Supergirl 2026.

milsu

Domaćin
Poruka
3.491
Premijera filma Supergirl zvanično zakazana za 26. jun 2026.

1765388658608.jpeg

Mili Alkok je toliko šarmantna i fantastična za ulogu. Da li će i ovoga puta biti dobra glumica a loš film kao 1984. Iskreno se nadam da su napravili nešto dobro. Ali uzimajući u obzir modernu kinematografiju, vrlo sam skeptičan. Očekujem previše specijalnih efekata i kojekakvih preterivanja. Ali se nadam da će me prijatno iznenaditi. Bar su se ovoga puta držali originalne priče, što može da obećava. Supergirl je totalno drugačiji karakter nego Supermen. Kal-El je poslat na Zemlju kao beba, ovde je odrastao i vaspitan je kao čovek, i tako se i oseća. Sa druge strane, Kara Zor-El je odrasla i vaspitana na Kriptonu, i kao petnaestogodišnja Kriptonka poslata je na Zemlju u isto vreme da bi se brinula o Kal-Elu. Međutim, njen brod je neko vreme bio zaglavljen u Fantom zoni, pa je naposletku stigla na Zemlju petnaest godina nakon Kal-Ela, tako da je ispala duplo mlađa od njega. Za razliku od Kal-Ela koji se ne seća Kriptona i koji se potpuno prilagodio Zemlji, Kara Zor-El se seća svoje planete koja je zauvek uništena, prolazi kroz traumu, depresiju, i anksioznost, proživljava egzistencijalnu krizu i pitanje ličnog identiteta ovde na Zemlji, planeti koju ne voli i na kojoj je potpuni stranac. Ali njenog sveta nema više i nikada ga više neće biti...

Niko ne zna za ovaj film, kakva je bila helen slejter

Ako potražiš "Supergirl 1984 review" na Jutjubu, ljudi se slažu da je Helen Slejter bila fantastična, ali se zato najžešće sprdaju sa scenarijom za film i sa ostalim likovima i glumcima. Ali to nije bila prava Supergirl, napravili su od nje romantičnu dobricu, dok je pravi lik Supergirl nešto sasvim suprotno od toga.

Evo ga i zvanični trailer. Da budem iskren, izgleda kako sam se i plašio, deluje površno i ima preterivanja u akcionim scenama. U modernim filmovima, ne umeju da uhvate pravo raspoloženje, pravi duh, kako bih rekao, ima likova i radnje, ali ne vidiš pravog čoveka iza tog lika i iza te radnje.

Ukrade blondi show a uspeh takvih filmova je bio zahvaljujuci glumcu i potenciranju na njega, bez ikakvih efekata koji odvlace paznju

"Call Me" je aluzija na poziv superheroju u pomoć, ujedno i crni humor zato što superheroj leži mamuran na kauču umesto da bude pripravan da pomogne.

buntovna razmazena djevojcica treba da skonta sta je njena odgovornost i kakvu moc ima...vec vidjeno...najbolja scena u trejleru je mala nuzda po supermenu..to sve govori..

Pa nije buntovna i razmažena, nego pati za svojom uništenom planetom. Mala nužda kera po Supermenu je isto šala na prethodni film Supermen 2025 u kojem on čuva tog kera, a ker mu sada pokazuje šta misli o njemu i njegovom čuvanju. Ujedno, u istim novinama, piše "Superman saves town from nuclear reactor explosion", i velika slika Supermena kako se osmehuje, dok desno dole stoji mala slika Supergirl na kojoj je namrštena, i piše "Supergirl rescues cats", to je šala na njen račun koja pokazuje razliku između Supemena i Supergirl.

Ono što im zameram, to je čini se nedostatak duše kao u praktično svakom modernom filmu. CGI i video igre su uništili sve.

Kao nekome ko je odrastao na klasičnom Supermenu početkom osamdesetih, negde mi je stalo i do lika Supergirl, jer mislim da zaslužuje da postoji kao ženski par sa Supermenom. DC je od početka lutao sa likom Supergirl, uvodio je kao probni lik na različite načine pa je onda brzo uklanjao, jer su mislili da lik nije dovoljno popularan ni prepoznatljiv. Napokon, imamo pravu priču, prema kojoj je Kara Zor-El odrasla na Kriptonu, a onda svedočila uništenju planete i smrti svih svojih sunarodnika, što je na nju kao jedinu preživelu ostavilo teške traume. Ona nije jača od Supermena, ali je vaspitana i obrazovana kao Kriptonka, dakle nosi sa sobom posebna kriptonska znanja i veštine koje Kal-El nema, jer je bio samo beba kada je Kripton uništen, i vaspitan je i obrazovan na Zemlji kao čovek. Dakle, Supermen predstavlja čistu kriptonsku snagu i DNK, Supergirl predstavlja kriptonsku kulturu i civilizaciju, i trebalo bi da se autori fokusiraju na tu činjenicu. Njih dvoje su takođe i jedini potomci kriptonske vladarske kuće El, na čemu bi takođe trebalo da bude deo fokusa. Međutim, umesto ove psihološke i filozofske drame, autori se fokusiraju jedino na prozaičnu akciju. Ja bih lično angažovao Larsa von Trira da snimi filozofski i psihodelični film na ovu tematiku, on bi umeo da na ozbiljan način obradi ovakvu psihološku i filozofsku dramu sa egzistencijalnim pitanjima i pitanjima mentalnog zdravlja.

Back