Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Koliko sam ja čuo, poslednji nastavak Aliena bi odveo Riplijevu na matičnu planetu onih stvorova i tamo bi ona jednom zauvek trebala da završi sa njima.
Како матична планета када су они продукт неког био инжињеринга, зар нам уосталом Прометеј није дао назнаке како је кренуло?
Тешко се сада вратити на причу да постоји матична планета за створове.

"Da, film će se na kraju spojiti s Alienom, ali ne u ovom nastavku. To će se možda dogoditi u sljedećem dijelu ili možda čak u četvrtom filmu. Poanta je objasniti franšizu i kako je došlo do nastanka samog izvanzemaljca. Oduvijek sam mislio da je čudovište oružje u bakterijskom ratovanju. Uvijek sam mislio da je originalni brod, kojeg volim nazvati croissant, zapravo ratni brod u kojem se nalaze bića stvorena za samo jednu stvar - uništavanje", rekao je Scott u intervjuu.

Poslednja izmena:
Како матична планета када су они продукт неког био инжињеринга, зар нам уосталом Прометеј није дао назнаке како је кренуло?

"Da, film će se na kraju spojiti s Alienom, ali ne u ovom nastavku. To će se možda dogoditi u sljedećem dijelu ili možda čak u četvrtom filmu. Poanta je objasniti franšizu i kako je došlo do nastanka samog izvanzemaljca. Oduvijek sam mislio da je čudovište oružje u bakterijskom ratovanju. Uvijek sam mislio da je originalni brod, kojeg volim nazvati croissant, zapravo ratni brod u kojem se nalaze bića stvorena za samo jednu stvar - uništavanje", rekao je Scott u intervjuu.
Sad da me ubiješ ne bih mogao da se setim o čemu se radilo u Prometeju.

Tu su ocigledno zastranili.

Prometej je bio dobar. Horor koji je eksploatisao ancient alien teoriju.

Ali je Kovenant zalutao. Ta prica je slepo crevo koje nema logike. Ni hronoloski ne moze da se veze na Alien.

Tako da ce morati da bude neki novi reboot ili nastavak stare price.

Btw, serija koja se pravi ce biti smestena u vreme Aliena/sa, ali ce druga kompanija da naidje na vanzemaljce. Nece da prati Weyland-Yutani firmu i njihove brodove, vec konkurenciju.

The Fabelmans

Drama ocena 8

Glumci: Michelle Williams,Gabriel LaBelle,Paul Dano
Režija i scenario Stiven Spilberg

The Fabelmans je najličniji film Stivena Spilberga
Odrastajući u Arizoni 1952.g., mladi Semi Fabelman teži da postane filmski stvaralac dok dostigne adolescenciju, ali ubrzo otkriva potresnu porodičnu tajnu
i istražuje kako mu moć filmova može pomoći da vidi istinu.

Spilberg se sa pravom nalazi na listama najvećih (živih) filmskih stvaralaca i svaka vrsta njegove autobiografije je vredna naše pažnje.

Red Dot (3/5)​

https://www.imdb.com/title/tt11307814/

Red_Dot-384359997-large.jpg

Швеђани су више пута показали, доказали да знају снимити филм поготово ако има елементе хорора.
Мени је био ок, гледљив али ништа спектакуларно, још један "осветнички" у низу.

Poslednja izmena:
The Stranger (4-/5)
https://www.imdb.com/title/tt11897478/
AAAABc_iX2RDDcgj4RJDaCQHixmt3eCrumblXCiN-9akE0GMrKfE8vK4q_y31eyPET3pLHZV0ZBtB4mb8pUISRt9ekD7YbedeVi6FVg9xrj7aETYP2atU90xdW2z4-gq26SkjSdYOg.jpg

