Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

A Good Person - 8/10

Zayeban film. :sad2:

Za ljubitelje teskih drama bice filmcina.

Da mi je neko rekao da Zach Braff moze da napise i rezira ovako dobar film. Ne bih mu verovao. :eek:

Captivating je najbolji opis. Traje 2 sata, ali vas uvuce u pricu i drzi do kraja.

Odlicna Flo Pugh i Morgan Freeman. :ok:

Flo glumi devojku talentovanu za muziku, popularnu u drustvu, kojoj sve ide u zivotu.

Ima zgodnog verenika, bliska je sa njegovom sestrom.

Krene sa verenikovom sestrom na probu vencanice kada se desi saobracajna nesreca koja ce ih sve zaviti u crno.

Flo prezivi, bori se, ali teret krivice je preveliki za nju.

Kada se najmanje nada dobija neocekivanog saveznika, oca njenog verenika, kog glumi Morgan Freeman.

Odgledao sam po meni vrhunski novi film 'To catch a killer'. Sjajna režija, ton, tempo, radnja, scenario, estetika, atmosfera... sa vrhunskim, ali zaista vrhunskim negativcem, koji nije uradjen ni preterano, ni slabašno, nego taman kako treba, i u onoj meri koja je dovoljna da obeleži čitav film bez obzira na minutažu njegovog otvorenog prisustva.

Ukratko, radnja se svodi na masovnog ubicu koji po Baltimoru snajperom ubija random osobe - babe, likove iz metroa, tinejdžere na žurkama, ljude sa cegerom u kupovini... Eleanor, detektivka sa očiglednim traumama iz detinjstva se udružuje sa vrcavim Lammarkom, glavnim istražiteljem FBI, kako bi ga pronašli, a broj tela samo raste... atmosfera je vrlo melanholična, duo koji igra glavne likove je vrlo upečatljiv (bar za mene) i odlično su odigrali, ali moram da kažem da je negativac (misteriozni snajperista) kruna čitavog uradka. Topla preporuka.

Ogledao sam pre izvesnog vremena film 'Renfield' sa Nikolasom Kejdžom u ulozi Drakule. Film je akciona komedija apsurdnog tipa, meni je jako legao iako je tok radnje vrlo linearan. Priča se svodi na Drakulu i njegovog mladog pomoćnika, Renfielda, koji ima zavisničko-robovski odnos sa čuvenim grofom-vampirom. Ukratko, Renfield lovi civile za Drakulu i dovodi ih u njihovo boravište kako bi im ovaj pio krv. Priča se drastično komplikuje kad Renfield udje u priču sa svetom kriminalnog podzemlja...

Film je fin za gledati, lepo je uradjen i brzo protekne vreme. Kao i mnogi Kejdžovi filmovi, naoko je banalan, smešan do apsurda, ali se meni svideo jer baš to daje neku draž takvim filmovima. Preporuka

Ogledah skoro dokumentarac o svakodnevnom životu jednog od mojih omiljenih repera, DMX-a. Naziv filma je "Don't try to understand: A year in the life of Earl DMX Simmons". Snimljen je godinu dana pre smrti, poslednji dokumentarac... sećam se kako sam dvehiljaditih počeo da ga slušam, prvo sam vrteo 2paca, Eminema, D12, 50 centa i G-Unit, pa sam slučajno naleteo na disk 'Grand Champ' gde je bila pesma 'Where the hood at' koja se tad stalno vrtela na MTV-u. Tad su se kupovali diskovi, nije bilo neta na sadašnji način. Tek kasnije sam poslušao njegov prvi album, čuveni 'It's dark and hell is hot' i to je jedno vrhunsko izdanje, pravi klasik, ne samo po mom sudu nego generalno.

DMX je bio kompleksna ličnost, patio je od bipolarnog poremećaja, bio navučen na droge, stalno u zakonskim problemima, sa buljukom dece i žena i sve to mu je polako odnelo zaradjeni novac i svelo ga na bankrot sa minusom od milion dolara. Ali bez obzira na to, dokumentarac nam pokazuje da je bio čovek nogama na zemlji, vezan za svoj kraj, za porodicu, legenda još za života. I čovek iskrene vere u Boga, ne nekog marketinškog trika nego čovek vere koja opstaje bez obzira na uspone, padove, krize... ta vera ga nikad nije napustila...

