Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledah ga davnooo još kad se pojavio, sticajem okolnosti danas ponovo
Life.of.David.Gale.2003
http://www.imdb.com/title/tt0289992/

Drama

Profesor filozofije je optužen za silovanje i ubistvo i čeka izvršenje smrtne kazne. Angažovao je mladu novinarku da joj ispriča svoju životnu priču i da joj dokaže kako on to nije uradio, već da mu je sve namešteno kao višegodišnjem borcu protiv smrtne kazne.

Ok film (samo na momente malo bljutav i najvan, ali u celini nije loš) i zaslužuje nešto višu ocenu.

Гледао га давније није лош. Јесте да је на моменте то онај бљутави мали холивуд али боже мој. Онај Спејси је добар глумац.

Skandinavci su otišli daleko po pitanju standarada,ja bih dodao Dance i Holandiju.Drug mi bio u Danskoj kod rodbine,otišao na roštilj(u pitanju je selo u Danskoj) i treba im drvo da zapale vatru,u ulici ima kao mali mini market na točkovima,namjenjen samo za te stvari ali gle čuda bez prodavca!Ostaviš pare u blagajni pošto je fazon samoposluge,uzmeš pakovanje drveta i odeš!:eek:
Ebote ili smo mi divljaci ili su oni otišli daleko,nemam pojma...kod nas bi nestale i pare i drvo zajedno sa točkovima za manje od 10 minuta!:D Ostao bi samo kostur od samoposluge!:D

ne bih rekao da smo mi divljaci. oni bre ubise onog premijera, predsednika. a covek moderan, bez obezbedjenja ide u bioskop!? a brejvik?

nasi demokratski nojevi rado za malo para zavuku glavu u pesak, ali im dupe strci, kbas onako evropski! ha, ha, ha

Sta Brejvik to je jednom u 50 godina, kod nas svaki dan roknu nekog u sred bela dana, ne smes otici po hleb i mleko do prodavnice ne znas hoces li se vratiti ziv...

Dobro, de, nije kod nas tako. To medji sve naduvavaju. Inače, mi smo jedna od bezbednijih zemalja u svetu...ako se ne daj bože, kojim slučajem zatekneš, uveče, npr u Marseju, u nezgodnom kraju Londona, Njujorka itd, onda si mnogo više ugrožen nego ovde.

Dobro, de, nije kod nas tako. To medji sve naduvavaju. Inače, mi smo jedna od bezbednijih zemalja u svetu...ako se ne daj bože, kojim slučajem zatekneš, uveče, npr u Marseju, u nezgodnom kraju Londona, Njujorka itd, onda si mnogo više ugrožen nego ovde.

Što bi reko Del Boy u Mućkama, šta ovi mazohisti plaćaju veliku lovu prostitutkama za blagu torturu, nek se prošetaju jedno veče Pekamom i dobiće ful uslugu.:hahaha:

Peckham, London city :lol:

Izgleda čak i gore nego u seriji.

Peckham_landscape.jpg

Иако сам мислио да сам на игнор листи код уваженог господина Миријевца, чувара части и првог форумског бранитеља лика и дела нашег Месије, видим да ипак прати моја кретања по форуму, што ми је изузетно драго. Није мала ствар када те представник данашње политичке елите и елитног начина мишљења у Срба, допуњује, исправља, указује на грешке. Можда ћу и ја једног дана почети да верујем, јер, I want to believe...

