Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Apartment_60.jpg

Simpatična komedija iako govor i o ozbiljnim stvarima...Baš m i je legla...10/10

movie_8831.jpg

The Last Seduction (1994) 10 +

Jedan od nekoliko Dalovih majstorija, a možda čak i ponajbolja moderna noar triler-drama snimljena (ko zna za bolji nek mi javi), sa zmijasto šarmantnom Lindom Fjorentino u epicentru, fam fatal za yebeni primer, ybt kao da joj je keva umesto bajki čitala Makijavelija pred spavanje . Naravno veličini ovog masterpisa u ogromnoj meri doprinose Bil Pulman, sjajan u ulozi kobnog muža i Piter Berg kao klasični muški nesretnik koji nema ni promil šansi kada se nadje u mreži jedne dominus ženke, kakva je Fjorentino. Postoji svakako i još mnogo toga što čini ovaj film dobrim, pored navedenog. Film je u sličnom fazonu kao i Body Heat i Bound, pa ko je voleo, bez sumnje i voleće, ali opet mislim i da je za dobrih par kilometara ispred, što znači pre, OBOŽAVAĆE
P.S. Ave za ženski rod :heart:

Dark-Shadows.review.jpg

trejler je izgledao super...nisam fan Burtonov, ne poznajem njegovi opus.ali u trejleru su pokazane sve zanimljivosti koji ovaj film moze ponuditi
Tanka pricha, plitko ( valjda zato sto nisu mogli citavu seriju u film da strpaju), glumci razocaravaju u ulogama koje su im date (manje vise),nekoliko duhovitih momenata ali nedovoljno,neiskoriscen taj retro dio priche koji bi bio bas zanimljiv, razvucena sredina, zbrzan kraj i ...dosadno. Podsijeca na pilot neke osrednje serije sto traje dvije sezone i emituje se na Foks Lajfu.
serija,kako god, izgleda zanimljivo :D
5/10

Poslednja izmena:
Dark-Shadows.review.jpg

trejler je izgledao super...Tim Barton+ odlican kasting + retro tematika(jos 70te) + radjeno po cuvenoj seriji+Helena Bonam Karter...
ali film nije .da se razumijemo, nisam Bartonov fan, djelimicno zato sto nisam ni upoznata sa njegovim opusom. Dzoni Dep nedovoljno upadljiv u svojoj ulozi(izgleda da gubi dio svog cuvenog sharma sa godinama...pogledajte i Turistu, dno dna od filma), Eva Grin je dobra, ali nedovoljno mrzna za negativca, Misel Fajfer je nazalost podlegla pritisku i svoje zadivljujuce lice isplastificirala...glumci ne funkcionisu u svojim ulogama (osem ova sto glumi ovu njegovu ljubav), prica je nekako tanka, taj retro dio neiskoriscen totalno, razvuceno, neubijedljivo i...dosadno?Da,dosadno. Nekoliko duhovitih momenata od strane Barnabisa Kolinsa.Podsijeca ne pilot neke osrednje serije sto traje dvije sezone i emituje se 'vamo na Foks Lajf.

5/10

:eek:

Još jedan film Tima Bartona sa Džonijem Depom? Reci mi jel muziku opet pravio Deni Elfman ,pa da sveta trojka bude kompletna? :lol:
Hvala na upozorenju,ova slika deluje toliko primamljivo da bih verovatno skinuo film.

:eek:

Još jedan film Tima Bartona sa Džonijem Depom? Reci mi jel muziku opet pravio Deni Elfman ,pa da sveta trojka bude kompletna? :lol:
Hvala na upozorenju,ova slika deluje toliko primamljivo da bih verovatno skinuo film.

Jeste i muzika je dobra :)
Trejler je super i serija izgleda zanimljivo, ali meni se film nije dopao.Mozda zato sto nisam neki Burtonov fan,jednostavno ne razumijem whats the fuss about?Ali eto, moja drugarica jedna koja ga voli je gledala film i ni njoj se nije nesto narocito dopao.Ja sam u jednom trenutku zaspala.

