Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Wicked Little Letters
Crna komedija
Glumci: Jessie Buckley,Olivia Colman,Timothy Spall

Litlhemptonu, je mali primorski grad koji pocetkom dvadesetog veka (1920) postaje poprište i svedok nesvakidašnjeg skandala.Film je zasnovan na istinitoj priči čudnijoj od fikcije. I prati dve komšinice: duboko konzervativnu i religioznu Edit Svon (Olivija Kolman) i slobodnog ponašanja irsku migrantkinju Rouz Guding (Džesi Bakli). Kada Edit i njegovi sugrađani počnu da dobijaju anonimna pisma puna urnebesnih vulgarnih psovki, Rouz bude optužena za zločin. Anonimna pisma su izazvala nacionalnu pažnju i usledilo je suđenje. Međutim, nekoliko žena na čelu sa policajkom Gledis Mos (Anjana Vasan) same počinju da istražuju zločin, sumnjajuci da nešto nije u redu, i da Rouz možda ipak nije krivac.

Odlican film o ljudima i mentalitetima kakav mogu samo englezi da snime

Bolestina od filma koji se bavi surovostima Holivuda, televizije, zalom za mladost i sansom da se vrati makar privremeno, kao i koja je cena koja mora da se plati za tako nesto.

Drugi utisak - golotinje nikad vise u nekom filmu. :D

Prvi deo filma je odlican, od uvodne scene sa zvezdom, pa razrada problema, do scene jurnjave, pa takoreci do kraja, poslednjih pola sata su suvise groteskni, ta neka poruka je mogla i malo lepse da se isporuci.

Ocena na imdb 7.8.

Odlicna Demi Moore, kao i Margaret Qualley koju sam pohvalio svojevremeno za Once Upon a Time in Hollywood, a skinuo sam zbog nje i Drive-Away Dolls koji nikako da pogledam, ali sad cu morati posle ovog performansa. :D

Tu je i Dennis Quaid u grozozo ulozi, ali dobro bar je ubo jedan hit film posle 20 godina.

Tako da eto, gledajte na sopstvenu odgovornost. :D

Bolestina od filma koji se bavi surovostima Holivuda, televizije, zalom za mladost i sansom da se vrati makar privremeno, kao i koja je cena koja mora da se plati za tako nesto.

Drugi utisak - golotinje nikad vise u nekom filmu. :D

Prvi deo filma je odlican, od uvodne scene sa zvezdom, pa razrada problema, do scene jurnjave, pa takoreci do kraja, poslednjih pola sata su suvise groteskni, ta neka poruka je mogla i malo lepse da se isporuci.

Ocena na imdb 7.8.

Tako da eto, gledajte na sopstvenu odgovornost. :D
Dobila sam neki dan sličnu recenziju, da je prilično odvratan film iako smo oboje prekaljene horordžije. :D
Svakako planiram da ga gledam.

Horor da se mala deca uplase. :D

Halle Berry produkcija se suocila sa najvecim problemom danas u Holivudu.

A to je - kako snimati crnce u mraku.

Za sve ovo vreme video sam mozda jedan film gde je ovo dobro odradjeno. Gde je stvarno neki genije ili perfekcionista to odradio.

Ili je potpuni fail pa je crna mrlja na ekranu, sem ako imate ips monitor bez hdr-a pa crno nije crno i kao vidite nesto.

Ili je to kao ovde bude odradjeno, ali neprirodno.

Na primer, kadar odozgo mali crnac sedi u podrumu, vidi se da nema pored njega nikave svece, lampe, fenjera, a onda kadar odozdo ispod njegovog lica, ali je i svetlo odozdo, ni iz cega.

Tako da eto te tehnicke stvari su uvek problem kod ovakvih filmova i serija.

Sem toga je ok za gledanje. :D

Wolfs

Krimi drama
Glumci: George Clooney,Brad Pitt,Amy Ryan
Dva rivalska čistača se susrecu kada su obojica pozvani da prikriju pogrešan korak istaknutog njujorškog zvaničnika.
Tokom te eksplozivne noći, moraće da ostave po strani svoje sitne pritužbe i svoj ego da bi završili posao.

Pocetak i kraj filma dobri sredina loša ali sve u svemu zbog Klunija i Breda Pita može da se gleda film

Bookworm avanturisticki film. :D

Film sadrzi mnogo asocijacija na druge filmove, prvo macak Jonesy (Alien), pa Elijah Wood koji nasminkan i sa nalakiranim noktima izgleda kao Johnny Depp iz Pirata sa Kariba, pa se onda Frodo vraca na Novi Zeland i ide u Mordor...

A to je i radnja filma, Elijah glumi propalog iluzionistu koji iz USA dolazi na Novi Zeland da se stara o cerki pametnici koju nikad nije video dok je njena majka u bolnici.

Njih dvoje krecu u avanturu u planine u potragu za Centerbury panterom - sto je lokalna Novo Zelandska urbana legenda o panteru koji zivi tamo u planinama.

Naravno postoji i nagrada za onog koji ga prvi pronadje i slika.

Na tom putu upadaju u sve moguce nevolje, ali i uspevaju da pronadju sebe.

Imdb ocena 6.6.

Dobar, zabavan, mali filmic. :D

Cerku glumi Nell Fisher klinka iz Rise Evil Dead, a cale je Elijah Wood.

