Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Seance - 7/10

Simpatican mracni hororcic.

Radnja se desava u zenskom internatu posle samoubistva jedne od devojaka.
Grupa devojaka priziva njenog duha. A stvari izmicu kontroli kada jos devojaka pocinje da naprasno umire.
Krivicu svaljuju na novu devojku u skoli, koja ima samo jednu prijateljicu, dok je sa ostalima u ratu.

Uvek volim da odgledam film sa Ella-Rae Smith :heart:. Ona mi je jedna od najsimpaticnijih mladih glumica.
U filmu glumi jedinu prijateljicu koju ima Suki Waterhouse, koja glumi novu devojku i glavnog lika u filmu.

Btw, Suki ima mladju zgodniju sestricu Imogen :heart: koja je nekoliko sezona glumila kraljicu u seriji The Outpost koja se snima u Beogradu, odakle je cesto kacila slike iz provoda na instagramu.

Seance - 7/10

Simpatican mracni hororcic.

Radnja se desava u zenskom internatu posle samoubistva jedne od devojaka.
Grupa devojaka priziva njenog duha. A stvari izmicu kontroli kada jos devojaka pocinje da naprasno umire.
Krivicu svaljuju na novu devojku u skoli, koja ima samo jednu prijateljicu, dok je sa ostalima u ratu.

Uvek volim da odgledam film sa Ella-Rae Smith :heart:. Ona mi je jedna od najsimpaticnijih mladih glumica.
U filmu glumi jedinu prijateljicu koju ima Suki Waterhouse, koja glumi novu devojku i glavnog lika u filmu.

Btw, Suki ima mladju zgodniju sestricu Imogen :heart: koja je nekoliko sezona glumila kraljicu u seriji The Outpost koja se snima u Beogradu, odakle je cesto kacila slike iz provoda na instagramu.

Ocena ispod 6. Preskacem

https___specials-images.forbesimg.com_imageserve_613b089c26fb0e186fcd4264_-Malignant-_1960x0.j...jpg

Sinoć sam ga pogledao. Nešto mi se nije dopao,iako je ideja dobra kao i efekti. Gluma mi je bila na nivou turskih sapunica. Generalno film me je podsećao na sci fi horore 80-tih i to one B produkcije. Od mene ima 5/10

Pogledajte prilog 1013029

Sinoć sam ga pogledao. Nešto mi se nije dopao,iako je ideja dobra kao i efekti. Gluma mi je bila na nivou turskih sapunica. Generalno film me je podsećao na sci fi horore 80-tih i to one B produkcije. Od mene ima 5/10

Film je napravljen da uplasi decicu. Ono kao pravi horori. :D

Ima supernatural pricu i efekte.

Za glumu se ne bih slozio.

Ok Annabelle Wallis ona je oduvek bila u fazonu lepotice.

Ali Maddie Hasson je glumcina glumcina glumcina. Ja sam je mnogo voleo u Impulse-u. A ovde je napravila takvu tranformaciju, da ni fizicki niste u stanju da je prepoznate. Sve do pred kraj filma kad se njen lik promeni. Dok glumi glupicastu glumicu ne lici na sebe zena fizicki. Nestvarno. :ok:

Malo mi je zao Maddie sto traci svoj talenat na ovakve filmove. Ali je razumem - girls gotta eat. :D

U svakom slucaju film drzi paznju. Nje dosadno. Moze da se gleda.

Mlada novopecena reziserka je odradila diplomski rad, pozvana sam na premijeru filma, ocekivala neki dokumentarac, medjutim djete je uradilo pravi umjetnicki kratkometrazni film.
Ona je zapravo snimila moj najveci strah, pa je kod mene taj film izazvao bujicu emocija u trajanju od 35 minuta :heart:
Hvala Vera Kulic
Hvala velikoj Mirjani Karanovic na predivnoj sceni

Solskin by Vera Kulic

Mlada novopecena reziserka je odradila diplomski rad, pozvana sam na premijeru filma, ocekivala neki dokumentarac, medjutim djete je uradilo pravi umjetnicki kratkometrazni film.
Ona je zapravo snimila moj najveci strah, pa je kod mene taj film izazvao bujicu emocija u trajanju od 35 minuta :heart:
Hvala Vera Kulic
Hvala velikoj Mirjani Karanovic na predivnoj sceni