Пошто видим да се моје речи, о Скандинавији, могу протумачити и као подривање ауторитета богомдане и савршене власти у данашњој творевини која се некад називала Србија, објаснићу њихово значење, иако сам сигуран да је већина форумаша разумела поенту мог поста...
Наиме, моја констатција о Шведској, нема везе са евентуалним нацистичким пројектима у њој, нити тежњу да се од Србије направи Шведска, нити да се ја преселим тамо, нити било шта слично. Моја визија будућег рођења у Шведској, симболично се односи на уређеност, поредак, систем, и трошење животне енергије на неке конструктивне ствари, на креативну будућност, на нешто афирмативно, а не вечиту борбу за пуко преживљавање и егзистенцију на коју је велика већина Срба, укључујћи и мене, приморана. Уморан сам од те донкихотовске имагинарне борбе, уморан од лажних доктора, преобраћених великосрба, партизана, комуниста, четника, гробара, делија, бус плуса, саботажа, укинуте помоћи за труднице, повишеног ПДВ, инсајдера, аутономаша, Курира, Информера, Космајца, Гангуле, Пинка, Блица, Гузенбауера, копнено административне линије, шумокрадица које у крађу иду калашњиковима , а притом убију и којег жандарма гратис и свих бестијалних карикатура који владају у Србији, почевши од председника месне канцеларије неког хомољског села, до председника владе. Уморан сам тога што те социјални фонд одбија примити, иако је радно време у току, од тога што се шалтерски радник сматра господаром твога времена, што је једини задатак полицајца да ти измами мито, што плаћам перонску карту да бих испратио госта, што се никад не зна да ли воз иде или не иде, што ти за израду личних докумената треба веза начелника полиције, што се на ултразвук абдомена чека 4-6 месеци, што гориво поскупљује сваки дан, што се ценама струје и гаса компензују штете које праве партијски дегенерици, што се повећава цена обавезног моторног осигурања 50 посто, како би осигуравајуће куће биле у плусу, што висину банкарске провизије ништа не ограничава, што те на путу чекају необележене рупе од којих се гине, што се тргује судбинама људи страдалим у поплавама и... могао бих овако до изнемоглости.

И онда сам нешто контао, да кад се опет будем родио, и то као Швеђанин, за ништа од овога нећу ни чути. Дакле, могао бих да се концентришем на избор столара и да од тога направим проблем и дилему. Овако, остаје ми да се заједно са својим сународницима давим у блату и муљу који су партије и партијски јуришници направили од Србије.
Ето, то је поента моје Шведске...

Uvjek inspirisani Velebit,ti si slika i prilika našeg poštenog šljakera koji radi sve po pravilu društva ali opet bude izjeban jer radi sve po pravilu.Rezultat je RAZOČARENJE.E pa nisi jedini vjeruj mi,samo najgori šljam pliva jer nema ni obraza ni kulture a moral je misaona imenica.U Švedsku se može otići još uvjek,oni su najliberalniji po pitanju državljanstva,nikada nije kasno.Australija takođe još uvjek propušta naše ljude samo je daleko u pm.Ja se lomim,možda i odem za sva vremena i pošaljem razglednicu "zbogom žohari!";) Ovde nema sreće,ovde nema mira! :think:

Poslednja izmena:
ne bih rekao da smo mi divljaci. oni bre ubise onog premijera, predsednika. a covek moderan, bez obezbedjenja ide u bioskop!? a brejvik?

nasi demokratski nojevi rado za malo para zavuku glavu u pesak, ali im dupe strci, kbas onako evropski! ha, ha, ha

Ma mislio sam na standard,otišli su daleko...ne bakću se egzistencijalnim stvarima kao mi!Ima kod nas školovanih ljudi naravno,mi smo u principu snalažljiva nacija ali nešto ne štima već 20 i kusur godina.Vrtimo se u mjestu a narod sve gore živi...

Ma mislio sam na standard,otišli su daleko...ne bakću se egzistencijalnim stvarima kao mi!Ima kod nas školovanih ljudi naravno,mi smo u principu snalažljiva nacija ali nešto ne štima već 20 i kusur godina.Vrtimo se u mjestu a narod sve gore živi...

drušvo je bolesno. nepošteno, svak' priča o vlastitom poštenju, a podriva poštenje sistema tako što se svuda nosi mito, samo što to ljudi ovde vešto mistifikuju, ne to nije mito ne do bog, to je 'nako. svak' gleda svoju prčvu i zato nam jeste tako kako nam je. seremmo o nekom šatro ujedinjenju narodnome, solidarnosti, a ljudi su vazda pokvareni da je to verovatno nezamislovo čoveku iz 19, i sa početka 20 veka. kad se setim poplava i kako su svi srali o nekoj solidarnosti i slična sranjja, koja su naravno lažna, jer je tu kvazi solidarnost propagirala sama vrhuška preko TV Bastilje i ostalih medija, da bi maskirala vlastite nekvalitete i nekompetentnosti.

ovde je poštenje samo ono što drugi vide, a nepoštenje se skriva i na njemu se zarađuje.

snalažljiva smo nacija al do mojega. snalažljivi smo da svoje zaebemo, to najbolje umemo, samo gledamo krivinu. svak' gleda da što manje radi, uplašen reakcije drugih neradnika koji bi mogli da mu zamere na tome.

a što se tiče školovanih, ono pravih, koji sakpljaju i vaninstitucionalno zna(me)nje, ima, nije da nema. no, ako pogledamo u kom qrcu je sve, i kako i gde se zapošljavaju megadens debili, ondak to dovoljno govori koliko ovo društvo hita za pameću. i fakulteti državni su deo istog sosa, doduše na malo "gospodskijem" nivou, ali na kraju sve je to isto, štancovanje studenata koje finansiraju ili bogati roditelji, ili oni koji moraju da uzajme da dete završi čkolu, pa da posle visi po biro ako neće da se prikloni sistemu, podmiti pa vladaj.

