Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Megalopolis-poster.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10128846/

Šta ja znam, svaka čast Kopoli na hrabrosti da bude kreativan ali nekako mi ne ide to stapanje antičkog Rima i savremene Amerike. Neko će reći da je vizuelno lep ali je ogroman deo CGI. I ovaj Adam Drajver je nekako ružan tip, kao Donald Saterlend. Ali nije baš ni toliko loš film kao što kaže IMDB ocena.

6.5/10

Gladijator 2

Lome se rebra u bioskopu. Jedva nadjosmo mesto. Zanimljiva promena u odnosu na redovno stanje u bioskopima gde vec godinama nema vise od 10 ljudi na projekcijama.

Film kao film nista specijalno drugaciji od drugih dela, posebno Those About to Die koji je radjen po istoj knjizi ili cak Spartacusa.

Posebno taj utisak pojacava to sto ovde glumi Peter Mensah iz Spartacusa, a tu je i Derek Jacobi nekada Klaudije.

Oni su jos i dobro uklopljeni jer su ranije glumili u slicnim delima, dok iz koloseka iskacu Tim McInnerny koji i dalje glumi kao da je u Crnom Guji i Denzel.

Bogato uradjena scenografija i efekti, sem ajkula koje su krs.

Ima dobrih scena od kojih podilaze zmarci.

Ali i nekih potpuno nelogicnih, od kojih najvise cudi transformacija glavnog lika u poslednjoj trecini filma.

Beetlejuice Beetlejuice
Glumci: Michael Keaton,Winona Ryder,Catherine O'Hara

Otkacena crna komedija u stilu porodice Adams
Nakon porodične tragedije, tri generacije porodice Deetz vraćaju se kući u Vinter River. I dalje proganjana Bitldžusom, Lidijin život se okreće naglavačke kada njena ćerka tinejdžerka Astrid slučajno otvori portal zagrobnog života. Sa problemima koji nastaju u oba domena, samo je pitanje vremena kada će neko tri puta izgovoriti ime Bitldžusa, a nestašni demon se vrati da oslobodi svoju sopstvenu vrstu haosa.

Pogledao novog Hellboy-a...:) Video trejler ranije, rekoh, opet će nešto da uprskaju, ovo deluje jako mršavo nešto.:confused:
Prevarih se, verno rađen po epizodi stripa, i deluje stvarno na prvi pogled jeftino, naizgled mršava fotografija, tanka dinamika itd...
Ali odmah zatim se vidi mnoštvo detalja, gde je nesumnjivo da su pukli znatnu sumu sredstava. Mogli su za nijansu još malo da oblikuju Kvarnog Čovu,
glavnog negativca, ali podela uloga je dobra, priča bogata, onostrani i magijski motivi dobro predstavljeni... Nije loš film. 7,2...

Back