Један доста мрачан аустралијски филм који има спору динамику гдје ће можда и најхрабрији одустати нажалост.
Међутим морам рећи штета јер ако сте одустали на пола у почетку доста спорог и конфузног филма погрешили сте, заиста га вреди погледати до краја.Права прича почиње да се одмотава тек од треће трећине филма и сва лудост и бизарност почиње да има смисла.
Једина замјерка што је филм имао неку чудну нит са генијалним Prisoners.Али дефинитивно ово је бисер вредан гледања.
Два одлична глумца којa носе филм без проблема.Међутим постоји велика шанса да ће вас у почетку одгурнути од себе као да је режисер имао намјеру да невјерне Томе-критичаре одбије и остави само најупорније до краја јер му очигледно није било стало до критике и великих филмских награда али је чак и такав освојио солидне награде за сценарио и најбољу споредну улогу у Аустралији а колико се сјећам био је номинован и у Кану као представник Аустралије.Све у свему умјерена препорука за филм уз напомену да није за свакога.Мени се на краjу ипак сума сумаре свидео.
AAAABQmbhHLuOK4PaYleT5MEOjQq8ebrNH4GMbBr24wFp-H61_J0kiNwboGxbNuW3hPkECgJgsa2x8d49rp3AOLcgS2Ngue2mqOFoB6d.jpg

Poslednja izmena:
Wakanda - smara, plac kuknjava osveta, borba africkih plemena oko zlata u cilju ne dozvoliti amerima eksploataciju..kukulkan koji smislja kako u drugom dijelu da zezne Wakandu bolje da nesto povali jer black panter je ostavio djuniora..5/10

takodje vise smara zenski dzemo bond, zenski supermen, zenski kapetan amerika, zenski hulk, zenski blak panter, zenski iron man...

Почела са серијом "The Originals" . Одлично је. Као и увек, најморалнији брат је топ глумац. Има и супер акценат, начин на који говори је врло јединствен. Серија је супер за сада.
Meni je Joseph Morgan - Klaus najbolji.

Ta uloga mu je legla ko dupe na nosu. Vampir psihopata, cinik, a njegove recenice kao iz Shekspira. :D

Gledao sam ga i u drugim filmovima, nigde nije ni priblizno tako dobar. Ovo mu je uloga zivota.

Meni je Joseph Morgan - Klaus najbolji.

Ta uloga mu je legla ko dupe na nosu. Vampir psihopata, cinik, a njegove recenice kao iz Shekspira. :D

Gledao sam ga i u drugim filmovima, nigde nije ni priblizno tako dobar. Ovo mu je uloga zivota.
Јако ми се допало кад рецитује песму. Обојица су одлични глумци.

A Poison Tree

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Alien je Ridli Skotov

Kameron treba da se vrati i napravi T3 i ode u penziju
Ridli je zastranio.

Rekao je sve sto je mogao.

Sad je vreme da se vrati Kameron. I nastavi pricu tamo gde je stao sa Aliens-om.

A nisam to napisao tek tako hipoteticki. Nego je Kameron rekao skoro da razmislja o tome da se vrati u Alien.

Prava na fransizu je kupio Dizni. Tako da mogu da daju kome hoce da radi. Sto ne bi dali Kameronu.

Ridli je zastranio.

Rekao je sve sto je mogao.

Sad je vreme da se vrati Kameron. I nastavi pricu tamo gde je stao sa Aliens-om.

A nisam to napisao tek tako hipoteticki. Nego je Kameron rekao skoro da razmislja o tome da se vrati u Alien.

Prava na fransizu je kupio Dizni. Tako da mogu da daju kome hoce da radi. Sto ne bi dali Kameronu.
Zato sto Kameron nije za to. On je za Terminator fransizu. Njegov Aliens nema atmosferu Ridlijevog keca. Alines je akcija sa vanzemaljcima. To nije bas triler kao prvi deo.

Kad sam ga gledao kao klinac u bioskopu bio je mega triler.

Sedeo sam na ivici sedista.

Kad alien uhvati Njut pa do kraja ziv nisam bio. :sad2:

Kad se Ripli vraca da je spasi najnapetijih 15 minuta u bioskopu ikad. Mislio sam da necu da prezivim do kraja.

Kao klinac pamtim dva filma po napetosti Blade Runner i Aliens. :D

Aliens je najbolji film u celoj fransizi.

