Giovanna
Iskusan
- Poruka
- 6.633
Život i jeste besmislen, jer se završava. Ko će nas pamtiti? Gde ćemo otići? Niko i nigde.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
napisao sam to delimično ovde: Ambiciozna tema, kosmološka metaforika, studija samoće - čovek (pojedinac) kao sam među ljudima i čovek (ideja) kao sam u svemiru.
melanholija shvaćena kao čoveku imanentan oblik bivanja određen kako njegovim socijalnim i emocionalnim pripadanjem, tako i na kosmološkom nivou (a ovde je lako mogao da bude i transcendentno, budući da je reč o prekoračenju granica iskustva, mada je Von Trir išao u pravcu ukidanja ikakve providencijalne pozadine) minimalizacija njegove konstitutivnosti za postojanje kosmosa i besmislenosti života
u tom smislu mi venčanje kao obred prelaza deluje kao nedovoljno potentan da se jedno takvo stanje izdigne do nivoa univerzalnosti, a neki postupci glavne junakinje nedovoljno motivisani u raspoloženju bezvoljnosti i depresije.![]()
meni se film svidja pre svega zbog utiska koji ostavlja po perfektnoj zavrsnoj sceni. i mislim da je Von Trira mnogo bolelo da udovolji intelektualcima u publici i njihohom shvatanju simbolike ovoga i onoga,sto je i nemoguce.
![]()
Super je detektivski noir,dobra studija ljudske psihologije...Prevashodno žeMske...Dosta slobodan za ono vreme...Glumačka ekipa je dosta dobra...10/10
napisao sam to delimično ovde: Ambiciozna tema, kosmološka metaforika, studija samoće - čovek (pojedinac) kao sam među ljudima i čovek (ideja) kao sam u svemiru.
melanholija shvaćena kao čoveku imanentan oblik bivanja određen kako njegovim socijalnim i emocionalnim pripadanjem, tako i na kosmološkom nivou (a ovde je lako mogao da bude i transcendentno, budući da je reč o prekoračenju granica iskustva, mada je Von Trir išao u pravcu ukidanja ikakve providencijalne pozadine) minimalizacija njegove konstitutivnosti za postojanje kosmosa i besmislenosti života
u tom smislu mi venčanje kao obred prelaza deluje kao nedovoljno potentan da se jedno takvo stanje izdigne do nivoa univerzalnosti, a neki postupci glavne junakinje nedovoljno motivisani u raspoloženju bezvoljnosti i depresije.![]()
We are the night je govnestina sto se snima jednom u 10 godina
Dobra je,odlučna ali opet ima duše...Dzoan Kraford, uvek maestralna...![]()
u forgeting sarah marshall kad mlati kitom levo desno
meni bre mnogo bezvezno građen za onoliko exponiranje, nekako mi ne ide uz one lepojke![]()
Shta? Link ne radi! Molim te vishe da ne postirash ovde.
...The Ghosts of Girlfriends Past ...
...je jedna simpaticna prica o ljudskoj aroganciji i gubitku vjere u ljubav.
Film koji vas sigurno nece natjerati na smijeh do suza ali sigurno vrijedan gledanja...
Ocjena: 7/10
IMDb:
ovaj sam isključio posle 10 minuta
Vangelis genije...Koliko puta Holivud pokuša da promeni istoriju? Dosta preskočenih istorijskih delova, mada staviti
ceo dogadjaj s' kraja 15 veka u nešto više od 2 sata filma je nemoguće... Nerezonska ocena na IMDB-u,
po meni minimum 8/10... Odlična muzika, odlična gluma, jedan sjajan film...
Život i jeste besmislen, jer se završava. Ko će nas pamtiti? Gde ćemo otići? Niko i nigde.
jao Gio..sta je sa tobom u poslednje vreme.![]()