Dokumentarac nije za svakoga, meni je bio jako zanimljiv jer poznajem rad autora i na neki način mi je obeležio mladalačke godine uz druge navedene rep umetnike, ali svakako preporuka.

Fast X

Ocena 6
Glumci:Vin Diesel, Jason Momoa,Michelle Rodriguez,Jason Statham i jos nekoliko poznatoih glumaca

Paklene ulice 10, deseti film istoimene sage, otvara poslednje poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijih filmskih franšiza ikada. Sada, u trećoj deceniji postojanja i dalje odiše snagom i okuplja istu glumačku ekipu sa kojom je sve počelo.
Tokom svojih misija i uprkos nemogućim izgledima, Dom Toreto (Vin Dizel) i njegova porodica nadmudrili su, iznervirali i prevozali svakog neprijatelja koji im se našao na putu. Sada se suočavaju sa najsmrtonosnijim protivnikom do sada: zastrašujućom pretnjom koja se pojavljuje iz senki prošlosti, i koja je, podstaknuta krvnom osvetom, odlučna u nameri da razbije ovu porodicu i uništi sve i svakoga, koje Dom voli, zauvek.
Dom Toretto i njegova porodica na meti su osvetoljubivog Dantea koga igra Jason Momoa,sina ubijenog narko-borca Ernana Rejesa.

Zavrsili su tako da moze i da se nastavi ali se nadam da nece, posebno sto su najavljivali kraj .

Land - https://www.imdb.com/title/tt10265034/

land-p2acz1rreboopldr21d023q7htiem09lcg71s1kjp4.jpg

Dobar film, fine estetike, neprenteciozan , bez nepotrebnih obrta, brutalan kakav je i život. Malo sam sentimentalan... imam želju da se poput Selindžera povučem u brda Šumadije i sa vrha proplanka bacam rime na vaskoliki srpski rod...

Odgledah jedan od manje poznatih filmova velikog Al Pacina po imenu City Hall.
https://www.imdb.com/title/tt0115907/
U City Hall on je gradonačelnik New Yorka koji mora da hendluje ubistvo dečaka i policajca na ulicu u pucnjavi sa mafijašem koji je pod sumnjivim okolnostima završio na slobodi. Mladi i idealistični John Cusack (inače ne podnosim njegovu facu, ali jeste dobar glumac) njuška i otkriva da tu ima nečeg više. Nažalost, prijatelji gradonačelnika su umešani u slučaj a i on sam. Završna scena dijaloga između Paćina u Cusacka pokazuje koliko je Al veliki glumac. Gledajte film. Podcenjen je.

ExtractIIon - dozivljaji rake tylera..covjek krece u novu avanturu da popravi nesto sto nije uspio popraviti u proslosti kad je okreno ledja sinu..i reko bi to je citava filozofija drugog dijela..veoma dobro odradjen..mislim mane se uvijek mogu pronaci..al film se moze pogledati..radnja zbivanja dzordzija al ne americka, i austrija..rake je ovaj put unajmljen od bivse zene da izvuce seku i djecu iz dzordzije..ujedno i najava za sljedeci nastavak ovaj put u kombinaciji sa idris elba..od mene 9/10..prosto bi ga volio vidjeti ko novog dzejms bonda..

ExtractIIon - dozivljaji rake tylera..covjek krece u novu avanturu da popravi nesto sto nije uspio popraviti u proslosti kad je okreno ledja sinu..i reko bi to je citava filozofija drugog dijela..veoma dobro odradjen..mislim mane se uvijek mogu pronaci..al film se moze pogledati..radnja zbivanja dzordzija al ne americka, i austrija..rake je ovaj put unajmljen od bivse zene da izvuce seku i djecu iz dzordzije..ujedno i najava za sljedeci nastavak ovaj put u kombinaciji sa idris elba..od mene 9/10..prosto bi ga volio vidjeti ko novog dzejms bonda..
Od mene 9,5/10. Jedan od boljih akcionih filmova koje sam gledao u životu.

Extraction II

Akcija/triler,ocena 7
Glumci :Chris Hemsworth,Golshifteh Farahani,Adam Bessa, Idriz Alba

Nakon što je jedva preživeo teške rane iz misije u Daki u Bangladešu, Tajler Rejk se vratio, a njegov tim je spreman da preuzme sledeću misiju.
Skoro nisam gledala toliko pucacine ko u ovom filmu :)

Back