Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 36.116
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisi mi odgovorio na prvo pitanje (za)što? Čisto, ako si možda nameravao pa zaboravio, da te podsetim.
Dobro, Slavne, dosadan si.Otprilike, kod svih alternativaca postoji opasnost od odlaska u sve veća i veća ludila...jer ako napraviš jedan korak, spreman si za sledeći (tako je Valerij Čudinov i došao do srednjovekovne ruske kosmičke imperije i kolonija na Marsu). Ali, nekada je teško uhvatiti ono, momenat kada se izvesna granica (zdravog razuma) pređe i posle koje je vrlo teško vratiti se.
Da prikrije sukob interesa?Koji je najčešći razlog zašto osoba u braku promeni svoje prezime?
Logičnija teza je da je siva kolekcija raznih artefakata nekog američkog kolekcionara ugledala svetlo dana.
Da, možda imaju istoriju kao Baška ploča. Možda ne.Ne nego su u pitanju falsifikati, a falsifikator veoratno nikada nije ni čuo za Vinču već je falsifikovao feničansko pismo.
Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju onih koji su mejnstrim i predaju na fakultetima a robovi su svojih ideologija.Necu ih imenovati. Ima ih kod nas u CG,u Bejha.Otprilike, kod svih alternativaca postoji opasnost od odlaska u sve veća i veća ludila...jer ako napraviš jedan korak, spreman si za sledeći (tako je Valerij Čudinov i došao do srednjovekovne ruske kosmičke imperije i kolonija na Marsu). Ali, nekada je teško uhvatiti ono, momenat kada se izvesna granica (zdravog razuma) pređe i posle koje je vrlo teško vratiti se.
Mislim da je ova emisija primer upravo toga za gosn Šarića.
P. S. Evo i Q&A.
Pitam se da li je Ratko naduvan svake emisije.![]()
Nosi ga kući.A ne znam meni je Ratko bas autentican lik, deluje kao da ga boli **** tokom svake emisije.
Dobro, Slavne, dosadan si.
Logičnija teza je da je siva kolekcija raznih artefakata nekog američkog kolekcionara ugledala svetlo dana.
Šarić u Večernjim novostima (10.12.2019):
Илири су били Срби, а не Албанци: Горан Шарић приредио спектакуларно предавање у Новом Саду
Предавач се осврнуо и на Космет износећи став да не треба пристати ни на какву поделу те територије
![]()
Пре пар година нико није могао да сања да ће 17 држава повући признање Косова. Бивше државе СФРЈ треба да се уједине по питању мигрантске кризе - поручио Шарић коме највише прете Албанци јер тврди да они немају илирско порекло
ЗАЈЕДНИЧКИ проблем земаља бивше Југославије није само што смо на периферији Европе него то што нам гурају мигранте. Мигрантска криза је нешто на шта нисмо рачунали а што нас је задесило. Ако се не будемо ујединили, не у државну заједницу него да заједно бранимо своје интересе, нећемо добро проћи – поручио је Горан Шарић, католички теолог и историчар који је вечерас у Културном центру Новог Сада одржао трибину „Време Илира.”
Пред неколико стотина Новосађана, Шарић се затим осврнуо на распад Југославије наводећи да су ту државу растурили центри моћи из САД, Запада, Ватикана и Немачке али не без наше помоћи. Домаће удбашко-партијске структуре биле су заврбоване од стране ЦИА-е, Американаца и Енглеза.
Предавач се осврнуо и на Косово и Метохију износећи став да не треба пристати ни на какву поделу те територије. Подсетио је да пре неколико година нико није могао да замисли да ће 17 земаља повући признање Косова а сада постоје такве најаве чак и из Италије.
- Нико никада није добио битку тако што се повукао, те да Србија не треба да се повлачи јер има другу шансу - нагласио је Шарић чија предавања изазивају веома велико интересовање широм региона.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР ТВРДИ: Аустроугарска измислила Албанце
У наставку предавања у КЦНС казао је да је термин „Илири“ уврежен у науци и историографији а реч је о становницима Балкана који су овде живели две хиљаде година пре нове ере па све до седмог века.
