Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Joker: Folie à Deux (2024)
https://www.imdb.com/title/tt11315808/
Gledao ga u Cineplexxu sa sve naćosima sa duplim sirom i velikim pepsijem. Da se zasladim poneo ferrero rošer.
Težak.
Dobra gluma, ali nije tip filma u kojem ja uživam.
Na granici mjuzikla. Ne shvatam i ne volim taj deo američke pop kulture sa klovnovima, mjuziklima, ludacima....
Teško je biti bjektivan oko ocene: gluma dobra ali sadržaj mi se ne sviđa...
Ah, da i predugo traje....

Salemovo dobar film.

Podseca me na stare vampirce iz 80-tih Fright Night, The Lost Boys, ali radjen novim kamerama, ispeglan.

Svidela mi se rezija i glavna glumica Makenzie Leigh, a dobri su i veterani oskarovka Alfre Woodard i Bill Camp.:ok:

Glavna muska uloga je Lewis Pullman, sin mnogo poznatijeg caleta. Jos malo nepotizma u Holivudu.

Film je ekranizacija dela Stivena Kinga. :)

Film ima dva dela.

Prvi koji se desava u zatvoru je odlican. :)

Zabavan, nasmejao me je mnogo puta, ali i sa tuznom notom, pevanje polomljenim glasovima itd.

Verovatno nije bas za svaciju talasnu duzinu, ali je taj prvi deo odlican i steta sto nije takav do kraja. Bio bi mnogo bolji.

Drugi deo pocinje sa sudjenjem, proceduralna drama nije bas u skladu sa Jokerom, mada nije ni lose uradjena.

Ali uporedo sa tim pocinje transformacija likova i onda ide pevanje punim glasom i plucima, u sustini mjuzikl, koncert Lady Gage.

Tu je jedno 5-6 songova koji su potpuni visak. Jedno pola sata koje nije ni trebalo snimati. Izvlaci energiju iz gledaoca, a ni Gaga nije sto je nekad bila.

Da bi na kraju bila jos jedna transformacija, tu se vec nema snage za ispratiti sta su hteli sa krajem kakav je.

Tako da film ostaje nedorecen.

Jos jedan vampirac The Radleys. :)

Radnja prati vampirsku porodicu koja odluci da vise ne pije ljudsku krv vec da zive mirno u nekoj zabiti.

Stvari se menjaju kad njihova cerka otkrije da je vampir i zbog toga se nadje u opasnosti.

Te porodica mora da pozove zlog strica u pomoc da spasu cerku.

Losiji od Salemova.

Pocetak je dobar, cak odlican dok je lepotica Bo Bragason glavni lik. Hvalio sam je nekoliko puta za serije Renegade Nell i The Jetty. :heart:

Ovde je bila odlicna u svakom smislu i izgledom i glumom.

Ali onda ona bukvalno nestaje u sred filma i fokus se seli na druge likove koji ne mogu da se porede sa Bo.

Posebno me iritiraju likovi keve i gej brata. Damian Lewis onako solidan u dve uloge, mada bih i njega promenio.

Steta, film je obecavao, ali su se pogubili sa vise prica, trebalo je da fokus ostane na Bo.

It's What's Inside

Gledam sve sa Alyciom Debnam-Carey :heart:

Moram reci da joj je ovo najbolji film. Proslavila se serijama The 100 i Fear TWD, ali od svih filmova, ovaj je najbolji.

Zayeban film.

Radnja prati grupu prijatelja koji se skupljaju na momackoj veceri jednog od njih koji se zeni sutradan.

Jedan od njih je neki genijalac koji je izbacen sa faksa i onda otisao u Kaliforniju gde se bavi it-em. Izgleda pomalo kao Bill Gates.

Na zurku donosi zanimljivu spravu i uspeva da nagovori sve da ucestvuju u njegovoj igri/eksperimentu.

Igra ce biti pravo mesto da se otkriju tajne, prevare, ali i mesto za osvetu.

Ostatak ekipe nije poznat kao Alycia, ali su svi dobri u svojim ulogama. Pohvale za Alyciu, film i ekipu. :ok:

1000017320.jpg

Jedan od boljih filmova Van Dama. Dobra zatvorska drama.

The Killer's Game :D

Ljubavna prica Bautiste i Boutelice.

