Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Bajocero (2021)-Ispod Nule

Ocena 8/10

M.PNG

Odličan film,vredi pogledati
:okok:

My Salinger Year (4/5)

https://www.imdb.com/title/tt2222052/
My-Salinger-Year.jpg

Филм зрачи искуством али и неукротивом младошћу, опсесијом читања сваке генијално написане *ебене ријечи.
Margaret Qualle је глумица коју сам запамтио у "Било једном у Холивуду", провокативна природна дивља младалачка љепота сада у једном тотално дијаметрално супротном издању, али и доказ да је у питању озбиљна глумица вредна пажње.
А
Sigourney Weaver, шта рећи о њој осим да је генијална глумица мени иначе једна од омиљених женских глумица.
Питома и опуштена радња, лијепа за око али и ум, масира мозак али га и боцка, толико мало а толико пуно речено.
Препорука за све људе који поштују и воле да читају људе који пишу јер воле да пишу.

The Suicide Squad ( 2021)

ocena:7
glumci: Margot Robbie,Idris Elba,John Cena

Superheroji Harlei Kuinn, Bloodsport, Peacemaker i grupa cudaka u zatvoru Belle Reve pridružuju se supertajnoj, Operativnoj grupi Ks koja ih ubacuje na udaljeno ostrvo Corto Maltese da se infiltriraju medju neprijatelje.

The World Is Yours aka Le monde est à toi (3+/5)
https://www.imdb.com/title/tt6892462/?ref_=ttrel_rel_tt
The_World_Is_Yours-276956273-large.jpg

Лажем ако кажем да нисам благонаклон према французима.Волим њихов хумор али и страву и ужас.
Глумачка постава и више него озбиљна, филм и више него забаван.
Забаван до те мјере да га нећете схватити озбиљно јер није ни прављен да буде озбиљан.
Ова фаца Karim Leklou је просто непроцјењива, ево сада када га гледам и иде лагани кез. :lol:
Препорука за један прави мозак на пашу филм.

Free Guy

komedija i avantura
ocena 7,4

glumci: Ryan ReynoldsJodie ComerTaika Waititi

Lik po imenu Guy je petlji.Svaki njegov dan je isti , budi se , obavlja jutarnji obred i odlazi na posao. Uvek ista odeća, ista kafa u kafeteriji,susreti sa jednim prijaeljem, i dolazak u banku. Guy radi na šalteru banke i svakog će dana klijentima poželeti lep dan i leže na pod jer je u toku pljacka banke. danu i tako svaki dan nesvestan da je deo video igre u kojoj glavnu rec vode ljudi sa suncanim naocarima, tj avatari živih igrača. Međutim, stvari se menjaju kada Guy ugleda Molotov Girl, avatar programerke Millie koja u svetu igre traži dokaze o krađi njene ideje od strane Antwan, koji je prvi čovjk korporacije Soonam

Искушавање ђаВла :lol: (5/5)
https://www.imdb.com/title/tt0173931/

2040_poster-1.jpg

Гледао као клинац некада давно пре 100 година и погледао сада после дуго времена тј .репризирао.
Па *еботе ово је ремек дјело првог реда, компликовано једноставан али генијалан филм о људској природи.
Живко Николић је толико добро описао људску природу да ме просто оставио без текста а то и није баш тако лако.
Велика препорука да се репризира, ко је гледао, сада у мало зрелијим годинама а ко није још боље први пут нека изгуби невиност.:mrgreen:

Poslednja izmena:
The Many Saints of Newark

MV5BYmQzNmY3YzItOTE3OC00NGZjLTkwZDYtOWVmM2QyMzhiYTgwXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_.jpg

Uhhh, najiščekivaniji film ove godine. Sviđa mi se sama struktura filma, odlično karakterno oslikan Diki Moltisanti, Gandolfinijev sin mnogo bolji nego što sam očekivao, super preneta napetost koja se osećala u vazduhu zbog tadašnjih građanskih nemira, ima dovoljno dinamike i akcije da ne smori gledaoca i kraj je bar za mene bio prilično neočekivan... Ne sviđa mi se opet to neko povlađivanje crncima i pošto poto ubacivanje tema o rasnim nepravdama iako sam se nadao da je bar Dejvid Čejs imun na takva sranja... dalje, Silvio je prikazan kao karikatura od lika, glumac ga je vrlo loše skinuo, Poli mi je isto nekako nedorečen. Opšti utisak: ne, ne dostiže visine Sopranovih (ipak su postavili standarde prilično visoko) ali nije ni razočarenje koje samo pluta na staroj slavi serije. 4/5

Poslednja izmena:

Back