- Poruka
- 8.923
valda hoću.
a ako ništa drugo bred je rafinisan i svež koliko vidim.
a ako ništa drugo bred je rafinisan i svež koliko vidim.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
http://4.***************/_EiVBq0Fe9dY/THIQA10432I/AAAAAAAAAM4/CTNA8T8AQys/s1600/hitchcock-the-man-who-knew-too-much.jpg
Nije los filmic,dinamican,ali valjda zato sto je dosta star,pa su sva ta neka spletkarenja i fore ponovljeni vise puta kasnije u novijim filmovima,pa sam nekako manje-vise predvidela sta ce se desiti,pa mu bez obzira sto je sveukupno dobar film,to dodje kao neki minus....S obzirom da volim stare filmove,ovaj me nije nesto bas odusevio,dobar je,ali samo toliko....
7.5/10
Kod tih starih filmova i ne treba ocekivati da se vidi nesto novo jer su mladje filmadzije dosta "pozajmljivale" od starijih i tako u krug, ali zato moze da se uziva u drugim stvarima, kao sto su specificna gluma, muzika, slika... koje su bile karakteristicne za onaj period. Isto tako, i novi filmovi ce jednog dana biti prevazidjeni, ali to ne znaci da gube kvalitet. Ovaj biser moze da posluzi iskusnijim filmofilima za pracenje evolucije zanra trilera i misterije, kao i standarda napetosti koji se neprekidno podizu. U svakom slucaju, dragulj sedme umetnosti.Odgledao sam nekoliko filmova u proteklih par dana, pa cu kratko sumirati utiske:
The Verdict (1982)
![]()
www.imdb.com/title/tt0084855/
Volim filmove sa pravnom tematikom, pa je samim tim ovaj film vec u startu imao moju naklonost...
Pol Njumen kao infantilan advokat, luzer, pijandura, naravno, birlijantan u svojoj ulozi...
Ocena: jaka 8-ca
Capone (1975)
http://4.***************/-8WK4XgwpO9A/TbkCssGmxyI/AAAAAAAABoA/jeXW3PuY5pc/s1600/Capone%2B%25281975%2529.jpg
www.imdb.com/title/tt0072761/
Gazarina kreacija Kaponea je jako interesantna i mogu reci da mi se svidela njegova uloga velikog Ala...
Nazalost, sve ostalo je za zaborav, posto predstavlja puku hronologiju dogadjaja u zivotu "najveceg bludnika grada Cikaga"...
Bez ikakvog razvoja radnje, bez ikakve karakterizacije likova, ovaj film izvlaci neku 6-cu, pre svega zbog Gazarea...
I na kraju cuveni
Sunset Boulevard (1950)
![]()
www.imdb.com/title/tt0043014/
Odgledah ga sinoc na RTS-u, uz nasu sinhronizaciju...
Sigurno je zbog toga film malo izgubio na drazi, ali sta da se radi...
Prvo, Bili Vajlder je izvanredan reziser ( to sam se uverio kroz njegova remek dela, pocev od "Stalaga", preko "Svedoka optuzbe", "Neki to vole vruce", "Apartmana" itd...), a drugo, moja je velika greska sto sam prvo gledao "Sve o Evi" i "Bejbi Dzejn", a onda ovaj film, jer bi nesumnjivo utisak bio jaci...
Gluma u ovom filmu je nesto posebno.
Glorija Svanson i Holden su sjajni, pogotovo Glorija, koja je neverovatno odradila svoj lik.
U jednom trenutku je umiljata, nesrecna, bude vam je zao, a vec u sledecem se ludacki izbulji u objektiv kamere, u svom egoisticnom, megalomanskom ludilu...
Jedino mi se nisu svidele Holdenove scene sa onom klinkom, scenaristkinjom u pokusaju, posto su pateticne do bola...
Sve u svemu, od mene ovaj film dobija 8...
