи гадости на рачун ВРС и Срба у Српској, а воли и да приписује "гријехе" упокојеном историчару Тибору Живковићу (да је родоначелник бечко-берлинске школе) а и да му приписује ријечи које Тибор ни у лудилу не би рекао, у свом "премудром умовању" (читај баљезгању) доказао да је то итекако потребно.
Како сам каже у почетку емисије почео је учити историју гледајући видео-клипове и покупи "генијалац" сва знања из историје, толико да прекорава историчаре, па млати ли млати, мало о историји, мало о генетици.
У реду, историја није његова област, али немој се трпати, настави лајати по Српској (а душа му лајат), и то ћемо лакше предеверати него блам какве дијаболе сједе у НС Србије.
Да буде поразније, вјероватно у НС Србије имамо и горих од Радуловића.

ZLATA vredan citat:

Još bolje:

Mislim da znam za koga ćeš glasati na sledećim izborima :D

PS Ovo za Tibora nije istina i ti to dobro znaš, tako da nije "još bolje" nego "još gore" ... mnogo gore!

Својевремено сам на птф политика поставио тему (овдје) са идејом да се уведе тестирање за посланике у НС Србије
гдје би се подразумијевало и неко основно знање из историје.
Овдје је овај тип, који иначе воли да износи гадости на рачун ВРС и Срба у Српској, а воли и да приписује "гријехе" упокојеном историчару Тибору Живковићу (да је родоначелник бечко-берлинске школе) а и да му приписује ријечи које Тибор ни у лудилу не би рекао, у свом "премудром умовању" (читај баљезгању) доказао да је то итекако потребно.
Како сам каже у почетку емисије почео је учити историју гледајући видео-клипове и покупи "генијалац" сва знања из историје, толико да прекорава историчаре, па млати ли млати, мало о историји, мало о генетици.
У реду, историја није његова област, али немој се трпати, настави лајати по Српској (а душа му лајат), и то ћемо лакше предеверати него блам какве дијаболе сједе у НС Србије.
Да буде поразније, вјероватно у НС Србије имамо и горих од Радуловића.

Nažalost slažem se.
Pa šta će čovek, bliže se izbori pa Radula rešio da prikupi glasače na tu foru. Podržavam ideju testiranja. IQ test i opšta kultura sa istorijom naravno. Mora da se stane na put toj glorifikaciji neznanja i šarlatanstva kod svinjećih brigada jer "Dosta je bilo", ali stvarno !

Poslednja izmena:
Iako donekle nespretno rečeno na šta je tačno mislio, jeste istina, samo što vi iz zvaničnog miljea mislite da imate tapiju na njegove misli.
Niko nema "tapiju na njegove misli" i to je poenta, a najmanje Radulović pa ni ti. Predstavljati nečije misli/tvrdnje bez dokaza je širenje dezinformacija. Mada ta metodologija nije strana "nezvaničnom miljeu" !

Niko nema "tapiju na njegove misli" i to je poenta, a najmanje Radulović pa ni ti. Predstavljati nečije misli/tvrdnje bez dokaza je širenje dezinformacija. Mada ta metodologija nije strana "nezvaničnom miljeu" !
Živković je na kraju života predstavio tezu postojanja Porfirogenitovog izvora De conversione Serborum et Croatorum, a kao logičan korak ka analogiji sa

https://en.wikipedia.org/wiki/Conversio_Bagoariorum_et_Carantanorum

Ja ne znam kako se to suštinski razlikuje od Deretićevog "DAI su pisali neki rimokatolički fratri"? Vidimo da to isto de facto kaže i Živković.

Mislim da znam za koga ćeš glasati na sledećim izborima :D

Videćemo šta će uopšte biti i kada će izbori zapravo biti i održani, ali pokret Dosta je bilo se zalaže za bojkot.

P. S. Možda je sad jasnije zašto je Radule 'Ludi'. :lol:

Živković je na kraju života predstavio tezu postojanja Porfirogenitovog izvora De conversione Serborum et Croatorum, a kao logičan korak ka analogiji sa

https://en.wikipedia.org/wiki/Conversio_Bagoariorum_et_Carantanorum

Ja ne znam kako se to suštinski razlikuje od Deretićevog "DAI su pisali neki rimokatolički fratri"? Vidimo da to isto de facto kaže i Živković.

Ne kaže rimokatolički, već hrvatski.

Poslednja izmena:

Back