Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ok, ja sam u komentaru samo ogolio činjenice, bez želje za nekom dubljom analizom, pa nek svako sklopi svoju priču posle gledanja filma.
Moje vidjenje nije daleko od tvog. Činjenica jeste da Haneke u svojim filmovima ostavlja prostor gledaocu da bude sudija, a on mu samo ostavlja tragove i nagoveštaje.

Izvini, onda, pogrešno sam te razumela. Tvoj prikaz mi je delovao kao da si gledao nekakvo političko predavanje na temu "Ratovati nije humano".
On je, po mom ukusu, među 10 najboljih evropskih reditelja (boli ga uvo za Gavrila Principa), pa me zato zasvrbelo što si ga, kako mi se učinilo, srozao na nivo zaostalog didaktika.
Das Weise Band je remek delo.

Izvini, onda, pogrešno sam te razumela. Tvoj prikaz mi je delovao kao da si gledao nekakvo političko predavanje na temu "Ratovati nije humano".
On je, po mom ukusu, među 10 najboljih evropskih reditelja (boli ga uvo za Gavrila Principa), pa me zato zasvrbelo što si ga, kako mi se učinilo, srozao na nivo zaostalog didaktika.
Das Weise Band je remek delo.
A, ja volim malo da ubacim ,,velikosrpski'' element, naročito ako se pomene od strane naratora, iako je on ovde, totalno nebitan za priču, no to je jače od mene :-)

A, ja volim malo da ubacim ,,velikosrpski'' element, naročito ako se pomene od strane naratora, iako je on, ovde totalno nebitan za priču, no to je jače od mene :-)

Primetila sam (i, ako ćeš iskreno, nije baš malo :D ). Ne razumem samo šta će ti to, no, i bez toga mi je lista "ne kapiram" odavno pretrpana.
Ponekad me podsećaš na moju pokojnu prababu, koja je, mučenica, uz sve jela hleb (uključujući i grožđe). Kad su je pitali zašto to radi, kazala da se plaši da ne ostane gladna. To joj je iz rata ostalo. :zcepanje:

Primetila sam (i, ako ćeš iskreno, nije baš malo :D ). Ne razumem samo šta će ti to, no, i bez toga mi je lista "ne kapiram" odavno pretrpana.
Ponekad me podsećaš na moju pokojnu prababu, koja je, mučenica, uz sve jela hleb (uključujući i grožđe). Kad su je pitali zašto to radi, kazala da se plaši da ne ostane gladna. To joj je iz rata ostalo. :zcepanje:
Tako i meni (kao i tvojoj pokojnoj babi), malo rat, malo nešto drugo i eto ti pravog srbo-jugo-četničkog agresora, klerofašiste i huligana.
A, ovo za grožđe... Kod mene u Dalmaciji to svi praktikuju, bez obzira da li je godina rodna ili sušna. I i uz kiflu se jede hleb.

Beloved (1998)

Beloved-Movie_4EA0A361.jpg

nestrpljiva od čekanja da neko prevede knjigu, odlučila sam se za film. I nije da sam se baš zeznula, ali ne sumnjam da knjiga ima onoliko potencijala u odnosu na ono što je u filmu urađeno. No, u to tek treba da se uverim.
U svakom slučaju, teška priča...

204505159.jpg

Istinita prica o gadjanju americkog broda 1945 od strane Japanaca....300 ljudi tone zajedno sa brodom,a oko 900 ljudi ostaje u vodi,na sred okeana kada pocinju da ih napadaju ajkule...S obzirom da pricu odavno znam,nekako sam sa velikim entuzijazmom cekala da skinem film...i iskreno mislim da sam ja u svojoj glavi bolju pricu zamislila,nego sto je ona prikazana u filmu :P
6/10

Lucky, to je televizijski film... u ovo se polazu nade - http://www.imdb.com/title/tt2032572/, ima i proper budzet... mada mislim da se godina projekta svake godine menja za + jednu :neutral:

The Texas Chain Saw Massacre
220px-TheTexasChainSawMassacre-poster.jpg

Razmisljao sam se da li da pogledam rimejk ili za orignial verziju i odlucio se za ovo drugo.

Jedna rec je dovoljna da se opise ovaj film "Bolest"
Cak nisam ni mogao da gledam zadnjih 10min(preskocio sam neke scene i odma pustio zadnju da bih video kako ce se film zavrsiti)
Film nije los, daleko od toga, jedan je od boljih horor filmova koje sam imao prilike da pogledam a pogledao sam ih bas dosta ali je film jednostavno bolestan.
8/10

Da, jeziv je. Ja sam to videla i nikada više u životu nisam gledala horor.
(odim nekih zaebancija tipa Blood for Dracula)

Posle TCM nijedan drugi slešer nije ni potrebno gledati. U tom filmu je žanr dosegao maksimum... Šta maksimum? Dirakovu funkciju!

@cole1: Uvek je pametno odgledati i original i rimejk, pa u onome što je izbačeno videti zašto je original morao biti... učinjen bezbednim za konzumaciju. Bar meni je uvek zabavno to da vidim. Evo, skoro sam gledo rimejk Body Snatchera sas Nikol Kidman.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back