Ipak, nedostaje onaj licni touch, koji bi nesumnjivo bio veci, da sam gledao Svansonovu Normu Dezmond, pre Dejvisove Bejbi Dzejn ili Margo Caning...
wtf... kad smo mi sinhronizovali filmove?
To je u okviru projekta RTS-a, u kojem sinhronizuju filmove za slepe osobe...
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/18/РТС+2/1033628/Булевар+сумрака+(синхронизована+верзија).html
Igrom slucaja, i ja sam ga gledao sinocKod tih starih filmova i ne treba ocekivati da se vidi nesto novo jer su mladje filmadzije dosta "pozajmljivale" od starijih i tako u krug, ali zato moze da se uziva u drugim stvarima, kao sto su specificna gluma, muzika, slika... koje su bile karakteristicne za onaj period. Isto tako, i novi filmovi ce jednog dana biti prevazidjeni, ali to ne znaci da gube kvalitet. Ovaj biser moze da posluzi iskusnijim filmofilima za pracenje evolucije zanra trilera i misterije, kao i standarda napetosti koji se neprekidno podizu. U svakom slucaju, dragulj sedme umetnosti.
8.5/10
iako jeste dobar filmMilk-sjajan.....ne bih ga uopste posmatrala ( da sam homofob,kao sto nisam ) kroz to kao jaooo koji pedercina,kako odgledah ovo...meni je taj covek predstavljao heroja koji je i povrh svih predrasuda uspeo da se izbori za neke stvari....a sean penn kao harvey milk me je dotukao koliko je ubedljiv i savrsen bio....davno sam ga bila preporucila i od mene dobija 10-ku za SVE i pricu i glumu....Jedini razlog zasto ga nisam sacuvala u kompu je sto sam se raspala na kraju i ne znam koliko bih podnela opet....
![]()
Lepo odrađeno...Iako verujem da je stari dobri Bil bio original,ništa se ne može isključiti...Ko voli intrige,spletke,dvor,lepu muziku,Tjudorove naći će ovaj film vrlo zanimljivim...Priča je nategnuta i tanka na momente ali pokreće mozak a to je važno...Glumačka ekipa je odlična,ako i scene lokacije etc...10/10
Da ali kao celina zaslužuje 10...To su pojedinačne manjkavosti.Intrigantna priča. Gluma dobra, ali ne preterano. Sve ostalo uobičajeno za takvu vrstu filmova. Veliki minus za kostime i fotografiju. Ima manjkavosti, ali hrabar pokušaj.
Od mene 7/10.
Da ali kao celina zaslužuje 10...To su pojedinačne manjkavosti.
In time (2011)
Doziveo sam to da film u kome Miki Maus igra glavnu ulogu bude najbolji film snimljen u periodu od godinu dana ,ako ne i vise :/
Fantastican blockbuster koji radi sve ono sto dobar blockbuster treba i da radi.
Posle onog Rum Diary uzasa koji me je istraumirao ovo mi dodje kao lek na ranu.
Dobrodosli u doba gde se filmovi snimaju po normi : If you cant make it good ,make it 3D ....
sad but true
totalna preporuka ,kako god da dozivite ovo ostvarenje,tesko da ce te bolji film novije produkcije gledati skoro
8/10
![]()

Football factory-Док сам био млађи, и мање више редовно ишао на Звездине утакмице, ово је за мене био филм свих филмова. Не знам да ли ми је остао драг због тог лепог периода, или због тога што су глумци, сценарио, као и сви остали елементи филма на највишем могућем нивоу. За мене најбољи филм о навијачима икада снимљен.
ehttp://2.***************/_UewMV5cjkNE/TQmDynDMhvI/AAAAAAAAABs/AVs4gIlekOk/s1600/Tree%2Bof%2BLife%2BFilm.jpg
Lepo uradjena prica. Svidja mi se koliko uzbudljivosti dodaje izmenjen redosled dogadjaja. Potrebna je ispavanost i koncentracija u nekim delovima. Sve u svemu, nije los. 8/10.