Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Extraction II

Akcija/triler,ocena 7
Glumci :Chris Hemsworth,Golshifteh Farahani,Adam Bessa, Idriz Alba

Nakon što je jedva preživeo teške rane iz misije u Daki u Bangladešu, Tajler Rejk se vratio, a njegov tim je spreman da preuzme sledeću misiju.
Skoro nisam gledala toliko pucacine ko u ovom filmu :)

Ovo je isto njesra u rangu Dzon Vika. Cuj stantmen pa reziser...smece za bezmozgase iz gen z.

Tape (2001).. lep filmic, radnja se odigrava u jednoj prostoriji. Pozorisni komad pretvoren u dugometrazni filmic. 7+/10

Da uozbiljimo malo temu... :cool:
1687328654516.jpeg

https://www.imdb.com/title/tt10275534/

Po trejleru, ocekivao sam osrednji rezultat, neko B- ostvarenje...dok nisam saznao da je reziser tvorac argentinskih "Divljih prica".:p:cool:
Zatekao me ozbiljan referat na stanje u svetu danas...Potraga za serijskim ubicom, drustvena hipokrizija, svet bukvalno (vizuelno) okrenut naopacke...
...da sakrije prave vrednosti...u izumiranju. Elegicno, nadahnuto, u klaustofobicnoj atmosferi potseca na najbolje filmove 80-ih Pola Shrejdera...

Svaki lik vidljiv na ekranu nosi simboliku svog ponasanja i drustvenog polozaja...sem glavne glumice, koja je enigma, obicno statusno klasifikovana kao margina. Da se covek zapita za sta je sposoban danas, kako kaze poslovica: i andjeo i djavo...Za visprene, iskustvo ovog filma je veliki brejnstorming, jer vam svakakve ideje o zivotu danas i drustvenoj nejednakosti padaju na pamet; cak sam imao sliku i aktuelnog geo-politickog sukoba. Ako je sve zaista tacno kao sto je ovde prikazano, Amerika vec dugo tavori u stanju unutrasnjeg opsteg (gradjanskog) rata s tolikim vatrenim okrsajima i masovnim ubistvima - nesto sto od skora nazalost i nas ovde brine - dok glumi mirotvorca po belome svetu...S druge strane, Rusija i Putin, ne nalazeci drugo resenje za ovu fatalnost danasnjeg vremena, odlucuju da svoj unutrasnji problem `velikodusno` isporuce ostatku sveta - bas kao i ubica u filmu - da izvoze ovaj rat iz svoje zemlje, kako ga u njoj uopste i ne bi bilo i kako bi prividno dosli do bilo kakvog unutrasnjeg mira...:confused: Da, stvari su toliko ozbiljne. Moja ocena: 8,8...

A Good Person

drama, ocena 7
glumci: Florence Pugh,Morgan Freeman.Celeste O'Connor

Film prati Alison, mladu zenu, kroz emotivnu, tužnu, ali i toplu priču o prijateljstvu i nezamislivoj borbi sa tugom, tragedijom i ovisnošću
čiji se život raspada nakon saobracajne nesrece u kojoj su poginulke dve osobe dok je ona vozila automobil

Dobar film, dobri glumci

Ako ima neko ko nije gledao, emotivan i prepun metafaora... Vec prosla decenija od ovog remek djela ! Preporuka!

Life of Pi (2012)​

Žanr: avantura, drama

Film prati život Pija, sina čuvara zoološkog vrta koji sticajem okolnosti završava u malom čamcu za spašavanje u sred okeana.

U ovu avanturu ga prate zebra, hijena, orangutan i ne toliko prijateljski raspoložen tigar – a svi se bore za sopstveni opstanak.

Film je baziran na knjizi Jana Martela koja je 2001. godine dobila čuvenu nagradu Buker.

Back