Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mizeri je fantastičan film ,toliko dobar da iskreno verujem da je bolji od knjige.Mislim da sam je pročitao jer sam pročitao zaista mnogo Kingovih dela,da ih i ne pamtim više po imenima,ali Mizeri ne mogu da se setim.Verovatno nije ostavila utisak.:hahaha:
Ali filma se i danas sećam scene po scenu.Remek delo.
To je možda jedini izuzetak.Dok je najgora gadost koju sam gledao film To,po istoimenom Kingovom romanu.Nikad nisam video film, koji je toliko loš u odnosu na roman.
:lol:
Ja se Mizeri sjecam zbog Oskara...vazda li daju jedan te isti 'ebeni insert....dzizs...ne gledah ga...
Meni je Shinning remek djelo od filma ...mozda zato sto ne volim horore,pa se dicim sto mi se ovaj svidio :lol:
The Moon smara dosta. Ima film neku poentu i ideju,al ga razvukoshe vala u nedogled.Pravi hipsteraj.

The shining- Искрен да будем, очекивао сам много више одфилма о коме већина прича хвалоспеве. Осим Џека Николсона, скоро ме ништа није превише одушевило. Књигу нисам читао, али имам утисак да је разрада лудила главног лика прилично аљкава и површна. Не знам, када су у питању филмови овог и сличног жанра, немерљиво ми је упечатљивији Полански, са The tenant i Rosemary's baby, као и неки други филмови.
Slazem se...Ni mene nije posebno impresionirao film...
Cuo sam pricu da je Stiven King za vreme snimanja filma zamerio mnogo stvari Kjubriku i da ga je ovaj udaljio sa mesta snimanja...

City Island (2009)

http://www.imdb.com/title/tt1174730/

MV5BMTM1MTY2Mjk0Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwMDYxODkxMw@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Još jedna priča o disfunkcionalnoj porodici. Meni se film dopao... zabavan je. 7.5/10
Iznenadila sam se kad sam videla decaka iz We Need To Talk About Kevin (Ezra Miller)... dobro je odigrao ulogu i u ovom filmu.

:lol:
Ja se Mizeri sjecam zbog Oskara...vazda li daju jedan te isti 'ebeni insert....dzizs...ne gledah ga...
Meni je Shinning remek djelo od filma ...mozda zato sto ne volim horore,pa se dicim sto mi se ovaj svidio :lol:
The Moon smara dosta. Ima film neku poentu i ideju,al ga razvukoshe vala u nedogled.Pravi hipsteraj.

Shining ti se svideo zato što to i nije horor,nego drama sa elementima horora i psiho trilera.To da je u pitanju "horor film rađen po Kingu" je marketing,da bi ljudi gledali.Film je drama. Tako da nisi prevazišla svoju odbojnost prema horor filmu.:lol: Dok je Mizeri triler i drama.
Moon ne smara dosta,Moon je neopisivo dosadan film.Jer film od jednog čoveka teško da može biti zanimljiv.One man show je zabavan,ako je u pitanju humor,ali ne i SF film.Nemam pojma ko je tom filmu naredao ocene,pa ima 8.0 na imdb,ali to je previše.

Film je po tome,ulozi jednog glumca u nekom nezemaljskom,klasutrofobičnom prostoru sličan filmu The Fountain

http://www.imdb.com/title/tt0414993/

Koji je isto dosadan,ali za nijansu zanimljiviji od filma Moon.I ovde je glavni junak tokom jednog perioda astronaut.

Kombinacija Malog princa ,Moon-a,Eternal Sunshine of the Spotless Mind, itd.Prava ljubav nikad ne umire .:mrgreen:

fountain.jpg

Poslednja izmena:
Koji je isto dosadan,ali za nijansu zanimljiviji od filma Moon.I ovde je glavni junak tokom jednog perioda astronaut.

Kombinacija Malog princa ,Moon-a,Eternal Sunshine of the Spotless Mind, itd.Prava ljubav nikad ne umire .

