Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Once Upon a Time in Anatolia

http://www.imdb.com/title/tt1827487/

Once-Upon-a-Time-in-Anatolia-2011.jpg

Ne znam kako sam ga propustila te 2011/12 godine, ali jesam.
No, nadoknadih prosle noci.

I, nevjerovatno bi (mi) bilo da neko ovdje vec nije pisao o ovom fenomenalnom filmu,
a, ako jeste, nadam se da su utisci bili pozitivni, kao moji sto su.

Ako me pitate o cemu se u filmu radi, reci cu vam da je to, naoko, jednostavna storija:
Po brdima Anadolije (prekrasni su kadrovi stepe u mraku) vozi se grupa policajaca, sudski tuzitelj i doktor,
zajedno sa ubicom i njegovim bratom, u nadi da ce im ubica otkriti gdje je zakopao svoju zrtvu.
Otezavajuca okolnost u svemu tome je sto je ubica bio "pod gasom" kada je nesretnika "pokopao" (a i brda Anadolije
se ne razlikuju mnogo), i potraga se tako oduzi na gotovo cijelu noc.
Kada konacno nadju les, vracaju se u grad da bi doktor mogao obaviti autopsiju.
I to je, (ponavljam) naoko, gotovo sve sto se u filmu desava.
Bez jurnjave, frke, adrenalina, sa policajcima koji su sve samo ne "super profesionalci", povremeno mnogo smijesni cak u svojoj "obicnosti" i sitnim prepirkama;
jednostavno, dogadjaji se odvijaju nekim svojim, prirodnim ritmom.

No, ne dozvolite da vas jednostavnost ove price zavara; (a i tehnicki gledano, ovo mora da je bio prilicno zahtijevan poduhvat
jer, veliki dio radnje se odvija nocu, sa sturim izvorima svjetlosti, a opet, to ni malo ne utice na ljepotu dugih, meditativnih kadrova i fantasticnu fotografiju).

Film, u stvari, odise simbolikom i svaki detalj ima znacenje i doprinosi mozaiku cjeline.
Ponesto od te simbolike (neke specificne scene i dijalozi) je, kriticari rekose, omaz pojedinim rediteljima (a i Cehovu).
No, ostavicemo "prepoznavanje" istih onima koji se razumiju (ja, ne, odmah da dodam).

Medjutim, ono sto gotovo svako moze prepoznati i sa cime se vecina moze identifikovati, su likovi u ovom divnom filmu, koji,
iako specificni za Anadoliju, da ne kazem Tursku, predstavljaju (pokazuju) sveopstu sliku ljudske duse.

Svakako me je ovaj fim potakao (inspirisao) da pogledam jos neke Ceylanove filmove, pogotovo "Winter Sleep" (dobitnik ovogodisnje Palme d'Or nagrade u Kanu),
jer sam (in the past) samo "Uzak" odgledala, a i njega vam toplo preporucujem.

jel ste vi sigurni da valja taj turski film??? ja sam skoro poceo da gledam ovaj turski http://www.imdb.com/title/tt1821700/?ref_=nv_sr_1 Waar..ima prejaku ocenu, posle 15 min sam iskljucio nisam izdrzao vise.prepun je klisea, toliko jadan i bedan film da nemam reci.radjen po uzoru na neke americke akcije, svaka scena bukvalno je kopija.dijalozi uzas..neoriginalniji i tupaviji film nisam nikad gledao u zivotu..pa eto zakljucujem ako takav turski film ima tako jaku ocenu onda taj once upon a time..tesko da moze da bude puno bolji..to je samo pretpostavka

nclou atlas. ocena vrag zna ili je deset ili je 0

film ima nekoliko prica tako da nisam razumeo radnju, ma ni nema radnju. traje dva sata vrag zna sta sam ja gledao tih dva sata ali ukapirao sam da ustvari svi mi zivimo neke spojene zivote.
Film je iz proslosti buducnosti i sadasnjosti.
vrag zna ali u njemu glume i tom hanks i hali beri, hju grant i jos mnogo poznatih glumaca.
vrag zna ali bi dao ocenu 5, jer nije ni sranje a nije ni film nesto odlican. fenomenalan je ako se da razumeti.

nclou atlas. ocena vrag zna ili je deset ili je 0

film ima nekoliko prica tako da nisam razumeo radnju, ma ni nema radnju. traje dva sata vrag zna sta sam ja gledao tih dva sata ali ukapirao sam da ustvari svi mi zivimo neke spojene zivote.
Film je iz proslosti buducnosti i sadasnjosti.
vrag zna ali u njemu glume i tom hanks i hali beri, hju grant i jos mnogo poznatih glumaca.
vrag zna ali bi dao ocenu 5, jer nije ni sranje a nije ni film nesto odlican. fenomenalan je ako se da razumeti.

