Иако сам мислио да сам на игнор листи код уваженог господина Миријевца, чувара части и првог форумског бранитеља лика и дела нашег Месије, видим да ипак прати моја кретања по форуму, што ми је изузетно драго. Није мала ствар када те представник данашње политичке елите и елитног начина мишљења у Срба, допуњује, исправља, указује на грешке. Можда ћу и ја једног дана почети да верујем, јер, I want to believe...
Пошто видим да се моје речи, о Скандинавији, могу протумачити и као подривање ауторитета богомдане и савршене власти у данашњој творевини која се некад називала Србија, објаснићу њихово значење, иако сам сигуран да је већина форумаша разумела поенту мог поста...
Наиме, моја констатција о Шведској, нема везе са евентуалним нацистичким пројектима у њој, нити тежњу да се од Србије направи Шведска, нити да се ја преселим тамо, нити било шта слично. Моја визија будућег рођења у Шведској, симболично се односи на уређеност, поредак, систем, и трошење животне енергије на неке конструктивне ствари, на креативну будућност, на нешто афирмативно, а не вечиту борбу за пуко преживљавање и егзистенцију на коју је велика већина Срба, укључујћи и мене, приморана. Уморан сам од те донкихотовске имагинарне борбе, уморан од лажних доктора, преобраћених великосрба, партизана, комуниста, четника, гробара, делија, бус плуса, саботажа, укинуте помоћи за труднице, повишеног ПДВ, инсајдера, аутономаша, Курира, Информера, Космајца, Гангуле, Пинка, Блица, Гузенбауера, копнено административне линије, шумокрадица које у крађу иду калашњиковима , а притом убију и којег жандарма гратис и свих бестијалних карикатура који владају у Србији, почевши од председника месне канцеларије неког хомољског села, до председника владе. Уморан сам тога што те социјални фонд одбија примити, иако је радно време у току, од тога што се шалтерски радник сматра господаром твога времена, што је једини задатак полицајца да ти измами мито, што плаћам перонску карту да бих испратио госта, што се никад не зна да ли воз иде или не иде, што ти за израду личних докумената треба веза начелника полиције, што се на ултразвук абдомена чека 4-6 месеци, што гориво поскупљује сваки дан, што се ценама струје и гаса компензују штете које праве партијски дегенерици, што се повећава цена обавезног моторног осигурања 50 посто, како би осигуравајуће куће биле у плусу, што висину банкарске провизије ништа не ограничава, што те на путу чекају необележене рупе од којих се гине, што се тргује судбинама људи страдалим у поплавама и... могао бих овако до изнемоглости.
И онда сам нешто контао, да кад се опет будем родио, и то као Швеђанин, за ништа од овога нећу ни чути. Дакле, могао бих да се концентришем на избор столара и да од тога направим проблем и дилему. Овако, остаје ми да се заједно са својим сународницима давим у блату и муљу који су партије и партијски јуришници направили од Србије.
Ето, то је поента моје Шведске...