Ja sam filmu Moon dala 8 jos kad je izasao. Meni se dopao :)
Ali se slazem da je Fountain bolji i ako ima nizu ocenu na imdb...
Dobri su filmovi. Meni nisu dosadni uopste, ali .... da razumem da ti filmovi nisu za svakoga... ;)

To za kombinaciju si skroz u pravu inace :)

Ja sam filmu Moon dala 8 jos kad je izasao. Meni se dopao :)
Ali se slazem da je Fountain bolji i ako ima nizu ocenu na imdb...
Dobri su filmovi. Meni nisu dosadni uopste, ali .... da razumem da ti filmovi nisu za svakoga... ;)

To za kombinaciju si skroz u pravu inace :)

Ideja iz The Fountain je toliko složena da mislim da je 96 minuta filma premalo.Film deluje zbrzano i sa efektima koji su dobri,ali ne dovoljno dobri.Malopre sam saznao i zašto. Pogledah na wikipediji ,prvobitni budžet je trebao da bude 70 miliona $ ,ali su ga prepolovili na 35.Da je uložena prvobitno zamišljena suma novca a to je bilo 2006. verujem da bi film bio znatno bolji.

Pa da ... efekti nisu bas najbolji slazem se. A sad kako je proslo 6 god, deluju jos gore. Ali iskreno meni nije zasmetalo, film me odmah ocarao. Da su imali veci budzet verovatno bi bio bolji. Cate Blanchett umesto Rachel Weisz bi bila odlicna - mada ja isto volim obe glumice. Brad Pitt bi sigurno bolje odigrao ulogu od Jackmana, koji nije los ali nije nikada perfektan. Ali eto Brad nije hteo tako, "dropped out because of creative differences" ... ne znam oko cega se on i Arnofsky nisu mogli dogovoriti, ali nakon gledanja The Tree of Life, mozda je i bolje da je Fountain ostao ovakav kakav je.
Sad je vec svakako svejedno :)

Pa da ... efekti nisu bas najbolji slazem se. A sad kako je proslo 6 god, deluju jos gore. Ali iskreno meni nije zasmetalo, film me odmah ocarao. Da su imali veci budzet verovatno bi bio bolji. Cate Blanchett umesto Rachel Weisz bi bila odlicna - mada ja isto volim obe glumice. Brad Pitt bi sigurno bolje odigrao ulogu od Jackmana, koji nije los ali nije nikada perfektan. Ali eto Brad nije hteo tako, "dropped out because of creative differences" ... ne znam oko cega se on i Arnofsky nisu mogli dogovoriti, ali nakon gledanja The Tree of Life, mozda je i bolje da je Fountain ostao ovakav kakav je.
Sad je vec svakako svejedno :)

Izbor glumice je loš jer Rachel Weisz ne leži ovaj tip uloge.Ima suviše ovozemaljsku pojavu.Zapravo ženski karakter u ovom filmu je toliko slabo urađen,da se čini da je tu više radi dekoracije.Pričamo o besmrtnoj ljubavi, a ona se pojavljuje čisto da ometa besmrtnika u njegovoj meditaciji .:lol: U pravu si, Cate Blanchett je toliko upečatljiva da bi bila bolji izbor,kao ravnopravan partner.
S druge strane,mislim da je Jackman dobar izbor jer je njemu odlično legla uloga čoveka koji se dugo vremena nalazi usamljen u nekom limbu . Takav je i u X -Men,usamljenik i čudak na svoju ruku.
Toliko čujem nepovoljnih kritika o The Tree of Life,da mislim da ću ga zaobići.

Ostrov 2006.

Već spominjan ,koliko vidim na temi o ruskim filmovima( tražite titl na titlovi ili podnapisi net pod latiničnim a ne ćiriličnim fontom,inače nećete naći ništa.A sasvim dobar snimak od 700 mb može se naći na ru tracker sajtu,umesto rogobatnih izdanja od 4-16 gigabajta koji dominiraju netom ).
Priča o iskupljenju.Verno dočarano,koliko čovek zdrave svesti zaista trpi teška iskušenja zbog jednog,jedinog zločina,a i taj je učinjen u stanju panike i užasa ( dok u Džejms Bond filmovima, agent 007 ucmeka njih 15 po filmu, a pre finalnog metka,koji opali u nekog, ispriča neku doskočicu ili vic da bi se publika smejala ).

Ruski film ide u dobrom pravcu.Uče na greškama Holivuda,čak i daleko komercijalnija Noćna Straža je takođe film o iskupljenju .Rusima je izgleda svojstveno da razmišljaju o toj materiji još od Zločina i Kazne.

Trenutna ocena od 7.7 je realna.Nije remek delo,ali je veoma dobar film.