Milance care, koji ti je film jasniji, Atlas ili Inception?
Secam se da si muku mucio sa ovim drugim.

:D

Once Upon a Time in Anatolia

http://www.imdb.com/title/tt1827487/

Pogledajte prilog 341512

Ne znam kako sam ga propustila te 2011/12 godine, ali jesam.
No, nadoknadih prosle noci.

I, nevjerovatno bi (mi) bilo da neko ovdje vec nije pisao o ovom fenomenalnom filmu,
a, ako jeste, nadam se da su utisci bili pozitivni, kao moji sto su.

Ako me pitate o cemu se u filmu radi, reci cu vam da je to, naoko, jednostavna storija:
Po brdima Anadolije (prekrasni su kadrovi stepe u mraku) vozi se grupa policajaca, sudski tuzitelj i doktor,
zajedno sa ubicom i njegovim bratom, u nadi da ce im ubica otkriti gdje je zakopao svoju zrtvu.
Otezavajuca okolnost u svemu tome je sto je ubica bio "pod gasom" kada je nesretnika "pokopao" (a i brda Anadolije
se ne razlikuju mnogo), i potraga se tako oduzi na gotovo cijelu noc.
Kada konacno nadju les, vracaju se u grad da bi doktor mogao obaviti autopsiju.
I to je, (ponavljam) naoko, gotovo sve sto se u filmu desava.
Bez jurnjave, frke, adrenalina, sa policajcima koji su sve samo ne "super profesionalci", povremeno mnogo smijesni cak u svojoj "obicnosti" i sitnim prepirkama;
jednostavno, dogadjaji se odvijaju nekim svojim, prirodnim ritmom.

No, ne dozvolite da vas jednostavnost ove price zavara; (a i tehnicki gledano, ovo mora da je bio prilicno zahtijevan poduhvat
jer, veliki dio radnje se odvija nocu, sa sturim izvorima svjetlosti, a opet, to ni malo ne utice na ljepotu dugih, meditativnih kadrova i fantasticnu fotografiju).

Film, u stvari, odise simbolikom i svaki detalj ima znacenje i doprinosi mozaiku cjeline.
Ponesto od te simbolike (neke specificne scene i dijalozi) je, kriticari rekose, omaz pojedinim rediteljima (a i Cehovu).
No, ostavicemo "prepoznavanje" istih onima koji se razumiju (ja, ne, odmah da dodam).

Medjutim, ono sto gotovo svako moze prepoznati i sa cime se vecina moze identifikovati, su likovi u ovom divnom filmu, koji,
iako specificni za Anadoliju, da ne kazem Tursku, predstavljaju (pokazuju) sveopstu sliku ljudske duse.

Svakako me je ovaj fim potakao (inspirisao) da pogledam jos neke Ceylanove filmove, pogotovo "Winter Sleep" (dobitnik ovogodisnje Palme d'Or nagrade u Kanu),
jer sam (in the past) samo "Uzak" odgledala, a i njega vam toplo preporucujem.
Ostala u sećanju ona đevojka što ih posluži u onom mraku, u onoj vukojebini, gde i sami likovi poput publike u tom trenutku iz zzzzz pređu u Vau... zatim komentar kako će tamo uvenuti a lepotu joj niko neće poznavati... a i što bi... ili bi trebali...

Poslednja izmena:
Napokon odgledah Lucy..tako hvaljen i napadan ovde na forumu :)
6.5/10
Dobra ideja, loša realizacija....film za razbribrigu :D

Како да гледам филм за разбибригу кад би је премијер онако забринут?:D

Извињавам се на овој офф упадици, али ми се учинило баш смешно,хаха

Како да гледам филм за разбибригу кад би је премијер онако забринут?:D

Извињавам се на овој офф упадици, али ми се учинило баш смешно,хаха

premijer nema vremena da se opusti jer je zabrinut..za svoj narod :mrgreen: kako jos koji dinar da otme od sirotinje,,ali vazno da ti nisi zabrinut i slobodno se opusti uz Skarlet :lol:

