Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://4.***************/_EiVBq0Fe9dY/THIQA10432I/AAAAAAAAAM4/CTNA8T8AQys/s1600/hitchcock-the-man-who-knew-too-much.jpg

Nije los filmic,dinamican,ali valjda zato sto je dosta star,pa su sva ta neka spletkarenja i fore ponovljeni vise puta kasnije u novijim filmovima,pa sam nekako manje-vise predvidela sta ce se desiti,pa mu bez obzira sto je sveukupno dobar film,to dodje kao neki minus....S obzirom da volim stare filmove,ovaj me nije nesto bas odusevio,dobar je,ali samo toliko....
7.5/10

Igrom slucaja, i ja sam ga gledao sinoc :) Kod tih starih filmova i ne treba ocekivati da se vidi nesto novo jer su mladje filmadzije dosta "pozajmljivale" od starijih i tako u krug, ali zato moze da se uziva u drugim stvarima, kao sto su specificna gluma, muzika, slika... koje su bile karakteristicne za onaj period. Isto tako, i novi filmovi ce jednog dana biti prevazidjeni, ali to ne znaci da gube kvalitet. Ovaj biser moze da posluzi iskusnijim filmofilima za pracenje evolucije zanra trilera i misterije, kao i standarda napetosti koji se neprekidno podizu. U svakom slucaju, dragulj sedme umetnosti.

8.5/10

Odgledao sam nekoliko filmova u proteklih par dana, pa cu kratko sumirati utiske:

The Verdict (1982)

1263.jpg

www.imdb.com/title/tt0084855/

Volim filmove sa pravnom tematikom, pa je samim tim ovaj film vec u startu imao moju naklonost...
Pol Njumen kao infantilan advokat, luzer, pijandura, naravno, birlijantan u svojoj ulozi...
Ocena: jaka 8-ca

Capone (1975)

http://4.***************/-8WK4XgwpO9A/TbkCssGmxyI/AAAAAAAABoA/jeXW3PuY5pc/s1600/Capone%2B%25281975%2529.jpg

www.imdb.com/title/tt0072761/

Gazarina kreacija Kaponea je jako interesantna i mogu reci da mi se svidela njegova uloga velikog Ala...
Nazalost, sve ostalo je za zaborav, posto predstavlja puku hronologiju dogadjaja u zivotu "najveceg bludnika grada Cikaga"...
Bez ikakvog razvoja radnje, bez ikakve karakterizacije likova, ovaj film izvlaci neku 6-cu, pre svega zbog Gazarea...

I na kraju cuveni

Sunset Boulevard (1950)

MV5BNzg2MTM0Nzk0NV5BMl5BanBnXkFtZTcwMzQ3MzIwMg@@._V1._SY317_CR5,0,214,317_.jpg

www.imdb.com/title/tt0043014/

Odgledah ga sinoc na RTS-u, uz nasu sinhronizaciju...
Sigurno je zbog toga film malo izgubio na drazi, ali sta da se radi...
Prvo, Bili Vajlder je izvanredan reziser ( to sam se uverio kroz njegova remek dela, pocev od "Stalaga", preko "Svedoka optuzbe", "Neki to vole vruce", "Apartmana" itd...), a drugo, moja je velika greska sto sam prvo gledao "Sve o Evi" i "Bejbi Dzejn", a onda ovaj film, jer bi nesumnjivo utisak bio jaci...
Gluma u ovom filmu je nesto posebno.
Glorija Svanson i Holden su sjajni, pogotovo Glorija, koja je neverovatno odradila svoj lik.
U jednom trenutku je umiljata, nesrecna, bude vam je zao, a vec u sledecem se ludacki izbulji u objektiv kamere, u svom egoisticnom, megalomanskom ludilu...
Jedino mi se nisu svidele Holdenove scene sa onom klinkom, scenaristkinjom u pokusaju, posto su pateticne do bola...
Sve u svemu, od mene ovaj film dobija 8...
Ipak, nedostaje onaj licni touch, koji bi nesumnjivo bio veci, da sam gledao Svansonovu Normu Dezmond, pre Dejvisove Bejbi Dzejn ili Margo Caning...

wtf... kad smo mi sinhronizovali filmove?

Tinker,tailor soldier spy

8/10

Dobar film o dvostrukim englesko-ruskim špijunima 70-ih godina

Sjajni Gary Oldman nominovan za glavnu musku ulogu
ako dobije oskara..bice zasluzeno

http://1.***************/-_iioR1WGjA4/TxXSHzPd3zI/AAAAAAAABuk/lt5f2lU5wPU/s1600/poster-movie-tinker-tailor-soldier-spy-2011.jpg

Igrom slucaja, i ja sam ga gledao sinoc :) Kod tih starih filmova i ne treba ocekivati da se vidi nesto novo jer su mladje filmadzije dosta "pozajmljivale" od starijih i tako u krug, ali zato moze da se uziva u drugim stvarima, kao sto su specificna gluma, muzika, slika... koje su bile karakteristicne za onaj period. Isto tako, i novi filmovi ce jednog dana biti prevazidjeni, ali to ne znaci da gube kvalitet. Ovaj biser moze da posluzi iskusnijim filmofilima za pracenje evolucije zanra trilera i misterije, kao i standarda napetosti koji se neprekidno podizu. U svakom slucaju, dragulj sedme umetnosti.

