Goran Šarić

https://en.wikipedia.org/wiki/Burrows_Cave

Izgleda da je ovo stvarno iz Vinče!

Ovde je očigledno da je Barouz došao u posed arheološkog blaga, među kojima su bile i pločice iz Vinče, što ni malo ne treba da čudi.

1575929378458.png

Poslednja izmena:
O, pa izašla je još jedna autošovenska knjiga, paralelno sa Dejanovom:

korica-Bolja-proslost-1-page-001-300x458.jpg

Aleksandar Palavestra, Davorin Džino, Marko Šuica, Miroslav Jovanović, Radivoj Radić, Vladimir Mihajlović, Zorica Kuzmanović

Mobilni telefoni su sve pametniji, a ljudi sve gluplji, porazna je uprošćena, ali i pronicljiva sintagma. Potpuno odsustvo kritičkog mišljenja i intelektualne sumnje, udružene sa pravom pandemijom lakovernog razmišljanja, zagospodarili su javnim diskursom. U javnosti se gromoglasno promoviše, podstiče i proslavlja primitivizam, a svetom vlada „tiranija mediokriteta“, svuda prednjače „prodavci magle“, dakle, došlo je doba „novih varvara“.

Bez obzira na to da li je smeštena u delima diletanata i preambicioznih amatera, u opasno kontaminiranom javnom diskursu, na društvenim mrežama ili u radovima etabliranih istraživača, na pseudonauku valja ukazivati i nastojati da se ona iskoreni.

1,300 rsd

Ne znam da li je ovaj kolega Džino promenio ime iz Davorin u Danijel namerno ili je štamparska greška na naslovnici knjige?

Držati istoriju u krugu porodice je unosan biznis. Neko bi za to i opljuvao protivnika.
Moralni problem se vidi u tome što je jedan od često pominjanih Radićevih argumenata protiv "pseudoistoričara" - njihova zarada. Ovde se jasno vidi Radićev kompetitivni stav po tom pitanju koji, sada je jasno, dovodi u pitanje etičnost njegovih motiva u ulozi dežurnog kritizera "novoromantičara". :kafa:

Poslednja izmena:
Moralni problem se vidi u tome što je jedan od često pominjanih Radićevih argumenata protiv "pseudoistoričara" - njihova zarada. Ovde se jasno vidi Radićev kompetitivni stav po tom pitanju koji, sada je jasno, dovodi u pitanje etičnost njegovih motiva u ulozi dežurnog kritizera "novoromantičara". :kafa:
Mislim da je to odavno jasno, monopol donosi novac, knjigu za studente ne može svako da publikuje i da menja svake godine po jednu rečenicu da studenti ne bi kupovali od prethodnih generacija upola cene.

E, sad me interesuje zašto je Radićeva izdavačka kuća (njegova je kao zajednička bračna tečevina) ime Danijela Džina na sajtu i na sajmu knjiga predstavila kao Davorin Džino.

Da li je to zato da neko ni bi izguglao ko je Danijel Džino? :think:
@Slaven777, šta ti misliš?

O, pa izašla je još jedna autošovenska knjiga, paralelno sa Dejanovom:

korica-Bolja-proslost-1-page-001-300x458.jpg

Ne znam da li je ovaj kolega Džino promenio ime iz Davorin u Danijel namerno ili je štamparska greška na naslovnici knjige?
Na knjizi je dobro navedeno, očigledno da ga izdavači privatno ne šljive, osim toga, imam primedbu na komentar "autošovenska" iz razloga što dvojica od ovih autoraa nisu autošovinisti, oni vole hrvatski narod i hrvatsku državu.

Na knjizi je dobro navedeno, očigledno da ga izdavači privatno ne šljive, osim toga, imam primedbu na komentar "autošovenska" iz razloga što dvojica od ovih autoraa nisu autošovinisti, oni vole hrvatski narod i hrvatsku državu.
Koji je drugi? Ako misliš na Šuicu, to je ambivalentno prezime, iako ne isključuje ljubav o kojoj govoriš.

https://actacroatica.com/en/surname/Šuica/

Mada jeste interesnatno ko je od autora smislio ideju za naslovnicu, spomenik iz Tiljarijevih vrtova:

1576077227306.png

"Majko mila, koliko ste glupi..." - to je taj nipodaštavajući odnos prema drugačijem mišljenju pri komleksu više=niže vrednosti.

Poslednja izmena:
Radić je jajara. Čini sve za novac.

Udžbenik za Radićev predmet napisan je 1947. godine, sedam godina pre nego što se on rodio. U zadnje tri decenije, Radić nije učinio ništa nalik tome što si insinuirao; sve to vreme u upotrebi je taj isti udžbenik, koji studenti mogu kopirati, kupovati, iznajmljivati i skidati sa interneta sad već, tokom zadnjih 70+godina. Nema nikakvog komercijalnog pristupa prema studentima, ni u tragovima. Studentima se ne guraju kao obavezna (a niti preporučena) literatura dela koje je Radić pisao, niti koje je objavila Evoluta.

Mislim ajde jednom da se manemo te zablude, nismo najstariji narod na svetu, inace "narod" je dosta relativna stvar i nesto sto konstantno evoluira, inace prvi homo sapiens (od koga mi svi poticemo) potice iz istocne Afrike, tacnije negde na jugu Etiopije ili severu Kenije gde mnogi smatraju da se i nalazio Edenski vrt, takodje je i naucno dokazano da je africki DNK najstariji , pa prema tome ako i postoji tako nesto kao sto je "najstariji" narod onda su tom epitetu najblizi Etiopljani i Kenijci .

Можда су Срби најстарији народ на свету а можда и нису, тешко је било шта поуздано утврдити, нарочито гледе комплексности питања старине.

Међутим, просто је невероватно како поједини скачу као опарени, зацрвене се, избезуме и само што малтене не почупају косу на сам помен те симпатичне синтагме "Срби народ најстарији".
Поставља се питање у чему је проблем истих ? Рећи "Срби народ најстарији". Да, и ?
Јел то нешто ружно, јел то нешто лоше, страшно, вређа ли неког ?

Или рећи : "Срби небески народ."

Због чега онда поједини добијају хистеричне нападе на сам помен ове 2 синтагме, вређају, омаловажавају, подсмевају се итд ?

BTW "out of Africa" је само једна у низу теорија, тренутно изузетно омиљена на Западу, али су ти исти западни научници добили озбиљан шут у гуз заједно са том теоријом од кинеских научника :

https://www.scmp.com/magazines/post.../how-fossils-found-asia-could-rewrite-history

Ето, на пример, кинески научници су утврдили да је могуће да су различите људске врсте еволуирале на различитим местима на земљи, што ће рећи да је еволуција полицентрична и да нису сви људи пореклом из Африке.

Можда су Срби најстарији народ на свету а можда и нису, тешко је било шта поуздано утврдити, нарочито гледе комплексности питања старине.

Међутим, просто је невероватно како поједини скачу као опарени, зацрвене се, избезуме и само што малтене не почупају косу на сам помен те симпатичне синтагме "Срби народ најстарији".
Neko je izgradio celokupan portfolio na osnovu teza da nisu, neko kuje planove glede istih. U pitanju je život ili smrt, da se ne lažemo.

Back