Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Gledao sam Strange darling i nije lose.
Ocena od mene 7.5

Preporucujem da pre gledanja filma ne gledate trejler i nikakve kritike za film da bi vam bio interesantan i sa punim uzivanjem jer onako izgubicete pravu draz gkedanja filma.

Dobar soudtrack i dobro ukljopljen i muzika, pesme.Gluma ok, prica nije bas ispucana i drzi paznju sa dozom iznenadjenja.

The substance

Film je lepo poceo i visoko je kvalitetan i snimljen ali kako radnja i vreme filma odmice sve je bizarnije i po meni previse izrazeno i izforsirano tj poruka.Nekako su se pogubili u preterivanju zadnjih 10 minuta i ispali iz neke logike itd.

Ocena 6.5.
Poenta i jeste filma taj kraj. Ako pogledaš te jadnice koje su od lepih devojaka putem hiruruških zahvata postale nakaze( a pričamo o onome što se i događa svuda oko nas bilo gde na svetu ), onda rediteljka ne da nije pogrešila, nego je pogodila u sred srede.
Film je čista 10 ka, 10/10
( di si iskopao tih 6.5 , pa nisi sabirao sa nekim drugim filmom pa delio na dva :()

Poenta i jeste filma taj kraj. Ako pogledaš te jadnice koje su od lepih devojaka putem hiruruških zahvata postale nakaze( a pričamo o onome što se i događa svuda oko nas bilo gde na svetu ), onda rediteljka ne da nije pogrešila, nego je pogodila u sred srede.
( di si iskopao tih 6.5 , pa nisi sabirao sa nekim drugim filmom pa delio na dva :()
I ja sam izdramila za kraj samo na drugoj temi. :mrgreen:
Razumela sam ja poentu kraja (i pohvalila sam poruku filma) ali je malo preterano.. Bolje da su izbacili onaj blood bath na kraju i da je ostala onakva kakva je bila kada je pokušala da se reši te mlađe verzije...

I ja sam izdramila za kraj samo na drugoj temi. :mrgreen:
Razumela sam ja poentu kraja (i pohvalila sam poruku filma) ali je malo preterano.. Bolje da su izbacili onaj blood bath na kraju i da je ostala onakva kakva je bila kada je pokušala da se reši te mlađe verzije...

Upravo sam smanjio za ocenu manje zbog preterivanja i tu krv sto neprestano siklja kao iz cisterne.Jis jedna icena manje je zato sto je nemoguce da niko ne primecuje zadnjih 10 minuta filma dok se krece u javnost kroz hodnike onako unakazenu sa papirom i svi je propustaju kao ok dobro, kao da su slepi, mislim cudiviste prolazi ti ne primecujes.Vazna emisija niko nista ne konstantuje nju pre nastupa...

Zato dve ocene manje ince bi bilo 8.5.

Kapiram poentu ali je preterano to sam mislio...

I niko ne primecuje da gde zivi su i njen identitet onako iz vedra neba, racun i sve...
Malo su zanemarili neke stvari logike...
Pa ni u reali u Holivudu producente ne zanima odakle su, ko su i šta su, samo daj mlado meso :mrgreen:
Ona je u nekoj emisiji rekla da je iz neke zabiti i to im je bilo dovoljno...posebno se prodaje priča kada je geto detinjstvo, majka narkoman ili otac, svejedno, prošao sam svašta tebra fazon. :lol:
Dobro to sad nije tema.
U suštini dokle god su spremni na sve, odgovaraju im a kada ostare idu u kantu za smeće a često se pretvore u nakaze pokušavajući da pronađu eliksir mladosti putem plastičnih operacija...
mislim cudiviste prolazi ti ne primecujes.Vazna emisija niko nista ne konstantuje nju pre nastupa...
Da, sekjuriti je propušta unutra normalno još i ćaska sa njom, šeta se tako, a i pre nego što je postala čudovište ispadaju joj zubi, uši otpadaju a onaj u liftu ne vidi ništa..

Умјесто филма погледам ти...

The Menendez Brothers (4/5)​

https://www.imdb.com/title/tt33481094/

Знам да је било актуелно у САД 90-их, буквално први ријалити из Суда и тај фазон.Међутим ми смо 90-их имали преча посла, бијеше тешка деценија за нас, знао сам по мало за тај случај али ово је први пут да је описано све у документарцу.Није лоше, уопште није лоше препорука.

Dobra je serija. Na tragu American crime story People vs OJ Simpson ( gde btw nisam verovao da u američkom sudskom sistemu pustiš čoveka koji je hladnokrvno ubio dvoje ljudi, njegovu presudu prepustiš u suštini u ruke 12 laika ).

Ovde u jednoj epizodi, mislim 3-oj koja traje oko 30 min, ide bez reza dijalog jednog od braće sa advokaticom. To je i 3-ći put u živtu da sam shvatio da nema šanse da bi mogao da glumim, ipak je to zanat. prva dva puta, Fazbinder i pop u Hunger, i predstava Korešpondencija koja ima na yt-ubu.

It's What's Inside (2+/5)​

https://www.imdb.com/title/tt14577874/
ITS_WHATS_INSIDE_n_00_33_32_16_.jpg

Није толико лоше али бауља и посрће свако мало да ми се учинило на моменат како је и лошији него што објективно јесте, поготово ако се узме у обзир оно моје златно правило да јефтин филм може бити 100 пута ефективнији од блокабастера од ко зна колико стотина милиона долара.
Он испуњава три златна правила, анонимуси глумци трећа лига који уопште нису лоши, јефтин, плус солидан сценарио.Међутим конфузан је превише а није морао реално баш толико да компликује да ти више не знаш ко ту кога и због чега.Мислим реално легне све на крају али мало прекасно да би се могло пратити на вријеме.Све у свему ок забава за једну ноћ.

Poslednja izmena:
Зар није лакше утисак раставити на 5 оцјена него на 10?Шта значи рецимо 2/10 или 7/10? или 1/10?
Превише ми је ту нијасни сиве.Рецимо када ставим 1/5 филм је лош, 2/5 гледљив, 3/5 добар филм.Добар је добар ни лош ни одличан.
Све преко 3 па и 3+ од мене су филмови за препоруку.Једноставно мада немам замјерке нека оцјењује како му лакше, битна је аматерска рецензија.

Treba. Lakše je i normalnije i logičnije od 1 do 10 jer ima više nijansi i detaljnije je, kako ne kapiraš. Pa i na IMDB je takva skala, jesi ti pametniji od njih?
Па не баш имдб не представља никога конкретно већ је скуп оцјена више појединаца, на нетфликсу чак имаш само три нијансе свиђања, већина филмских критичара даје оцјене од 1 до 5.Могу ти навести мали милион сајтова филмских критичара.
Нема опште прихваћеног правила према томе нека оцјењује како ко мисли да треба.Најбитније да из рецензије протумачиш да ли је за препоруку или за прескање да ли оцјена била 10/10 или 5/5 небитно је.

Poslednja izmena:
Па не баш имдб не представља никога конкретно већ је скуп оцјена више појединаца, на нетфликсу чак имаш само три нијансе свиђања, већина филмских критичара даје оцјене од 1 до 5.Могу ти навести мали милион сајтова филмских критичара.
Нема опште прихваћеног правила према томе нека оцјењује како ко мисли да треба.Најбитније да из рецензије протумачиш да ли је за препоруку или за прескање да ли оцјена била 10/10 или 5/5 небитно је.
Netačno.

Back