Gledao sam film, ali ne znam kako se zove

[OVDE SAMO REDONDO MOZE DA POMOGNE]Gledao sam film,ali ne znam kako se zove.Radnja se odvija u Iraku,kada agent CIA dolazi da spase brata iz zatvora.Prva veza je u nekoj vulkanizerskoj radnji,gde ih otkrivaju i dolazi do obracuna.Ovaj bezi kod Kurda,gde ga nalazi Revolucionarna garda na svadbi i ubija sve svatove.Zena komandanta te garde je lekar,inace bivsa devojka tog agenta koja ce mu pomoci da spase brata i pobegne.Please,kako se zove

The Human Shield ?

Pozdrav cenjeni članovi i posetioci foruma. Da pređem odmah na stvar.

Film sam gledao pre možda 30-ak godina, tada još nismo imali TV u boji tako da ne znam da li je film u koloru ili crno-beli.

Mislim da se radnja odigrava 60-tih godina u provincijskom gradiću i prati život jednog američkog tinejdžera srednjoškolca (ne sećam se imena ali za potrebe ovog teksta zvaću ga Majkl). Pošto njegov otac radi u lokalnom bioskopu jedna lepa plavuša iz škole ponekad flertuje sa Majklom da bi dobila besplatne karte. Zbog nje dolazi u sukob sa popularnim momcima (sportistima) i mislim da je među njima i njen dečko koji Majklu kaže nešto u stilu "udari me njjače što možeš i još ti dajem 20 metara prednosti" što Majkl naravno ne sme. Jednom prilikom je posetio oca u bioskopu kada se pojavio gazda bioskopa i izgrdio Majklovog oca zato što je jedna sijalica na svetlećoj reklami pregorela a ovaj je nije zamenio. Majkl se posle sprijateljio sa jednom crnokosom devojkom i mislim da su počeli i da se zabavljaju. Počeo je da vežba i dosta je ojačao a u školi su učili onu legendu "Samson i Dalila" pa je uvrteo sebi u glavu da će mu snaga nestati ako se ošiša. Kada ga u školi profesori opomenu zbog duge kose otac ga odvede kod svog prijatelja lekara i tamo mu zaviju glavu kao da je povređen tako da ipak nije morao da se ošiša. Ponovo dolazi u sukob sa popularnim momcima i plavušin dečko mu ponovo da istu mogućnost kao ranije (udari me njjače što možeš i još ti dajem 20 metara prednosti) ali ovaj put ga Majkl nokautira prvim udarcem. Plavuša bi ponovo besplatne karte ali joj Majkl kaže da se obrati njegovom ocu. Pred kraj filma Majkl učestvuje u nekom sportskom takmičenju (on je bacač koplja) kada saznaje da mu je otac imao infarkt (ne znam da li je umro) i baš je on na redu da baca, Majkl tada pocepa one zavoje sa glave pokazujući dugu kosu i kaže nešto u stilu "ovo je za tebe tata" i zafrljači koplje veoma daleko. Desetak godina kasnije, masa ljudi je okupljena ispred bioskopa, Majkl izlazi iz limuzine i svi mu kliču (on je očigledno sada slavna ličnost), gazda bioskopa dolazi i počinje da mu se ulizuje a Majkl mu kaže nešto u stilu "pregorela vam je sijalica na reklami, zašto je ne zamenite?"

Ovaj film me je oduševio kao klinca i bas bih voleo da ga ponovo pogledam, unapred hvala.

Sam's Son (1984)

Ajde da pitam onda i ja Redonda. Secam se samo jedne scene. Mafijas(?) preti coveku da ce ga ubiti ako ne prodje njegov "detektor lazi" (koji se cini mi se sastojao od prislanjanja pistolja na glavu). Jedno od pitanja je bilo da li mu je tucao zenu. Sada ide flashback gde vidimo da nije bilo nicega izmedju njih. Ipak, covek slaze da jeste posto zna da mu mafijas ne bi poverovao i prolazi to pitanje. Film (ili eventualno epizoda serije) bi trebalo da je iz 90ih ili s pocetka 00ih.

Da li neko zna u kom filmu se desava ovakav zaplet(ne secam se bas puno, davno sam ga gledao): Sin od nekog oficira zabrlja nesto i onda treba da ga streljaju, ali taj oficir(otac) stavi vojnicima umesto pravih metkova corke. Streljaju ga na nekoj litici a ispod je bio ranac sa stvarima za prezivljavanje. Toliko se secam.. Hvala unapred.

Ajde da pitam onda i ja Redonda. Secam se samo jedne scene. Mafijas(?) preti coveku da ce ga ubiti ako ne prodje njegov "detektor lazi" (koji se cini mi se sastojao od prislanjanja pistolja na glavu). Jedno od pitanja je bilo da li mu je tucao zenu. Sada ide flashback gde vidimo da nije bilo nicega izmedju njih. Ipak, covek slaze da jeste posto zna da mu mafijas ne bi poverovao i prolazi to pitanje. Film (ili eventualno epizoda serije) bi trebalo da je iz 90ih ili s pocetka 00ih.

