Glupa pitanja

HEMI 426:
@ alexej

Svojevremeno sam ozbiljno razmisljao da upisem masinstvo ( zbog automobila i mehanike ) cak sam poceo da se raspitujem oko faxa i prijemnog! Najvecu frku mi je pravila matematika i nikad je nisam znao, voleo i razumeo ( inace, matori mi je zavrisio matematiku ) pa sam zbog toga odustao i otisao na prava ( i napravio dobar izbor ). Skontao sam da se automobilskom mehanikom mogu dobro baviti i kao pravnik a od 5 masinaca koje poznajem, niko ne moze da se meri sa mnom :shock: Od tad, postujem FTN ali od njega zazirem.... :wink:

Ma daj, ne lupaj, iskustvo je iskutvo, to ti priznajem, to stvarno imas, ali nemas pojma o mehnici na kojoj je sve zanovano, a koja se nazalosta zasniva na matematici....

Ipak kad sam ispolagao sve matematike (koje su uzgred teze na ET) shavtio sam da to i nije tako tesko ;-)

Ali mnoge stvari su nepotrebne. I odvalce vreme od bitnijih stvari.

FTN-masinstvo i bas moj smer za motore i vozila moze da bude mnogo bolji, tu sto sta fali, ali posto volim automobile onda hocu time i da se bavi.... Ne bih ti ja mogao zavrsiti pravo... :shock:

A inace inzenjera mog smera godisnje zavrisi nekoliko, tako da nije frka i za posao.

Aleksej_BASO:
Ma daj, ne lupaj, iskustvo je iskutvo, to ti priznajem, to stvarno imas, ali nemas pojma o mehnici na kojoj je sve zanovano, a koja se nazalosta zasniva na matematici....

ma jeeeeeeeesteee.... :roll: i to mi kaze lik koji nije imao blage veze oko obrtnog momenta.... :wink:

neizleciv si.... :lol:

nsbee:
Nevice, a sta kazes na votkicu za "raspolozenje"? :D Mislim da je vreme da se zaliju ispiti koji su prosli i prolaze (is, i ne vracajte se!!!), storm ce jedva docekati (pljoskica je uvek uz nju), a mackici cemo dati limunadu, dosta joj je ;)[/QUOTE

Конечно!

Doduse, ja na vince idem u subotu, sa starim drustvom iz gimnazije, da se podsetimo starih, karlovackih dana, ali moze i u nedelju, sto da ne!

Dogovoricemo!

HEMI 426:
ma jeeeeeeeesteee.... :roll: i to mi kaze lik koji nije imao blage veze oko obrtnog momenta.... :wink:

neizleciv si.... :lol:

Ti bas ne kapiras neke stvari? Mislis ono, izgubis na snazi da bi dobio na obrtnom momentu :D ! Hehe!

Svaka cast na ranije prikazanom znanju, ali ako ne znas mehaniku ne trpaj se. Normalno je da pogresis. I meni je bilo tesko npr. da shvatim da velicina sile trenja nema veze sa velicinom povrsine na kojoj se stvara trenje. Nelogicno, ali tacno. (cak i kada se prisetis sirokih guma!) Tako da se ne uzbudjujes, ima toga puno!

Da nije tako niko ne bi ni zavrsavao masinski, vec bi pravnici projektovali kola. :wink:

Aleksej_BASO:
Ti bas ne kapiras neke stvari? Mislis ono, izgubis na snazi da bi dobio na obrtnom momentu :D ! Hehe!

Svaka cast na ranije prikazanom znanju, ali ako ne znas mehaniku ne trpaj se. Normalno je da pogresis. I meni je bilo tesko npr. da shvatim da velicina sile trenja nema veze sa velicinom povrsine na kojoj se stvara trenje. Nelogicno, ali tacno. (cak i kada se prisetis sirokih guma!) Tako da se ne uzbudjujes, ima toga puno!

Da nije tako niko ne bi ni zavrsavao masinski, vec bi pravnici projektovali kola. ;)
E, SašaBase, ovo ti je super, sada TO patentiraj i primeni na " Ljubavi i sexu ", ima da zadiviš ceo auditorijum !!! :lol:

HEMI 426:
eat my dust! :lol:

( sa svojim znanjem mozes da me povuces za "djuntu" ) :lol: :lol: :lol:

OK ako ja postujem tvoje "znanje" a ti ne postujes moje, to govori o tebi dovoljno. Zapravo svi tvoji postovi govore o tvom karakteru.

Povuci i ti mene za vratilo! :D

@ krvolok: ti si ocigledno totalni duduk za mehaniku tako da bolje da se nisi javljao, samo se blamiras. Bas sam namerno postavio tu tvrdnju da vidim ko ce se navuci, ali nisam mislio da ces biti ti.

Kulonov zakon Ftr=µ•Fn

Ftr-sila trenja

Fn-normalna sila

µ-koeficijent trenja

dakle nema povrsine....

pozdrav dipl.ing. :D

Back