MurderByDecreeDVD_.jpg

Odličan stari horor sa detektivskim ''tvistom''...Svakako film na osnovu kojeg je urađen ''Iz pakla'' uz dodate neke moderne sastojke tipa ''crtanja pentagrama'' na mapi Londona i neki moderni efekti, ali je MBD bolji jer lepše opisuje memlu i bezizlaz londonske sirotinje posebno u ozloglašenom maglovitom kvartu ''Vajtčepel''... Iznosi kontroverznu i moguće istinitu priču o brutalnom ubijanju rađenom po obrascu masonske legende...Plamer, Saterland i Mejson razbili...Preporuka 10/10

Ovaj je još oporiji i tvrđi u kritici poretka i masonske družine. Čak ima i nekoliko tajnih pozdrava masonerije koji se što možeš i sam da primetiš skoro nikad ne pojavljuju u filmovima ili uopšte se izbegavaju kada je reč o tom pitanju...Sličnost prva tri ubistva sa pričom o kasapljenju ''izdajnika'' Hrama je zastrašujuća.

@Đelo232
Marvelove ekranizacije su najbolje ekranizacije stripova koje postoje. Blade, X-Men, Wolverine, Iron Man, Thor, Guardians of the Galaxy, Captain America, cak i stari Konan sa Svarcenegerom je bio odlican za svoje vreme. Bude tu i neki kiks, ali vremenom postaju sve bolji. :)

Ne volim priče o superherojima, pa nisam ni neki fan filmova baziranih na tim stripovima uz neke izuzetke (Konan npr. Sad taj strip može da se nađe po povoljnijoj ceni u kvalitetnom izdanju, pa već neko vreme pikujem Konana Simerijanca po knjižarama.) Volim prvenstveno taj vizuelni deo, poneki film me iznenadi i pričom i to je sve.Slažem se da zaista postaju sve bolji.Od prvobitnih filmova i serija o Betmenu do najnovije Nolanove triologije razlika je zaista vidljiva.

Poslednja izmena:
Ovaj je još oporiji i tvrđi u kritici poretka i masonske družine. Čak ima i nekoliko tajnih pozdrava masonerije koji se što možeš i sam da primetiš skoro nikad ne pojavljuju u filmovima ili uopšte se izbegavaju kada je reč o tom pitanju...Sličnost prva tri ubistva sa pričom o kasapljenju ''izdajnika'' Hrama je zastrašujuća.

A da li je mnogo jeziv?

interstellar-trailer-en-diciembre_1-single.jpg

Sran.je, braco i sestre.
3 sata Nolanovog kvazi-intelektualnog buncanja dok se jedna Zimmerova kompozicija sa orguljama vrti ceo film da bi se jos dodatno povecala pretencioznost i patetika.
"Specijalni" efekti korisceni ovde su prevazidjeni odavno.
Gluma je bila mizerna. Jedino je McConaughey donekle izvukao svoju ulogu. Mada, nije lako odglumeti scenario koji je na nivou retardacije kao ovaj.
Fizicke teorije su promasili skroz. Doduse, mozda i namerno da bi radnju napravili dramaticnijom.
Zalim pare koje sam dao da gledam ovo u bioskopu. Mogao sam kupiti 2 bureka i jogurt pride.
2 bureka i jogurt, PRIDE!

Interstellar (2014) - Malo drame, malo akcije i nesto apstrakcije
7/10

Film generalno ostavlja zanimljiv utisak, ali stice se opsti utisak da scenario i rezija nisu uspeli da sakupe i sastave delove filma na broj i jedno mesto. Ukupan kvalitet konstantno osciluje i na kraju se covek oseca kao da mu je neko muckao glavu "Save the World" tresom i pokusajem da se zadje u ozbiljno naucno-dramsko iskustvo. Licno mislim da je scenario na prvom mestu solidno zakazao. Previse razlicitih momenata je spakovano u jedan film, a pritom ima dosta delova koji su krajnje nepotrebni i film bi sasvim lepo mogao proci i bez njih. Na sve to, sama rezija na odredjenim mestima unosi dodatnu konfuziju, ostavlja neke stvari nejasne, odredjene segmente lose povezuje. Nolan je hteo da napravi salatu akcije, drame, apstrakcije i nauke. Po malo od svega, a na kraju je ispalo nedovoljno ni od jednog elementa.
Ima dobrih momenata, kao i tema koje su plasirane ili se tiho u pozadini provlace. Svakako ce vas film ostaviti sa zanimljivim idejama koje ce vam dugo blejati u glavi. I taj stvar najvise muci, jer je tesko otrgnuti se utisku da je ovo u sustini potencijalno doba film, koji je lose realizovan.
Zbog toga, svega 7 od 10... cak pre bih rekao jedva 7.
Suma sumarum: Stenli Kjubrik je bio genije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back