Solskin by Vera Kulic

najzad Caki na temi :worth:

Contratiempo / Nevidljivi Svedok (2016)

cont.jpg

Opa, na RTS-u pustili strani film pa se ispostavi da je još i dobar! Sasvim slučajno malopre pogledao na TV-u sreća naleteo sam baš na vreme. Ko voli zagonetke, nerešene misterije i krimi priče sve u paketu onda je ovo obavezno za videti. Jedna slučajna saobraćajka a nakon iste sledi niz pogrešnih odluka koje se samo ređaju iz situacije u situaciju što uveliko drma kavez (kao i celu biznis karijeru) glavnom tragičaru ovog događaja. Cela priča pokazuje kako jedan zločin sa izmenjenim činjenicama ili gledan iz nekih drugih uglova može dati skroz drugu sliku o onome što se zapravo stvarno desilo. Koncept viđen i u nekim drugim naslovima ali je ovde odlično uklopljen u celu radnju. Preporuka

OCENA: 8/10

Contratiempo / Nevidljivi Svedok (2016)

Pogledajte prilog 1014827

Opa, na RTS-u pustili strani film pa se ispostavi da je još i dobar! Sasvim slučajno malopre pogledao na TV-u sreća naleteo sam baš na vreme. Ko voli zagonetke, nerešene misterije i krimi priče sve u paketu onda je ovo obavezno za videti. Jedna slučajna saobraćajka a nakon iste sledi niz pogrešnih odluka koje se samo ređaju iz situacije u situaciju što uveliko drma kavez (kao i celu biznis karijeru) glavnom tragičaru ovog događaja. Cela priča pokazuje kako jedan zločin sa izmenjenim činjenicama ili gledan iz nekih drugih uglova može dati skroz drugu sliku o onome što se zapravo stvarno desilo. Koncept viđen i u nekim drugim naslovima ali je ovde odlično uklopljen u celu radnju. Preporuka

OCENA: 8/10
Nije ti obrt bio malo ocigledan?

Nije ti obrt bio malo ocigledan?
Kao što sam i napisao ovaj koncept je već viđen u nekoliko filmova i kraj se mogao donekle predpostaviti. Predvideo sam da će biti neka slična fora, čak sam i bio u fazonu ova će odrukati sve što je ovaj pričao ali nisam baš očekivao totalni zaokret. Film drži pažnju i izuzetno je lepo uklopljen, nije originalan u tom nekom smislu ali ima atmosferu vredu pažnje i za razliku od filmova slične tematike ovaj mi je onako fino legao.

The Lodger (1927). Ovo je najcenjeniji nemi film koji je veliki Alfred Hickok snimio, i jedini njegov nemi film koji sam gledao do sada. Sta reci, sem da je i ovaj film jasan pokazatelj Hickokove velicine. To sto u filmu nema zvuka izuzev muzike, i sto je star skoro 100 godina, nimalo ne umanjuje napetost niti uzivanje u filmu. Tu su standardni Hickokovi motivi: plavuse koje imaju centralnu ulogu u filmu (ovde ih serijski ubica lovi), strah od policije, a treci vazan prepoznatljiv motiv vam necu otkriti zbog spoilera. Film sadrzi nekoliko stilski inventivnih, vrlo mastovitih resenja; opet, mladi Hickok u odlicnoj formi. Poslednjih pola sata drzali su me na ivici kreveta zbog uzbudjenja i brige za glavnog junaka.

Cry Macho - 7/10

Najnoviji, a nadam se ne i poslednji film matorog Clinta.

Film je sporovozan. U skladu sa Clintovim godinama. Tako da se pripremite da 2 sata traje kao 5 sati. :D

Radnja prati matorca koji je nekada bio zvezda rodea i uzgajivac konja. Koji se odao alkoholu posle nesrece u kojoj mu je poginula porodica.

Od bogatasa za kog je radio dobija poslednji posao da ode u Meksiko i dovede njegovog sina od majke meksikanke koja je neka polu mafijasica.

Clint uspeva da ubedi klinca da krene sa njim, samo da bi shvatio da ga ni majka ni otac ne zele vec se tu radi o borbi za lovu i vlasnistvo nad unosnim poslovima.

Ipak Clint se vezuje za klinca i pokusava da ga vaspita i napravi kauboja od njega.

Back