Tesko matori da mogu oko ovog filma da pomognem. Iz tvog opisa jedino sta mi pada na pamet je neponovljiva super-trojka : Sigfried, Angela i Ted-y ili drugim recima ( David Proval, Jennifer Beals i Tim Roth ) iz poznatog klasika http://www.imdb.com/title/tt0113101/?ref_=nm_flmg_act_49 , mada pretpostavljam da to nije film koji trazis u ovom slucaju, jer se konkretno ovde nesrecni Ted drzao ponosno do kraja. Nadam se ipak da ce neko prepoznati o kom se filmu radi. Pozdrav od Redonda.

Tesko matori da mogu oko ovog filma da pomognem. Iz tvog opisa jedino sta mi pada na pamet je neponovljiva super-trojka : Sigfried, Angela i Ted-y ili drugim recima ( David Proval, Jennifer Beals i Tim Roth ) iz poznatog klasika http://www.imdb.com/title/tt0113101/?ref_=nm_flmg_act_49 , mada pretpostavljam da to nije film koji trazis u ovom slucaju, jer se konkretno ovde nesrecni Ted drzao ponosno do kraja. Nadam se ipak da ce neko prepoznati o kom se filmu radi. Pozdrav od Redonda.

Gledao sam odavno "Cetiri sobe" (istina samo dve price), ali sad sam pogledao i deo sa pomenutim glumcima i to ipak nije film koji trazim. Pozdrav.

...ne znam naziv filma , gledao sam ga pre par godina ... to je neka organizacija ljudi kojima brze kuca srce i na taj nacim mogu bolje da vide ili brze da reeaguju od drugih ljudi ... secam se da u jednom delu filma takav covek (sa tim sposobnostima ) puca iz puske sa cudnim metkom koji prolazi pored metroa i jos pored raznih objekata i ubija nekoga ... ne znam glumce ne znam naziv pa vas molim da mi pomognete ... unapred zahvalan pozzz :dash::dash::worth:

http://www.imdb.com/title/tt0493464/?ref_=nm_flmg_act_24

Da pokušam da budem sažeta..:)
Sinopsis:
Bračni par(tačnije muž) ,očajan posle smrti sina (ne sećam se da li je poginuo ili umro), ponudi nekom drugu od sina da živi sa njima neko vreme, dok ne prebrode krizu.On prihvata, a zatim se upušta u vezu sa majkom druga,ne znam dalje, neko postaje ljubomoran, neko zatvaranje na tavan, u podrum..ne sećam se više, zaspala sam pred kraj...Mislim da ima dve verzije, ja sam opisala stariju verziju,radnja se dešava,..ne znam,30-tih..40-tih...?

E jeste neki...:(
Niko ni da pokuša, c c c.. :)

Moze li mi neko pomoci oko naziva filma skoro je bio na nekom pinkovom kanalu. Muz narucuje ubistvo zene dok je on na poslovno putu (msm da je nekom od njih dvoje rodjendan). ubica joj dolazi u kucu ali povremeno zove svog psihijatra da prica sa njim. Unapred hvala

Mislim da je to ovaj film http://www.imdb.com/title/tt0101725/?ref_=nm_flmg_act_79, znam da je proslo puno vremena od kada si postavio pitanje, ali ne vredi kada sam ga ja uocio tek danas.

Bukvalno, Wild Child. Ja znam samo jedan, komediju - http://www.imdb.com/title/tt1024255/?ref_=nv_sr_1
Nije.
Radi se o devojčici koja je od svoje 2.godine (čini mi se) držana zatvorena u sobi i bukvalno vezana za stolicu.
Kad su je našli socijalni radnici ( u njenoj 12. godini,čini mi se) učili su je da priča i sve ono što nije naučila kad je bila mala.
Film je napravljen na osnovu istinitih događaja, devojčica se zove Džini, radnja filma je 70-ih godina
U naslovu filma na engleskom je stih jedne uspavanke
Al ne mogu da se setim tačnog naslova filma.

Nije.
Radi se o devojčici koja je od svoje 2.godine (čini mi se) držana zatvorena u sobi i bukvalno vezana za stolicu.
Kad su je našli socijalni radnici ( u njenoj 12. godini,čini mi se) učili su je da priča i sve ono što nije naučila kad je bila mala.
Film je napravljen na osnovu istinitih događaja, devojčica se zove Džini, radnja filma je 70-ih godina
U naslovu filma na engleskom je stih jedne uspavanke
Al ne mogu da se setim tačnog naslova filma.