600full-ostrov-%28the-island%29,-ntsc-version-with-english-subtitles-%282006%29-cover.jpg

The Accidental Tourist- A, šta znam. Mislim da ipak mogu reći da je u pitanju dobar film. Nije baš da je remek delo epskih razmera, ali ima neku toplinu i šarm koji me je primorao da ga s pažnjom pogledam do kraja, iako mi je u poslednje vreme prag tlerancije prilično nizak. Na momente razvodnjen, na momente emotivan, pomalo i tužnjikav... Priča prati jednog tunjavog čoveka koji retko kad pokazuje nervozu, podiže ton, raspravlja, psuje. Ne ulazi u otvorene sukobe i nastoji da kroz život korača staloženo i smireno, bez obzira na nedaće koje ga snađu. Dakle, reč je o jednom, kako bi ga mi u Srbiji krstili, šonji. Život mu se iz korena menja kada njegov sin nastrada u jednom tragičnom događaju. Nedugo zatim ga napušta žena, jer ni ona više nije mogla da se nosi sa njegovom naiizglednom pasivnošću i smirenošću(pa čak i kada je pogibija sina u pitanju), te on počinje da živi jedan dezorijentisan i promašen život. U svakom slučaju, nisam se pokajao što sam ga pogledao.

Poslednja izmena:
hellboy.jpg

Meni je ovo neverovatno zabavan film za rzliku od recimo X men slična tematika ali bez trunke humora...Ovo mi je već 5.-ti put da ga gledam ali me uvek nasmeje posebno ako ima otkačen prevod kao ova moja kopija...:lol:Osim toga priča je baš gotiva nacisti Thule i slično very legit...10/10

Ostrov 2006.

Već spominjan ,koliko vidim na temi o ruskim filmovima( tražite titl na titlovi ili podnapisi net pod latiničnim a ne ćiriličnim fontom,inače nećete naći ništa.A sasvim dobar snimak od 700 mb može se naći na ru tracker sajtu,umesto rogobatnih izdanja od 4-16 gigabajta koji dominiraju netom ).
Priča o iskupljenju.Verno dočarano,koliko čovek zdrave svesti zaista trpi teška iskušenja zbog jednog,jedinog zločina,a i taj je učinjen u stanju panike i užasa ( dok u Džejms Bond filmovima, agent 007 ucmeka njih 15 po filmu, a pre finalnog metka,koji opali u nekog, ispriča neku doskočicu ili vic da bi se publika smejala ).

Ruski film ide u dobrom pravcu.Uče na greškama Holivuda,čak i daleko komercijalnija Noćna Straža je takođe film o iskupljenju .Rusima je izgleda svojstveno da razmišljaju o toj materiji još od Zločina i Kazne.

Trenutna ocena od 7.7 je realna.Nije remek delo,ali je veoma dobar film.

600full-ostrov-%28the-island%29,-ntsc-version-with-english-subtitles-%282006%29-cover.jpg

kod mene je ocena za ovaj film 9/10.

po meni potpuno nekomercijalan, umetnicki film, sa univerzalnom porukom, ima i radnju, neocekivano nabijen emocijama. nije za klince

za mene 0/10
smor ubiboze od crkvene patetike
da je bar interesantno prezentovano nego totalno retardirano
"ne abortiraj,ne varaj muza,veruj u boga i moli se bla bla bla"
ali fotografija je bar lepa

tvoja ocena je logicna. ne razumes, pa i ne cenis. verovatno da mnoge umetnicke stvari ne razumes, balet, apstraktno slikarstvo itd

sta znaci interesantno? ima ljudi obrazovanih, ili prirodno pametnih pa im ne treba holivudska akcija i atrakcija da bi im nesto bilo interesantno

hahaha
ako je ostrov umetnost onda je i staljin veliki umetnik
iz te pokajnichke bogomoljshtine prosto zaudara komunjarshtina koja je 91. okrenula curak i "ponovo oktrila" boga
neshto tipa mihalkov..taj rad
plitak predvidljiv i totalno stereotipan zaplet sa verskim motivima koji chak ni ne pokushava da sakrije ili na neki nachin uzdigne prezentaciju na neshto vishe od reklame za crkvu koju ko da smishljao neki retardirani pop iz leve pripizdine u podmoskovlju

... a večeras idem u cinaplexx da gledam
Lepo spavaj (Mientras duermes - 2011)
http://www.imdb.com/title/tt1437358/
pa javljam kako je bilo.......
ODLIČAN FILM!!!
Posle gomile gluposti koju sam odgledao u poslednje vreme, konačno dobar film.
Reč je o domaru u zgradi koji smišlja male pakosti stanarima, kako bi bio srećan........
Film je opiičen.
Ocena: 4/5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back