8.5/10

ne,pazi sve to stoji...narocito hickoka pokusavaju mnogi da skinu,odnosno njegove fore....samo ne mogu protiv sebe,pa da kazem da to nije uticalo na neko moje misljenje :)iako jeste dobar film

Milk-sjajan.....ne bih ga uopste posmatrala ( da sam homofob,kao sto nisam ) kroz to kao jaooo koji pedercina,kako odgledah ovo...meni je taj covek predstavljao heroja koji je i povrh svih predrasuda uspeo da se izbori za neke stvari....a sean penn kao harvey milk me je dotukao koliko je ubedljiv i savrsen bio....davno sam ga bila preporucila i od mene dobija 10-ku za SVE i pricu i glumu....Jedini razlog zasto ga nisam sacuvala u kompu je sto sam se raspala na kraju i ne znam koliko bih podnela opet....

Film daje sjajan (drugačiji) uvid u LGBT populaciju, ali i lekciju o borbi za svoja prava koju mi iz bivših socijalističkkih zemalja moramo naučiti. Osim toga, učinio je da steknem određeno poštovanje i da razbijem neke predrasude prema američkom društvu. Postoji i dokumentarac "Vremena Harvija Milka"

anonymous-movie.jpg

Lepo odrađeno...Iako verujem da je stari dobri Bil bio original,ništa se ne može isključiti...Ko voli intrige,spletke,dvor,lepu muziku,Tjudorove naći će ovaj film vrlo zanimljivim...Priča je nategnuta i tanka na momente ali pokreće mozak a to je važno...Glumačka ekipa je odlična,ako i scene lokacije etc...10/10

Intrigantna priča. Gluma dobra, ali ne preterano. Sve ostalo uobičajeno za takvu vrstu filmova. Veliki minus za kostime i fotografiju. Ima manjkavosti, ali hrabar pokušaj.
Od mene 7/10.

Lovac

the_hunter_2011-2.jpg

Zanimljiv film ,nadasve .
Dosta nekih utisaka mi se mesalo i smenjivalo tokom gledanja ali na kraju se jedno iskristalisalo ...unutrasnja drama jednog coveka koji je resen da istraje uprkos mnogim nedacama ,u necemu sto on smatra vrednim .
Odlicna atmosfera ,fantasticna fotografija ,ali fantasticna ...i svi ostali segmenti na vrlo viskom nivou ...nekako mi je najvise smetao Vilijem Defo ,ali ne zato sto nije bio dobar ,nego zato sto nikako nisam mogao da ga izvucem iz okvira Antihrista ...ne znam zasto ,mozda zbog te neke mracne atmosfere koja i ovde dominira ...sve u svemu ,ko voli misterije neka pogleda ,nece zazaliti !
Eventualno je kraj mogao biti drugaciji ,ili tragicniji ili srecniji ,ovakav mi nije bas bio po ukusu ,ali ok ...kompletan dojam o filmu mi je dosta dobar i recimo da bih ga vrlo rado pogledao ponovo !

Poslednja izmena:
In time (2011)
Doziveo sam to da film u kome Miki Maus igra glavnu ulogu bude najbolji film snimljen u periodu od godinu dana ,ako ne i vise :/
Fantastican blockbuster koji radi sve ono sto dobar blockbuster treba i da radi.
Posle onog Rum Diary uzasa koji me je istraumirao ovo mi dodje kao lek na ranu.
Dobrodosli u doba gde se filmovi snimaju po normi : If you cant make it good ,make it 3D ....
sad but true
totalna preporuka ,kako god da dozivite ovo ostvarenje,tesko da ce te bolji film novije produkcije gledati skoro
8/10
in-time-poster.jpg

In time (2011)
Doziveo sam to da film u kome Miki Maus igra glavnu ulogu bude najbolji film snimljen u periodu od godinu dana ,ako ne i vise :/
Fantastican blockbuster koji radi sve ono sto dobar blockbuster treba i da radi.
Posle onog Rum Diary uzasa koji me je istraumirao ovo mi dodje kao lek na ranu.
Dobrodosli u doba gde se filmovi snimaju po normi : If you cant make it good ,make it 3D ....
sad but true
totalna preporuka ,kako god da dozivite ovo ostvarenje,tesko da ce te bolji film novije produkcije gledati skoro
8/10
in-time-poster.jpg

Ja sam ga do sada zaobišao kada sam vidio ko je glavni glumac,skinuću ga i pogledati jer mi se to dešavalo često da podcjenim film prije gledanja i onda se oduševim posle!