![]()
- Они су своје колоније имали и у Италији. Та света земља Илира ширила се од Алпа до Јадрана, од Црног мора до Карпата. Илири су били ратници и уметници, свештеници, хероји и мученици, спортисти и били су – Срби - нагласио је Шарић којем често стижу претње од Албанаца због његових тврдњи да Албанци немају илирско порекло.
Он је затим навео да смо „ми овде у Подунављу дали неколико Тесли, пре овог последњег Тесле“. Први „Тесла“ био је онај који се досетио да ђубри земљу, други је измислио точак,јер први точак у свету нађен је код Љубљане. Трећи „Тесла“ је онај који је исцедио метал из камена а затим онај који је измислио календар.Календар је српски дар човечанству.Пети Тесла је измислио писмо а Винча јесте имала писмо.
ЕНТУЗИЈАЗАМ
ШАРИЋ се захвалио на позиву директору КЦНС Бојану Панаотовићу који је, како је нагласио, човек са ентузијазмом какав се ретко виђа.
![]()
https://www.novosti.rs/вести/насловна/друштво.395.html:835332-Iliri-su-bili-Srbi-a-ne-Albanci-Goran-Saric-priredio-spektakularno-predavanje-u-Novom-Sadu
Pratiš li rad Gorana Potkonjka? Iz onoga što sam uspeo ispratiti, primetio sam da ima zanimljiv i originalan pristup nauci. Prvo i osnovna zabluda moderne nauke je da postoji objektivna stvarnost. Mi možemo posmatrati istu stvar, ali je nećemo doživeti isto. Kao što dva čoveka ne doživljavaju istu ženu na isti način. Istina je zapravo objektivna samo na nižem nivou svesti, ovaj naš vremensko prostorni kontinuum je zapravo najniži nivo stvarnosti. Postoje pojave koje se nama čine negativne, ali na višem nivou one imaju svoj razlog i smisao. Svaki greh u sebi već ima seme pokajanja i milosti.
Razgovarala Irena MarinkovićČemu da se okrene moderan čovek? Svaki čovek treba da se okrene samom sebi. Vinčanska civilizacija je temeljena na okrenutosti prema drugima, ali je polazna tačka za takvu nesebičnost bila samospoznaja. Evo primera od malo pre – sedim u kafiću koji je prepun – ulaze momak i devojka… mogao sam sedeti još, ali sam im ustupio mesto. To je tako mali gest koji meni nije bio težak, ali njima je značio. Željko Malnar – putopisac, novinar, pisac, filozof,… je jednom prilikom rekao: Čovečanstvo je kao okean, poboljšaš li jednu kap – poboljšao si ceo okean. Unapredimo li sebe, unapredićemo čitav svet.
Kako je izrađena ta pločica? Ako tvrdiš da je falsifikat, verovatno znaš, tehnološki, kako bi je ti napravio?Ne nego su u pitanju falsifikati, a falsifikator veoratno nikada nije ni čuo za Vinču već je falsifikovao feničansko pismo.
Samo se smej:Nema dokaza da su Iliri imali neko veliko carstvo kao Rimljani...ali možda pronađemo da jesu...ali su zato jedno vreme imali carstvo tj. talasokratiju kojim su gospodarili čitavim Sredozemnim morem, kojim su vladali i gusarili (!!! nespojiva kontradikcija koja je upravo i ratove uzrokovala, zbog različitih privrednih prihoda dve oprečne strane)? I sad i Iliri u Americi...donose hiljadama godina stare pločice.![]()
Pazi šta znači kada Deretić ispadne razumniji od tebe.
Što se tiče tobožnje vinčanske pločice u Americi, ko tvrdi da je ona došla iz Vinče, jednu vinčansku ploču ugledao u svom životu nije. Ništa slično nikada nije bilo pronađeno u Vinči niti širem Podunavlju. Ne bih se iznenadio da saznamo da se radi uostalom i o nekakvom vrlo grubom (neveštom) faslifikatu.
Kako je izrađena ta pločica? Ako tvrdiš da je falsifikat, verovatno znaš, tehnološki, kako bi je ti napravio?
https://en.wikipedia.org/wiki/Burrows_Cave
Izgleda da je ovo stvarno iz Vinče!