Poslednja izmena:
Samo da vas pozdravim... :)

I da preporucim "Two Days, One Night" , novi film brace Darden.
http://www.imdb.com/title/tt2737050/

Vrijedi ga pogledati, ako nista drugo, ono zbog Marion (Cotillard).
Izvanredna je, zaista u ulozi zene koja se, suocena sa gubitkom posla,
bori za opstanak i iz dubine svog bica "izvlaci" potencijal za koji nije ni znala da ga ima...
(necu reci nista vise kako ne bih otkrila "plot" i pokvarila vam (potencijalni) uzitak)

Bez glamura, sminke, bilo kakve opulencije...radnja filma je u potpunosti fokusirana na medjuljudske odnose,
a sam film je inspirisan nezdravom konkurencijom koja u svijetu vlada medju zaposlenima.
Bicete iznenadjeni sta su sve ljudi spremni uciniti za bonus od 1000 evra.

Nadasve tuzna prica, ali i prica koja nam kaze "that all is not lost"...

Poslednja izmena:
Kad smo već kod skandinavske kinematografije:
Jagten (engl. The Hunt), 2012
http://www.imdb.com/title/tt2106476/

Šta se dešava kada čovek biva nepravedno optužen za pedofiliju?
Dakle, ovaj film pokazuje koliko je priča o liberalnom stavu Skandinavca prema pedofilima laž i zabluda.
Valja ga odgledati; možda se nekom posreći pa izvuče i pouku.
U glavnoj ulozi sjajni Mikelsen, poznat kao Hanibal iz istoimene serije.

Ocena: 9

Kad smo već kod skandinavske kinematografije:
Jagten (engl. The Hunt), 2012
http://www.imdb.com/title/tt2106476/

Šta se dešava kada čovek biva nepravedno optužen za pedofiliju?
Dakle, ovaj film pokazuje koliko je priča o liberalnom stavu Skandinavca prema pedofilima laž i zabluda.
Valja ga odgledati; možda se nekom posreći pa izvuče i pouku.
U glavnoj ulozi sjajni Mikelsen, poznat kao Hanibal iz istoimene serije.

Ocena: 9

Да, сјајан филм, у реализацији највећег глумца данашњице Микелсена.
Тачно да се таквим меким ставовима према свим облицима девијације, подривају сами темељи како друштва, тако и цивилизације. Није само педофилија пример. Ево, погледајте упитнике из најављеног новог школског предмета сексуално образовање. Страшно и болесно. Увођење сексуалних девијација као нечег нормалног, на мала врата и то преко најосетљивијег слоја становништва-деце.

Тачно да се таквим меким ставовима према свим облицима девијације, подривају сами темељи како друштва, тако и цивилизације. Није само педофилија пример. Ево, погледајте упитнике из најављеног новог школског предмета сексуално образовање. Страшно и болесно. Увођење сексуалних девијација као нечег нормалног, на мала врата и то преко најосетљивијег слоја становништва-деце.
davno je to uvedeno, još kroz veronauku i ponovni povratak dečaka i devojčica crkvama...samo suptilnije ;)

Da je sexipilniji od Apolona Belvederskog - stoji, al'- da je najveći glumac današnjice, teško. Upravo mi srce na četvoro precepi što sam ovo izjavila, no, šta mogu kad mi je istina drža i od Madsa :D
Jagten je sjajan film, ali on je tu upao u radnju (legitimno, Tom Henks je na tu foru svu slavu pokupio).
Kamo ga Kristijan Bejl (u The Machinist, recimo, ojim nisam oduševljena), kamo ga Žan Dižarden (u Artist), pa Rajlf Fajns, pa Benedikt Krumberbarč...ma, ima Mads mleka da se napije do najboljeg, čak i evropskog.