Rise of the Planet of the Apes - 8/10. Jedan od najboljih filmova koje sam gledao u poslednje vreme. David Hewlett je odglumio fenomenalno, odavno se nisam tako smejao. Podsetio me je na svoja najbolje dana u SGA. John Lithgow takodje dobar, Tom Felton, Tyler Labine, Brian Cox, Freida Pinto. Svi sporedni su odlicni. Jedino je ovaj glavni glumac mogao da bude neki bolji glumac. Efekti takodje dobri. Prica ok. Preporuka ako jos neko nije gledao na vreme kao ja.
z:lol:

Killer Elite - 7/10. Sasvim solidan. Zadovoljan sam i pricom i izvedbom. Nije lako praviti ovakve retro krimi akcije, sto se videlo na primeru Haywire-a. Sve je korektno odradjeno, sem sminke. Jedna od boljih uloga Jason Stathama, De Niro solidan, Clive Owen ok, a tu je i najlepsa devojka from down under Yvonne Strahovski :heart:

The Thing 2011 - 5/10. Pocetak je bio dobar. Sve je islo ka tome da ce ovo biti dobar film. A onda su dosle do izrazaja sumanute ideje, nebulozan scenario i jos gori efekti. Ovo su definitivno najgori efekti vanzemaljaca u nekom filmu svih vremena. Ni Mary Elizabeth Winstead nije pomogla da ovaj film lici na nesto.

Endhiran aka Robot (2010)
Najskuplji i najgledaniji ikada indijski film!Teško je bilo šta reći za ovo osim da se snimao na zapadu koštao bi najmanje 300 ili 400 milona dolara a ovako je koštao 40 miliona jer je očigledno Indija jeftina zemlja,prepun je svega i svačega,prosto su se mogla snimiti 3 filma od njega.Svaka para se vidi na platnu i ovo je zaista super mega spektakl,raj za oči i uši,izvanredno režiran i prožet inventivnošću u vizuelnom dizajnu i u koreografiji akcionih scena.Prosto postoje momenti kada ne znaš jesi budan ili ti je neko stavio drogu u piće,ovo je van svake pameti i van svakog poređenja jer ga nema sa čim porediti,ja nisam gledao nikada ništa slično ovome,zato ga nisam ocjenio jer da bi mu dao ocjenu moram ga sa nečim porediti!Zamislite pjevanje usred filma ,što je inače indijski standard uz hiperproducirane mega kič spotove na svakih 20 minuta nad čijim spektakularnim sjajem i pretjeranošću Krleuša može samo da plače!Ovo je dupla doza(150 minuta) neverovatnog ludila i komedije što namjerno što nenamjerno,od pretjerivanja koje se može porediti sa nadrealizmom a da ne pominjem zadnjih pola sata i nevjerovatnim egzibicijama kakve niko u holivudu ne bi smjeo ni da predloži upravnom odboru i komitetu za odabir generičkih scenarija, a kamo li da to neko odobri i plati grdne pare da se snimi! ENDHIRAN se, dakle, *mora* vidjeti ,dugujete to sebi jer zaista smijao sam se, vrteo glavom, coktao zubima, i vraćao sliku tokom cjelokupnog trajanja, i nije mi skoro nimalo bilo dosadno sve to vrijeme (sem u ponekim od ovih kič-spotova, ali čak i oni su zabavni na svom hiperproduciranom treš nivou).Moram napomenuti na kraju da prosto mrzim indijske filmove i da sam ih u životu pogledao možda 2 ali ovo nije normalno i mora se vidjeti!Zato zavalite se u fotelju i pogledajte obavezno ovaj spektakl!

Poslednja izmena:
Football factory-Док сам био млађи, и мање више редовно ишао на Звездине утакмице, ово је за мене био филм свих филмова. Не знам да ли ми је остао драг због тог лепог периода, или због тога што су глумци, сценарио, као и сви остали елементи филма на највишем могућем нивоу. За мене најбољи филм о навијачима икада снимљен.

Football factory-Док сам био млађи, и мање више редовно ишао на Звездине утакмице, ово је за мене био филм свих филмова. Не знам да ли ми је остао драг због тог лепог периода, или због тога што су глумци, сценарио, као и сви остали елементи филма на највишем могућем нивоу. За мене најбољи филм о навијачима икада снимљен.

Slazem se potpuno sa tobom,najveci plus ovog filma su glumci koji bukvalno kao da su izvuceni sa tribina i dovedeni da snimaju film.Film u nekim trenutcima deluje kao dokumentarac..

http://2.***************/_UewMV5cjkNE/TQmDynDMhvI/AAAAAAAAABs/AVs4gIlekOk/s1600/Tree%2Bof%2BLife%2BFilm.jpg

Lepo uradjena prica. Svidja mi se koliko uzbudljivosti dodaje izmenjen redosled dogadjaja. Potrebna je ispavanost i koncentracija u nekim delovima. Sve u svemu, nije los. 8/10.
e
to je strava i meni
film o djetinjstvu, sa izmjenjenim redosledom.. zato sto je djetinjstvo koje ni ne znamo bas hronoloski, kojeg se prisjecamo zbrdazdola.ko i sve uspomene

posle odgledanih tolko hvaljenih, i ostaje odlicnih anatolia i torinskog konja, ovaj ostaje no1.. anatolia je masterpis, najblizi ovome

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back