Pussycat
Veoma poznat
- Poruka
- 10.427
dr:Eksplorativna kiretaža je uzimanje materične sluznice na isti način kako se radi i prekid trudnoće i dobijeni materijal se šalje u laboratoriju u cilju PH (patohistoloskog) pregleda i utvrđivanja prave i definitivne dijagnoze.
Ne znam zasto su se odlicili za explorativnu kiretazu a ne za biopsiju, to je nesto sto si trebala da pitas svog lekara, koliko vidim ti imas 24 godine a explorativna kiretaza se radi zenama preko 40te godine zivota.
Jesi li sigurna da si dobro razumela,da je explorativna kiretza, da nije endocervikalna kiretaza?
Sto se tice tvojih nalaza oni ukazuju na diskariozu i displaziju lakog stepena, sto moze biti uzrokovano i infekcijom HPV na primer.
Moja dr je na odmoru a uput sam uzela od druge dr iz tog doma zdravlja. U Visegradskoj su se ponasali kao da je to nesto sasvim normalno, nista spec. i na svako dodatno pitanje su ponavaljali vec receno, ocajan im je odnos sa pacijentima! Na uputu bas pise eksplorativna kiretaza u dnevnoj bolnici, cak sam odmah posle isla na utvrdjivanje krvne grupe. Zanima me samo zasto su se odlucili na ovaj ozbiljniji zahvat koji se radi u totalnoj anesteziji i koji pretpostavljam da moze da ostavi posledice kao i kiretaza....
Hvala vama u svakom slucaju a ja cu videti sta mi je ciniti!