Ako ne najbolji sigurno medju najboljima. :ok:

Ali zato je bitno da se filmovi gledaju na vreme.

28 days later je poceo novi talas zombi filmova, koji su bili malo zaboravljeni. To je bilo 2002. pa 2005. se vraca Romero sa Land of the Dead, pa 2007. 28 weeks, opet Romero sa jos 2 filma, 2010-te The Walking Dead... I tako krece novi talas.

I sad ako ste to preskocili, a gledali ste 500 epizoda TWD-a, Fear-a, Z Nationa, Black Summer-a, spektakl World War Z sa budzetom od 200 miliona, The Last of Us od 100-150 miliona...

Pa se vratite 20 godina u nazad, onda nece izgledati tako dobro kao sto je bilo tada.
Nego... nisam ni znao za Black Summer i odgledao skoro. Meni najbolja Zombi serija ikada. TWD je smaračka serija sa svim svojim spin ofovima. Back Summer je ono što mi je potrebno.
Kakav je Z Nation?
Da li ima nekih novih Zombi serija u najavi?

Još jedan u nizu filmova Tresla se gora, rodio se miš
MV5BNDE2OTQ0NjEtNmEwMC00NmRjLThiOGMtN2M1N2Q2YWY0NGY4XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

OK, ima tu plot twist ali ništa specijalno i neviđeno, ne zaslužuje ni blizu 7,2 ali svi znamo da je imdb veoma realan u ocenjivanju. :mrgreen:
Što se kaže ukusi su različiti, možda mi film jednostavno nije legao.
Ova likuša preglumljuje do bola, posebno u tim scenama kad se gubi. Ovaj mučenik sa puškom je hottie pa zbog njega 4/10. :mrgreen:

Nego... nisam ni znao za Black Summer i odgledao skoro. Meni najbolja Zombi serija ikada. TWD je smaračka serija sa svim svojim spin ofovima. Back Summer je ono što mi je potrebno.
Kakav je Z Nation?
Da li ima nekih novih Zombi serija u najavi?
Z Nation je genijalna serija.

Black Summer je prikvel Z Nationa.

Ali nema bas neke veze. Black Summer su brzi zombiji i akcija.

Z Nation delovace ti kao siromasna serija u poredjenju sa TWD, losi efekti, nepoznati glumci, ali ima tako dobrih epizoda, gde su pustili masti na volju, da je to uzivanje.

Nece se mozda svakome svideti jer deluje kao polu komedija, polu zayebancija, ali to su u stvari najbolji momenti.

Black Summer je ono vise klasika nema tu zayebancije, zombiji ujedaju i to je to.

Tu su trebali da objasne neke stvari koje su ostale neobjasnjene u Z Nationu. Ali se mislim prerano zavrsila.

E sad ne znam sta sam ranije preporucivao od zombija, ali obavezno odgledaj All of us are dead korejski. Tu treba da stigne druga sezona uskoro, tako da je sad momenat za gledanje.

I to je serija tako dobro snimljena da je nadmasila Holivud. Tako dobro rezirano, osmisljeno, ima antologijskih scena, spektakl, vrh serija... :ok:

Imas jos jednu korejsku Kingdom, ali je ona istorijska u vreme lukova i strela.

Od starih dobrih zombica probaj In the Flash to je drama o suzivotu ljudi i zombija.

Stari Dead Set je isto dobar.

Od novih serija nema nista sem sto stizu nove sezone All of us are Dead i The Last of Us.

Ali od filmova ima - stize 28 Years Later - stara ekipa iz prvog dela Cillian Murphy i Danny Boyle, a bice tu i Ralph Finnes i Aaron Taylor-Johnson.

E sad ne znam sta sam ranije preporucivao od zombija, ali obavezno odgledaj All of us are dead korejski. Tu treba da stigne druga sezona uskoro, tako da je sad momenat za gledanje.

I to je serija tako dobro snimljena da je nadmasila Holivud. Tako dobro rezirano, osmisljeno, ima antologijskih scena, spektakl, vrh serija... :ok:

Imas jos jednu korejsku Kingdom, ali je ona istorijska u vreme lukova i strela.

Od starih dobrih zombica probaj In the Flash to je drama o suzivotu ljudi i zombija.

Stari Dead Set je isto dobar.

Od novih serija nema nista sem sto stizu nove sezone All of us are Dead i The Last of Us.

Ali od filmova ima - stize 28 Years Later - stara ekipa iz prvog dela Cillian Murphy i Danny Boyle, a bice tu i Ralph Finnes i Aaron Taylor-Johnson.
Skidam In the Flash... ups nema gde...

All of us are Dead, The Last of Us, Dead Set sam odgledao.
Željno išćekujem 28 Years Later.

Kingdom i ostalo što si naveo me ne vuče.

Možda Z nation videću. Hvala.

Умјесто филма погледам ти...

The Menendez Brothers (4/5)​

https://www.imdb.com/title/tt33481094/

Знам да је било актуелно у САД 90-их, буквално први ријалити из Суда и тај фазон.Међутим ми смо 90-их имали преча посла, бијеше тешка деценија за нас, знао сам по мало за тај случај али ово је први пут да је описано све у документарцу.Није лоше, уопште није лоше препорука.

Back