Uzgred, ja bih fokus u Jagtenu pre usmerila na dogvilski pakao (tako često tretiran u skandinavskoj kinematografiji) i Lolita - karakter nego na pedofiliju.
Hoću reći, tema je mogla biti i nešto drugo: odabrani pojedinac postaje plen kad palanka odluči da je njegov nastup devijacija, a da je dete nevino, neosvetoljubivo i ne laže.

puf, ma de pored daniel day lewisa zivog.. :)
zbilja, glumce nikad ne ocjenjujem.. Imam one koje volim i ne volim ali rijetko kad mi zapadne za oko nesto previse dobro,... sem oni najveci naravno... ali kad nista ne valja, vidim :lol:

Poslednja izmena:
у задње вре (не д'о бог последње) виђех следеће.
Секс и Лусија (2х)- 4/5 (занимљив, разбијеног наратива, флешбекови, међуљудски односи)
Филтх - 3+/5 (шкотска, њин (британски) хумор који искључује сваковрсну коректност и који се поиграва са свачим, е осим тога има и "хороричних" сцена, борба са прошлошћу, борба са будућношћу и фаталити)
Буђење у ужасу - 4-/5 (аустралија, ово је и било на тв, гледао сам парче, изразито "мушки" филм који одише дубоким насиљем које је праћено ил' боље касти изазвано тегобном стварношћу, изолованошћу, културом, алкохолом, и наказном жељом за играњем мушких игара - лов, коцка, пиће)
Кашбек (2х)- 3+/5 + збго Емили Фокс
Донесите ми главу Алфреда Гарсије - 3+/5 Пекинпо на свом терену насиља. Иначе Тарантино је и пола фора покупио од Сема, тако да свакако вреди погледати.
Ангст - 4/5 ал сам заређао са насиљем, ебало ме оно, тежак, мучан, ма шта серрем, уопште није тежак ни мучан, штавише очекивао сам да ће садистичка страна превагнути читајући неке коментаре, оно што овај филм чини ваљаним нису голооковидљиве сцене садистичког иживљавања које се могу свести на оно у ходнику/гаражи, него пре свих РЕЖИЈА, значи тако је кадрирано да ебе кеву. нема мистификовања, све из прве руке на очи. музика феноменална, притајена, ал' ебе кеве, све у 16. просто ми је за неверовати да овај чова ништа после овог није снимио. и да најјача је сцена с почетка и с краја, када у оном драјв ин локалчићу једе кобасицу и умаче у сенф а размишља (изражено кроз нараторски језик) о томе како ће да закоље све у локалу и да се некрофилски иживљава.

у задње вре (не д'о бог последње) виђех следеће.
Секс и Лусија (2х)- 4/5 (занимљив, разбијеног наратива, флешбекови, међуљудски односи)
Филтх - 3+/5 (шкотска, њин (британски) хумор који искључује сваковрсну коректност и који се поиграва са свачим, е осим тога има и "хороричних" сцена, борба са прошлошћу, борба са будућношћу и фаталити)
Буђење у ужасу - 4-/5 (аустралија, ово је и било на тв, гледао сам парче, изразито "мушки" филм који одише дубоким насиљем које је праћено ил' боље касти изазвано тегобном стварношћу, изолованошћу, културом, алкохолом, и наказном жељом за играњем мушких игара - лов, коцка, пиће)
Кашбек (2х)- 3+/5 + збго Емили Фокс
Донесите ми главу Алфреда Гарсије - 3+/5 Пекинпо на свом терену насиља. Иначе Тарантино је и пола фора покупио од Сема, тако да свакако вреди погледати.
Ангст - 4/5 ал сам заређао са насиљем, ебало ме оно, тежак, мучан, ма шта серрем, уопште није тежак ни мучан, штавише очекивао сам да ће садистичка страна превагнути читајући неке коментаре, оно што овај филм чини ваљаним нису голооковидљиве сцене садистичког иживљавања које се могу свести на оно у ходнику/гаражи, него пре свих РЕЖИЈА, значи тако је кадрирано да ебе кеву. нема мистификовања, све из прве руке на очи. музика феноменална, притајена, ал' ебе кеве, све у 16. просто ми је за неверовати да овај чова ништа после овог није снимио. и да најјача је сцена с почетка и с краја, када у оном драјв ин локалчићу једе кобасицу и умаче у сенф а размишља (изражено кроз нараторски језик) о томе како ће да закоље све у локалу и да се некрофилски иживљава.

Uh Bato kuko stara sada si me inspirisao da repriziram neke stare stvari koje pogleda ranije, pogotovo Angst i Wake in Fright!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back