Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dr:
Odakle si?
Kod tebe se ne radi o sistemskoj kandidijazi nego o neadekvatno dijagnostifikovanoj infekciji.
Vracam se opet na sam pocetak teme, da li ti je ikada uradjen bris?Ne vaginalni sekret nego bris sa izolovanjem uzrocnika infekcije.

Prvo hvala na odgovoru!
Iz Beograda sam. Sramota me da odgovorim, ali vratila sam se na pocetak teme i ne nije mi uradjen bris sa izolovanjem uzrocnika infekcije. Ja sam doktore dozivljavala kao odgovorne ljude, ali 3-4 koja sam promenila su mi dala "tri u jedan pakete" i nakon sto me nisu izlecili su mi objasnili kako ta gljiva nije opasna da je ima 30%i kusur zena i da idem srecna i zadovoljna kuci posto eto nije mi nista. Pa ja onda kod sledeceg i tako sve u krug.
Bilo kakvu preporuku bilo ordinacije ako je priv. ili persone cu rado primiti na pp. I procitala sam i gde to da radim, ali prosto nemam kome nalaze da pokazem, jer me strah ovima da se vracam, a da nekog novog iz dobosa izvucem nije se pokazalo kao dobar metod za biranje kompetentnosti.

Nova sam na forumu pa ne znam odakle da krenem. Muz i ja smo na terapiji - ja zbog neredovnih ciklusa (sekundarna amenoreja) on zbog oligospermije. Terapija se sastoji u sledecem on pije SPEMAN (tablete se uzimaju 3xdnevno po 2 kom, najmanje 3 meseca) da bi povecao koliciju spreme a ja uzimam CLOMID (5-9 ciklusa, po 2 kom. dnevno). 14. dana ciklusa sam isla na ultrazvucni pregled i ustanovljeno je postajanje 2 folikula, dobila sam PREGNIL injekciju i javila se na kontrolu posle 3 dana(17 dan ciklusa). Folikuli su u medjuvremenu pukli pa sam tad dobila jos jednu PREGNIL. Na kontrolu sam isla nakon 2 dana ponovo (19.dan ciklusa) i dobila Primolut depot injekciju. Posto nisam dobila ciklus na vrreme onda sam 30.dana dobila jos jedan Primolut. Evo danas je 38. dan od poslednje menstruacije a ja jos nisam dobila. Radila sam test trudnoce i rezultat je negativan. Lekar mi je rekao da se javim za nedelju dana. Interesuje me dal neko ima slicno iskustvo? Unapred zahvalna!

Prvo da te pozdravim.Ne znam koliko se borite sa neplodnoscu,moj muz ima istu tu dijagnozu s tim da je nekad kod njega i asthenospermija.Mi se trudimo vec 2 god. ali ne odustajemo tako da bih ti ja preporucila da uradis jos jednom test na trudnocu sa prvim jutarnjim urinom.Puno pozdrava iz suncanog Mostara.

Postovani,
Molim da mi odgovorite jer sam jako zabrinuta.Ustanovljena mi je trudnoca od 7 nedelja, ispostavilo se da sam imala herpes na usni odprilike u 1-3 nedelji trudnoce ne mogu biti 100% precizna. Nisam sklona pojavi herpesa, sto je jos gore, kako sam mogla razumeti sve ovo sto sam do sada procitala. Ne znam kolika je opasnost za plod i sta sada treba da radim , ne bih zelela da rizikujem i da li je potrebno odmah raditi kiretazu, ukoliko jeste koliko vremena mi treba za "oporavak" i novu trudnocu.
Ukoliko postoje analize za ispitivanje zarazenosti ploda koliko su pouzdane?
Izvinjavam se ukoliko sam ponovila pitanje , a sigurno jesam,nadam se da ce te me razumeti...
Unapred zahvalna

Herpes na usni je oralni herpes (HSV tip 1) i razlikuje se od genitalnog herpesa(HSV tip2).Ne postoji razlog za prekid trudnoce,niti strah od toga da je plod zarazen.
Jedino je bitno da kada izadje herpes na usni dobro perete ruke, da ne dirate promenu na usni pa genitalije, iskljucuje se i oralni seks u tom periodu.
daleko bilo da se trudnoca zbog toga prekida, bez brige, sve je ok.

. Posle svega ja sam ostala zbunjena i ,imam 34 godine to bi mi bilo drugo zeljeno dete, sa prvom trudnocom nisam imala nikakvih problema.Ne razumem se nesto preterano u medicinu zato sam se i obratila Vama, u svakom slucaju ovaj "moj " herpes ne bi trebao biti opasan.Uradicu potrebne analize za svaki slucaj...
Vama jos jednom veliko HVALA!

