Mislim ajde jednom da se manemo te zablude, nismo najstariji narod na svetu, inace "narod" je dosta relativna stvar i nesto sto konstantno evoluira, inace prvi homo sapiens (od koga mi svi poticemo) potice iz istocne Afrike, tacnije negde na jugu Etiopije ili severu Kenije gde mnogi smatraju da se i nalazio Edenski vrt, takodje je i naucno dokazano da je africki DNK najstariji , pa prema tome ako i postoji tako nesto kao sto je "najstariji" narod onda su tom epitetu najblizi Etiopljani i Kenijci .
Можда су Срби најстарији народ на свету а можда и нису, тешко је било шта поуздано утврдити, нарочито гледе комплексности питања старине.
Међутим, просто је невероватно како поједини скачу као опарени, зацрвене се, избезуме и само што малтене не почупају косу на сам помен те симпатичне синтагме "Срби народ најстарији".
Поставља се питање у чему је проблем истих ? Рећи "Срби народ најстарији". Да, и ?
Јел то нешто ружно, јел то нешто лоше, страшно, вређа ли неког ?
Или рећи : "Срби небески народ."
Због чега онда поједини добијају хистеричне нападе на сам помен ове 2 синтагме, вређају, омаловажавају, подсмевају се итд ?
BTW "out of Africa" је само једна у низу теорија, тренутно изузетно омиљена на Западу, али су ти исти западни научници добили озбиљан шут у гуз заједно са том теоријом од кинеских научника :
https://www.scmp.com/magazines/post.../how-fossils-found-asia-could-rewrite-history
Ето, на пример, кинески научници су утврдили да је могуће да су различите људске врсте еволуирале на различитим местима на земљи, што ће рећи да је еволуција полицентрична и да нису сви људи пореклом из Африке.