Mockingbird Don't Sing (2001)

Ne znam naslov filma, samo radnju koju sam cula od drugih. Ovako...
Neka Amerikanka se uda za Arapina koji je rodjen u Americi (kao i unazad nekoliko kolena njegove familije; on je, inace, hirurg po zanimanju). U braku dobijaju cerku i odluce da odu na godisnji odmor u njegovu zemlju iz koje potice njegova familija (na Bliskom istoku, mislim...) da bi se i on, koji nikad nije bio tamo, kao i njegova zena i devojcica upoznali sa istocnajckom kulturom. Medjutim, odmah nakon izlaska iz aviona pocinje upotreba striktnih mera koje njen zivot pretvaraju u pakao (da se pokriva, da bude zatvorena u kuci, da ne ide nigde bez pratnje muske osobe...) I njen muz se drasticno promeni i oduzme pasos njoj i detetu. (A da, ima scena da kolju jagnje, valjda, kao znak dobrodoslice kad su dosli u kucu, ta zena je valjda vristala). I onda jednog dana, kad je isla napolje (u prtanji, naravno), u velikoj guzvi uspeva da se ''izmigolji'' i ode u jednu radnju da proda nesto svoje nekom muslimanu u zamenu za pasos za nju i cerku. On joj predlozi ilegalni prelazak granice uz pomoc vodica, ali to je i prolazak kroz neke pustinje... Ona je, kako sam slusala, putovala nedeljama sa svojom cerkom, da bi je na delu puta taj vodic opljackao, pa je nastavila sama. (inace, isla je sa detetom jer nije htela da ga ostavi kod svog muza, koji joj je rekao da moze da ide, ali bez deteta). I onda je presla granicu i dosla u drugu drzavu, i valjda je videla americku zastavu i odahnula je...
Zna li neko naziv ovog filma? Bila bih mu/joj veoma zahvalna! ^_^

Ne znam naslov filma, samo radnju koju sam cula od drugih. Ovako...
Neka Amerikanka se uda za Arapina koji je rodjen u Americi (kao i unazad nekoliko kolena njegove familije; on je, inace, hirurg po zanimanju). U braku dobijaju cerku i odluce da odu na godisnji odmor u njegovu zemlju iz koje potice njegova familija (na Bliskom istoku, mislim...) da bi se i on, koji nikad nije bio tamo, kao i njegova zena i devojcica upoznali sa istocnajckom kulturom. Medjutim, odmah nakon izlaska iz aviona pocinje upotreba striktnih mera koje njen zivot pretvaraju u pakao (da se pokriva, da bude zatvorena u kuci, da ne ide nigde bez pratnje muske osobe...) I njen muz se drasticno promeni i oduzme pasos njoj i detetu. (A da, ima scena da kolju jagnje, valjda, kao znak dobrodoslice kad su dosli u kucu, ta zena je valjda vristala). I onda jednog dana, kad je isla napolje (u prtanji, naravno), u velikoj guzvi uspeva da se ''izmigolji'' i ode u jednu radnju da proda nesto svoje nekom muslimanu u zamenu za pasos za nju i cerku. On joj predlozi ilegalni prelazak granice uz pomoc vodica, ali to je i prolazak kroz neke pustinje... Ona je, kako sam slusala, putovala nedeljama sa svojom cerkom, da bi je na delu puta taj vodic opljackao, pa je nastavila sama. (inace, isla je sa detetom jer nije htela da ga ostavi kod svog muza, koji joj je rekao da moze da ide, ali bez deteta). I onda je presla granicu i dosla u drugu drzavu, i valjda je videla americku zastavu i odahnula je...
Zna li neko naziv ovog filma? Bila bih mu/joj veoma zahvalna! ^_^

Not Without My Daughter (1991)

Relativno poznat.
SF
Američki.
Snimljen pre 10-15 godina.

Naučnik salje sebi u sadašnjosti iz budućnosti 10 na izgled potpuno beznačajnih predmeta. Ispostavlja se da su mu svi ti predmeti neophodni u određenom trenutku da bi preživeo.
Film počinje koliko se sećam u nekoj staklenoj kupoli, lboratoriji.

u braon velikoj koverti jel tako?
jaooo stao mi mozak ne mogu da se setim glumca :dash:
seticu se valjda

setih se, da nije ben aflek?
ako jeste onda je to Paycheck (2003)
http://www.imdb.com/title/tt0338337/

Poslednja izmena:
Davno sam posudio taj horor iz videoteke. Znam da je na omotu bila slika tastature a po njoj je bilo krvi i na tastaturi su bile ruke. U filmu se radi o mladom paru i djevojku ubije neki virus iz kompjutera , ali mi se na jedno pola filma zaledila slika i nije moglo dalje ali je i tog momka iz kompa nesto roknulo. Pa se pokrenula istraga.

Back