Jeste i muzika je dobra :)
Trejler je super i serija izgleda zanimljivo, ali meni se film nije dopao.Mozda zato sto nisam neki Burtonov fan,jednostavno ne razumijem whats the fuss about?Ali eto, moja drugarica jedna koja ga voli je gledala film i ni njoj se nije nesto narocito dopao.Ja sam u jednom trenutku zaspala.

Ne radi se o tome da li je muzika dobra ili ne, preterali su ,koji je ovo po redu film sa tom trojicom,Tim Barton ( ti nisi njegov fan, ja ga mrzim ),Džonijem Depom, i Deni Elfmanom? Ne mogu da verujem da pokušavaju da opet idu na istu foru još od Edvarda Makazorukog iz 1990. godine.Pa to je 22 godine! Ovaj najnoviji film mi deluje kao samo malo drugačiji Corpse Bride iz 2005.

Ne radi se o tome da li je muzika dobra ili ne, preterali su ,koji je ovo po redu film sa tom trojicom,Tim Barton ( ti nisi njegov fan, ja ga mrzim ),Džonijem Depom, i Deni Elfmanom? Ne mogu da verujem da pokušavaju da opet idu na istu foru još od Edvarda Makazorukog iz 1990. godine.Pa to je 22 godine! Ovaj najnoviji film mi deluje kao samo malo drugačiji Corpse Bride iz 2005.
Eh,da je partnerstvo Skorsezea i De Nira toliko trajalo, dje bi nam kraj bio :)

Poslednja izmena:
The guard- Није то неки спектакуларан филм за памћење и сва времена, али има онај шмек који недостаје већини савремених остварења. Тај ирски акценат i oкружење, врхунски глумци и одлични сценариста Мекдона за резултат дају сасвим пристојан и ненаметљив филм који ми је све време држао пажњу. Први пут сам чуо за Мартина Мекдону, када сам у СНП гледао позоришну представу Поручник са Инишмора, која је рађена по његовом сценарију, и која спада у најбоље представе које сам погледао у, иначе прилично учмалом и безидејном Српском Народном Позоришту у НС. Углавном, препорука за свако Мекдонино дело.

The shining- Искрен да будем, очекивао сам много више одфилма о коме већина прича хвалоспеве. Осим Џека Николсона, скоро ме ништа није превише одушевило. Књигу нисам читао, али имам утисак да је разрада лудила главног лика прилично аљкава и површна. Не знам, када су у питању филмови овог и сличног жанра, немерљиво ми је упечатљивији Полански, са The tenant i Rosemary's baby, као и неки други филмови.

The shining- Искрен да будем, очекивао сам много више одфилма о коме већина прича хвалоспеве. Осим Џека Николсона, скоро ме ништа није превише одушевило. Књигу нисам читао, али имам утисак да је разрада лудила главног лика прилично аљкава и површна. Не знам, када су у питању филмови овог и сличног жанра, немерљиво ми је упечатљивији Полански, са The tenant i Rosemary's baby, као и неки други филмови.

Ни мени се филм није свидео некако је недоречен, развучен, статичан, једном речју досадан(да није било Џека вероватно бих угасио пре завршетка)

Nijedan roman Stivena Kinga nije doživeo dobru ekranizaciju,bar od onih koje sam čitao.Eventualno možda Zelena milja i Bekstvo iz Šošenka su na nivou knjiga,ali to nisam čitao,pa ne mogu da procenim.U oceni nekog filma treba gledati i vreme kad je stvoren.Za svoje doba The shining je bio vrlo originalan film sa odličnom idejom.U međuvremenu je snimljeno mnogo drugih sa sličnom tematikom, a i film deluje staro.Gledao sam ga prošle godine.

Nijedan roman Stivena Kinga nije doživeo dobru ekranizaciju,bar od onih koje sam čitao.Eventualno možda Zelena milja i Bekstvo iz Šošenka su na nivou knjiga,ali to nisam čitao,pa ne mogu da procenim.U oceni nekog filma treba gledati i vreme kad je stvoren.Za svoje doba The shining je bio vrlo originalan film sa odličnom idejom.U međuvremenu je snimljeno mnogo drugih sa sličnom tematikom, a i film deluje staro.Gledao sam ga prošle godine.