Ovde je očigledno da je Barouz došao u posed arheološkog blaga, među kojima su bile i pločice iz Vinče, što ni malo ne treba da čudi.
Ja sam prvi pitao. Ne tvrdim da su iz Vinče, nego tvrdim da postoji takva mogućnost.Ti tvrdiš da su pločice iz Vinče. Na osnovu čega ?
Nikada ništa slično nije nađeno u bilo kom arheološkom nalazištu vinčanske kulture. Niti korespondira sa potvrđenim vinčanskim simbolima osim možda osnovnih geometrijskih oblika koji mogu da se razviju nezavisno O X V +...
Simboli predstavljaju feničansko pismo koje je falsifikatoru bilo poznato iz neke knjige verovatno.
Evo originalnog natpisa:
![]()
Da sam ja sad doneo 10-ak pločica sa astečkim simbolima i tvrdim da sam ih pronašao negde jugozapadno od Kraljeva. Te pločice su dokaz da su Asteci posećivali Evropu na svojim mnogobrojnim putovanjima. Nikome ne želim da otkrijem tačnu lokaciju jer se plašim pljačkaša grobova koji bi to sve odneli ili sakrili od javnosti. Uz sve to stručnjaci napominju da simboli na tih 10-ak pločica nemaju nikakvog smisla već su nasumično poredjani.
Da li bi mi verovao ?
Da sam ja sad doneo 10-ak pločica sa astečkim simbolima i tvrdim da sam ih pronašao negde jugozapadno od Kraljeva. Te pločice su dokaz da su Asteci posećivali Evropu na svojim mnogobrojnim putovanjima. Nikome ne želim da otkrijem tačnu lokaciju jer se plašim pljačkaša grobova koji bi to sve odneli ili sakrili od javnosti. Uz sve to stručnjaci napominju da simboli na tih 10-ak pločica nemaju nikakvog smisla već su nasumično poredjani.
Da li bi mi verovao ?
Neodoljivo podseća na....
![]()
![]()
Meni ovo više liči na Vinču nego na Feničane. Mislim da se vidi da nema previše veze sa feničkim originalom koji si postavio.
Da li možeš da postaviš (ili makar znaš da je sačinjen) neki zvanični prikaz svih nađenih vinčanskih znakova?
To nije bila moja teza. Ja sam rekao da se najverovatnije radi o nelegalnoj kolekciji arheoloških artefakata.
Ali ti to znaš, jer ovo je onomad bio tvoj komentar:
I malo dete vidi da ono nije feničko, ne znam kako ti ne vidiš...![]()
Tebi može da liči i na kinesko pismo to nema nikakve veze sa činjenicama.
Postavi ovde neki original sa bilo kog lokaliteta vinčanske kulture koji sadriži slične simbole poredjanje u nizu
pa onda možeš da tvrdiš da nešto liči ili ne.
Ako ovo ne postoji u vinčanskoj kulturi kako može da ima veze sa Vinčom ???
Meni to znači da ti nisi bio dobro upoznat sa feničkim pismom kada si ustvrdio sličnost čikaške pločice sa feničkim pismom. Jer -To što ne liči na stelu iz Nore koju sam postavio je samo dokaz da je falsifikator bio nevešt,
možeš i sam da googlaš finčansko pismo i vidiš kako su njihovi simboli izgledali i naći ćeš iste i na ovim tablicama iz Ilinoisa.
...praćen nervoznim tonom tvoje objave. A to nije jedino pitanje, među pitanjima suštinskim za tvoje teze, na koje nisi odgovorio.Da li možeš da postaviš (ili makar znaš da je sačinjen) neki zvanični prikaz svih nađenih vinčanskih znakova?
Gde beše ona priča o nekim nemačkom diplomati i njegovoj ženi koje je, valjda Dačić, doveo u Vinču. Kada su bili oduševljeni nalazištem, prvo što je žena, koja je vlajda istoričarka umetnosti ili sl., pitala - "A da li možda nešto ukazuje da su ti Vinčanci bili Germani"?Na nekoliko načina, recimo, tako što je neko to u Vinči našao i prodao na crnom tržištu.