Kad sam ga gledao kao klinac u bioskopu bio je mega triler.

Sedeo sam na ivici sedista.

Kad alien uhvati Njut pa do kraja ziv nisam bio. :sad2:

Kad se Ripli vraca da je spasi najnapetijih 15 minuta u bioskopu ikad. Mislio sam da necu da prezivim do kraja.

Kao klinac pamtim dva filma po napetosti Blade Runner i Aliens. :D

Aliens je najbolji film u celoj fransizi.
Ja sam prvo gledao keca pa dvojku i meni je kec ostao 'strasniji'. Dvojka kao sto sam reko vise lici na neki akcioni film sa vanzemaljcima. I sad posle toliko godina radije ponovo gledam keca nego dvojku. Ona scena kad slete na nepoznatu planetu i istrazuju brod:prpa:

A u dvojci nikad nije imalo sta da me iznenadi jer sve je to poznato iz keca samo je u dvojci vise aliena pa se i zove aliens :D

Још увек гледам прву сезону "The Originals". Понекад ми се чини да подцењују снагу оригиналних чинећи да нека тамо вештица тинејџерка комотно савлада два најјача вампира у историји у фазону олако. С моје тачке гледишта то је велика мана. Друго, ови новији вампирчићи стално трипују да су јаки, никакво поштовање немају према оригиналним. Као да ћаскају са неким ко је њиховог ранга...

Glass Onion: A Knives Out Mystery

MV5BYmZlZDZkZjYtNzE5Mi00ODFhLTk2OTgtZWVmODBiZTI4NGFiXkEyXkFqcGdeQXVyMTE5MTg5NDIw._V1_.jpg

Dovoljno zanimljiva radnja i raskošna scenografija uspevaju da održe pažnju tokom par sati koliko film traje.
Ako nešto ne valja u filmu to je sigurno Janelle Monae, bolno loše glumi a i sam lik joj je antipatičan, Kate Hudson takođe miscast, mogli su da nađu neku lepšu glumicu za ulogu bivše manekenke... Kraj je isto bio bezveze. 4/5

Poslednja izmena:
Glass Onion: A Knives Out Mystery

MV5BYmZlZDZkZjYtNzE5Mi00ODFhLTk2OTgtZWVmODBiZTI4NGFiXkEyXkFqcGdeQXVyMTE5MTg5NDIw._V1_.jpg

Dovoljno zanimljiva radnja i raskošna scenografija uspevaju da održe pažnju tokom par sati koliko film traje.
Ako nešto ne valja u filmu to je sigurno Janelle Monae, bolno loše glumi a i sam lik joj je antipatičan, Kate Hudson takođe miscast, mogli su da nađu neku lepšu glumicu za ulogu bivše manekenke... Kraj je isto bio bezveze. 4/5

I ja sam ga gledao u Novogodišnjoj noći. Danijel Kreg, po meni jedini zalužio ček. U prvom delu mi je bilo teško da se naviknem na akcenat, li sada, moram da priznam, da mi je nekako prirastao srcu -

:zblesav:

E da, & svaka čast našima iz filmske industrije, što su od Šumadije napravili Grčku z:mrgreen:.

PS. smeta mi preterani naglasak na modernim tehnologijama u savremenim filmovima... dobra stara staromodna gluma je uvek dobrodošla...

I ja sam ga gledao u Novogodišnjoj noći. Danijel Kreg, po meni jedini zalužio ček. U prvom delu mi je bilo teško da se naviknem na akcenat, li sada, moram da priznam, da mi je nekako prirastao srcu -

:zblesav:

E da, & svaka čast našima iz filmske industrije, što su od Šumadije napravili Grčku z:mrgreen:.

PS. smeta mi preterani naglasak na modernim tehnologijama u savremenim filmovima... dobra stara staromodna gluma je uvek dobrodošla...
Mislim da je samo deo filma kad nisu na ostrvu sniman u Beogradu, ostatak je zapravo u Grckoj.

Back