Jos jedno pitanje, kako najbrze da ojacam imunitet i smem li piti nekakve vitaminske tabletice, kao trudnica, kako bih izbegla ponovno javljanje herpesa, jer sam toliko umislila neke stvari da cu ga jos i dobiti bez razloga.
Sala na stranu, jedem voce, pazim na ishranu ali ne moze to preko noci da se sredi, da li je dobar pivski kvasac u obliku tableta, mislim da je proizvodjac TG-farm?
I sta mi Vi savetujete?

mostarci:
Prvo da te pozdravim.Ne znam koliko se borite sa neplodnoscu,moj muz ima istu tu dijagnozu s tim da je nekad kod njega i asthenospermija.Mi se trudimo vec 2 god. ali ne odustajemo tako da bih ti ja preporucila da uradis jos jednom test na trudnocu sa prvim jutarnjim urinom.Puno pozdrava iz suncanog Mostara.
Otprilike isto - nepune 2 godine.
idem za vikend na kontrolu kod ginekologa pa cemo videti...
Pozdrav

--------------------------------------------------------------------------------

Molim Vas pomozite!
Moj problemje sledeci:Svaki put posle sexualnog odnosa javljaju mi se simptomi urinarne infekcije(peckanje,ucestalo mokrenje),i kada odnesem urin na analizu(sto je obicno posle par dana),nalaz uvek ostane sterilan.Poslednji put urin sam odnela odmah jutro posle odnosa i izolovana mi je ESCHERICHIA COLI.Terapija mi je bila Palitrex,Sinacilin i Baktrim.Posle dvadesetak dana kontrola urina bila je uredu,dakle nije pokazivala prisustvo bakterija uopste.Medjutim posle prvog sledeceg odnosa ponovo su mi se javili isti simptomi.Moja pitanja su dakle:
1)Zasto se E-coli u mom slucaju iskljucivo javlja posle sexualnih odnosa,a ako nema odnosa nema ni problema?
2)Zasto E-coli mogu da izolujem u urinu samo ako urino-kulturu uradim prvi dan kada se jave simptomi,a kasnije ne?
Da napomenem i da su svi ginekoloski nalazi dobri.
Bila bih vam zahvalna na bilo kakvim savetima i odrovorima.

Mnogo tesko pitanje.
Tesko u smislu sto je e.coli tako nezgodna bakterija da kad jednom je dobijes treba da se okozis (izvinjavam se na izrazu) dok je se resis.Ono sto tebi treba je urolog koji ce ti propisati kontinuiranu terapiju, kod nekih zena je to cak terapija koja traje i nekoliko meseci, poseban momenat je uzimanje terapije nakon odnosa.I naravno puno,puno tecnosti kojom ces da spiras besiku, da redovno mokris,svaka 2 sata, praznjenje besike nakon odnosa i tusiranje...
Tako ti je to sa e.coli, ispijes terapiju, das 5 urinokultura na analizu,sve ok i onda iz punog zdravlja nakon odnosa, eto je nazad, peckanje, bol pri mokrenju.

Na sluzokozi velikih usmina (usana) pojavila mi se ranica, koja nije otvorena, ne siri se, ne boli me i ne svrbi. Deluje kao manji ubod ili podliv. Velichine je 3 do 4 mm. Jarko je crvene (bordo) boje, i po mojim saznanjima je tu od Nove godine, znachi mogla se pojaviti i ranije. Ne boli me ni na dodir.
Zbunjena sam - da li je to herpes?

pisem u nadi da ceti mi odgovoriti.pre 3 nedelje imala sam prvi odnos i koristili smo zastitu.posle nedelju dana ja sam dobila i sve je bilo normalno.vec nekoliko dana me muci to da li mogu ostati trudna?ne znam da li je to sve od mene,ali cini mi se da mi se vrti u glavi,mnogo sam nervozna,bojim se.uradila sam test za trudnocu sa plocicom i bio je negativan,dakle nema trudnoce ali ja se i dalje jako plasim.da li test moze da omane?koliko je to sigurnomozete li mi malo detaljnije objasniti.

Mlada si, tek si usla u odnose, mozda realno nisi bila spremna na to,strah je nesto sto ce zasigurno neko vremem te pratiti,sto naravno nije dobro.
Ne dozvoli da te strah od trudnoce, strah da ce roditelji saznati paralise.Ako koristis zastitu nema razloga da se toliko bojis i da svaki simptom koji ti se javi povezujes sa trudnocom.
Takav osecaj moze biti vrlo nezgodan,prvo ne mozes se opustiti dovoljno da bi u potpunosti uzivala u seksu a druga stvar,telo je cudo ako ga budes drzala u stalnoj napetosti napravices situaciju da ti ciklus kasni na psihickoj bazi.
Dakle, koristi redovno zastitu, i ne brini.Svi znamo kako se prave bebe.

pre mesec i po dana bila sam na gin. pregledu, radjen mi je kompletan pregled, papa, grupa sekreti, mikrobioloski bris na hlamidiju, mikroplazmu, ureaplazmu, sve je bilo negativno, ultrazvuk u redu. inace vec dve godine pokusavam ostati u drugom stanju. nisam radjala niti imala abortuse.
12.01. sam dobila i imala jake bolove u donjem delu stomaka sto za mene nije uobicajeno, bol se smirio istog dana ali me posle toga svaki dan u nepravilnim vremenskim intervalima manje ili vise boli donji deo stomaka i krvarenje se produzilo na 5 dana, obicno traje 2-3. da li mi mozete reci sta bi to moglo biti? imam 31 god.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back