Bautista glumi placenog ubicu koji srece lepuskastu balerinu u Budimpesti - to je Sofija.

I taman kad pomisli da je vreme da se povuce i zasnuje porodicu dobija strasne vesti od doktora.

Sa malo vremena koliko mu je ostalo pokusace da obezbedi svoju dragu.

Zabavan film, za opustanje i razonodu, dobro poznati likovi. :ok:

Dobra ekipa Dave Bautista, Sofia Boutela, Ben Kingsley, Terry Crews i Pom Klementieff ovde kao glavna Bautistina neprijateljica, a glumili su zajedno u Cuvarima glaksije gde Pom glumi Mantis...

MV5BMWI2OWFjNjgtOTQ2Zi00MjlmLTg2MGYtNmE4MjMyZjIzMDA0XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

Što bi rekao Rambo Amadeus:
"Jedno te isto, te jedno, te isto". :mrgreen:
Morala sam proveriti da nisam slučajno pustila film iz 2022e. :D
Bukvalno je sve isto sem kraja, tu su malo "osvežili" film. :mrgreen:
Kao što rekoh, jedno te isto, i da preskočite ništa ne propuštate, ocena 3/10.

The-Platform-2-horror-600x600.jpg

Prvi deo (2019) je bio odličan, ovo je bleda kopija sa uvrnutim i neshvatljivim krajem. 4/10.

Hellboy: The Crooked Man

Jos jedan supernatural horor snimljen u Bugarskoj, koja je izgleda postala mesto za snimanje horora sa tom retro western scenografijom.

Ocena na imdb ne odgovara utisku. Film je ok, drzi paznju, ok su i scenografija i efekti i prica.

Isto je bilo i sa Teksaskim masakrom motornom testerom snimljenom u Bugarskoj. Ista ocena, a sasvim dobar film.

Elem, radnja prati Hellboya koji sa novom ekipom prevozi opasan supernatural teret vozom.

Na opasnom mestu voz isklizne iz sina i ekipa se nadje u cudnoj sumi u kojoj zive vestice i njihov vodja sa kojim ce morati da se obracunaju da bi preziveli.

Potpuno nova ekipa u odnosu na prethodne filmove, jedina poznata je Adeline Rudolph iz serija Sabrina, Riverdale i Resident Evil. :D

Pogledajte prilog 1622923
Što bi rekao Rambo Amadeus:
"Jedno te isto, te jedno, te isto". :mrgreen:
Morala sam proveriti da nisam slučajno pustila film iz 2022e. :D
Bukvalno je sve isto sem kraja, tu su malo "osvežili" film. :mrgreen:
Kao što rekoh, jedno te isto, i da preskočite ništa ne propuštate, ocena 3/10.

Pogledajte prilog 1622926
Prvi deo (2019) je bio odličan, ovo je bleda kopija sa uvrnutim i neshvatljivim krajem. 4/10.
Тај горе никако да погледам, The Platform 2 сам погледао и просто не могу вјеровати.Спада у оне тужне епохе наставака гдје није требало бити наставака.
Први дио је генијалан и мени лично бољи од освајача оскара Паразита јер је на сличном концепту друштвене неједанакости прављен.

Тај горе никако да погледам, The Platform 2 сам погледао и просто не могу вјеровати.Спада у оне тужне епохе наставака гдје није требало бити наставака.
Први дио је генијалан и мени лично бољи од освајача оскара Паразита јер је на сличном концепту друштвене неједанакости прављен.
Da, mene je prvi deo The Platform oduševio. Sve su uprskali sa nastavkom, četvorku sam dala samo zbog prvog dela.
Speak No Evil slobodno preskoči, ako si gledao verziju iz 2022 sve je isto sem kraja, tih poslednjih 15ak minuta.

The Trouble with Jessica

Drama starog tipa.

Radnja prati malu veceru medju prijateljima, dva para kojima se nenajavljeno uvaljuje stara prijateljica.

Naizgled je sve fino, svi su uspesni i srecni.

Ali tokom vecere izbijaju na povrsinu problemi, stari sukobi, tajne ljubavi i telo koje treba sakriti jer je bas nezgodan momenat za sve.

Poznata ekipa Alan Tudyk, Olivia Williams, Indira Varma, odlicni Rufus Sewell... :D

Back