Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne znam vise sta da radim! Pisala sam ovde o svom problemu sa trecom grupom sekreta (sa dosta bakterija) ,vi ste mi savetovali da uradim briseve i uradila sam bris vagine i cerviksa i pise patogene klice nisu nadjene, ali ta dva brisa su uzeta u periodu kada sam pila dovicin,ne znam da li je nalaz zbog toga tacan, bris cerviksa na chlamidie (nije nedjena) i mikroplazma i ureaplazma (nije nadjena), ta dva brisa su uzeta kasnije,odprilike deset dana posle dovicina,( druge briseve nisam radila jer je doktorka rekla da nema potrebe,a i mom gradu neke ne rade npr. bris na bakterijsku vaginozu)
a dovicin sam pila zbog toga sto sam imala bolove sa desne strane,dijagnoza je bila da imam upalu jajnika i jajovoda,i meni nisu prestali bolovi ,tako da sam otisla kod druge doktorke i ona mi je rekla da nemam upalu nego da je to najverovatnije pesak,zatim sam bila kod urologa, i stvarno imam pesak i kamen, prvo sam pila amracin, a sad pijem neke tablete za razbijenje kamena i tenaprost, ali mene ne prestaju bolovi, ja vise ne znam gde da idem
Plasi me da su to ipak jajnici, a ja se ne lecim toliko dugo, i interesuje me posto ja treba sad da dobijem menstruaciju, jel moze nekako da se zna bez pregleda da li me zapravo bole jajnici? Da li bi se to videlo na ultra zvuku?
Da ne bi cekala jos deset dana ,dok ne budem mogla kod lekara
Izvinite sto je ovako dug post,ali nisam mogla drugacije .

Brisevi uzeti pod terapijom nisu validni, to je kao da ih nisi ni radila.
Sto se tice upale jajnika, pregled je osnovna metoda postavljanja dijagnoze, lokalizacija bola i tip bola dosta moze pomoci pri postavljanju dijagnoze ali nista bez pregleda.Inace amracin je ista grupa lekova kao i dovicin.
Kamen moze dati vrlo jake bolove kada se pokrene ali kao sto rekoh anamneza i pregled su osnovni za postavljanje dijagnoze.

U zavisnosti od trajanje ciklusa, obilnosti krvarenja ,godina (koje ne znam zasto ne navodite) moze biti u znak ovulacije, ako krvarenje bude obilno i potraje naravno neka se javi svom ginekologu.

Sestra ima 28 god. Obicno joj traje nekih 7 dana, sto je bio slucaj i ovoga puta ali se nakon 5 dana ponovo pojavilo i postaje sve intezivnije kao da je krenulo obrnutim tokom. Prvo je krv bila svetle boje, a sada je modro crvene i pojacava se.

Ginekolog mi je rekao kad god pijem antibiotike da koristim kansen vaginalete.
E, sad mene zanima da li je to tacno, mada one meni stvarno pomazu jer kad god sam ih koristila dok sam pila tablete sekret se povukao.
Samo u protekla dva meseca dva puta sam pila antibiotike, pa se pitam da li mi te vaginalete mogu skoditi.
Hvala unapred na odgovoru!

Viktorija - moguce je, mozda si u ovulaciji.
Suncica79: nista pa ni kondom nije 100% sigurna zastita (zapravo - n9sta osim apstinencije). Kondom treba da koristis jer se tako stitis od seksualno prenosivih bolesti, i ti i tvoji partneri, a sto se trudnoce tice, mozes koristiti i pet raznih zastita pa da se ipak desi. Treba se stititi maksimalno a ako se ipak sesi - to je jedan od rizika koje preuzimaju osobe koje se ukljucuju u seksualne odnose.
Mish24: Ne razumem bas - ti zelis da testiras ovde svog ginekologa? Iako se i sama osecas bolje kad cinis onako kako ti doktor kaze? Cudno. Za sva pitanja, dileme i nedoumice oko lekova koje je dao lekar moras se obratiti tom lekaru: on ce ti najbolje dati odgovore na sva eventualna pitanja koja imas. Usput - ja mislim da je tvoj ginekolog u pravu.

Koliko dana je dozvoljeno kasnjenje menstruacije(mislim nije za uzbunu)?I sta se desi sa organizmom ako se izuzme stres,nerviranje?Predpostavimo da nije trudnoca u pitanju i da menstruacije do sada nisu kasnile.

Ako se izuzme stres - a stres se nikad ne izuzima, jer nije samo ono sto covek dozivljava kako stres - stres, vec mnogo vise od toga - onda moze biti u pitanju hormonski disbalans, meteroloski uslovi (evo price o vremenu ali sta da radim - tako je!) mogu dovesti do 'stresa' koji se psihicki ne oseca ali je fizioloski izrazen kroz menstruaciju. Ako ti ciklus kasni vise od 10ak dana bilo bi dobro da se obratis ginekologu. POzdrav

Obicno izvadi cak i kad koristimo kondom, radi sigurnosti. Sad je to opet uradio, ali smo skontali da je kondom pukao :-( Inace, to se desilo po preracunu u mojim neplodnim danima...ali..uvek postoji ono ali... Kolike su verovatnoce? Treba da dobijem za 5,6 dana. A rizicni odnos se dogodio 6,7 dana pre nego sto treba da dobijem. Inace, imam redovan ciklus na 28 dana,retko kad 30.

Kao sto ste savetovali, moja sestra je otisla na pregled kod ginekologa i ustanovio je da ima cistu na levom jajniku. Prepisao joj je lek za zaustavljanje krvarenja i rekao da dodje na kontrolu za mesec dana. Ona ima bolove , grceve i osecaj nadutosti u donjem delu stomaka. Ona ga je pitala da li je to povezano sa cistom, a on je odgovorio da moze da bude ali i nemora. Da li da potrazi jos necije misljenje ili je ovo o.k?

Micotakis:
Obicno izvadi cak i kad koristimo kondom, radi sigurnosti. Sad je to opet uradio, ali smo skontali da je kondom pukao :-( Inace, to se desilo po preracunu u mojim neplodnim danima...ali..uvek postoji ono ali... Kolike su verovatnoce? Treba da dobijem za 5,6 dana. A rizicni odnos se dogodio 6,7 dana pre nego sto treba da dobijem. Inace, imam redovan ciklus na 28 dana,retko kad 30.
A pitanje glasi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back