Ne znam naslov filma, samo radnju koju sam cula od drugih. Ovako...
Neka Amerikanka se uda za Arapina koji je rodjen u Americi (kao i unazad nekoliko kolena njegove familije; on je, inace, hirurg po zanimanju). U braku dobijaju cerku i odluce da odu na godisnji odmor u njegovu zemlju iz koje potice njegova familija (na Bliskom istoku, mislim...) da bi se i on, koji nikad nije bio tamo, kao i njegova zena i devojcica upoznali sa istocnajckom kulturom. Medjutim, odmah nakon izlaska iz aviona pocinje upotreba striktnih mera koje njen zivot pretvaraju u pakao (da se pokriva, da bude zatvorena u kuci, da ne ide nigde bez pratnje muske osobe...) I njen muz se drasticno promeni i oduzme pasos njoj i detetu. (A da, ima scena da kolju jagnje, valjda, kao znak dobrodoslice kad su dosli u kucu, ta zena je valjda vristala). I onda jednog dana, kad je isla napolje (u prtanji, naravno), u velikoj guzvi uspeva da se ''izmigolji'' i ode u jednu radnju da proda nesto svoje nekom muslimanu u zamenu za pasos za nju i cerku. On joj predlozi ilegalni prelazak granice uz pomoc vodica, ali to je i prolazak kroz neke pustinje... Ona je, kako sam slusala, putovala nedeljama sa svojom cerkom, da bi je na delu puta taj vodic opljackao, pa je nastavila sama. (inace, isla je sa detetom jer nije htela da ga ostavi kod svog muza, koji joj je rekao da moze da ide, ali bez deteta). I onda je presla granicu i dosla u drugu drzavu, i valjda je videla americku zastavu i odahnula je...
Zna li neko naziv ovog filma? Bila bih mu/joj veoma zahvalna! ^_^