Заборавио си Misery, јес да нисам читао књигу па не знам колико је књига боља али ми се филм много допао.

Заборавио си Misery, јес да нисам читао књигу па не знам колико је књига боља али ми се филм много допао.

Mizeri je fantastičan film ,toliko dobar da iskreno verujem da je bolji od knjige.Mislim da sam je pročitao jer sam pročitao zaista mnogo Kingovih dela,da ih i ne pamtim više po imenima,ali Mizeri ne mogu da se setim.Verovatno nije ostavila utisak.:hahaha:
Ali filma se i danas sećam scene po scenu.Remek delo.
To je možda jedini izuzetak.Dok je najgora gadost koju sam gledao film To,po istoimenom Kingovom romanu.Nikad nisam video film, koji je toliko loš u odnosu na roman.

Citaj knjigu. Film pocinje od druge polovine knjige.

Mizeri je fantastičan film ,toliko dobar da iskreno verujem da je bolji od knjige.Mislim da sam je pročitao jer sam pročitao zaista mnogo Kingovih dela,da ih i ne pamtim više po imenima,ali Mizeri ne mogu da se setim.Verovatno nije ostavila utisak.:hahaha:
Ali filma se i danas sećam scene po scenu.Remek delo.
To je možda jedini izuzetak.Dok je najgora gadost koju sam gledao film To,po istoimenom Kingovom romanu.Nikad nisam video film, koji je toliko loš u odnosu na roman.

To je tacno. Meni je To knjiga bila super. A ekranizacija je nevidjeni shit.

To je tacno. Meni je To knjiga bila super. A ekranizacija je nevidjeni shit.

Ja sam prvo odgledao film ,bio sam klinac.A knjiga je koštala ,tako da je bila pusta fantazija.Ali kad sam počeo da čitam knjigu,kad se konačno našla u bibliotekama, nisam mogao da verujem da su u pitanju dve iste priče.Film je na nivou nekog starinskog horora tipa Bloodsucking Nazi Zombies ili The Treasure of the Living Dead

http://www.imdb.com/title/tt0474531/

Ocena 2.3 ne znam kako su uspeli.Film me je držao sve vreme.Onaj hipnotički osećaj,gledanja nečeg toliko ružnog da ne možeš da se odvojiš.

Vidim da je 2010. snimljen Return of the Bloodsucking Nazi Zombies,film očigledno ima svoje fanove,koji su želeli da opet vide tu zajebanciju :lol:

3543246875_1cd2b1387f.jpg

Poslednja izmena:
Rescue dawn- Odlučih se na gledanje ove koka kola govnarije zamo zbog toga što moj omiljeni glumac, Kristijan Bejl igra glavnu ulogu. Da sam znao da je tema toliko odvratna, ne bi se ni usudio gledati. A, tema je borba za preživljavanje američkog pilota nemačkog porekla, koga su oborili Vijetnamci. I tako on jadan, ali dostojanstven i prgav, ne želeći da potpiše lojalnost vijetnamskim vlastima i osudi najezdu demokratije u Vijetnam, završava u nekom logoru nadomak Laosa. Čuvari logora su, naravno, divljaci i glupaci, a on i njegovi sapatnici su zabavni, pametni, dobroćudni.
I tako sam ja, kao rođeni pacifista i humanista, sve očekivao, kao neku antiratnu notu, ali sam dobio onu stvar među rogove, jer je film klasični amerikanski pamflet, koji ne nudi ništa novo u odnosu na milion drugih filmova ove tematike. Još je na kraju, koliko sam razabrao, pošto sam premotavo, od svojih kolega u bazi, dobio i tortu, te im je održao i prikladan govor, onako debilno, za prave Amere. Bejl je standardno dobar, ali je film stvarno ispodprosečan.

Moon

Жив сам се сморио гледајући овај филм(да га нисам гледао са ћалетом угасио бих после 20мин)
Досадна прича, без икаквих новина, без икаквог заплета, без икакве приче укратко филм који не заслужује већу оцену од 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back