Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

The Invisible Man

The_Invisible_Man_poster.jpg

Mnogo bolje nego što sam očekivao, pun obrta, bez praznog hoda, napet od starta do kraja. 5/5
Ovo je vec treca verzija? Ili cetvrta?

Slucajno sam naletela na film The Menu.

Viselojan, poucan, pazljivo osmisljen sa karakterima i odnosima od znacaja koga ne mrzi da se udubljuje u tematiku.

Gledajuci ga linearno film je dosadan bez neke akcije.

Da li je najkopleksniji film? Daleko od toga...ali eto...malo drugaciji od bum bum, tras i ostalih servisiranih delikatesa filmske industrije koje takodje nekada sa uzivanjem odgledam :lol:

The Menu

Horor filmska komedija, ocena 7
glumci: Ralph Fiennes,Anya Taylor-Joy,Nicholas Hoult

Gosti sa pozivnicama,medju kojima su mladi vlasnici firmi, bogati biznismeni, glumci, kao i kritičari hrane i restorana, ističe se mladi par, koji je na dejtu, koji tumače Nikolas Holt i Anja Tejlor Džo, odlaze na udaljeno ostrvo na veceru u ekskluzivnom restoranu gde je kuvar pripremio raskošan meni, sa šokantnim iznenađenjima. On je opsednut hranom kao i kuvarom, dok njoj apsolutno to ništa ne znači, i zbog svega toga u stanju je da vidi i celu situaciju i da se iz svega sprema nešto mnogo zlokobnije i mračnije. Ubrzo će to shvatati i ostali članovi ekipe ali tad će već biti kasno.

The Pale Blue Eye (2022)​

ems.cHJkLWVtcy1hc3NldHMvbW92aWVzL2NhMWE0YWNlLTY1YmUtNDg1Yi1iZGZjLWU4OTliMGVlMTUzZC5qcGc=

https://www.imdb.com/title/tt14138650/

Op, op, op... :) Sta imamo ovde? :p Jos jedno neocekivano uplitanje lika i dela Edgara Alena Poa u tkivo neke leve price, a da nije film "Gavran" ? :cool:
Pa o cemu se onda ovde radi..? Necu da ti kazem, celavi, pogledaj film.. :lol: Samo cu reci da se ponavlja model elipticne price kao u Gavranu s Dzonom Kjuzakom, dvojac istrazitalja koji nesto njuskaju i love, a jedan od njih je zaista i pisac prve detektivske price ikada - E.A.Po, doduse iz mladjih dana, kad se silno smarao na Vest Point vojnoj akademiji, gde se, po zamisli autora filma, klackavo razvijenoj iz popularnog bestselera, i desio zlocin... Lepo tece radnja, glumci su i preuverljivi, narocito sam Edgar. ;) Bejli glumi korektno, ali kao u pauzi izmedju dva veca blokbastera.. :P :cool: Tu je i Gilijan Anderson, agentica Skali koja se takodje tu nesto prenemaze... Svakako, radnja sadrzi sve elemente Poovih prica misterije i uzasa, kao i proto-detektivski zaplet, ali se mozebiti nekako sve survava na kraju... Desava se plot-tvist, da li je lepo izveden, kao u nekom beckom valceru, sami prosudite...Od mene, zbog sveg tog: 7,8. :cool:

The Pale Blue Eye (2022)​

ems.cHJkLWVtcy1hc3NldHMvbW92aWVzL2NhMWE0YWNlLTY1YmUtNDg1Yi1iZGZjLWU4OTliMGVlMTUzZC5qcGc=

https://www.imdb.com/title/tt14138650/

Op, op, op... :) Sta imamo ovde? :p Jos jedno neocekivano uplitanje lika i dela Edgara Alena Poa u tkivo neke leve price, a da nije film "Gavran" ? :cool:
Pa o cemu se onda ovde radi..? Necu da ti kazem, celavi, pogledaj film.. :lol: Samo cu reci da se ponavlja model elipticne price kao u Gavranu s Dzonom Kjuzakom, dvojac istrazitalja koji nesto njuskaju i love, a jedan od njih je zaista i pisac prve detektivske price ikada - E.A.Po, doduse iz mladjih dana, kad se silno smarao na Vest Point vojnoj akademiji, gde se, po zamisli autora filma, klackavo razvijenoj iz popularnog bestselera, i desio zlocin... Lepo tece radnja, glumci su i preuverljivi, narocito sam Edgar. ;) Bejli glumi korektno, ali kao u pauzi izmedju dva veca blokbastera.. :P :cool: Tu je i Gilijan Anderson, agentica Skali koja se takodje tu nesto prenemaze... Svakako, radnja sadrzi sve elemente Poovih prica misterije i uzasa, kao i proto-detektivski zaplet, ali se mozebiti nekako sve survava na kraju... Desava se plot-tvist, da li je lepo izveden, kao u nekom beckom valceru, sami prosudite...Od mene, zbog sveg tog: 7,8. :cool:
aaaaaaaaaa izaslo vec? gde? :ceka:

"Queen Kong"- niskobudžetna parodija na priču o King Kongu. Kako bi izgledala ljubav između kraljice majmuna i propalog glumca. Film je iz 1976 i sve je u duhu sedamdesetih, od frizure glavnog glumca do pernatih boa koje nosi kroz film. Dobra zabava. Nema titla, ni srpskog ni engleskog ali tekst ionako nije važan.z:lol: 7/10 i to samo zbog nostalgije i filmskih efekata.

Ok je The Pale Blue Eye, Christian Bale је озбиљан глумчина па извлачи минусе ове споре готске мистерије/хорора.
Што се тиче пропаганде не знам ни како би је убацили јер је 19 вијек у Америци поприлично јасан по питању црначке попупације без компромиса.
Није било ни теоретске шансе да црнац буде у војној академији а у питању је чини ми се сценарио по књизи.

Back